Friedrichshain

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wat anderen zeggen over Friedrichshain

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 914 beoordelingen

Van groot historisch belang bij het ontstaan van de DDR. De Frankfurter allee werd, na de bezetting van de Russen, de Stalinallee. Later werd en is nu nog altijd Karl Marxallee. Deze allee moest visitekaartje worden voor de nieuwe DDR worden en zijn. Langs beide zijden prachtige, imposante gebouwen in typische architectuur. Desondanks opvallend weinig interesse van toeristen, wat op zich helemaal niet erg is. Prima en interessante rondleiding per voet van Tobias. Enthousiaste gids die veel achtergrondinformatie geeft. Echte aanrader voor geïnteresseerden van de DDR-geschiedenis.

Hele leuke gids, je merkte dat hij het ontzettend leuk vond om ons dingen te vertellen. Het was interactief en spontaan. Het duurde eigenlijk tot 4 uur, maar de gids was zo enthousiast dat het bijna een uur uitliep. Leuke interessante informatie, zeer de moeite waard!

The tour was amazing. I loved it. Rogier the guide gave us so much interesting information, ‘outside of the box’. It’s the next best thing to do here in Berlin, if you want do dive deeper, in a fun way. Enjoy!

Leuke ervaring. Veel info gekregen en tips. Erg interessant. Veel lopend gedaan (3 x met ov), waardoor prijs voor een gezinsdagkaart wel iets duur uitviel. Tour had iets korter dan 4 uur gemogen.

Interessant te horen over het verleden, het nu en mogelijke toekomst. Zeer goede gids! Subculturen uit o.a. de muziek en studenten Komen aan de orde. Uiteraard oost en west Berlijn. Aanrader!