Frauenkirche, Dresden

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Frauenkirche, Dresden: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Dresden: 1 dag op on-, hop off-bustocht

1. Dresden: 1 dag op on-, hop off-bustocht

Ervaar Dresden, de hoofdstad van het prachtige Bundesland Sachsen, vanuit een dubbeldeksbus en stap uit waar en wanneer je maar wilt bij een van de 22 haltes en bekijk de bezienswaardigheden daar. Profiteer van de diverse activiteiten die bij dit ticket zijn inbegrepen, zoals een avondvaart, een nachtwakertour, een stadstour voor kinderen, alsook entree tot verschillende monumenten. Begin je reis bij de halte Postplatz/Zwinger of een van de andere haltes. Je kunt zelf beslissen of je een 90 minuten durende rondrit door de stad wilt maken, waarbij je de belangrijkste monumenten van Dresden passeert, of wilt uitstappen op een interessante locatie om deze beter te bekijken. Bezoek 's werelds mooiste zuivelwinkel, Dresdner Molkerei Gebrüder Pfund. Ga verder en geniet van een rondleiding door de Zwinger, een barok gebouwencomplex met tuinen dat ooit een van de belangrijkste gebouwen van zijn tijd was. Een ander hoogtepunt op de tour is een bezoek aan de Fürstenzug, een monumentaal beeld van een optocht, bestaande uit 23.000 keramische tegels en daarmee de grootste porseleinen afbeelding ter wereld. Luister ook naar interessante uitleg over de beroemde Frauenkirche, die je tijdens een rondleiding rond het exterieur leert kennen. Op zonnige dagen geniet je van een indrukwekkend uitzicht op het historische Dresden en de Elbe vanaf het open dek van de bus, een perfecte positie om fantastische foto's te maken.

...
Dresden: combiticket Semperoper & rondleiding oude stad

2. Dresden: combiticket Semperoper & rondleiding oude stad

Bezoek de Semperoper en ontdek het weelderige interieur en de prachtige architectuur in de stijl van de Italiaanse hoogrenaissance, gereconstrueerd volgens de originele ontwerpen. Leer meer over de unieke akoestiek in het kunstzinnige auditorium. Dompel jezelf onder in de rijke historie van dit roemruchte gebouw. Een bezoek aan de Semperoper is op alle dagen mogelijk, behalve wanneer er optredens of evenementen plaatsvinden. Ervaar dit adembenemende operagebouw vanuit meerdere gezichstpunten. Je Duitssprekende gids neemt je vervolgens mee naar de andere hoogtepunten van Dresden, zoals de Zwinger, het Residenzschloss, de wereldberoemde Frauenkirche en de recentelijk gebouwde Neumarkt.

...
Historische wandeltocht door Dresden en Semperoper in het Duits

3. Historische wandeltocht door Dresden en Semperoper in het Duits

Ontdek de historische stad Dresden tijdens een wandeltocht en bekijk iconische gebouwen zoals de Frauenkirche. Ga verder naar de Semperoper voor een rondleiding door deze indrukwekkende opera. Begin je reis bij het kasteel van Dresden en ga naar de beroemdste bezienswaardigheid van de hele stad: de Frauenkirche. Bewonder de prachtig gerestaureerde kerk van buitenaf en bekijk het prachtige interieur. Ga verder naar de processie van prinsen, een cruciaal onderdeel van de Saksische geschiedenis, en naar de stallenbinnenplaats van het kasteel van Dresden. Krijg een idee van hoe deze indrukwekkende gebouwen er van binnen uitzien en bekijk het Taschenbergpalais. Een wandeltocht door Dresden zou ongetwijfeld niet hetzelfde zijn zonder de Zwinger te zien. Luister naar interessante en vermakelijke verhalen over Augustus II de Sterke, voordat de tour eindigt op het theaterplein met zijn kathedraal. Verken vervolgens de beroemde Semperoper, de Saksische Staatsopera en de hofopera tijdens een rondleiding van 1 uur. Leer de geschiedenis achter elke bocht terwijl je door de prachtige kamers reist.

