Führerbunker

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Führerbunker: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Berlijn: Hitler, How Could It Happen & Berlin Story Museum

1. Berlijn: Hitler, How Could It Happen & Berlin Story Museum

Ga terug in de tijd naar de periode van het nationaal-socialisme en ontdek een stukje hedendaagse geschiedenis in een authentieke bunker. Je komt alles te weten over Hitlers machtsstijging en zijn terreurbewind. Verken de uitgebreide tentoonstelling in de Berlin Story Bunker in Anhalter Bahnhof, die het verhaal van Hitler vertelt tot zijn onvoorwaardelijke overgave op 8 mei 1945. Bezoek een replicatie op ware grootte van een bunker en bekijk een model van de "Führerbunker" en bekijk interessante foto's, documenten en films.

...
Berlijn: fietstour langs de highlights

2. Berlijn: fietstour langs de highlights

Fiets door de levendige wijken van Berlijn tijdens een fietstour met een deskundige gids aan je zijde. Kom meer te weten over de levendige cultuur van de stad, zie belangrijke historische bezienswaardigheden en beroemde monumenten en ontdek verborgen juweeltjes die geliefd zijn onder de lokale bevolking. Maak kennis met je gids, kies je fiets uit en begin je ontdekkingstocht door de Duitse hoofdstad. Trap langs de rivier de Spree, ga naar het pittoreske Museumsinsel en vergaap je aan de prachtige groene koepels van de Dom van Berlijn. Ga onder de iconische Brandenburger Tor door, fiets langs de Reichstag en geniet van het weelderige landschap van de Tiergarten en haar majestueuze Siegessäule. Neem even de tijd om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken terwijl je over het Holocaustmonument uitkijkt. Bewonder de prachtige architectuur van de Gendarmenmarkt en loop verder richting het beruchte Checkpoint Charlie. Kom meer te weten over deze historische locatie en zie de restanten van de Berlijnse Muur. Neem foto's van kleurrijke graffiti en krijg een idee van het lokale leven terwijl je langs unieke boetiekjes, gezellige cafés en hippe restaurants rijdt. Vergeet, nadat je je fiets hebt teruggebracht, aan het einde van de tour niet om je gids om aanbevelingen voor andere plekken in Berlijn, die de moeite van het verkennen waard zijn, te vragen.

...
Berlijn: Derde Rijk & Koude Oorlog-wandeltour, kleine groep

3. Berlijn: Derde Rijk & Koude Oorlog-wandeltour, kleine groep

Kom meer te weten over de tumultueuze hedendaagse geschiedenis van Berlijn tijdens een 2 uur durende wandeltour, privé of in een kleine groep. Tref je gids voor de Brandenburger Tor, de locatie waar vele veranderingen in het Berlijn van de 20e eeuw hebben plaatsgevonden. Luister naar deskundige toelichting over de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog en ontdek hoe de poort na 1989 het symbool van hereniging werd in Duitsland. Leer vervolgens over de merkwaardige Reichstag-brand van 1933 terwijl je het Duitse parlementsgebouw passeert. Hier duik je in de belangrijkste gebeurtenissen die plaatsvonden na de benoeming van Hitler tot rijkskanselier van Duitsland in 1933, wat er met dit gebouw sinds de val van de muur in 1989 is gebeurd en hoe het vandaag de dag wordt gebruikt. Vervolg je sightseeingtour via het Sowjetisches Ehrenmal in Tiergarten, waar je stukken van het Sovjetleger kunt zien, een van de vele tastbare historische stukken van de stad. Vanaf hier ga je naar het indrukwekkende Holocaustmonument ter herdenking van de Jodenvervolging in Europa, een aangrijpend eerbetoon aan de Joodse slachtoffers van de Holocaust. Nadat je de bunker van Hitler hebt gezien, ga je verder naarhet enorme gebouw van Hermann Göring's Ministerie van Luchtvaart, waar in 1949 de DDR werd opgericht. Vervolgens ga je kijken waar de SS en de Gestapo-instellingen zich bevonden. Denk na over hoe het leven aan beide kanten van de Berlijnse Muur was, terwijl je langs een 200 meter lange strook van de muur loopt. Ondanks dat de muur 30 jaar geleden is gevallen, kun je door hier te staan de zeer tastbare geschiedenis van de stad voelen. Je eindigt de wandeling met een bezoek aan Checkpoint Charlie, waar je gids de tour afsluit met anekdotes over de beruchte impasse tussen de Amerikaanse en Sovjettanks, evenals de laatste uren voor de val van de muur.

