Kies data
Dingen om te doen

Freiburg im Breisgau

Freiburg im Breisgau: De beste dingen die je niet wil missen

Rust: entreebewijs Europa Park

1. Rust: entreebewijs Europa Park

Sluit je aan bij meer dan 5 miljoen bezoekers per jaar en bezoek dit bekroonde themapark. Ga op een bijzondere ontdekkingstocht door Europa, met 18 themagebieden verspreid over 95 hectare. Scheur door een diamantmijn in de Alpenexpress Enzian, een van de 13 achtbanen in het park.Na een spannend Europees avontuur kun je ontspannen in de themahotels van het park en in het Camp Resort, en nieuwe energie opdoen voor nieuwe expedities. Beleef echte hoogtevluchten met Silver Star, trotseer de woeste bergstroom in Fjord Rafting en geniet van de prachtige fantasiethema's van de Elfentocht en Volo Da Vinci. In slechts 2,5 seconden word je van 0 naar 100 km/u gekatapulteerd met de "blue fire Megacoaster" Ga door spectaculaire snelle bochten die jou langs woeste IJslandse landschappen voeren.

Freiburg: stadstour Gässle, Bächle en meer

2. Freiburg: stadstour Gässle, Bächle en meer

Verken de pittoreske en groene stad Freiburg tijdens een prachtige wandeltocht door de oude stad. Bekijk de beroemde Freiburger Bächle, de kleine waterwegen langs de straten en steegjes en de kronkelige steegjes genaamd Gässle, evenals veel van de kleurrijke Rheinkiesel-mozaïeken, die de stad zijn kenmerkende sfeer geven. Ga naar Minster Square met zijn prachtige gemeenschapscentra en seculiere gebouwen en bekijk de traditionele boerenmarkt ('s ochtends) evenals vele cafés en pubs genaamd Beizen. Begin je rondleiding op het stadhuisplein, waar je gids op je wacht. Vanaf het begin zult u zien dat dit plein talrijke historische gebouwen herbergt. Vanaf daar gaat u verder over de Kaiser-Joseph-straat, de voormalige grote boulevard van het middeleeuwse Freiburg, en gaat u richting de Freiburg Minster, het culturele centrum van de historische oude stad en een uitzonderlijk voorbeeld van middeleeuwse gotiek. Ontdek de bizar gevormde waterspuwers, de delicate torenspits en de kleurrijke boerenmarkt op Minster Square. Verken enkele van de historische bezienswaardigheden rond de indrukwekkende kathedraal. Bekijk het historische warenhuis, de Alte Wache, het Haus zum schönen Eck en nog veel meer. Ga verder langs de Konviktstraßen, een van de mooiste steegjes in Freiburg, tot je bij het Handwerkerviertel komt.

Freiburg: stadswandeling met Drag Queen Betty BBQ

3. Freiburg: stadswandeling met Drag Queen Betty BBQ

Maak een rondleiding door Freiburg met de onofficiële koningin van de stad, Betty BBQ. De bekende drag queen uit het Zwarte Woud leidt je door de stad en laat je zien dat Freiburg veel meer is dan alleen de beroemde Freiburg Minster. Luister tijdens de wandeltocht naar grappige anekdotes uit het opwindende leven van Betty BBQ en hoor de laatste stadsroddels. Terwijl je loopt, laat Betty BBQ je meenemen door de geschiedenis van Freiburg en naar het oogverblindende heden.

