Datums kiezen

Franz Josefgletsjer / Kā Roimata o Hine Hukatere

Franz Josefgletsjer / Kā Roimata o Hine Hukatere

Franz Josefgletsjer / Kā Roimata o Hine Hukatere: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Franz Josef: Halve dag gletsjer helikopter- en wandeltocht

1. Franz Josef: Halve dag gletsjer helikopter- en wandeltocht

Trek de natuur in en ervaar de wildernis tijdens deze tocht over de Franz Josef-gletsjer. Vlieg door de lucht in een helikopter, trek met gletsjerschoenen en stijgijzers en geniet van de fascinerende kleuren van de ijsstroom. Ontmoeting op de Franz Josef Village-basis in het Westland National Park en stap in een helikopter. Vlieg naar de gletsjer en land op een gedeelte dat vooraf is gecontroleerd op veiligheid door je gids. Uitgerust met gletsjerschoenen en stijgijzers, loop je 2 uur door ijsformaties en pinakels. Raak het ijs aan, adem de frisse lucht in en let op de unieke kleur van de gletsjer. Wandel terug naar de helikopter en keer terug naar de basis met een diep respect voor de natuur.

Franz Josef Town: gletsjerhelikoptertour met sneeuwlanding

2. Franz Josef Town: gletsjerhelikoptertour met sneeuwlanding

Bewonder enkele van de meest indrukwekkende bergen van Nieuw-Zeeland tijdens een helikoptervlucht. Land tussen hen in voor nog spectaculairdere uitzichten en fantastische fotomomenten. Ontmoet elkaar op het kantoor van de lokale partner om in te checken en een veiligheidsbriefing bij te wonen. Vervolgens ontmoet u, na een bustransfer naar de hangar, uw piloot en gaat u aan boord van de helikopter om op te stijgen. Zet uw headset op en geniet van het begeleide commentaar van uw piloot. Vlieg over de eindmorene van de oude Franz Josefgletsjer en de vallei over de ijsrivier in. Geniet van de ijstoppen en kloven voordat je verder vliegt tussen de indrukwekkende Zuidelijke Alpen. Land op een verhoogde sneeuwlandingsplaats en geniet van een prachtig uitzicht op enkele van de hoogste bergen van Nieuw-Zeeland. Heb 10 minuten de tijd om ongelooflijke foto's te maken voordat je terugkeert naar de hangar.

Franz Josef- & Foxgletsjer: helikoptervlucht & sneeuwlanding

3. Franz Josef- & Foxgletsjer: helikoptervlucht & sneeuwlanding

Verken de oude ijswanden van de Fox- en Franz Josefgletsjers tijdens een helikoptervlucht van 30 minuten. Ervaar een spannende sneeuwlanding met spectaculaire fotomogelijkheden en creëer onvergetelijke herinneringen. De Franz Josef- en Foxgletsjers bieden een geweldig ijslandschap en zijn twee van de slechts enkele gletsjers ter wereld die zo dicht bij zowel de oceaan als het regenwoud staan. Je reist naar een centrale plek in het dorp Franz Josef waar je incheckt voor je vlucht. Doe je gordel om en maak je klaar voor een unieke vlucht, waarbij je hoog boven het ongerepte landschap vliegt en een spectaculair uitzicht hebt op de gletsjers. Luister naar het interessante livecommentaar van de ervaren piloot en bewonder het prachtige bevroren landschap onder je door de raampjes. Halverwege de vlucht blijft je helikopter boven het ijs en de sneeuw hangen en maakt hij daarna een spannende sneeuwlanding op de top van een van de gletsjers. Ga het adembenemende, bevroren landschap in voor een prachtig uitzicht en om ongelooflijke foto's te maken. Dan ga je terug naar de helikopter voor de vlucht terug naar de basis.

Franz Josef: helikoptervlucht over twee gletsjers

4. Franz Josef: helikoptervlucht over twee gletsjers

Bekijk twee van de grootste gletsjers van Nieuw-Zeeland - de Franz Josef en vervolgens de Fox- of Tasman-gletsjer met een ononderbroken uitzicht vanuit een helikopter. Nadat je bent ingecheckt en een veiligheidsbriefing hebt gehad, word je overgebracht naar de hangar van de activiteitenaanbieder, waar je je piloot en gids zult ontmoeten en aan boord van de helikopter zult gaan. Je krijgt headsets om het commentaar van je gids te horen. Vlieg tussen de Zuidelijke Alpen, bewonder de ijspieken en spleten terwijl je van je piloot leert over het geweldige spektakel. Je maakt een stop en kunt 10 minuten te voet verkennen op een verhoogde plek die perfect is om foto's te maken.

