Belevingen in
Vrijstad Christiania

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Vrijstad Christiania: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Kopenhagen: tickets voor hop on, hop off-bussen

1. Kopenhagen: tickets voor hop on, hop off-bussen

Bestel je full access-pas naar Kopenhagen met een keuze uit 4 verschillende tickets, die allemaal 72 uur geldig zijn en waarmee je het beste van Kopenhagen kunt zien. Bezoek de stad in je eigen tempo en stap bij één of meerdere van de 30 haltes uit om de stad verder te verkennen. Kom erachter waarom mensen "prachtig, prachtig Kopenhagen" roepen wanneer ze aan boord zijn van de dubbeldekkerbus die een panoramisch uitzicht biedt op paleis Amalienborg, de fontein van Gefion en de botanische tuinen. Aan boord is voorafopgenomen audiocommentaar beschikbaar in het Engels, Deens, Zweeds, Duits, Spaans, Russisch, Frans, Italiaans, Japans, Chinees en Pools.  Route Klassiek Kopenhagen: Halte 1 - Ved Stranden Halte 2 - Nyhavn Halte 3 - Kasteel Amalienborg Halte 4 - Fontein van Gefion Halte 5 - De kleine zeemeermin Halte 6 - Langelinie N Halte 7 - Langelinie M Halte 8 - Langelinie S Halte 9 - Kasteel Rosenborg Halte 10 - Gammel Torv Halte 11 - Stadhuisplein Halte 12 - Radisson Royal Hotel/Tivoli Halte 13 - Tivoli Hotel/Fisketorvet - Winkelcentrum van Kopenhagen Halte 14 - Marriott Hotel/Kalvebod Waves Halte 15 - Bibliotheek de Zwarte Diamant Route Stedelijk Groen Kopenhagen: Halte 1 - Tivoli Halte 2 - Planetarium Halte 3 - Gammel Kongevej Halte 4 - Tuinbouwtuinen van de Universiteit van Kopenhagen Halte 5 - Winkelcentrum Frederiksberg Halte 6 - Stadhuis van Frederiksberg Halte 7 - Uitverkoopwinkel Koninklijk Kopenhagen Halte 8 - Dierentuin van Kopenhagen Halte 9 - De Sma Haver Halte 10 - Park Frederiksberg Halte 11 - Vleesverpakkingsbuurt Route Kleurrijk Kopenhagen: Halte 1 - Ved Stranden Halte 2 - Christianshavn Halte 3 - Christiania Freetown Halte 4 - Het operagebouw Halte 5 - Eetkraampjes Halte 6 -Islands Brygge/Casino Copenhagen Halte 7 - Tivoli/Radisson Royal Hotel

...
Kopenhagen: 3 uur durende fietstocht met gids

2. Kopenhagen: 3 uur durende fietstocht met gids

Zodra iedereen de best passende fiets heeft, begint de fietstocht. Je bezoekt o.a. de Nieuwe Huizen, de Kleine Zeemeermin, de fontein van Gefion, de Engelse Kerk, Amalienborg, de Marmeren Kerk, het Operahuis, Nyhavn, Vrijstad Christiania, de Verlosserskerk, Christiansborg, de meren van Kopenhagen, de Koningstuin en het Rosenborg Slot. Tussendoor krijg je de gelegenheid voor een lunch- of koffiepauze op  Torvehallerne, een lokale streetfoodmarkt, om wat te rusten en iets te eten. Tijdens de tocht vertelt de gids je leuke verhalen over en de geschiedenis van de plaatsen die je passeert en over de Deense cultuur in het algemeen. Tijdens de tocht fiets je meestal, maar op enkele plaatsen, waar fietsen verboden is, loop je. De gidsen zijn de best geïnformeerde gidsen van Kopenhagen en met veel plezier delen ze alle informatie met jou. Zodra de tocht afgelopen is, zal je gids je graag aanbevelingen geven over nieuwe plaatsen om te bezoeken of misschien opnieuw de tijdens de tocht bezochte bezienswaardigheden te bekijken.

...
Kopenhagen: alternatieve 1,5 uur durende privéwandeltocht

3. Kopenhagen: alternatieve 1,5 uur durende privéwandeltocht

Verken de vrijgevochten buurt van Christianshavn en leer meer over de levensstijlen van de verschillende gemeenschappen en hoe het gebied tot stand kwam. Steek de brug over van Nyhavn naar een nieuw gebouwd wooncomplex. Draai vervolgens een hoek om en ontdek de typische smalle huizen van Christianshavn. Ga van de gebaande paden af en hoor hoe het gebied zich ontwikkelde van een voormalige militaire site, met als doel een autonome samenleving te worden. Ontdek een veelgeprezen restaurant met 2 Michelin-sterren en de plek waar vroeger de vrouwengevangenis was. Hoor waarom het gebied bekend werd als "free-spirited Copenhagen" vanwege zijn progressieve waarden, waaronder een ontspannen houding ten opzichte van cannabis en de populariteit ervan bij activisten, hippies en de beweging voor homorechten. Eindig op de drempel van Christiana, op de meest vrijgevochten plek van allemaal. Merk op dat de tour niet plaatsvindt in of in de omgeving van Christiania, aangezien gidsen geen rondleidingen mogen maken in de omgeving.