...
Dresden: angstaanjagende stadsrondleiding met Dungeon Master

4. Dresden: angstaanjagende stadsrondleiding met Dungeon Master

Als Dresden en haar steegjes worden opgeslokt door het duister van de nacht komt de Dungeon Master tevoorschijn. Van zijn enge gruwelverhalen gaan je nekharen overeind staan! Laat jezelf meevoeren en maak kennis met de criminele wereld — de Dungeon Master is altijd op zoek naar zijn assistent én opvolger. Verken Dresden bij nacht en maak kennis met de duistere hoeken van de stad. Luister naar verhalen en anekdotes over macabere moorden en risicovolle plunderingen. Terwijl je wandelt door de maanverlichte steegjes, neemt de Dungeon Master je mee op een eigenzinnige reis door de schaduwzijde van de stad.

...
Historisch Dresden: hop on, hop off-tour langs 22 monumenten

5. Historisch Dresden: hop on, hop off-tour langs 22 monumenten

Ontdek Dresden, de hoofdstad van de Vrijstaat Saksen. Deze historische stad wordt ook wel het Florence aan de Elbe genoemd vanwege haar rijke kunstcollecties, riviergezichten en barokke architectuur. Jij kunt tijdens een exclusieve dubbeldekkerrit haar unieke culturele monumenten gaan bewonderen. Stap zo vaak je wilt in en uit. Je rondrit begint op het Theaterplatz, dicht bij de Augustusbrücke. Bepaal zelf of je 90 minuten ononderbroken meerijdt, of onderweg uitstapt om in je eigen tempo de pracht en praal van de stad te bekijken. Met je ticket kun je ook verschillende attracties en monumenten in Dresden bezoeken. Luister naar interessante verhalen terwijl je een rondje maakt rond de befaamde Frauenkirche. Of breng een bezoekje aan de Pfunds Molkerei, 'de mooiste melkwinkel ter wereld'. Je kunt ook een rondleiding volgen door de Zwinger-musea, een complex met barokke gebouwen die oorspronkelijk dienstdeden als oranjerie. Nog zo'n interessante plek is de Fürstenzug. Deze muurschildering verbeeldt de keurvorsten van Saksen te paard, en bestaat uit wel 23.000 tegeltjes van Meissener porselein. Daarmee is het de grootste in z'n soort. Op zonnige dagen rijdt de bus met open dak. Zo kun je het oude Dresden aan de Elbe nog beter in je opnemen en perfecte foto's maken. Wat het weer ook is, je kunt uitstappen wanneer je maar wilt, bijvoorbeeld om een wandeling te maken door de tuin van Slot Pillnitz, of om deel te nemen aan een sfeervolle nachtwakerwandeling.

...
Dresden: de Originele Nachtwakertour met lantaarn

6. Dresden: de Originele Nachtwakertour met lantaarn

Verken de prachtige Altstadt van Dresden in de schemering en volg de historische nachtwaker op zijn ronde. Tegen de avond slaat het uur van de nachtwaker. Zijn hoorns klinkt in smalle steegjes, het licht van zijn lantaarn doordringt de duisternis. Met zijn hellebaard beschermt hij de eerbare burgers tegen zwervers en duistere figuren, zelfs in de donkerste hoeken. Kijk uit naar een onderhoudende tour met griezelige verhalen en sappige anekdotes uit voorbije eeuwen. Bovendien zie je de prachtige bezienswaardigheden van de stad. Bekijk de Semperoper en de beroemde Zwinger, loop over het plein voor het paleis en zie de Brühlsche Terrassen in de verte.