Freiburg: stadsrondleidingen met acteurs

4. Freiburg: stadsrondleidingen met acteurs

Ontdek de donkere kant van de geschiedenis van Freiburg met Catharina Stadellmenin, de heks van Freiburg. Of volg een 16e-eeuwse hoer tijdens een wandeling door de middeleeuwse stad en leer meer over de oudste zaak van de mensheid. Verken de oude binnenstad van Freiburg met zijn beekjes, het Gerichtslaube of het oude gerechtsgebouw en de middeleeuwse stadspoorten. Bewonder de statige Rathausplatz en Adelhauser Klosterplatz. U kiest uw gids (hoewel beide dezelfde route volgen). Sluit je aan bij de wanhopige Catharina Stadellmenin, de weduwe van meesterslotenmaker Michael Bantzer, op haar laatste reis. Leer meer over haar gruwelijke lot. Getuige zijn van. Vertel iedereen dat je de "heks" met je eigen ogen hebt gezien. Of: sluit je aan bij de hoer en laat je door haar kennismaken met het middeleeuwse Freiburg en de hoge kunst van de liefde. Leer alles over de stad en het oudste beroep ter wereld. Ontdek haar geheimen over haar vrijers, de beul en andere schurken. Veel plezier is 100% gegarandeerd.

Vanuit Colmar: 3 dorpen in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland

5. Vanuit Colmar: 3 dorpen in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland

Je 3-landenavontuur begint met ophaalservice bij je accommodatie in Colmar. Op weg naar Duitsland kom je langs het vestingsdorp Neuf-Brisach, een UNESCO World Heritage Site uit de late 17de eeuw. Vanaf daar rijd je naar Duitsland en bezoek je Freiburg, een van de schatten van de Duitse staat Baden-Württemberg. Kuier door de straten die zo uit een sprookje lijken te komen, en zie de kanaaltjes die dwars langs trottoirs stromen. Daarna ga je de grens weer over, dit keer naar Basel in Zwitserland. De Rijn verdeelt deze stad in 2 delen, die pittoreske bruggen, kronkelende steegjes, en prachtige kathedralen kent. Dwalend door de middeleeuwse stad Groot-Basel ga je op zoek naar de unieke culturele aspecten die haar onderscheiden van andere Zwitserse steden. Je dagtocht eindigt in misschien wel het meest charmante en mooie dorp in Frankrijk: Eguisheim. Het stadje ligt net ten zuiden van Colmar en loopt in concentrische cirkels rond een centraal plein. Met zijn dicht opeengepakte antieke huizen in fleurige tinten, leuke winkeltjes en een middeleeuws kasteel grijpt het dorpje terug naar vervlogen tijden zoals maar weinig plaatsen dat doen. Nadat je grensverleggende avontuur voorbij is, keer je terug naar je accommodatie in Colmar.

Freiburg: wandeltocht door het historische stadscentrum

6. Freiburg: wandeltocht door het historische stadscentrum

Loop langs de middeleeuwse grachten die door de oude stad lopen en ontdek indrukwekkende gebouwen. Ontdek ook minder bekende hoekjes zoals de pittoreske leerlooierswijk. Leer van de verhalen van je gids en verhalen over de grondleggers van de stad en de hertogen van Zähringen. Onder de heerschappij van het huis Habsburg werd Freiburg een machtig bolwerk van Europa's belangrijkste dynastie in het zuidwesten van Duitsland en het Zwarte Woud. De universiteit, gesticht in 1460, en de gotische kathedraal met zijn majestueuze toren getuigen nog steeds van de hoogtijdagen van Freiburg. Verken niet alleen de buitenkant van de kathedraal, maar bezoek ook de binnenkant om de prachtige glas-in-loodramen en andere kenmerken van dit prachtige kerkgebouw te bewonderen. Begrijp aan het einde van de rondleiding de uitdagingen van een moderne stad die ernaar streeft een groene en duurzame gemeenschap te worden.

Freiburg: Bächle-wandeltocht

7. Freiburg: Bächle-wandeltocht

Bekijk de wereldberoemde toeristische attractie van Freiburg, die alleen in deze vorm bestaat in de 'zonnestad' in het zuidwesten van Duitsland. Ontdek de Freiburg Bächle, die samengaan met Freiburg zoals de Minster en het Zwarte Woud. Leer meer over de Freiburg Bächle, een middeleeuws irrigatie- en drainagesysteem en de werkplaats van Alain, de echte "Bächle"-schoonmaker, die door de inwoners van Freiburg liefkozend "Stocky" wordt genoemd. Luister naar Stocky's verhalen over de vele waterlopen uit de middeleeuwen die door het historische centrum van de metropool Zwarte Woud lopen. De kleine kanalen worden "Bächle" genoemd in het Alemannische dialect. Maak een wandeling door de oude binnenstad van Freiburg met Stocky langs geselecteerde Bächle. Krijg exclusieve inzichten van achter de schermen van het Bächle-systeem en in wat waarschijnlijk het oudste beroep in de stad in Breisgau is.