...
Berlijn: privé sightseeingtour in iconische oldtimer VW-bus

4. Berlijn: privé sightseeingtour in iconische oldtimer VW-bus

Ontdek alle belangrijke bezienswaardigheden in de bijna 800-jarige stad Berlijn. Reis de begeleide route door kleine maar interessante zijwegen. Uw vriendelijke chauffeur vertelt u in slechts twee uur over de verschillende tijdperken van Berlijn. Je zult ook bijna vergeten plekken verkennen en de oorsprong van de stad ontdekken. Een fotoboekje, dat is afgestemd op de individuele locaties van de tour, geeft u tijdens de reis een indruk van het verleden en het interieur van de verschillende bezienswaardigheden. De route omvat de kathedraal van Berlijn, Lustgarten, het oude museum, de Alte Nationalgalerie, het Neues Museum, het Pergamonmuseum, het Bode-museum, de Staatsbibliotheek van Berlijn, het Maxim Gorki Theater, het Duits Historisch Museum, de Neue Wache, de Alte Kommandantur, het Kronprinzenpalais, het Prinzessinnenpalais, de Humboldt-universiteit, de deelstaat Berlijn Opera, Bebelplatz, Altes Palais, Unter den Linden, Pariser Platz, Brandenburger Tor, Rijksdag, Regeringsdistrict, Bondskanselarij, Centraal Station, Moltkebrug, Kongresshalle, Paleis Bellevue, Siegessäule, Scandinavische ambassades, Zoologischer Garten, Theater des Westens, Savignyplatz, Kurfürstendamm, Gedächtniskirche, Tauentzienstraße, KaDeWe, Embassy District, Berliner Philharmonie, Kulturforum, Potsdamer Platz, Berlijnse Muur, Niederkirchner Straße, Anhalter Station, Holocaust Memorial, Führer Bunker, Reichskanzlei, Friedrichstraße, Checkpoint Charlie, Gendarmenmarkt, Berlin City Bridge , Galgenhaus, Rotes Rathaus, TV-toren, Neptunus-fontein en St. Mary's Church .

...
Berlijn: Derde Rijk-wandeltour

5. Berlijn: Derde Rijk-wandeltour

Neem deel aan een informatieve wandelroute om de tumultueuze geschiedenis van Berlijn tijdens Hitlers regime te verkennen. Leer over de opkomst en ondergang van de nazipartij, de strijd om Berlijn, bezoek gedenktekens voor de slachtoffers van het Derde Rijk en zie waar Hitler en zijn handlangers hun beslissingen namen. Sta voor de Brandenburger Tor en luister naar deskundige toelichting over de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog, en ontdek hoe de poort na 1989 het symbool van hereniging werd in Duitsland. Daarna kom je, terwijl je langs het Duitse parlement loopt, meer te weten over de brand in de Rijksdag in 1933. Kom meer te weten over de belangrijkste gebeurtenissen die plaatsvonden na de benoeming van Hitler tot rijkskanselier van Duitsland in 1933. Bekijk het geschut en de tanks van het Sovjetoorlogsmonument in Tiergarten ter herdenking van de Slag om Berlijn, die het land bevrijdde van het nazisme maar het leven van meer dan 80.000 Sovjetsoldaten kostte. Vanaf hier ga je naar het indrukwekkende Holocaustmonument ter herdenking van de Jodenvervolging in Europa, een aangrijpend eerbetoon aan de Joodse slachtoffers van de Holocaust. Ga dan naar Hermann Görings enorme ministerie van Luchtvaart, dat een van de weinige laatste staande voorbeelden van Derde Rijk-architectuur is. Vervolgens ga je naar een museumcomplex, dat zowel binnen als buiten is en aangeduid wordt als de Topographie des Terrors, waar de SS en de Gestapo waren gevestigd. Beëindig deze tour met het zien van de locatie van de Reichskanzlei en beruchte Bunker van Hitler.