...
Dresden: oude en nieuwe stad Nachtwacht Tour

7. Dresden: oude en nieuwe stad Nachtwacht Tour

Doe mee aan deze vermakelijke tour met spookachtige verhalen en sappige anekdotes uit de afgelopen eeuwen. Volg de historische Nachtwacht op hun ronde door kronkelende steegjes, verborgen achtertuinen en langs beroemde bezienswaardigheden aan beide zijden van de rivier de Elbe. Ervaar de griezelige locaties van Dresden in de flikkerende lantaarnlichten tegen een spectaculaire achtergrond doordrenkt van geschiedenis. Ontdek de geheimen van de stad zoals de Nachtwacht je vertelt over machtige heersers, invloedrijke courtisanes en de pracht van het Saksische hof.

...
Dresden: privéwandeltocht door de oude binnenstad

8. Dresden: privéwandeltocht door de oude binnenstad

Reis terug in de tijd en laat je onderdompelen in de geschiedenis en cultuur van Dresden. Je zult kleine anekdotes en grote verhalen van je ervaren en erkende gids kunnen horen, die het verleden van de stad weer tot leven zal brengen. Ontdek de donkere tijden van de Middeleeuwen, ervaar de kracht van de Renaissance en de grootsheid van de barok. Je kunt de achtergronden van de vreedzame revolutie van 1989 verkennen en horen hoe het moet zijn geweest voor de mensen in het voormalige Oost- en West-Duitsland. Deze wandeltocht door het historische oude centrum begint op de Neumarkt. Vanaf hier ziet u de beroemdste bezienswaardigheden van Dresden, waaronder de Frauenkirche, Semperoper en de barokke Zwinger. Ga vanuit het kasteel van Dresden naar Brühl's Terrace, de processie van Princes en Stallhof, tot je aankomt bij de kathedraal van Dresden. Volg vervolgens je gids naar Taschenbergpalais en de Augustus-brug voordat je je wandeltocht in de buurt van de Frauenkirche voltooit.

...
Dresden: historische wandeltocht en chocolademuseumticket

9. Dresden: historische wandeltocht en chocolademuseumticket

Historische wandeltocht: Reis terug in de tijd en dompel jezelf onder in de geschiedenis en cultuur van Dresden. Luister naar feiten en verhalen van je ervaren en erkende gids, die het verleden van de stad weer tot leven zal brengen. Ontdek de donkere tijden van de middeleeuwen, de kracht van de renaissance en de grootsheid van de barok. Verken de achtergronden van de vreedzame revolutie van 1989 en hoor hoe het moet hebben gevoeld voor de mensen van voormalig Oost- en West-Duitsland. De wandeltocht door de historische binnenstad begint op de Neumarkt. Bekijk de beroemdste attracties van Dresden, waaronder de Frauenkirche, de Semperoper en de barokke Zwinger. Ga vanaf het kasteel van Dresden naar Brühl's Terrace en de Procession of Princes en Stallhof, tot je aankomt bij de kathedraal van Dresden. Volg daarna je gids naar het Taschenbergpalais en de Augustus-brug, voordat je je wandeltocht in de buurt van de Frauenkirche beëindigt. Chocolademuseum: Bij uw tour is toegang tot het chocolademuseum van Dresden inbegrepen, dat u voor of na uw wandeling kunt bezoeken. Dresden stond bekend als de "chocoladehoofdstad" van Duitsland en wordt beschouwd als de plaats waar melkchocolade werd uitgevonden. Van hieruit werd het wereldwijd geëxporteerd. Ervaar de fascinerende geschiedenis van deze delicatesse en wat echt goede chocolade is. Leer verrassende feiten over de talrijke chocoladefabrieken in het 19e-eeuwse Dresden. Ontdek een van 's werelds grootste collecties chocoladevormen van Anton Reiche en volg het lange pad van cacaoboon tot heerlijke chocolade. Ontdek daarna hoe de eerste chocoladerepen misschien hebben gesmaakt en hoe echt goede melkchocolade tegenwoordig smaakt.

