Datums kiezen

Fridheimar

Fridheimar: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Reykjavik: dagtrip Golden Circle, Friðheimar en Sky Lagoon

1. Reykjavik: dagtrip Golden Circle, Friðheimar en Sky Lagoon

Deze tour begint met onze gratis ophaalservice in het centrum van Reykjavík. We verlaten de stad en beginnen onze dag op het prachtige IJslandse platteland. Kerið is een vulkaankrater die werd gevormd na een enorme uitbarsting meer dan 1000 jaar geleden. Geniet van het uitzicht op de kratertop of daal de trappen af naar het meer beneden. Vanaf elk uitkijkpunt kun je prachtige foto's maken. De TFriðheimar boerderij is een geothermisch verwarmde kas en paardenboerderij. Hier ontmoet je de kleine ijslandse paarden en zie je een demonstratie van hun unieke gangen. Vervolgens krijg je een rondleiding door de kas waar op indrukwekkende schaal tomaten en komkommers worden geproduceerd. Verken Geysir geothermisch park, de thuisbasis van de gelijknamige Geysir, hoewel het jongere zusje Strokkur nu regelmatig uitbarst. Je hebt de tijd om verschillende uitbarstingen bij te wonen, want deze barst ongeveer elke 7-10 minuten uit. Wandel rustig rond en bekijk andere borrelende poelen met de kenmerkende zwavelgeur in de lucht. Op een klein eindje rijden van Geysir ligt de immens krachtige waterval Gullfoss. Deze waterval ligt aan de Hvitá rivier die zelf wordt gevoed door smeltwater van de Langjökull gletsjer in het noorden. Hier word je eerst begroet door de waternevel van de watervallen voordat je ze zelfs maar ziet. Neem het wandelpad naar beneden naar de watervallen of blijf op het hoger gelegen pad voor een uitzicht vanuit vogelperspectief. Er is hier geen verkeerde keuze. Het Thingvellir National Park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier kwamen IJslanders bijeen in een oude parlementaire vergadering, de langst aaneengesloten vergadering ter wereld, maar nu gevestigd in Reykjavík. Maar misschien nog belangrijker is dat je hier de continentale kloof tussen de Amerikaanse en de Europees-Aziatische tektonische plaat zichtbaar kunt zien, een kloof die elk jaar groter wordt. Loop tussen de continenten! We bezoeken een van IJslands meest geliefde geothermische lagunes, Sky Lagoon. Je Pure Pass tickets geven je toegang tot zowel de lagune zelf met zijn ontzagwekkende overloopzwembad met adembenemend uitzicht op zee als de complete 7-stappen rituele ervaring. Dit omvat een van 's werelds mooiste sauna's met uitzicht van vloer tot plafond op zee, een lichaamsscrub, een koud dompelbad en een stoombad. Houd er rekening mee dat de volgorde van de stops om logistieke redenen kan veranderen. Soms beginnen we de dag bij Sky Lagoon.

Reykjavik: Beleef de Gouden Cirkel van IJsland met Tickets

2. Reykjavik: Beleef de Gouden Cirkel van IJsland met Tickets

Ontdek de wilde natuurlijke schoonheid van IJsland tijdens een rondleiding door de Gouden Cirkel. Reis op de 300 km lange lus vanuit Reykjavík en verken hoogtepunten, waaronder de Kerið-vulkaankrater, het Thingvellir Nationaal Park en de Gullfoss-waterval. Stap aan boord van de minibus in het centrum van Reykjavik en begin je avontuur over de Gouden Cirkel van IJsland. Aankomst in Thingvellir National Park en bewonder de ruige natuurlijke schoonheid en het spectaculaire uitzicht op de uiteenlopende Noord-Atlantische bergkam. Stop bij de familiebedrijf Fríðheimar Farm, waar de familie sinds 1995 tomaten en komkommers verbouwt. Ga verder naar de stallen om IJslandse paarden te ontmoeten en ze zelfs te aaien. Neem een pauze voor de lunch (op eigen kosten) in de kas, waar u lokale producten op het menu kunt kopen. Wees getuige van de prachtige Gullfoss-watervallen, die worden beschouwd als de meest opvallende van de 30.000 watervallen van IJsland. Bewonder de krachtige watervallen terwijl ze in de Gullfossgjúfur-kloof neerstorten en maak adembenemende foto's van de natuur aan het werk. Ga vervolgens naar Kerið, een opvallend kratermeer gevuld met melkachtig blauwgroen water en omgeven door zwarte en rode hellingen. Traceer de vulkanische oorsprong van dit serene kratermeer en ontdek hoe vulkanische activiteit de regio heeft gevormd. Beleef een uniek avontuur in IJsland tijdens een rondleiding samengesteld door GetYourGuide. Geniet van diepgaand commentaar van je gids terwijl je de ruige landschappen en spectaculaire natuurlijke kenmerken van de iconische Gouden Cirkel ontdekt.