Franz Josef Town: Scenic Glacier Quad Bike Tour met uitrusting

5. Franz Josef Town: Scenic Glacier Quad Bike Tour met uitrusting

Rijd met een quad over de oude gletsjerpaden van het Westland Tai Poutini National Park, dat in de loop van duizenden jaren door ijs en water in het landschap is uitgehouwen. Bewonder het weelderige landschap van het dichte regenwoud en kom weer in contact met Moeder Natuur. Ontmoet je gids op State Highway 6 en maak een korte wandeling van 5 minuten naar de avonturenbasis om je uitrusting aan te trekken in de meegeleverde waterdichte jassen, broeken en rubberlaarzen. Luister naar een gedetailleerde veiligheidsbriefing voordat je op de fiets springt en over het eeuwenoude terrein van Te Wahipounamu racet. Krijg een adrenalinekick terwijl de echte actie begint terwijl je tot 2 uur lang over de onverharde wegen scheurt. Stop om souvenirfoto's te maken en ontdek waar het ijs en het gematigde bos elkaar ontmoeten voor een spectaculair effect.

Franz Josef gletsjer: 2,5 uur wandelen met helikoptervlucht

6. Franz Josef gletsjer: 2,5 uur wandelen met helikoptervlucht

Vlieg naar de Franz Josefgletsjer en bekijk de 8 kilometer lange kolos van bovenaf tijdens een helikoptervlucht vanaf Franz Josef. Land op de gletsjer en volg de gids op een begeleide wandeltocht. Bekijk de oogverblindende ijsformaties en blijf onderweg warm met winterkleding en snacks.  Begin je reis op de gletsjerbasis in Franz Josef Town, waar het team je zal inchecken. Je wordt uitgerust met de benodigde uitrusting en kunt eerst luisteren naar de veiligheidsinstructies. Als je klaar bent, neemt de gids je mee op een korte wandeling door een inheems bos naar het helikopterplatform, waar je aan boord gaat van de helikopter. Na een spannende, panoramische vlucht hoog boven het ruige landschap, land je op de Franz Josefgletsjer en ga je op pad voor een 3 uur durende wandeltocht met gids. Met speciale aandacht voor de spectaculairste ijsformaties zal de gids je door enkele van de meest verbazingwekkende gletsjerlandschappen van Nieuw-Zeeland leiden.  Elke reis is afgestemd op de capaciteiten van de groep en de omstandigheden op de dag van de tocht. Tijdens de wandeling vertelt de gids je meer over de omgeving en deelt hij zijn kennis over de gletsjer en het omliggende terrein. De gletsjer verandert voortdurend, dus het kan zomaar gebeuren dat je door een nauwe spleet of tussen torenhoge ijsmuren glijdt, door blauwe ijstunnels kruipt, rondhangt in ijsgrotten of getuige bent van het afkalven van de gletsjer. 

Franz Josef Town: helikoptervlucht met 3 gletsjers met landing

7. Franz Josef Town: helikoptervlucht met 3 gletsjers met landing

Geniet van drie van de meest indrukwekkende gletsjers van Nieuw-Zeeland tijdens een helikoptervlucht. Land op de verhoogde sneeuwlandingsplaats om foto's te maken van het spectaculaire uitzicht. Ontmoet elkaar op het kantoor van de lokale partner om in te checken en een veiligheidsbriefing bij te wonen. Na een transfer naar een privéhangar, ontmoet je je piloot en stap je aan boord van de helikopter om op te stijgen. Zet je headset op om naar het begeleide commentaar van je piloot te luisteren. Vlieg over de eindmorene van de oude Franz Josef-gletsjer en de vallei op om de grote drie van bovenaf te zien. De Franz Josef- en Fox-gletsjers zijn ijsrivieren die de langste gletsjer van Nieuw-Zeeland afsluiten: de Tasman-gletsjer. Geniet van hun ijspieken en spleten terwijl je vliegt tussen enkele van de grootste bergen van Nieuw-Zeeland. Bewonder Mount Cook in de indrukwekkende Zuidelijke Alpen. Land op een verhoogde sneeuwlandingsplaats en geniet gedurende 15 minuten van een prachtig uitzicht op Westland Tai Poutini National Park. Je hebt voldoende tijd om foto's te maken voordat je terugkeert naar de hangar.

