Datums kiezen

Frauenkirche, München

Frauenkirche, München

Frauenkirche, München: tours en activiteiten die je niet wilt missen

München: wandeltocht oude stad & Viktualienmarkt in Duits

1. München: wandeltocht oude stad & Viktualienmarkt in Duits

Ontdek de bezienswaardigheden van München tijdens een informatieve stadswandeling met gids. Je ziet de Marienplatz, de Frauenkirche en de brouwerij Staatliches Hofbräuhaus. Bezoek de kathedraal en Theatinekerk. Je vangt een glimp op van de eindeloze winkelmogelijkheden door in het winkelcentrum Fünf Höfe te duiken. Passeer de winkel van Dallmayr en het restaurant van Schuhbeck en loop over Odeonsplatz. Tot slot bezoek je de beroemde Viktualienmarkt. Geniet van de speciale sfeer in een van de typische biertuinen of wandel langs de kraampjes met bloemen, kaas, kruiden en andere producten. Je luistert naar interessante verhalen en anekdotes verteld door je gids en komt meer te weten over de hoofdstad van Beieren en zijn burgers.

München: spookachtige rondleiding door de oude stad in het Duits

2. München: spookachtige rondleiding door de oude stad in het Duits

München biedt niet alleen een bruisend leven vol licht en sfeer, maar ook een andere, donkere kant. Tijdens deze stadstour verken je de griezelige plekken van de noordelijke oude binnenstad, tussen de chique wijk Kreuzviertel met zijn Promenadeplein en de aristocratische wijk Graggenau met de wereldberoemde Wittelsbacher-residentie. De tour begint bij de Frauenkirche, waar je de duivel zelf in het begin ontmoet. Leer hoe hij, in een poging de bouw van de kathedraal te belemmeren, zichzelf voor de gek hield en de beruchte voetafdruk van de duivel achterliet. Maar dat is niet alles: hoor over een spookachtige ontmoeting met een geest met een puntmuts op de begraafplaats, een koelbloedige scrooge op het Promenadeplein en de dikke geest van de poort Maxtor. Waarschijnlijk de meest griezelige plek van de tour is de toren Jungfernturm, waar zogenaamd afschuwelijk geschreeuw van degenen die ter dood werden gemarteld, werden afgeluisterd. Kijk uit naar de spookachtige plekken in het stadscentrum, ontmoet duivels, demonen, ketters en de verdoemden en vind plekken waar gruwelijke misdaden plaatsvonden en waar vermeende heksen hun ziel uitzuchtten. Of je nu een vaste inwoner van München bent of een nieuwkomer, een toerist op een kort bezoek of een langer verblijf in de stad, jong of oud - deze tour biedt voor elk wat wils. Vanwege de spookachtige inhoud wordt de tour aanbevolen voor deelnemers van 12 jaar en ouder.

München: Hoogtepunten zelfzoektocht en rondleiding

3. München: Hoogtepunten zelfzoektocht en rondleiding

Leer München in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht en wandeltocht op je telefoon. Ontcijfer raadsels, communiceer met belangrijke bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Begin je tour vanaf Königsplatz. Bezoek Karolinenplatz met zijn prachtige maar bizarre obelisk die er bovenop staat, en verken Odeonsplatz met zijn magnifieke Odeon Hall. Fotografeer Max-Joseph-Platz met zijn unieke esthetiek en bewonder de Frauenkirche terwijl je verdwaalt in zijn 2 hoge torens. Dan wacht de imposante jezuïetenkerk van Sint-Michiel op je. Vervolg vanaf de Marienplatz uw prachtige reis naar het hart van München. Bewonder de Asamkirche. Laat de Viktualienmarkt je eetlust opwekken. Zie de Isartor, een van de 4 poorten van München. Loop naar de beste oriëntatiepunten en verborgen juweeltjes en los uitdagingen op. Werk samen met je team of neem het tegen ze op terwijl je interessante feiten leert en herinneringen creëert die je niet snel zult vergeten. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen.

Stad München: wandeltocht Marienplatz en Engelse tuin

4. Stad München: wandeltocht Marienplatz en Engelse tuin

Pulserend van energie en commercie, maar toch charmant getrouwd met zijn historische verleden, is München een opwindende stad om te bezoeken en een charmant stadje om rond te wandelen. Tijdens deze tour maak je kennis met veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en wordt je verteld over enkele van zijn legendes in je gids. Begin op het grote open plein van de Marienplatz, gedomineerd door het oude en nieuwe stadhuis. Wandel door de binnenstad en bekijk bezienswaardigheden zoals de Frauenkirche en de voormalige koninklijke paleizen van de Residenz van München. Onderweg leer je over de kleurrijke 850-jarige geschiedenis van de stad en stop je bij locaties die getuige zijn geweest van gebeurtenissen van niet alleen lokaal, maar wereldwijd belang. Bekijk enkele van de beroemde bierhallen en ga verder naar de groene attractie, de enorme Engelse tuin. Groter dan Central Park in New York, wandel je tussen eiken en esdoorns en ontdek je waar mensen kunnen surfen, ondanks dat je 6 uur van de dichtstbijzijnde zee verwijderd bent.