Freiburg: Betty BBQ Christmas Tour

8. Freiburg: Betty BBQ Christmas Tour

De Drag Queen BBQ van Black Forest bereidt je voor op kerst met een leuke rondleiding door de stad rond de kerstmarkt van Freiburg. Tijdens je tour zal Betty BBQ vertellen over de onrust van het kerstseizoen, over punch, glühwein en de Kerstsheid. Uw gastheer zal zulke belangrijke vragen verhelderen, zoals of een baby die tijdens een kerstfeest werd voortgebracht, eigenlijk een "punch-type" is, hoe het voelt "wanneer niet alleen de boom" al zijn lichten aan heeft en waarom er zo'n mooie kerstmarkt in Freiburg. Je gids zal zeker een leuke draai geven aan je tour, terwijl je door de stad wordt geleid om te leren over zijn geschiedenis.

Privétour van Zürich naar Titisee-Neustadt en de Rijnwaterval

9. Privétour van Zürich naar Titisee-Neustadt en de Rijnwaterval

Ervaar de magische sfeer van het Zwarte Woud tijdens een privédagtrip vanuit Zürich. Geniet van een panoramisch uitzicht op de smaragdgroene bossen en het glinsterende blauw van de Schluchsee. Bij aankomst in het hart van het Zwarte Woud bij Titisee-Neustadt, kunt u wat vrije tijd gebruiken om de omgeving onafhankelijk te verkennen. Ga voor een optionele boottocht over het water, of geniet van uw zoetekauw met enkele van de beroemde Zwarte Woud Gateaux in de regio. Vervolg de bossen van Lenzkirch en de Bovenrijn en ontdek een van de mooiste watervallen van Europa. Voel hoe de kracht van het water 23 meter naar beneden valt bij de Rijnwaterval en maak een paar dramatische souvenirfoto's voor je terugreis naar Zürich.

Freiburg: begeleide kroegentocht met drankjes

10. Freiburg: begeleide kroegentocht met drankjes

Ontdek het nachtleven van Freiburg, geliefd bij de lokale bevolking vanwege de ongelooflijke clubscene. Ga met je gids mee op een leuke reis naar een selectie van de beste pubs en bars in de omgeving. Kom in de feeststemming met een welkomstshot en houd je energie op peil met bieren of wijnspritzers. Ontmoet je gids en ga op dit spannende nachtelijke avontuur, waar je de levendige ambiance van het centrum van Freiburg zult ervaren. Bezoek vijf van de meest populaire bars in de omgeving en geniet de hele nacht van een verscheidenheid aan inbegrepen alcoholische dranken. Feest de nacht weg met een groep gelijkgestemden en laat je zorgen los. Verken de stad 's nachts en dompel jezelf onder in de lokale levensstijl.

Veelgestelde vragen over Freiburg im Breisgau

Welke tours in Freiburg im Breisgau nemen aanvullende Covid-19-maatregelen?

Sitemap Freiburg im Breisgau

Wil je alle activiteiten in Freiburg im Breisgau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Freiburg im Breisgau

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.032 beoordelingen

Super mooi park. Je kan makkelijk met het treintje door het park heen, scheelt je een hoop lopen. We hadden geluk de langste wachtrij was 40 min.

Europapark is fantastisch !! Mooi aangelegd themepark met overal de beste faciliteiten...Europa in t 'klein'...we komen zeker nog een keer terug!

Super mooi en verzorgd park. Goed georganiseerd, nergens langer dan 45 minuten wachten. Verstandig is om de Virtual Lane app te downloaden!

Mooi park. goed georganiseerd Duur, maar de moeite waard.OOk een heel proper park !!

Dankzij de voucher waren we snel binnen. Superleuke dag gehad.