...
Berlijn: stadswandeling langs de highlights

6. Berlijn: stadswandeling langs de highlights

Wandel door de levendige wijken van Berlijn tijdens een wandeltour met een deskundige gids aan je zijde. Kom meer te weten over de levendige cultuur van de stad, zie belangrijke historische bezienswaardigheden en beroemde monumenten en ontdek verborgen juweeltjes die geliefd zijn onder de lokale bevolking. Tref je gids en na een kort overzicht van de tourroute, begin je je ontdekkingstocht door de Duitse hoofdstad. Wandel langs de rivier de Spree, ga naar het pittoreske Museumsinsel en vergaap je aan de prachtige groene koepels van de Dom van Berlijn. Loop onder de iconische Brandenburger Tor door, wandel langs de Reichstag en geniet van het weelderige landschap van de Tiergarten en haar majestueuze Siegessäule. Neem even de tijd om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken terwijl je over het Holocaustmonument uitkijkt. Bewonder de prachtige architectuur van de Gendarmenmarkt en loop verder richting het beruchte Checkpoint Charlie. Kom meer te weten over deze historische locatie en zie de restanten van de Berlijnse Muur. Neem foto's van kleurrijke streetart en krijgen een idee van het lokale leven terwijl je langs unieke boetiekjes, gezellige cafés en hippe restaurants loopt. Vergeet aan het einde van de tour niet om je gids om aanbevelingen voor andere plekken in Berlijn, die de moeite van het verkennen waard zijn, te vragen.

...
Berlijn: fietstocht Berlijnse Muur & Koude Oorlog

7. Berlijn: fietstocht Berlijnse Muur & Koude Oorlog

Ontdek Berlijn met de fiets op een begeleide tour die de beleving van de stad tijdens de Koude Oorlog verkent. Rijd langs de voormalige oost- en westgrens en zie de overblijfselen van de Berlijnse muur, een van de laatste wachttorens, verborgen militaire terreinen en andere sporen die zijn achtergelaten door de deling van de stad. Fiets naar station Friedrichstraße en Bornholmer Straße om de voormalige grensovergangen te bekijken. Volg de rivier de Spree naar het parlement en regeringsdistrict en kom uit bij de Brandenburger Tor waar de grens liep en die symbool stond voor de verdeling van de stad. Rijd langs gebieden waar de 'dodenstroken' waren en zie wachttorens die achtergelaten werden na de val van de muur. Pauzeer om resterende stukken van de muur en het beroemde Checkpoint Charlie te bekijken. Krijg een fascinerend inzicht in hoe het was om in het Oostblok te leven en kom meer te weten over mislukte ontsnappingspogingen. Ontdek de veranderingen waar de Duitse maatschappij aan werd blootgesteld en hoe de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog het Berlijn van vandaag de dag vormden.

...
Berlijn: privéstadswandeling langs de hoogtepunten

8. Berlijn: privéstadswandeling langs de hoogtepunten

Wandel door de levendige wijken van Berlijn tijdens een privéwandeltour met een deskundige gids aan je zijde. Kom meer te weten over de levendige cultuur van de stad, zie belangrijke historische bezienswaardigheden en beroemde monumenten en ontdek verborgen juweeltjes die geliefd zijn onder de lokale bevolking. Tref je gids en na een kort overzicht van de tourroute, begin je je ontdekkingstocht door de Duitse hoofdstad. Wandel langs de rivier de Spree, ga naar het pittoreske Museumsinsel en vergaap je aan de prachtige groene koepels van de Dom van Berlijn. Loop onder de iconische Brandenburger Tor door, wandel langs de Reichstag en geniet van het weelderige landschap van de Tiergarten en zijn majestueuze Siegessäule. Neem de tijd om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken terwijl je over het Holocaustmonument uitkijkt. Bewonder de prachtige architectuur van de Gendarmenmarkt en loop verder richting het beruchte Checkpoint Charlie. Kom meer te weten over deze historische locatie en zie de restanten van de Berlijnse Muur. Neem foto's van kleurrijke street art en krijg een idee van het lokale leven terwijl je langs unieke boetiekjes, gezellige cafés en hippe restaurants loopt. Vergeet aan het einde van de tour niet om aan je gids aanbevelingen te vragen voor andere plekken in Berlijn, die de moeite van het verkennen waard zijn.

