Kies data

Führerbunker

Führerbunker: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Berlijn: privé sightseeingtour in iconische oldtimer VW-bus

1. Berlijn: privé sightseeingtour in iconische oldtimer VW-bus

Ontdek alle belangrijke bezienswaardigheden in de bijna 800-jarige stad Berlijn. Reis de begeleide route door kleine maar interessante zijwegen. De chauffeur vertelt je in twee uur over de verschillende tijdperken van Berlijn. Verken bijna vergeten plekken en ontdek de oorsprong van de stad. Een fotoboekje, afgestemd op de individuele locaties van de tour, geeft je een impressie van het verleden en het interieur van de verschillende bezienswaardigheden tijdens de reis. De route omvat zoals de kathedraal van Berlijn, de Alte Nationalgalerie, de Berlijnse Staatsopera, de Potsdamer Platz, de Berlijnse muur, het Holocaustmonument, de Führerbunker, het stadspaleis van Berlijn, de Jungfern-brug, Galgenhaus, het Rotes Rathaus, de tv-toren, de Neptunus-fontein en de Mariakerk, en nog veel meer.

Berlijn: schilderachtige rondleiding met privéauto voor 2, 3, 6 uur

2. Berlijn: schilderachtige rondleiding met privéauto voor 2, 3, 6 uur

Haal het meeste uit je tijd in Berlijn met een rondleiding langs de hotspots en ontdek de rijke cultuur van de Duitse hoofdstad. Laat je ophalen bij je hotel en bezoek bezienswaardigheden zo oud als de Gendarmenmarkt en recent als de Berlijnse Muur. Breng tijd door in de centrale wijk Mitte en zie hoe het leven is veranderd. Ontmoet je chauffeur en gids bij de door jou gekozen pick-up voor een inleiding tot Duitsland en de recente geschiedenis van Berlijn. Met een aparte toegewijde chauffeur kan uw gids zich volledig concentreren op het vertellen van elk gebied, het plannen van uw favoriete route en het controleren of u wilt stoppen en rondlopen. Rijd langs wereldberoemde locaties zoals de Brandenburger Tor, de Reichstag en de voormalige Joodse wijk met zijn indrukwekkende Nieuwe Synagoge. Strek je benen in gebieden zoals Museumeiland of Unter den Linden om historische juweeltjes te vinden die de moeite waard zijn om van dichtbij te bekijken. Verdiep je begrip van het controversiële verleden van Berlijn als je Checkpoint Charlie passeert, de locatie van Hitler's Bunker, de voormalige nazi-regeringswijk en Bebelplatz waar de ceremoniële verbranding van nazi-boeken plaatsvond. Geniet van de plechtige sfeer bij het Monument voor de vermoorde Joden van Europa en het monument voor de Sinti en Roma vermoord onder het nationaal-socialisme. Leer van je gids over het belang van deze gedenktekens voor moderne Berlijners en internationale toeristen. Kies voor de 6-uur durende tour en voeg een reis naar voormalig West-Berlijn toe. Bekijk het majestueuze paleis Charlottenburg, de Kurfürstendamm en de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche en stop bij de legendarische Berlijnse chocolatiers: Rausch. Maak van de gelegenheid gebruik om souvenirs te kopen of wat verfrissingen te pakken met ten minste 2 pauzes in elke tour. Zorg ervoor dat je je gids laat weten welke bezienswaardigheden bovenaan je lijstje staan en of er restaurants of cafés zijn die je wilt bezoeken.

Berlijn: hoogtepunten van de stad en wandeltochten uit de Koude Oorlog

3. Berlijn: hoogtepunten van de stad en wandeltochten uit de Koude Oorlog

Onze begeleide wandeltochten door Berlijn laten je kennismaken met de beroemdste (en beruchte) bezienswaardigheden. Nadat je de architecturale en historische hoogtepunten hebt ontdekt, duik je diep in het 20e-eeuwse Berlijn en herbeleef je de cruciale momenten van de stad in recentere jaren. Als je geen tijd hebt om op dezelfde dag deel te nemen aan onze dagtour en avondtour, maak je geen zorgen! Je ticket is flexibel vanaf het eerste gebruik. Deze fascinerende wandeltochten vormen samen het hachelijke verleden van Berlijn door je te leiden door die plaatsen die de loop van de geschiedenis hebben veranderd. Gebruik de gratis Vox City-app (inbegrepen in je ticket) om meer van Berlijn en zijn ongelooflijke geschiedenis te ontdekken. Historisch Berlijn omvat: Gendarmenmarkt Hausvogteiplatz Friedrichswerderkerk DDR-museum Museumeiland Marx en Engels Forum Alexander Platz Televisietoren van Berlijn Sporen van de Koude Oorlog omvat: Potsdamer Platz Holocaustmonument Brandenburger Tor Franse kathedraal Topografie van terreur Pariser Platz Konzerthaus Berlijn De Duitse kerk Rausch Chocolade Huis Belangrijkste bezienswaardigheden in Berlijn zelfgeleide routes: Grote muur Rijksdag Checkpoint Charlie Pergamonmuseum Berliner Dom Sovjet Oorlogsmonument St. George en de draak standbeeld St. Mary's kerk Marienviertel en Potsdam: Vriendschapseiland Stadspaleis van Potsdam Eenheidsplein Barberini-paleis Stadskanaal St. Nicolaaskerk Oude wachthuis Luisenplatz ...en nog veel meer!