Reykjavik: Gouden Cirkel, Tomatenboerderij en Kerið Krater Tour

3. Reykjavik: Gouden Cirkel, Tomatenboerderij en Kerið Krater Tour

Ga terug naar de natuur en ontdek de iconen van de Gouden Cirkel tijdens een dagtour vanuit Reykjavik. Betreed het historische Thingcelli National Park, waar het nationale parlement werd opgericht in 930 na Christus. Ontdek waar de tektonische platen van twee continenten voortdurend in beweging zijn. Maak een korte stop in het dorp Laugarvatn en bij de boerderij Efstidalur om een glimp op te vangen van het lokale leven in het gebied. Ga vervolgens naar de Strokkur-geiser die elke vijf minuten uitbarst in het geothermische gebied van Geysir. Voel de kracht van de Gullfoss-watervallen waar het water van de Langjökull-gletsjer onophoudelijk in al zijn glorie stroomt. Stop voor de lunch bij de tomatenkwekerij Friðheimar. Bewonder na de lunch de verbazingwekkende Kerið-krater die meer dan drieduizend jaar oud is. Luister naar verbazingwekkende verhalen uit de eeuwen en ontdek onderweg een verscheidenheid aan geothermische landschappen.

Reykjavik: de Golden Circle-dagtour

4. Reykjavik: de Golden Circle-dagtour

Reis veilig en comfortabel van Reykjavik naar de Gouden Cirkel tijdens een dagtocht naar enkele van de mooiste bezienswaardigheden van IJsland. Begin de reis met een bezoek aan het idyllische Friðheimar-kassenteeltcentrum, waar u meer te weten kunt komen over de magie achter het telen van heerlijke, pesticidenvrije tomaten en komkommers met behulp van geothermische warmte, die IJsland in overvloed heeft. Het volgende is het Geysir Hot Spring-gebied waar de Strokkur-geiser elke 4-8 minuten water tot 30 meter (98 ft.) De lucht in schiet in een indrukwekkend vertoon van de krachten van de natuur. De kleurrijke landschappen, borrelende modderpoelen en stomende geisers maken dit een onvergetelijke ervaring. Ga verder naar de Gullfoss-waterval, gecreëerd door de rivier de Hvítá, die tuimelt en in een spleet stort van zo'n 32 meter diep. Hier krijg je de kans om naast de majestueuze waterval te staan en misschien zelfs de waterstraal op je huid te voelen. De tour omvat ook het historische en geologische wonder dat Thingvellir National Park is, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen met een snelheid van enkele centimeters per jaar uit elkaar trekken.

Vanuit Reykjavik: Dagtocht Gouden Cirkel en Geheime Lagune

5. Vanuit Reykjavik: Dagtocht Gouden Cirkel en Geheime Lagune

Bewonder de Strokkur-geiser, het Thingvellir National Park en de Gullfoss-waterval op een dagtrip vanuit Reykjavík. Bezoek een lokale boerderij en geniet van de warmwaterbron Secret Lagoon, inclusief toegangskaarten. Ervaar alle natuurverschijnselen van de gouden cirkel in één dag. De eerste stop is Thingvellir National Park, waar het parlement werd opgericht in 930 na Christus. Geniet van de geschiedenis en unieke uitzichten terwijl je tussen Noord-Amerikaanse en Europese tektonische platen loopt. Dan is het tijd om weer op pad te gaan naar de Langjökull Geyser. Deze geiser is al een tijdje inactief, maar Strokkur (direct ernaast) barst elke 5-8 minuten uit, dus zorg dat je camera gereed is. Vervolg de reis naar de Gouden Waterval. Gelegen in de kloof van Hvítá, stort de waterval naar beneden in een 32 meter diepe spleet. Vanaf de parkeerplaats is het ook mogelijk om helemaal naar beneden te lopen naar de watervallen (10 minuten lopen). Ga later naar Friðheimar Tomato Farm voor de lunch (kosten niet inbegrepen). Het heeft voldoende voorraden geothermisch water dat warmte levert aan de kassen waar tomaten worden verbouwd. Loop rond in de kas en proef hun beroemde tomatensoep. De laatste stop is de Secret Lagoon, het oudste natuurlijke zwembad van IJsland. Het zwembad wordt verwarmd met geothermische energie en is een natuurlijke bron van warm water uit de warmwaterbronnen. Het is een perfecte manier om deze tour af te sluiten, ontspannend in warm water terwijl je geniet van het eindeloze uitzicht op de natuur.