...
Berlijn: Koude Oorlog-privéwandeltour

9. Berlijn: Koude Oorlog-privéwandeltour

Ga terug en de tijd en kom meer te weten over hoe het leven was in Berlijn tijdens de Koude Oorlog. Stort je op een spannende en informatieve privéwandeltour die je belangrijke locaties uit die tijd laat zien en je een inkijkje geeft in het leven van de inwoners van deze stad, die ooit verdeeld was. Bekijk station Friedrichstrasse, het belangrijkste grensstation tijdens de Koude Oorlog. Volg de Spree naar het parlement en de overheidswijk, waarvan de gebouwen gedeeltelijk langs de grensstrook lagen. Bezoek de beroemde Brandenburger Tor waar de grens liep, het symbool van de verdeling van de stad. Van het Holocaust Monument bij de voormalige "dodenstrook" ga je verder naar Potsdamer Platz, waar de scheiding bijzonder goed te zien is. Bekijk resterende stukken van de muur en het beroemde Checkpoint Charlie. Kom te weten hoe de MI6 en de CIA onder de muur een tunnel groeven naar de Sovjetzone, maak kennis met de methodes die de Stasi gebruikten om de Oost-Duitse bevolking in toom te houden en ontdek wat er gebeurde met de leiders van de GDR toen de muur viel. Krijg een fascinerend inzicht in hoe het was om in het oostelijke blok te leven en kom meer te weten over mislukte ontsnappingspogingen. Kom de veranderingen waar de Duitse maatschappij aan werd blootgesteld te weten, de lotgevallen van de voormalige Oost-Duitsers en hoe de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog het Berlijn van vandaag de dag vormden.

...
Berlijn: privéwandeltour door het Derde Rijk

10. Berlijn: privéwandeltour door het Derde Rijk

Verken de tumultueuze geschiedenis van Berlijn tijdens het bewind van Hitler op een wandeltocht samen met een privégids. Kom meer te weten over de opkomst en ondergang van de nazipartij, bezoek gedenktekens voor de slachtoffers van het Derde Rijk en zie waar Hitler en zijn handlangers hun beslissingen namen die de wereld op haar grondvesten deed schudden. Sta voor de Brandenburger Tor en luister naar deskundige toelichting over de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog, en ontdek hoe de poort na 1989 het symbool van hereniging werd in Duitsland. Kom meer te weten over de merkwaardige Rijksdagbrand van 1933 terwijl je langs het Duitse parlement loopt. Hier ga je diep in op de belangrijkste gebeurtenissen die plaatsvonden na de benoeming van Hitler tot bondskanselier van Duitsland in 1933. Ga verder om artilleriestukken en tanks te zien die horen bij het Sovjetoorlogsmonument in Tiergarten ter herdenking van de Slag om Berlijn. Deze hebben het land bevrijd van het nazisme maar ook aan meer dan 80.000 Sovjet soldaten het leven gekost. Vanaf hier ga je naar het indrukwekkende Holocaustmonument ter herdenking van de Jodenvervolging in Europa, een aangrijpend eerbetoon aan de Joodse slachtoffers van de Holocaust. Ga dan door naar het enorme gebouw van het Ministerie van Luchtvaart van Hermann Göring, dat een van de weinige laatste overeind staande voorbeelden van de Derde Rijk-architectuur is. Vervolgens ga je naar een museumcomplex, dat zowel binnen als buiten is en aangeduid wordt als de Topographie des Terrors, waar de instituties van de SS en de Gestapo waren gevestigd. Beëindig deze tour met het bezichtigen van de locatie van de Rijkskanselarij en de beruchte bunker van Hitler.

...

Sitemap Führerbunker

Wil je alle activiteiten in Führerbunker ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Führerbunker

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 6.680 beoordelingen

Compleet overzicht met foto’s en verhalen (audio NL) over de geschiedenis van Berlijn in de oorlogen van de laatste eeuw. Tentoonstelling is in een grote bunker met 4 verdiepingen met onder in het verhaal over de Hitler bunker met een nagebootste inrichting. Zeer interessant met soms schokkende beelden.

zeer interessant, duidelijke digitale uitleg in meerdere talen waaronder Nederlands. zeker zijn geld waard . Het combinatie ticket met het Berlin story museum is tevens goed.

Hele leuke route! Echt een aanrader als je in Berlijn bent. Niet alleen maar de standaard hotspots maar ook verborgen bezienswaardigheden wat de route zo leuk maakt.

Very good Chronological exhibition of Hitler, you will be informed about everything, from his youth till the last minute of his life

Jamie vertelde enthousiast en uitgebreid, met leuke anekdotes. Echt een aanrader.