Datums kiezen

Ontdek het beste van
Freiburg im Breisgau

Onze aanbevelingen voor Freiburg im Breisgau

Roest: Europa-Park Entree Ticket

1. Roest: Europa-Park Entree Ticket

Met meer dan zes miljoen bezoekers is Europa-Park verreweg het grootste themapark van Duitsland en het meest bezochte seizoenthema park ter wereld. Ga op ontdekkingsreis door verschillende Europese themagebieden en verheug je op meer dan 100 attracties. In Europa-Park kun je onvergetelijke adrenalinekicks beleven of comfortabel ontspannen. In het Oostenrijkse themagebied kunnen bezoekers in 2024 eindelijk weer de populaire familieattracties Alpine Coaster 'Enzian' en 'Tirol Log Flume' beleven. In de loop van het seizoen 2024 kun je je verheugen op een ritje in de achtbaan 'Voltron Nevera powered by Rimac' in het nieuwe themagebied Kroatië. In de directe omgeving van Europa-Park vind je de virtual reality ervaring YULLBE, waar je jezelf kunt onderdompelen in nog meer spannende avonturen en spannende uitdagingen kunt aangaan. Boek je ticket voor YULLBE direct op onze website.

Freiburg: Gässle, Bächle en meer stadsrondleiding

2. Freiburg: Gässle, Bächle en meer stadsrondleiding

Verken de pittoreske en groene stad Freiburg tijdens een prachtige wandeltocht door de oude stad. Bekijk de beroemde Freiburger Bächle, de kleine waterwegen langs de straten en steegjes en de kronkelige steegjes genaamd Gässle, evenals veel van de kleurrijke Rheinkiesel-mozaïeken, die de stad zijn kenmerkende sfeer geven. Ga naar Minster Square met zijn prachtige gemeenschapscentra en seculiere gebouwen en bekijk de traditionele boerenmarkt ('s ochtends) evenals vele cafés en pubs genaamd Beizen. Begin je rondleiding op het stadhuisplein, waar je gids op je wacht. Vanaf het begin zult u zien dat dit plein talrijke historische gebouwen herbergt. Vanaf daar gaat u verder over de Kaiser-Joseph-straat, de voormalige grote boulevard van het middeleeuwse Freiburg, en gaat u richting de Freiburg Minster, het culturele centrum van de historische oude stad en een uitzonderlijk voorbeeld van middeleeuwse gotiek. Ontdek de bizar gevormde waterspuwers, de delicate torenspits en de kleurrijke boerenmarkt op Minster Square. Verken enkele van de historische bezienswaardigheden rond de indrukwekkende kathedraal. Bekijk het historische warenhuis, de Alte Wache, het Haus zum schönen Eck en nog veel meer. Ga verder langs de Konviktstraßen, een van de mooiste steegjes in Freiburg, tot je bij het Handwerkerviertel komt.

Freiburg: stadswandeling met Drag Queen Betty BBQ

3. Freiburg: stadswandeling met Drag Queen Betty BBQ

Volg een rondleiding door Freiburg met de onofficiële koningin van de stad, Betty BBQ. De bekende drag queen uit het Zwarte Woud leidt je door de stad en laat je zien dat Freiburg veel meer is dan alleen de beroemde Freiburg Minster. Luister tijdens de wandeltocht naar grappige anekdotes uit het spannende leven van Betty BBQ en hoor de laatste stadsroddels. Laat Betty BBQ u tijdens uw wandeling meenemen door de geschiedenis van Freiburg en het oogverblindende heden.

Freiburg: rondleidingen door de stad met acteurs

4. Freiburg: rondleidingen door de stad met acteurs

Ontdek de duistere kant van de geschiedenis van Freiburg met Catharina Stadellmenin, de heks van Freiburg. Of volg een 16e-eeuwse hoer tijdens een wandeling door de middeleeuwse stad en leer meer over het oudste bedrijf van de mensheid. Verken de oude binnenstad van Freiburg met zijn kleine beekjes, de Gerichtslaube of het oude gerechtsgebouw en de middeleeuwse stadspoorten. Bewonder de statige Rathausplatz en Adelhauser Klosterplatz. U kiest uw gids (hoewel beide dezelfde route volgen). Sluit je aan bij de wanhopige Catharina Stadellmenin, de weduwe van meester-slotenmaker Michael Bantzer, op haar laatste reis. Kom meer te weten over haar gruwelijke lot. Getuige zijn van. Vertel iedereen dat je de "heks" met je eigen ogen hebt gezien. Of: sluit je aan bij de hoer en laat haar je kennis laten maken met het middeleeuwse Freiburg en de hoge kunst van de liefde. Leer alles over de stad en het oudste beroep ter wereld. Ontdek haar geheimen over haar vrijers, de beul en andere schurken. Groot plezier is 100% gegarandeerd.

