Belevingen in
Frascati

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Frascati: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Rome: 3 uur durende privé-wijnverkenning in Frascati

1. Vanuit Rome: 3 uur durende privé-wijnverkenning in Frascati

Beleef de essentie van Italië in de heuvels van het beroemde Castelli Romani, terwijl je de roemrijke geschiedenis in je opneemt en geniet van een wijnproeverij, allemaal tijdens deze excursie vanuit Rome. Je bezoekt een van de oudste en fraaiste wijngaarden van de regio Frascati. Met een wijngaard van 160 hectare, gelegen rond 17e-eeuwse gebouwen en 3e-eeuwse grotten met Franse eiken vaten, is dit een lust voor het oog. Laat je gids een boekje opendoen over de geheimen van de traditionele wijnproductie, die hier vanaf de oudheid tot op heden plaatsvindt. Kom erachter hoe het keizerlijke Rome de bakermat werd van de wijncultuur en waarom de ‘godennectar’ uitgroeide van een elitair statussymbool tot een genot voor iedereen. Heb je de schitterende wijngaard bewonderd en de geschiedenis van het gebied in je opgenomen? Dan is het tijd voor een begeleide proeverij van speciaal geselecteerde wijnen van Santa Benedetta, aangevuld met vers geperste olijfolie en vers ovengebakken brood en meer. Keer nagenietend terug naar Rome, vol van de bezienswaardigheden en smaken van het Italiaanse platteland.

...
Frascati Wine Road from Rome: Tasting & Lunch

2. Frascati Wine Road from Rome: Tasting & Lunch

Je gids zal je ontmoeten als je aankomt op het treinstation van Frascati. Nadat de introducties zijn gemaakt, zullen uw lokale gids en sommelier u begeleiden tijdens een wandeltocht door de winkels en bottega's in Frascati, terwijl u lokale specialiteiten proeft, waaronder vereerde lokale delicatessen zoals geroosterd varkensvlees (porchetta), biscotti net uit de antieke tijd houtgestookte oven en kruikwijn van de oudste bakkerij en taverne in de stad. Oudste betekent honderden jaren oud en toch nog steeds volgens de eeuwenoude tradities die hun producten anders maken dan alle andere. Zorg dat u voldoende ruimte overlaat, want het beste moet nog komen! Het vervoer zal worden verzorgd naar de oude Frascati-wijngaard, een historische en gerenommeerde familiebedrijf dat al zeven generaties lang wijn in de regio produceert. Verken het terrein samen, wandel tussen de met de hand onderhouden wijnstokken en kijk dan in de 'geheime' ondergrondse laboratoria die worden gebruikt om vervolgde gezinnen te verbergen tijdens de Tweede Wereldoorlog 2 en die vandaag worden gebruikt om wijn te bewaren. Volg met een geleide proeverij van elk van de producten van de wijnmakerij, waaronder Frascati Superiore DOCG witte wijn, rode Vagnolo IGP-wijn en Witte wijn Frascati DOC. Proef de extra vierge olijfolie van de familie in combinatie met een selectie heerlijke broodjes. Neem afscheid van de wijnmakerij en ruil wijngaarden in voor een lunch in een zorgvuldig gekozen trattoria met de allerbeste vleeswaren, kazen, oliën, brood en pasta, en natuurlijk - meer wijn. Na de lunch en een espresso, neem afscheid van je gastheren en ga terug naar Rome.

...
Rome: privé 3,5 uur durende Castelli Romani-wijnproeverij

3. Rome: privé 3,5 uur durende Castelli Romani-wijnproeverij

Tijdens deze 3,5 uur durende excursie vertrek je met je privéchauffeur Rome uit naar de beboste heuvels van Castelli Romani. De naam van het gebied vertaalt zich als Romeinse kastelen, maar in werkelijkheid verwijst het gewoon naar een verzameling wijnproducerende heuvels net ten zuidoosten van Rome. De tour, geprijsd voor een groep van maximaal 4 personen, stopt bij Antico Casale, waar je de wijnmaker ontmoet en vervolgens een rondleiding krijgt door de wijngaard en kelders. Leer hoe de wijn wordt geproduceerd en proef misschien zelfs een druif die vers van de wijnstok is. Na de rondleiding door de wijnmakerij ga je zitten voor een proeverij en proef je 3 soorten wijn die hier worden geproduceerd. De eerste wijn die je proeft is een witte Frascati DOCG, wat betekent dat de wijn zijn oorsprongsbenaming gegarandeerd heeft. De tweede is een IGP voor rode wijn, die een beschermde geografische aanduiding heeft. En last but not least, proef een zoete Cannellino-wijn. Elke wijn wordt gecombineerd met een heerlijke Italiaanse specialiteit, zoals Romeinse pizza of Minardi-olijfolie, evenals seizoensfruit en groenten uit de tuin.

