Kies data

Dingen om te doen Friesland

Friesland: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Amsterdam: daguitstap Giethoorn & Afsluitdijk

1. Vanuit Amsterdam: daguitstap Giethoorn & Afsluitdijk

In Amsterdam stap je in een comfortabele bus en rijd je 1,5 uur lang door het Nederlandse landschap richting Giethoorn, een plaatsje in Overijssel. In Giethoorn zijn auto's nagenoeg verboden, en het stadje is rijk aan waterwegen. Zie hoe de mensen hier leven op het water en ontdek het traditionele dorp te voet en per boot. In Giethoorn zie je allerlei soorten boten door de grachten varen, van gondels tot punters. Maak een rondvaart van 1 uur en vaar langs indrukwekkend gerestaureerde boerderijen. Krijg tips van je gids over wat je kunt zien en waar je kunt eten. De tocht gaat verder naar de Afsluitdijk, de 32 kilometer lange dijk die de provincies Noord-Holland en Friesland met elkaar verbindt. Nederland is in de hele wereld beroemd om de manier waarop het met waterbeheer omgaat. Maak vanuit Amsterdam een trip naar het bijzondere plaatsje Giethoorn, ook wel het Venetië van Nederland genoemd.

Leeuwarden: in-app Sherlock Holmes City-spel

2. Leeuwarden: in-app Sherlock Holmes City-spel

Dompel jezelf onder in de spannende wereld van Sherlock Holmes door aanwijzingen te verzamelen als onderdeel van een leuk smartphonespel. Los samen met je collega's, vrienden of familie de moord op een fictief personage op en verken onderweg de hoogtepunten van Leeuwarden. Baan je een weg door de stad door de game-app te downloaden die je rondleidt met specifieke aanwijzingen. Neem deel aan een uniek avontuur vol hersenkrakers, puzzels en veel Britse humor. Word een eersteklas detective voor een dag en werk samen met Sherlock Holmes. Neem zo lang als nodig is om deze strafzaak aan te pakken en stop om de omgeving te verkennen wanneer je maar wilt. Start de game opnieuw als je er klaar voor bent en vermaak je terwijl je iconische sites tegenkomt, zoals de Stadswaag. Hoewel deze game niet gericht is op interactie met je omgeving en je er ook niet over informeren, is het de perfecte activiteit om deze geweldige stad op een leuke en interactieve manier te verkennen. Maak je klaar voor een wandeling langs de mooiste plekjes van de stad.

Leeuwarden: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

3. Leeuwarden: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

Met de Escape Tour Leeuwarden beland je in het jaar 1664 en kruip je in de huid van de stadhouder van Friesland: Willem Frederik van Nassau, ook wel bekend als 'De Pechvogel'. Na een affaire met de zus van zijn vrouw was zijn leven niet meer zeker, omdat zijn felle zwager in Leeuwarden een klopjacht op hem had geopend. Dus moest hij op zoek naar de geheime uitgang! Kies je starttijd met je teamgenoten, beginnend op elk moment, dag of nacht. Baan je een weg door de stad en vink taken af om alle aanwijzingen te vinden die je nodig hebt om de geheime doorgang te bereiken. Terwijl je naar aanwijzingen zoekt, kun je je vergapen aan de prachtige bezienswaardigheden van de stad. Loop langs de Sint-Bonifatiuskerk, dwaal door de lieflijke straatjes en houd een oogje in het zeil voor de vele historische gebouwen in de binnenstad. Werk snel en u en uw team zouden het record voor de snelste tour kunnen vestigen. Veel geluk!

Bolsward: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

4. Bolsward: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

Ontsnap uit het 18e-eeuwse Bolsward tijdens deze opwindende smartphonetour. Maak kennis met Wobke, een lid van de militie, en help hem de geheime doorgangen van Bolsward te vinden. Vind aanwijzingen en los raadsels op die je door de historische gebouwen in het stadscentrum leiden. Verdwaal in het verhaal van Wopke, een lid van de militie. Help hem te ontsnappen uit de klauwen en verijdel de snode plannen van Willem V, die de stad onder controle heeft. Kies je starttijd met je teamgenoten en heb de vrijheid om op elk moment van de dag of nacht te beginnen. Baan je een weg door de stad en vink onderweg taken af. Vind alle aanwijzingen die je nodig hebt om de geheime doorgang te bereiken. Zoek naar aanwijzingen en bewonder de prachtige bezienswaardigheden van de stad op een nieuwe manier. Werk snel en u en uw team zouden het record voor de snelste tour kunnen vestigen.

Veelgestelde vragen over Friesland

Welke topattracties zijn een must-see in Friesland?

De topattracties in Friesland zijn:

Overzicht activiteiten in Friesland

Wil je alle activiteiten in Friesland ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Friesland

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 521 beoordelingen

Over plaats gesproken, het was een erg mooie en schilderachtige plek, een plek die je zeker moet bezoeken in de buurt van Amsterdam; hoewel er niet veel te doen is, zijn een paar uur voldoende, maar je kunt het niet missen. Qua rondreis was het een hele mooie reis, mooi georganiseerd en onderhouden. Onze gids Eric was erg aardig en grappig, we hebben echt een geweldige tijd gehad tijdens de reis. Zou deze tour aanbevelen?

We zaten ook in een dubbeldekker met Spaanssprekende mensen en onze gids Alfredo sprak veel Spaans en behalve in de bus mengde hij zich niet met Engelssprekende gasten. De muziek op de terugweg was verschrikkelijk. Ze hadden de groep moeten splitsen zoals bij Cameleon-tours. Giethoorn is geweldig. Ze zouden de groepen moeten splitsen

Goed georganiseerd, wat aan de dure kant.

Goed georganiseerd, wat aan de dure kant. Is bus reis en rondvaart. Hebben een 8 uur durende vaart gemaakt met koffie, lunch en koud bufet inbegrepen voor de helft van deze Giethoorn trip.

EEN PRACHTIG MENSEN, GEWELDIG BEZOEK. WE HEBBEN DE GRACHTEN GEVOERD EN ZAGEN DE MOOIE HUIZEN. STERK AANBEVOLEN. WIJ BEZOEKEN EEN VOLLEDIG INTERESSANT BOERDERIJMUSEUM. Een 10.

Leuk sprookjesachtig dorpje dat je gezien moet hebben.