Fuengirola
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Fuengirola

Bekijk alle tours en activiteiten in Fuengirola

7 dingen om te doen in Fuengirola

Fuengirola, een bruisend stadje in het zuiden van Spanje, staat het meest bekend om haar prachtige stranden en mediterraans klimaat. Maar een bezoek aan Fuengirola is meer dan een decadente vakantie; haar Phoenicisch, Romeinse en Arabische roots bieden een unieke, historische ervaring.

Foto: JohnBWilson@flickr (CC BY-SA 2.0)

Bioparc Fuengirola

De natuurfreaks onder ons zullen het leuk vinden om te weten dat Bioparc Fuengirola ernaar streeft een nieuw soort dierentuin te zijn. Dieren wonen hier zij aan zij in hun leefgebieden en de bezoeker wordt uitgenodigd om dit alles op een haast documentare-achtige manier te ervaren. Het park is elke dag vanaf 10 uur geopend, dus maak er een dagje uit van!

Foto: Adam Klein@flickr (CC BY-SA 2.0)

Carvajal strand

Het Carvajal strand is per trein en de A7 te bereiken en is een echt familie-uitje. De hoeveelheid restaurants en bars langs het strand betekent dat er voor ieder wat wils is.

Kasteel Sohail

Hoewel het kasteel verwoest werd en weer opgebouwd, het blijft een symbool voor het stadje Fuengirola. Vandaag de dag is er een museum voor de bezoekers en is kasteel Sohail een geliefde locatie voor festivals en concerten in de zomer.

Plaza Constitucion

Plaza Constitucion is echt een glamour-spot, dit levendige gebied is perfect om mensen te kijken en wat te winkelen. Als je zin krijgt in een biertje of hapje, sla de hoek om voor meer een grote selectie aan restaurants.

Finca Del Secretario

Historici die gek zijn op de Romeinse geschiedenis zullen hun geluk niet op kunnen bij het Finca Del Secretario, of Plaats van de Secretaris in het Nederlands. Deze enclave is uitgegraven door een stel archeologen in de jaren zeventig. Bezoekers kunnen delen van een zoutfabriek zien, thermische baden en Romeins aardewerk.

La Plaza de los Chinorros

Window-shoppers' en anderen die van rond struinen houden moeten naar La Plaza de los Chinorros. Hier kun smakelijke tapas scoren en dat doen niet alleen de toeristen! Perfect om even op krachten te komen en lekker om je heen te kijken.

Neem een tour langs de bezienswaardigheden van Gibraltar

Voor een epische dagtrip moet je naar Gibraltar. De tour stopt bij de grot can St. Michael, de beroemde ommuurde binnenstad en natuurlijk de rots van Gibraltar zelf. Als je geluk hebt zie je niet alleen een geweldig uitzicht over de Iberische schiereiland, maar ook half-wilde makaken (apen), bewoners van dit gebied.

Fuengirola: Plan uw bezoek

Wanneer je moet gaan

Zomer is de beste tijd om te gaan, op de meeste dagen in juni is er meer dan 10 uur lang zon! Het water is er gemiddeld zo'n twintig graden. Augustus is redelijk warm, al is de hitte dan vooral 's middags gedurende een korte periode op zijn hoogtepunt.

Waar je moet verblijven

De Plaza de los Chinorros is een leuke speeltuin om op te verblijven als je dichtbij de restaurants en bars wilt zitten. Natuurlijk zijn hotels aan het strand ook zeer verleidelijk. Wij raden aan om bij het strand van Carvajal te gaan zitten, hier vind je veel luxe appartementencomplexen van alle gemakken voorzien en meestal met uitzicht over het water.

Hoe je van plek naar plek komt

Je vervoeren in Fuengirola kan op verschillende manieren. Vanaf het vliegveld in Malaga, kun je Fuengirola het best per trein bereiken. Anders zul je een taxi kunnen nemen, of een auto huren. Er is ook een bus- en treinnetwerk binnen de stad zelf.

Tips & informatie

 • Taal
  Spaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +34
 • De beste periode voor een bezoek
  Om te hete zomer dagen te vermijden moet je in de lente of herfst gaan. Rond kerstmis is het stadje geheel verlicht en versierd, ook een aanrader!

Activiteiten in Fuengirola

Sitemap Fuengirola

Wil je alle activiteiten in Fuengirola ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.


Fuengirola
3.7
Gebaseerd op 99 beoordelingen van GetYourGuide-klanten