München: Middeleeuwen Tour met Nachtwacht in het Duits

5. München: Middeleeuwen Tour met Nachtwacht in het Duits

Ervaar begraafplaatsen en ondervragingen, zilveren penningen en executies terwijl je een stap terug doet naar de Middeleeuwen. Ontmoet Wolfram, je nachtwakergids op het centrale plein van de Marienplatz. Ze dragen een lantaarn, hellebaard en hoorn om je te helpen onder te dompelen in de wereld van het middeleeuwse München. Loop met je groep naar de 12e-eeuwse stadsmuur van München en leer over de executies en onthoofdingen in de middeleeuwen. Ruik wierook in de oude overblijfselen van de Sint-Pieterskerk en kom meer te weten over de straffen voor slechte bakkers in Metzgerzeile. Wees getuige van het sluiten van de Talburgpoort en een gevecht met een hellebaard. Leer meer over de angstaanjagende marteltechnieken die in middeleeuwse gevangenissen worden gebruikt. Je verkent ook het kasteel van de stad en de Schwabinger-poort, terwijl je de fascinerende en gruwelijke geschiedenis van het middeleeuwse München ontdekt.

München: Nachtwaker wandeltour in het Duits voor kinderen

6. München: Nachtwaker wandeltour in het Duits voor kinderen

Begeef je op een gezinsvriendelijke nachtwandeling in München met een gids verkleed als nachtwaker met een hellebaardbijl. Ga terug in de tijd naar de middeleeuwen terwijl je luistert naar huiveringwekkende verhalen van de wachter. Word begroet door je nachtwaker-gids in zijn historische kleding op de Marienplatz. Luister naar je gids die de taken van nachtwakers uitlegt. Ontdek middeleeuwse verhalen terwijl je hem vergezelt door de straten en steegjes van de oude binnenstad van München. Loop langs de oude stadsmuur en sluit samen de stadspoorten zodat niemand 's nachts de stad in kan. Ontdek hoe de nachtwaker München beschermt tegen gepeupel en verwoestende branden. Kijk hoe hij op zijn hoorn blaast om een brand aan te geven. Eindig je tour op de Marienplatz.

München: zelfgeleide speurtocht voor kinderen

7. München: zelfgeleide speurtocht voor kinderen

Beleef een leuke en kindvriendelijke rondleiding door de oude binnenstad van München. Gebruik puzzels en aanwijzingen van de genummerde enveloppen en baan je in je eigen tempo van zicht naar zicht in het historische centrum. Beginnend bij Stachus, het grote plein in het centrum van München, krijgt u de kans om de beroemde Frauenkirche te ontdekken, die wordt beschouwd als het symbool van München, Marienplatz, waar zowel het oude (Altes Rathaus) als het nieuwe stadhuis (Neues Rathaus) bevinden zich, en de Viktualienmarkt, een populaire markt voor fijnproevers. Tijdens deze leuke speurtocht kunnen jij en je gezin de tijd nemen om je een weg door de stad te puzzelen, terwijl je nog steeds profiteert van uitgebreide informatie over de geschiedenis van de hoofdstad van Beieren en leert over de bezienswaardigheden op een leuke, onconventionele manier.

München: Wandeltour met gids door de oude binnenstad

8. München: Wandeltour met gids door de oude binnenstad

Geniet van een rondleiding door de beroemde bezienswaardigheden van München, zoals het Neue Rathaus, de Marienplatz en de Frauenkirche. Deze bezienswaardigheden mogen niet ontbreken. Onze gids heeft ook spannende verhalen te vertellen over het beroemde Hofbräuhaus. Beroemde hoogtepunten zoals de Maximilianstraße, de Residenz en de Feldherrnhalle aan de Odeonsplatz worden tijdens de tour ook bezocht. De tour eindigt bij de Viktualienmarkt, waar bezoekers een korte pauze kunnen nemen met een glas wijn of een kopje koffie.

Wicked München: heksen, criminelen en beulen

9. Wicked München: heksen, criminelen en beulen

Ervaar de griezelige kant van München tijdens een wandeltocht door de zuidelijke oude stad. Maak kennis met de oneerlijke figuren van de stad, die met vuile handen aan de rand van de samenleving bleven. Ga terug in de tijd naar de tijd dat de dood deel uitmaakte van het alledaagse. Wandel door de levendige wijk Angers om het Hackenviertel met de Hofstatt te zien. Ontmoet duistere personages, van beulen tot heksen. Ontdek waar de doodgraver zijn spade op zijn schouder droeg, waar raven cirkelden en waar beulen met hun bijlen sloegen. Bekijk de overblijfselen van het schurkengewoel dat de straten onveilig maakte, toen de brave burgers zich terugtrokken voor de nacht. Bezoek vervloekte plaatsen en leer over de enge gebeurtenissen die daar plaatsvonden. Loop van Frauenkiche naar de Sendlinger Tor, kriskras door het Hackenviertel.

Mystic München: legendes van de oude stad

10. Mystic München: legendes van de oude stad

Dompel jezelf onder in de wereld van legendes en verken geselecteerde mysterieuze plekken in de oude binnenstad van München. Luister naar verhalen, legendes en mysteries, ontdek de realiteit erachter en krijg een nieuw perspectief op de stad. Ontmoet mythische wezens en raadselachtige figuren uit de legendarische wereld van München en ervaar hoe ze tot leven komen in de schemering. Leer meer over de Lindwurm in het nieuwe stadhuis en de monsters die de held Putti vocht op de Marian-kolom. Hoor hoe het mogelijk was om de duivel te stoppen van het vernietigen van Old Peter en waarom je St. Onuphrius recht in de ogen moet kijken. De antwoorden op deze vragen vormen de sleutel tot de magie van München, dat jaar na jaar zoveel mensen van heinde en verre aantrekt. Verken de legendarische plaatsen van München en neem een kijkje in het oude stadhuis, de oude Peter, de Marienplatz, het oude hof en de Frauenkirche. Of je nu een toerist bent of een inwoner van München, jong of oud, deze tour biedt voor elk wat wils.

59 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Frauenkirche, München: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Frauenkirche, München

Wil je alle activiteiten in Frauenkirche, München bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Frauenkirche, München

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.087 beoordelingen

Een leuke wandeling, goed tempo en leuke informatie