Freiburg: hoogtepunten Zelfgeleide speurtocht en rondleiding

5. Freiburg: hoogtepunten Zelfgeleide speurtocht en rondleiding

Leer Freiburg in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht die op je telefoon wordt gespeeld. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen. Vervolgens bezoekt u de Martin's Gate, Schwabentor, het Augustiner Museum en de Historical Merchants' Hall. Gebruik de hints om de beste bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes van de stad te vinden. De ongelooflijke route gaat verder naar de Freiburger Münster, Markthalle, Bertoldsbrunnen en Freiburger Bächle. Uiteindelijk beëindigt u de tour bij Neues Rathaus. Onderweg kun je op elk moment stoppen voor een kopje koffie of een pauze. Wandel door de pittoreske straatjes en ontdek het echte Freiburg tijdens deze leuke tour terwijl je werkt als een team.

A Stroll Through Time: Engelse wandeltours door de Oude Stad

6. A Stroll Through Time: Engelse wandeltours door de Oude Stad

Je ontmoet onze deskundige gids op de afgesproken plek op het Rathausplatz. Geniet van een korte ontmoeting voordat je op reis gaat door deze fascinerende stad. Je reis begint met een kort verhaal over de stichting van Freiburg en gaat dan verder met een aantal van de iconische figuren en het verleden. Daarna maken we een wandeling over de historische markten van Freiburg op de Münsterplatz en leren we over legendarische figuren en plaatsen. Onze wandeling gaat verder door de Konviktstraße, de mooiste straat in Freiburg met zijn iconische winkels en kunstgalerieën; en leidt ons naar Schwabentor, de Koopliedenpoort. Vervolgens lopen we door het oude zakengedeelte van Freiburg met een verborgen geheim en een iconisch plein. Onze reis eindigt in het centrum van de Oude Stad. Je gids kan je suggesties geven voor verdere activiteiten, een routebeschrijving naar je volgende bestemming of wat je maar nodig hebt.

Vanuit Colmar: 3 dorpen in Frankrijk, Duitsland en Zwitserland

7. Vanuit Colmar: 3 dorpen in Frankrijk, Duitsland en Zwitserland

Je drielandenavontuur begint wanneer je wordt opgehaald bij je accommodatie in Colmar. Op weg naar Duitsland passeer je het versterkte dorp Neuf-Brisach, een UNESCO-werelderfgoed dat dateert uit de late 17e eeuw. Van daaruit rijd je naar Duitsland en bezoek je Freiburg, een van de schatten van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Kuier door de straten die rechtstreeks uit een sprookje lijken te komen en let op de waterkanalen die langs de trottoirs lopen. Daarna passeer je een andere grens richting Basel in Zwitserland. De stad, die door de Rijn in 2 delen is verdeeld, heeft veel te bieden, met zijn pittoreske bruggen, smalle, kronkelende steegjes en prachtige kathedralen. Dwaal door de middeleeuwse stad Great Basel en zoek naar de unieke culturele aspecten van de stad die haar onderscheidt van andere Zwitserse steden. Uw dagtocht eindigt in misschien wel het charmantste en mooiste dorp van Frankrijk: Eguisheim. De stad ligt net ten zuiden van Colmar en loopt in concentrische cirkels rond een centraal plein. Met dicht opeengepakte antieke huizen geschilderd in felgekleurde tinten, leuke winkeltjes en een middeleeuws kasteel, zijn er maar weinig dorpen in de wereld die zo echt teruggaan naar een ander tijdperk. Zodra je grensoverschrijdend avontuur voorbij is, keer je terug naar je accommodatie in Colmar.

Freiburg: Veni, vidi, vino - wijnwandeling en proeverij

8. Freiburg: Veni, vidi, vino - wijnwandeling en proeverij

Welkom bij je wijnavontuur in Freiburg! Tijdens onze wijnwandeling op de Freiburg "Schlossberg" worden uitstekende wijnen geserveerd en geproefd en geniet u ook van een adembenemend panoramisch uitzicht over Freiburg en de idyllische omgeving in het "Toscane van Duitsland". Verken de pittoreske Schlossberg terwijl onze ervaren gidsen u spannende feiten vertellen over de wijnbouw en de aangeboden wijnen. In samenwerking met de wijnmakerij Lena Flurbacher uit "Ihringen am Kaiserstuhl" - een van de warmste en mooiste plekken van Duitsland midden in een uitgedoofde vulkaan - proeven we vijf voortreffelijke wijnen die de zintuigen betoveren en ons meenemen op een plezierige reis. Deze wijnproeverij combineert de geneugten van wijn met de fascinatie van natuurwandelingen en weetjes over de Schlossberg - en biedt een onvergetelijke ervaring! Terwijl we comfortabel over de hellingen van de Schlossberg wandelen, opent zich een indrukwekkend uitzicht voor ons: de schoonheid van de Rheingraben, de beknopte Kaiserstuhl en de majestueuze Vogezen zullen ons betoveren. Aangezien de Freiburger Schlossberg direct aan de rand van de oude binnenstad en het stadscentrum van Freiburg ligt, begint de wijnwandeling in het stadscentrum van Freiburg en eindigt op een ander punt in het stadscentrum van Freiburg (oude stad). Het start- en eindpunt is slechts 3 minuten lopen.

