Fuerteventura
Woestijnsafari's

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Fuerteventura Woestijnsafari's: Onze meest aanbevolen

Fuerteventura: Jeeptour door natuurpark Cofete

1. Fuerteventura: Jeeptour door natuurpark Cofete

Ervaar de schoonheid van de spectaculaire stranden van Cofete op een spannende trip met een 4x4 jeep. Je wordt opgehaald bij je hotel en gaat naar het informatiepunt. Na een korte briefing ga je op pad met de jeep. Je volgt ruige paden die je naar het prachtige beschermde bergachtige Natuurpark van Cofete brengen. Stop bij een uitkijkpunt midden in de bergen voor panoramisch uitzicht op het strand. Later rijd je langs verschillende inheemse  cactussoorten die je kunt observeren en fotograferen voordat je verdergaat naar de Villa Winter, waar je de geschiedenis achter deze mysterieuze Duitse villa ontdekt. Als het weer het toelaat, stop je voor een verfrissende duik in een nabijgelegen baai voordat je gaat lunchen in een traditioneel Canarische restaurant in het dorp El Puertito.  Na de lunch vervolgt je reis langs de kust. Kom langs  de oude vuurtoren van Punta Jandia, het meest zuidelijke punt van het eiland, en de "Liefdesheuvel", waar je uniek uitzicht over het eiland hebt. Sluit de dag af met een bezoek aan het betoverende schiereiland Jandía, voordat je wordt teruggebracht naar je hotel.

...
Corralejo: Quad of Buggy Safari Tour

2. Corralejo: Quad of Buggy Safari Tour

Zandduinen, stoffige paden en oude vulkaankraters zullen je verbazen door een onvergetelijke rijervaring te bieden rond dit meest interessante maanlandschap. Het verlaten landschap zal je uitdaging zijn tijdens deze tour, bestaande uit grote open ruimte en stille valleien. Stop ongeveer 20 minuten bij de "Don Pepe"-bar om te ontspannen of om authentieke lokale tapas te proeven. Als je de onverharde wegen volgt, rijd je dicht bij oude vulkaankraters waar je een fantastisch panoramisch uitzicht op Lobos en de Lanzarote-eilanden kunt ontdekken. Dit is zeker een ervaring die je niet wilt missen, want het biedt je de mogelijkheid om de complete schoonheid van Fuerteventura te zien terwijl je de sensatie van een buggyrit door de woestijn ervaart.

...
Costa Calma: Quad of Buggy Safari

3. Costa Calma: Quad of Buggy Safari

Kies ervoor om 3 uur lang een quad of een buggy door het eiland te rijden. Rij tussen woestijnheuvels en droge rivierbeddingen en bezoek de verborgen delen van het eiland. Maak een onvergetelijke stop bij Playa de Ugan, beroemd om zijn zwarte zandstrand en monstergolven. Stop bij een kleine lokale bar, waar u een drankje of koffie kunt drinken. Volg de onverharde paden naar La Pared, bekend als het surfparadijs van de westkust. Hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht op het natuurpark van Jandia. Keer terug naar Costa Calma om fantastische foto's te maken in Playa Sotavento.

...
Fuerteventura: off-road safaritocht

4. Fuerteventura: off-road safaritocht

Ontdek de unieke schoonheid van het zuidelijkste puntje van Fuerteventura tijdens deze 4x4-tour van een hele dag met Safari Cofete. Ga off-road en ga op avontuur langs onontgonnen paden terwijl je geniet van het onvergetelijke natuurlijke landschap van de Canarische Eilanden. Je wordt van je hotel naar het ontmoetingspunt gereden en geïnformeerd over de excursie. Volg daarna kronkelige onverharde wegen naar een rustig uitkijkpunt midden in de bergen. Ga dieper het natuurpark van het schiereiland Jandía in en dan naar beneden naar het prachtige strand van Cofete, dat als het mooiste van Spanje wordt beschouwd. Stop voor een verfrissende duik op het idyllische strand. Ontspan op een terras met uitzicht op zee voor de lunch in het kleine restaurant El Caletón. Geniet van een uitstekende "paella" en andere typische lokale gerechten zoals aardappelen met mojo, salade, brood, wijn en fruit. Vervolg uw reis langs de kust om de oude vuurtoren van Punta Jandia te bezoeken op het meest zuidwestelijke punt van het eiland, waar u een uniek uitzicht op het eiland kunt bewonderen voordat u uiteindelijk terugkeert naar uw hotel.