Reykjavik: Golden Circle-tour en toegang tot Blue Lagoon

6. Reykjavik: Golden Circle-tour en toegang tot Blue Lagoon

De Golden Circle-tour stelt je in staat om de mooiste bezienswaardigheden van IJsland te bezoeken, te beginnen met het geothermische gebied Geysir waar de Strokkur-geiser elke 4-8 minuten een kolom water tot 30 meter (98 voet) de lucht in schiet in een spannende weergave van de kracht van de natuur. De tour gaat verder naar Gullfoss, de beroemde waterval die is ontstaan door de rivier de Hvítá, die in een spleet van zo'n 32 meter diep stort. De watervallen stromen naar beneden via een brede, gebogen drietrapstrap. De derde stop op de Golden Circle-tour is het historische en geologische wonder dat Thingvellir National Park is. Deze door UNESCO beschermde site is waar de Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen elkaar ontmoeten en uit elkaar trekken met een snelheid van enkele centimeters per jaar. Aan het einde van je geweldige dag in de natuur, ga je terug naar Reykjavik en van daaruit naar de Blue Lagoon om te genieten van het warme en ontspannende water. De Blue Lagoon is een van de beroemdste toeristische attracties van IJsland en wordt door velen beschouwd als een once-in-a-lifetime ervaring. De Blue Lagoon biedt een met lava en mos gevuld landschap, ultramoderne faciliteiten, een unieke sfeer en huidmaskers met silica die je huid stevig en toch ongelooflijk zacht maken. Uw ticket is inclusief het Blue Lagoon's Comfort Package waarmee u toegang krijgt tot de Blue Lagoon, een silica moddermasker, gebruik van een handdoek en een drankje naar keuze. Nadat je hebt genoten van alles wat de Blue Lagoon te bieden heeft, keer je ontspannen en als herboren terug naar Reykjavík.

De Golden Circle & Hop on - Hop off combi-deal

7. De Golden Circle & Hop on - Hop off combi-deal

Maak kennis met de IJslandse natuur en de stad Reykavík. Deze combinatiedeal begint met een Golden Circle van 8 uur, waarbij je drie van de beroemdste bezienswaardigheden van IJsland bezoekt en leert over het telen van tomaten zonder pesticiden met geothermisch water. Op Hop-off bus. In het geothermische gebied van Geysir kun je zien hoe de geiser Strokkur elke 4-8 minuten een waterkolom tot 30 meter de lucht in schiet. De Gullfoss-waterval is een getrapte waterval, ontstaan door de gletsjerrivier Hvítá, die tuimelt en stort in een spleet van zo'n 32 m diep. Bezoek het historische en geologische wonder dat Þingvellir National Park is, waar de Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen met een snelheid van enkele centimeters per jaar uit elkaar trekken. Bezoek daarnaast het Friðheimar-kassenteeltcentrum, waar je leert over de magie achter het telen van heerlijke, pesticidenvrije tomaten met behulp van geothermische warmte die IJsland in overvloed heeft. Kom in de middag terug in Reykjavík. Je kiest de datum en tijd waarop je Reykjavík wilt gaan verkennen in onze Reykjavík Sightseeing Hop On – Hop Off bus.

Gouden cirkel met geheime lagune, tomatenkwekerij in kleine groep

8. Gouden cirkel met geheime lagune, tomatenkwekerij in kleine groep

Maak je klaar om te genieten van de natuur en cultuur van IJsland terwijl je de Gouden Cirkel verkent, de meest populaire route in IJsland. Bewonder de donderende Gullfoss-watervallen, het geothermische gebied Geysir, het nationale park Thingvellir en de geheime lagune. Nadat je bent opgehaald in Reykjavik, ga je op tour in een minibus. Ga eerst naar de Gullfoss-watervallen en bewonder dit krachtige en hypnotiserende natuurfenomeen. Ga verder naar het prachtige geothermische gebied Geysir en zie hoe de Strokkur-geiser om de paar minuten uitbarst. Geniet vervolgens van de unieke kans om tussen twee continenten te wandelen in een spleetvallei die is ontstaan door het uiteendrijven van de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen. Stop daarna voor de lunch (niet inbegrepen) bij de Friðheimar-tomatenboerderij waar groene geothermische energie wordt gebruikt om tomaten te oogsten. Bereid u daarna voor om uzelf te laten verwennen met een bezoek aan het thermale bad "Gamla Laugin". Dit thermale zwembad, nu omgedoopt tot Secret Lagoon, is perfect om de drukte te vermijden en je onder de lokale bevolking te mengen. Gevormd in 1891, heeft het het oudste zwembad van IJsland en wordt het op een constante temperatuur van 38-40 ° Celsius gehouden.