...
Dresden City Card voor 1-3 dagen

10. Dresden City Card voor 1-3 dagen

Gebruik de Dresden City Card om de hoofdstad van Saksen te verkennen: ontdek de cultuur, doe leuke activiteiten, bezoek concerten of ga dineren in een restaurant. Maak gratis gebruik van het openbaar vervoer, reis met de bus, de tram en S-Bahn, en krijg kortingen op allerlei andere aanbiedingen waaronder musea, rondleidingen, concerten, theatervoorstellingen, eetgelegenheden en winkels. Musea en tijdelijke tentoonstellingen Dresden Transport Museum (€1 korting) Dresden City Museum (€1 korting) Carl-Maria-von-Weber Museum (€1 korting) Schillerhäuschen (gratis) Asisi Panometer (€1,50 korting) Sightseeing en stadstours Sightseeing stadstour met 22 haltes (€2 korting) Comedy Tour Dresden (€7 korting) Segway Tour Dresden (€10 korting) Tour door de Semperoper (Opera van Dresden) (€1 korting) Rondleidingen van Dresden Informatie (€2 korting) Concerten en Theater Herkuleskeule (10% korting) Staatsschauspiel (10% korting) Dresden Frauenkirche (20% korting) Vrijetijdsactiviteiten in Dresden Dresden Zoo (€1 korting) Dresden zweeftrein (€1,50 korting) Tickets voor de koepel van de Frauenkirche (€2 korting) Je krijgt ook kortingen in bepaalde restaurants in de omgeving van Dresden.

...

Plan je bezoek

 • Wat zijn de openingstijden?

  Voor toeristen is de Frauenkirche maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00 open; op zaterdag van 9:00 tot 15:00.

 • Wanneer gaan?

  Als je niet van plan bent de kerk binnen te gaan, kun je haar het best 's avonds bezoeken. De avondverlichting is spectaculair!

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Op maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00 open; op zaterdag van 9:00 tot 15:00.
 • Toegangsprijzen
  Toegang is gratis (doneren kan), maar tickets voor de koepel kosten €8.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker aan te raden. De kerk biedt verschillende tours aan.
 • Hoe kom ik er?
  Neem tram 1, 2, of 4 naar Altmarkt; neem tram 3, 7, of 12, of bus 62 of 75 to Pirnaischer Platz.
 • Extra tips

  • Kinderen onder de zes mogen niet in de koepel.

  • Het beklimmen van de weg naar boven is zwaar, draag goede schoenen.

  • Dieren worden niet toegelaten.

  • Mobieltjes moeten uit, eten is niet toegestaan.

  • Fotograferen en filmen niet toegestaan.

Sitemap Frauenkirche, Dresden

Wil je alle activiteiten in Frauenkirche, Dresden ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Frauenkirche, Dresden

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 12.785 beoordelingen

Algehele pakket geweldig. Uitgebreide rondleiding. Gids was informatief en grappig. Helaas hadden we op de eerste avond een buschauffeur die ons vanwege de taalbarrière de verkeerde informatie gaf en daarom konden we deze tour niet starten zoals gepland. Helaas konden we pas de volgende dag met de rondleiding beginnen na goede informatie van een medewerker van de hotline. Desalniettemin zullen wij het arrangement bij anderen aanbevelen en bij een volgend bezoek weer boeken.

Absoluut een aanrader., Dresden en de buitenwijken leren kennen in de 90 minuten was zeer informatief en goed uitgelegd. Als je het niet mist, biedt de "Hop on Hop off"-functie je de mogelijkheid om afzonderlijke punten van dichterbij te bekijken interessant tussendoor......de volgende bus komt gegarandeerd. ☺

Het was echt heel goed, met tram, trein en bus kun je alles makkelijk bereiken en voor wat sightseeing kreeg je ook nog eens korting op de entreeprijs. Ik zou het zeker weer boeken. Dresden is gewoon geweldig en het personeel is allemaal supervriendelijk, ik was daar met mijn zus en hij genoot ook van alles?

Aanrader, je krijgt veel info over verleden, heden en toekomst v/d stad. We doen iets dergelijks bij iedere city trip. De voor ons leukste bezoeken we vervolgens nog een keer zelfstandig.

Alles was perfect, ik kan alles alleen maar geweldig aanbevelen