Franz Josef: 13.000 voet, 16.500 voet of 18.000 voet skydive

8. Franz Josef: 13.000 voet, 16.500 voet of 18.000 voet skydive

Begin je avontuur door je deskundige skydiving-instructeur te ontmoeten, een veiligheidsbriefing te ontvangen en je parachutespringuitrusting voor te bereiden. Tandemparachutespringen is de snelste, gemakkelijkste en veiligste manier voor een onervaren skydiver om te genieten van de sensatie van uit een vliegtuig springen, vrij door de lucht vallen voordat hij veilig naar de grond zweeft onder een parachute. Spring vanaf vliegniveau van 13.000 voet, 16.500 voet of 20.000 voet, afhankelijk van welke optie je kiest, en maak een vrije val van 45, 65 of 85 seconden voordat de instructeur de parachute trekt. Geniet van het ongelooflijke uitzicht terwijl je op je gemak terug naar de landing zweeft, die ongeveer 300 voet boven de zeespiegel ligt.

Foxgletsjer: lange wandeltocht door natuur met lokale gids

9. Foxgletsjer: lange wandeltocht door natuur met lokale gids

Wandel door het weelderige historische regenwoud Westland Tai Poutini National Park en spot de enorme rata's, rimubomen en mos. Tijdens de wandeling geeft je gids informatief commentaar over de ijstijd, geothermische geologie, en flora en fauna. Steek je hand in een geothermische bron en voel de kracht van de natuur. Geniet van het uitzicht op Fox Glacier, Fox Neve en Mount Tasman, een van de hoogste bergen van Nieuw-Zeeland. Vanwege de ligging kom je niet in de buurt van de gletsjertong. Deze wandeltocht is voornamelijk gericht op de prachtige natuur in Fox Glacier Valley.  Na afloop van de wandeling zet je gids je af bij je accommodatie.

Franz Josef: 3 uur durende kajaktocht op het Mapourika meer

10. Franz Josef: 3 uur durende kajaktocht op het Mapourika meer

Bereid je voor op een ongelooflijke begeleide kajakervaring van drie uur. Begin je avontuur door je ervaren team te ontmoeten op het kantoor van de lokale partner in Franz Josef. Ga met hen en je kleine groep mee op een gratis transfer naar Lake Mapourika. Glijd moeiteloos over het water en geniet van een panoramisch uitzicht op de Zuidelijke Alpen, gletsjers en ongerept Jura-regenwoud weerspiegeld in het glasachtige water van het Mapourika-meer. Peddel naar het hart van het Okarito Kiwi Bird Sanctuary en verken het beschermde gebied met je deskundige gids. Tours vertrekken op verschillende tijdstippen gedurende de dag. De ochtenden zijn vaak de rustigste tijd van de dag op het meer, een perfecte keuze voor fotografen die de schoonheid van het gebied willen vastleggen. Dit is een once-in-a-lifetime kans en een ervaring die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Franz Josef.

26 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Franz Josefgletsjer / Kā Roimata o Hine Hukatere

Wil je alle activiteiten in Franz Josefgletsjer / Kā Roimata o Hine Hukatere bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Franz Josefgletsjer / Kā Roimata o Hine Hukatere

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 146 beoordelingen

Ik heb echt genoten van deze wandeling. Het was een geweldige manier om de natuur van Nieuw-Zeeland te leren kennen terwijl je naar het gletsjeruitkijkpunt liep. Kath, onze gids, was uiterst deskundig en behulpzaam. Er zijn niet veel plaatsen in de wereld waar je naartoe kunt lopen om een gletsjer te zien en onderweg wat kennis op te doen.

Gids, Cliff was zeer goed geïnformeerd en legde alle kenmerken van de Fox Glacier Valley plus de gletsjerinformatie uit. Een hoogtepunt was een stop voor warme dranken, met een spectaculair uitzicht op de gletsjer. Cliff beantwoordde gemakkelijk vragen over het gebied en andere delen van NZ. 👍

Echt genoten van deze tour en het is de moeite waard om te doen als je van wandelen houdt en de omgeving om je heen leert kennen. Voor ons was het een betere manier om de Fox-gletsjer te leren kennen en te zien.

Ook al zagen we de gletsjer alleen door de wolken, zeer mooie wandeling met de uitleg van Jerome de gids die ons buiten de gebaande paden bracht! Groot avontuur!

Geweldige rondleiding. Geweldige gids en uitrusting. spannend vanaf de helikoptervlucht tot het wandelen door de prachtige gletsjer. het geld zeker waard.