Golden Circle, Lunch op de tomatenboerderij & Sky Lagoon - met foto's

9. Golden Circle, Lunch op de tomatenboerderij & Sky Lagoon - met foto's

Ervaar enkele hoogtepunten van de Golden Circle tijdens deze dagtour en Sky Lagoon-transfer vanuit Reykjavik. Ga op een geothermische reis door vulkanische landschappen en unieke natuurwonderen. Bezoek de beroemde Friðheimar Tomato Farm om te lunchen. Begin de tour in Þingvellir, een UNESCO-werelderfgoed, en laat je onderdompelen in de schoonheid en vredige sfeer van het park. Bewonder de omliggende bergen en het met mos bedekte landschap. Bekijk de Silfra-kloof en de Oxararfoss-waterval. Loop tussen de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen, bezoek de geiser in de geothermische gebied van de Haukadalur-vallei, en getuige zijn van indrukwekkende geiseractiviteit tot 30 meter in de lucht om de paar minuten en zie fumarolen en aarden potten. Stop bij de Golden Falls of Gullfoss, een van de krachtigste watervallen van IJsland, afkomstig van de Langjökull-gletsjer die uitmondt in een diepe spleet die is ontstaan door tektonische druk. Maak nog een stop voor een maaltijd bij de Friðheimar Tomato Farm. Kies tussen wereldberoemde tomatensoep, ravioli-pasta of een gegrilde tortilla-pizza en geniet van alles wat je kunt eten van heerlijk zelfgebakken brood, inclusief water, thee en koffie. Ontmoet en begroet de IJslandse paarden op weg naar buiten, want ze houden van aandacht. Rond de tour af en ga terug naar de stad, en stop onderweg voor wat fotomomenten als je tijd hebt voordat je wordt afgezet bij de ongelooflijke Sky Lagoon. Geniet van het inbegrepen 7-stappenritueel en een handdoek bij de lagune. Besteed zoveel tijd als je wilt aan de lagune, het wordt aanbevolen om minimaal twee uur door te brengen. Neem op tijd voor het diner een taxi of bus terug naar het centrum van Reykjavik.

Reykjavík: Dagtrip Golden Circle & Secret Lagoon met lunch

10. Reykjavík: Dagtrip Golden Circle & Secret Lagoon met lunch

De Golden Circle Tour is zonder twijfel de meest populaire tour in IJsland, en we denken dat het echt een “must do” is voor iedereen die IJsland bezoekt. We hebben altijd het gevoel gehad dat bezoekers een groot deel van de Gouden Cirkel missen bij het doen van de standaardtour, dus wilden we deze populaire tour naar een hoger niveau tillen met onze hoogwaardige garantie voor kleine groepen (max. 15 gasten) en ervoor zorgen dat je mist geen van die "must see" attracties in onze tour. De Ultimate Golden Circle Tour neemt je mee op een magische reis door Zuid-IJsland met uitbarstende geisers, watervallen, tektonische platen, baden in de Secret Lagoon het oudste zwembad van IJsland, bezoek aan de lokale tomatenkwekerij Friðheimar voor de lekkerste tomatensoep en thuis gebakken brood ter wereld en stop onderweg bij enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van het land.

31 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Fridheimar: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Fridheimar

Wil je alle activiteiten in Fridheimar bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Fridheimar

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 415 beoordelingen

We hielden absoluut van deze tour! Ik heb veel onderzoek gedaan naar GC-tours en wist een beetje niet welke ik moest kiezen. Ik heb deze tour gekozen vanwege het bezoek aan de tomatenboerderij en de tektonische platen. De tour was geweldig! We werden opgehaald bij ons hotel en 8 uur later afgezet. De gids was uitstekend.. zeer interessant! Ik zou deze rondreis ten zeerste aanbevelen

We kregen de tour waarvoor we betaalden en meer. Onze chauffeur/gids was geweldig. Hij vroeg of iemand in de bus haast had om terug te komen, en toen er niemand was, nam hij ons mee op een aantal interessante omwegen, waaronder een kloof en een ijssalon. Bij elke stop was er voldoende tijd om van de natuurlijke wonderen te genieten. Het was een fantastische dag.

Ik ging op 12 mei met de minibus. Joseph was de tourchauffeur en hij was geweldig. Informatief en grappig. De kleinere bus was intiemer en zorgde ervoor dat je snel in en uit de bus kon stappen. We hebben zelfs een paar tussenstops gemaakt die de grotere bus kon doen... Al met al een geweldige dag~

De gids Odysseia (?) was een geweldige kerel. Hij vertelde veel over IJslanders, plaatsen in IJsland en het leven in IJsland. Een hele snelle Griekse chauffeur en een aardige metgezel die hier en daar had gereisd. De tour was succesvol en interessant. Humor was een leuke toevoeging aan de reis.

Het was een zeer indrukwekkende ervaring met geweldige natuurspektakels. Onze gids was erg aardig, aanspreekbaar en bekwaam. Ondanks een probleem met de eerste bus bleef hij kalm en humoristisch