...
Fuerteventura: Jeepsafari op de Cotillo-route

5. Fuerteventura: Jeepsafari op de Cotillo-route

Verlaat Corralejo over de weg richting Villaverde. Neem bij de ingang van het dorp het pad naar de agaveplantages (Pitas) die zich over de vlaktes uitstrekken en maak daar een tussenstop om meer te leren over de vorige garenproductie. De vezels van de pita-agave werden verwerkt tot traditionele touwen, stoffering, sandalen en andere ambachtelijke producten van de Canarische eilanden. Op onverharde wegen bereik je Oliva, waar je een bezoek brengt aan het landhuis La Casa de los Coroneles en het stadsplein met zijn kerk. his church. Neem vervolgens een pauze voor verfrissingen en andere services. Vervolg de tour naar Montaña de Tindaya en leer meer over zijn rol als heilige plaats in de traditie van de Canarische Eilanden. Volg de onverharde wegen naar de westkust en maak een tussenstop bij de kliffen. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht op de noordwestkust van het eiland met de stranden Esquinzo en Águila en vele kleine baaien. Ga verder naar de verdedigingstoren Torre del Tostón. Hier kun je foto's maken en meer leren over de geschiedenis van de veroveringen en aanvallen door Engelse piraten, Fransen en Berbers. Zie de kalkovens in oude haven, het Castillo del Tostón en de haven van waaruit kalk, landbouwproducten en vee werden geëxporteerd. In El Cotillo kun je zwemmen in meren met turquoise water. Loop hier naar de krater, vanwaar je de effecten van de vulkanische activiteit op het eiland kunt zien. volcanic activity on the island. Geniet van het spectaculaire uitzicht op de badlands van de eerste vulkaanuitbarsting van het naburige eiland Lanzarote en de duinen van Corralejo.the neighboring island of Lanzarote and including the dunes of Corralejo

...
Vanaf Lanzarote: quad- of buggysafari naar Corralejo

6. Vanaf Lanzarote: quad- of buggysafari naar Corralejo

Deze safari maakt jouw bezoek aan Fuerteventura extra bijzonder. De bus haalt je op in Lanzarote en brengt je naar Playa Blanca waar een snelle boot op je wacht om de oversteek naar Corralejo op Fuerteventura te maken. Bij aankomst in Corralejo is er nog een korte rit naar het beginpunt van de quad- en buggysafari. Je eerste bestemming zijn de duinen van Corralejo. Het voelt hier net alsof je in de Sahara bent. Tijdens de pauze kun je de hoogste duinen beklimmen en mooie foto's maken van het natuurpark met Lanzarote en Lobos op de achtergrond. De safari gaat verder richting Tamaragua, een dorpje in de buurt van Corralejo, in een landelijke en vulkanische omgeving. Vervolgens ga je naar de regio Villaverde waar geiten en kamelen rondlopen over de landerijen. Hier wordt ook de beroemde geitenkaas van Fuerteventura gemaakt. De safari bereikt uiteindelijk Parque Holandes waar je in restaurant Don Pepe terecht kunt voor een snelle snack. Na de pauze breng je met de groep een bezoek aan Corralejo, waarna je weer terugreist naar Lanzarote.

...

Sitemap Fuerteventura

Wil je alle activiteiten in Fuerteventura ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Fuerteventura

Gemiddelde beoordeling

5.0 / 5

gebaseerd op 1 beoordelingen

5 sterren! Als je het echte Fuerteventura wilt ervaren, moet je offroad gaan. De ervaren bemanning van de jeeptour neemt je mee naar de mooiste plekjes van het zuidelijke deel van het eiland en vertelt je er veel over. Cofete is een absolute must see en deze ervaring was elke cent waard!

Een uitzonderlijke dag doorgebracht in Jandía Park. Onze gids "Vincent" was geweldig voor ons. We hadden recht op geweldige informatie over de verschillende bezochte plaatsen. Hij was er altijd om al onze vragen te beantwoorden. Ik raad deze activiteit ten zeerste aan!

Het was een hele leuke ervaring maar dit was volledig te danken aan de gids. We hebben zelfs een Nederlandstalige gids gehad tijdens onze tour. Het enige spijtige was dat we niet IN Villa Winter mochten gaan kijken. Voor de rest hebben we een fantastische tijd gehad.

Ik raad deze prachtige excursie aan, uitstekend geschikt voor een bezoek aan het zuiden van het eiland, Fausto was een uitstekende gids, zeer goed voorbereid en erg vriendelijk bedankt.

Het was een mooie ruige tocht met prachtige vergezichten.