...
Kopenhagen: wandeltocht Christianshavn

4. Kopenhagen: wandeltocht Christianshavn

Verken de vrijgeestige buurt Christianshavn en kom meer te weten over de leefstijlen van de verschillende gemeenschappen en over hoe het gebied tot stand is gekomen. Eens je de nieuwe brug van Nyhavn naar het oorspronkelijke gebied van Christianshavn bent overgestoken, ontdek je een opbloeiende wijk gebouwd op een oud moeras. Ontmoet de lokale bevolking en ontdek grappige weetjes over een van de meest bohemien wijken van de stad, waar je een interessant contrast ziet tussen de nieuwbouwwoningen en de oude, scheve huizen met hellende daken. Bewonder de kleurrijke huizen aan de oevers van de smalle grachten en geniet van de bezienswaardigheden, geluiden en onverwachte geuren van deze alternatieve stadsscène!

...
Kopenhagen: privérondleiding door de hele dag met proeverijen van eten

5. Kopenhagen: privérondleiding door de hele dag met proeverijen van eten

Verken Kopenhagen tijdens deze privétour van een hele dag met een gids. Bewonder de cultuur, geschiedenis, gastronomie, architectuur en baanbrekende sociale en stedelijke ontwikkeling van de stad. Combineer de highlights van de stad met verborgen plekjes die alleen een local je kan laten zien. Van de iconische Ronde Toren tot de oudste straten en hoeken van de oude binnenstad van Kopenhagen. Ontmoet je gids bij de centrale fontein op het Kultorvet-plein en begin je tour door Kopenhagen. Bezoek Christiansborg Palace, de voormalige koninklijke residentie en nu het hoofdkwartier van het Deense parlement. Geniet van een proeverij van de Deense keuken in de prachtige toren met een bevoorrecht uitzicht over de stad. Loop tussen kanalen op het eiland Christianshavn. Bezoek de Kerk van Onze Verlosser, een barok gebouw dat beroemd is om zijn wenteltrap. Verken Freetown Christiania, een gemeenschap in het hart van de Deense hoofdstad. Leer meer over deze zelfbesturende en onafhankelijke gemeenschap, waar meer dan duizend mensen in vrede en buiten de sociale normen samenleven. Na uw bezoek aan Christianshavn kunt u ontspannen aan het kanaal en kijken naar de boten die voorbij varen in de kleurrijke haven van Nyhavn, een van de bekendere reisbestemmingen van Kopenhagen. Bezoek dan Rosenborg Castle, King's Gardens en de Marble Church. Maak je laatste eetstop voor een Deens gebak. Geniet van uw heerlijke gebak en drink een kopje koffie voordat u Amalienborg, de officiële residentie van de koningen van Denemarken, bezoekt. Vanuit de tuinen kunt u een architectonisch juweeltje aan de andere kant van het kanaal bewonderen, het operagebouw van Kopenhagen. Ga langs de rivier en bekijk de Kastellet, een fort gebouwd in de 17e eeuw. Bezoek de Gefion-fontein, een symbool van de geschiedenis van de Deense hoofdstad, waar je een wens kunt doen. Je laatste stop is de Kleine Zeemeermin, een symbool dat Kopenhagen vertegenwoordigt. Voordat je afscheid neemt, brengt je gids je naar het trein- of bootstation om ervoor te zorgen dat je zonder problemen terug kunt naar het stadscentrum.

...

Sitemap Vrijstad Christiania

Wil je alle activiteiten in Vrijstad Christiania ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Vrijstad Christiania

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 63 beoordelingen

De aanbieding van 72 uur is perfect. De eerste keer gebruiken om te bekijken waar je uit zou willen stappen, de volgende dag(en) om op je gemakje overal uit te stappen. Het zou wel prettig zijn als duidelijker aangegeven wordt wáár precies de opstap haltes zijn. Als je zelf naar de volgende bezienswaardigheid loopt kan het aardig zoeken zijn. Dat hebben we in andere steden wel anders meegemaakt.

Jos was fantastisch. De tour was leuk en informatief.

Dit is een geweldige manier om Oslo te zien. Josh had een schat aan informatie en een passie voor de stad. Hij zorgde ervoor dat we waren uitgedost in uitrusting voor nat weer, want die hadden we niet en was erg vermakelijk. Op de fiets zie je zoveel meer dan te voet. Sterk aanbevelen voor alle leeftijdsgroepen.

leuke aangename fietstocht langs highlights van kopenhagen - gids deed heel erg moeite om ons leuke hoekjes en plekjes te ontdekken en veel tips te geven wat we zeker nog moesten bezoekn

Deze fietstocht met gids was fantastisch. We hadden een erg goede gids Alex die erg veel interessante informatie kon vertellen over Kopenhagen.

Een enthousiaste gids die ons op goede fietsen een interessante rondleiding heeft gegeven door het leuke Kopenhagen.