...
Rome: privélunch en wijnproeverij op het platteland

4. Rome: privélunch en wijnproeverij op het platteland

Begin met het ophalen van je hotel in Rome. Reis naar de regio Frascati om 160 hectare wijnstokken te verkennen rond 17e-eeuwse architectuur en 3e-eeuwse grotten bekleed met Franse eiken vaten. Je gids zal de geheimen onthullen van traditionele wijnbereidingstechnieken die hier van de oudheid tot vandaag worden gebruikt. Ze zullen uitleggen hoe keizerlijk Rome de bakermat van de wijncultuur werd. En je zult ook leren waarom de Nectar van de Goden uitging van een statussymbool van de elite naar een plezier dat iedereen genoot. Na het genieten van de schoonheid van de wijngaard en het leren kennen van de geschiedenis van het gebied, begint u aan een begeleide proeverij van de speciaal geselecteerde wijnen van Santa Benedetta, aangevuld met een traditionele lunch. De lunch bestaat uit een buffet met minimaal 20 verschillende typische Romeinse gerechten zoals courgette, aubergines, paprika, kaas, rijst en verse pasta. Er zal een bord zelfgemaakte pasta alla amatriciana verde zijn, en als dessert profiteroles. Deze gerechten worden allemaal vergezeld door lokale extra vergine olijfolie en vier lokale wijnen. Aan het einde van de proeverijen kun je teruggaan naar Rome, met uitzicht op het Romeinse platteland.

...
Vanuit Rome: privé Frascati-tour met lunch en wijnproeverij

5. Vanuit Rome: privé Frascati-tour met lunch en wijnproeverij

Berijd de trein van Rome naar de oude pleinen en kerken van Frascati tijdens deze dagtocht. Stop bij een traditionele wijnkelder om wat lokale wijn en kaas te proberen. Lunch in een gezellig familierestaurant. Ontmoet je lokale gids op het treinstation in Rome en stap aan boord van een comfortabele trein. Geniet van een schilderachtig uitzicht op het Italiaanse platteland vanuit de trein.Zodra je aankomt, volg je je gids op een tour waar je kleurrijke fresco's in oude kerken kunt bekijken. Bewonder een villa in barokstijl die werd gebouwd in 1598 en wandel door de prachtige tuinen. Ga op reis naar een van de oudste en meest prestigieuze wijnmakerijen in de omgeving. Geniet van het uitzicht op de 52 wijngaarden, de olijfgaarden en de vallei van het meer van Regillo. Loop door de wijnmakerij en kelders die in de Romeinse tijd met de hand uit de vulkanische steen werden gegraven. Hoor over de geheimen achter het wijnbereidingsproces. Geniet van een rode, witte en zoete wijn in combinatie met een scala aan lokale kazen en olijfolie. Ga verder naar een restaurant voor een stevige pastalunch in combinatie met een glas wijn. Neem de trein terug naar Rome met je gids.

...
Frascati & Castelli Romani privéwijntour vanuit Rome

6. Frascati & Castelli Romani privéwijntour vanuit Rome

Een zeer interessant feit over dit gebied in de regio Lazio, de oude stad Tusculum - nu Frascati - is dat de archeologische ontdekkingen de teelt van druiven voor wijn aantonen sinds de 5e eeuw voor Christus. Het was een van de favoriete wijnen van het oude Rome, Renaissance Pausen, dichters en kunstenaars bezoeken in de Grand Tour 1700s en 1800s, en van de La Dolce Vita-generatie in de jaren 1960. Het Frascati DOC / DOCG-gebied ligt in het hart van de heuvels Castelli Romani, Tuscolum en Albani ten zuiden van Rome en ten noorden van het meer van Albano. Via een privé-autotransfer (die ongeveer 45 minuten per enkele reis duurt), kom je aan op je bestemming in het Frascati-gebied, waar je je gids voor de tour zult ontmoeten. Tijdens deze ervaring loop je door de wijngaarden waar de geschiedenis van de Frascati-wijn begint. Vanuit de wijngaarden wordt u vervolgens door de wijnmakerij geleid om de wijnkelder te verkennen en meer te weten te komen over de specifieke productietechnieken die kenmerkend zijn voor deze unieke wijn. Een begeleide wijnproeverij zal volgen, gedurende welke tijd u verschillende soorten wijnen proeft, vergezeld van typische lokale producten.

...

Sitemap Frascati

Wil je alle activiteiten in Frascati ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.