Freiburg: speurtocht en stadswandeling met hoogtepunten

9. Freiburg: speurtocht en stadswandeling met hoogtepunten

Leer Freiburg in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtochtwandeling. Je verkent de stad te voet en krijgt punten voor het oplossen van verschillende soorten taken: Vind bezienswaardigheden: Je gebruikt hints om de beste bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes in de stad te vinden. De kaartfunctie in de app helpt je er te komen. Vragen oplossen: Eenmaal aangekomen op de plek die u zoekt, worden u vragen gesteld over de bezienswaardigheid. Meestal zijn de antwoorden verborgen in borden, afbeeldingen, enz. Een geweldige en leuke manier om nieuwe dingen over de stad te leren. Veel plezier: Tijdens het avontuur kun je ook spannende fototaken verwachten die veel creativiteit vereisen. Als u de snapshots onder de knie heeft, wordt u beloond met punten. Onderweg bereikt u fantastische plaatsen zoals de "Onze-Lieve-Vrouwekathedraal", "Nieuw Stadhuis", "Kleine beek" en nog veel meer spannende bezienswaardigheden in de buurt. Nadat je de game hebt geboekt, ontvang je via e-mail een gamecode met instructies voor het spelen. Ga naar de “Colombischlössle” en gebruik de code om het spel in de app te ontgrendelen. De tour eindigt bij de Platz der alten-synagoge. De ervaring is niet beperkt in de tijd. Je kunt de stad in je eigen tempo verkennen en pauzes nemen. Download gewoon de Explorial-app, ga naar het startpunt en je bent klaar om met het spel te beginnen. De tour duurt gemiddeld ongeveer 1-2 uur. "Onze-Lieve-Vrouwekathedraal", "Nieuw Stadhuis" en "Kleine beek"

Freiburg: Kroegentocht met gids en drankjes

10. Freiburg: Kroegentocht met gids en drankjes

Ontdek het nachtleven van Freiburg, geliefd bij de lokale bevolking vanwege de ongelooflijke clubscene. Ga met je gids mee op een leuke reis naar een selectie van de beste pubs en bars in de omgeving. Kom in de feeststemming met een welkomstshot en houd je energie op peil met bier of spritzers. Ontmoet je gids en ga op dit spannende nachtelijke avontuur, waar je de levendige ambiance van Downtown Freiburg zult ervaren. Bezoek vijf van de meest populaire bars in de omgeving en geniet de hele avond van een verscheidenheid aan inbegrepen alcoholische dranken. Feest de hele nacht met een groep gelijkgestemden en laat je zorgen los. Verken de stad bij nacht en dompel jezelf onder in de lokale levensstijl. Let op: deze kroegentocht wordt geleid door een kroegentochtgids en niet (!) door dragqueen Betty BBQ.

Alle activiteiten

52 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Freiburg im Breisgau

Wat zijn de topattracties van Freiburg im Breisgau?

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Freiburg im Breisgau?

Andere activiteiten in Freiburg im Breisgau

Wil je alle activiteiten in Freiburg im Breisgau bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Freiburg im Breisgau

Gemiddelde beoordeling

4.7
(2.635 beoordelingen)

Fantastische dag in Europa Park - kaartjes van deze site zijn ongeveer £ 15 goedkoper dan de hoofdsite, dus bespaarden ongeveer £ 50 voor ons drieën :) Vloog naar Bazel en nam de flix-bus, dus arriveerde 1,5 uur na opening, maar had nog steeds een geweldige dag . De langste wachtrij voor de rit was 50 minuten en het was ook voor Europa een halve termijn. We zijn gewend aan wachtrijen van 90 - 120 minuten in Alton Towers, dus het was een leuke afwisseling!

De aankoop van tickets via dit platform is zonder incidenten verlopen en u kunt de tickets ook handmatig registreren in de Europapark-app om via de virtuele lijn het maximale uit uw bezoek te halen. Op drukke dagen is deze service uiteraard niet beschikbaar of eindigt deze buitensporig snel.

Zeer mooi park met veel bezienswaardigheden. Als het echter regent, worden veel dingen uitgeschakeld. Het sanitair is verrassend altijd erg schoon. Helaas is de prijs-prestatieverhouding niet zo goed in vergelijking met andere parken, vooral Phantasialand.

De leuke beleving van Europa Park is inmiddels een grote financiële investering geworden voor een gezin met 3 kinderen. Dit geldt ook voor alle andere recreatieparken, het is echt onbetaalbaar. Het is altijd een prachtige ervaring.

Europa Park is altijd een reis waard, en nog meer in de magie van de winter.