Berlijn: alles-in-één kustexcursie vanuit de haven van Warnemünde

4. Berlijn: alles-in-één kustexcursie vanuit de haven van Warnemünde

Deze excursie aan wal wordt aangepast aan de aanmeertijden van elk schip en begint onmiddellijk na aankomst van uw schip en keert terug met voldoende tijd over - zodat u het vertrek van uw cruiseschip niet zult missen. Ontmoet uw gastheer voor uw cruiseschip zodra het aanmeert. Stap aan boord van een comfortabele bus met airconditioning en maak een ontspannende reis door de schilderachtige vlaktes van Oost-Duitsland. Aankomst in Berlijn en ontmoet uw professionele Engelssprekende gids. Begin de tour in West-Berlijn bij het paleis Charlottenburg. Strek je benen terwijl je deskundige lokale gids je een introductie geeft tot de stad. Rijd vervolgens door de voormalige Britse sector langs de Berlijnse Champs-Élysées - de Kurfürstendamm, langs de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche en de KaDeWe, het grootste warenhuis van continentaal Europa. Ga vervolgens naar Oost-Berlijn - bezoek onderweg het indrukwekkende parlementsgebouw, de Reichstag. Wandel door de beroemde Brandenburger Tor en het nabijgelegen Monument voor de vermoorde Joden van Europa. Bewonder het centrale park van Tiergarten, de Victory Column, een Sovjet-monument, het Memorial to the Murdered Sinti and Roma en het Parijse plein. Ga verder naar de plek van Hitlers bunker, via de Potsdamer Platz naar een van de weinige overgebleven stukken van de Berlijnse muur voordat je de voormalige locatie van het hoofdkwartier van de SS en de Gestapo bereikt, tegenwoordig bekend als de Topography of Terror. Dan is je kans om Checkpoint Charlie te passeren - het beroemdste kruispunt tussen Oost- en West-Berlijn tijdens de Koude Oorlog - en de voormalige Amerikaanse sector te bezoeken. Na wat vrije tijd voor de lunch (niet inbegrepen in de tourprijs), vervolgt u de tour door de voormalige Sovjetsector van Oost-Berlijn om de spectaculaire Gendarmenmarkt en Bebelplatz te bezoeken - bekend als het 'Nazi Book Burning Square'. Bezoek de historische voormalige koninklijke wijk van Berlijn - de prachtige boulevard van Unter den Linden, het UNESCO-werelderfgoed Museumeiland, de kathedraal van Berlijn en Alexanderplatz met zijn iconische tv-toren. Als de tijd het toelaat, kan uw gids langs het langst overgebleven stuk van de Berlijnse Muur rijden met zijn wereldberoemde graffiti - de East Side Gallery, of stoppen in de voormalige Joodse wijk, die onlangs het mode- en kunstcentrum van de Duitse hoofdstad is geworden. Neem aan het einde van je Berlijnse tour afscheid van je gids en laat je comfortabel terugvoeren naar je cruiseschip.

Berlijn: hoogtepunten en kerstmarkten Segway Tour

5. Berlijn: hoogtepunten en kerstmarkten Segway Tour

Vaar door de parken en straten van Berlijn en stop bij de prachtige kerstmarkten op een gemakkelijk te besturen Segway. Bekijk meer dan 5 kerstmarkten en 30 bezienswaardigheden van Christmassy Berlijn. Ontmoet in Krausnickstraße en volg je gids door de hoogtepunten van de stad. bezoek de meest fotogenieke plekken in Berlijn, waarvan je de meeste met een beetje geluk alleen tegenkomt. Stop bij elke kerstmarkt en geniet van de beroemde Glühwein of Currywurst. Profiteer van een meer persoonlijke ervaring terwijl u in een kleine groep verkent en insidertips van uw gids ontvangt.

Berlijn: Slag om Berlijn en rondleiding door de Koude Oorlog

6. Berlijn: Slag om Berlijn en rondleiding door de Koude Oorlog

De tour concentreert zich op de verwoestende Slag om Berlijn, die plaatsvond in april en mei 1945. De slag was in hoge mate de dramatische afsluiting van de Tweede Wereldoorlog in Europa, maar speelde ook een grote rol in de naoorlogse situatie van Berlijn en de wereld. De tour voert ons door het centrum van Berlijn - tijdens de slag bekend als 'Z Sector'. Hier zullen we veel van de belangrijkste slagvelden zien en leren wat de soldaten en burgers tijdens de slag hebben meegemaakt. Je gids bespreekt de oorlog in het algemeen en de nasleep, inclusief de verdeling in Oost en West, en laat zien hoe de stad zich herstelde, veranderde en de stad werd die de Koude Oorlog zou belichamen.

Berlijn: 48-uur hop-on hop-off bustour & Madame Tussauds

7. Berlijn: 48-uur hop-on hop-off bustour & Madame Tussauds

Met een prachtig uitzicht en live commentaar van een bus met open dak, is een hop-on hop-off sightseeingtour de perfecte introductie tot deze fascinerende stad. Deze zorgvuldig ontworpen tour neemt je mee naar de belangrijkste bezienswaardigheden en bezienswaardigheden van Berlijn. Vanaf het moment dat de bus vertrekt, begint u de vele facetten van de Duitse hoofdstad te begrijpen, hoe deze vol tegenstellingen en eindeloze verrassingen is. Je hebt de keuze uit een opgenomen commentaar, beschikbaar in 8 talen, of een onderhoudend live commentaar in het Engels op de rode en blauwe routes. Als u te voet wilt verkennen, profiteer dan van de meegeleverde wandeltocht van de Brandenburger Tor naar Checkpoint Charlie met hoogtepunten zoals het Holocaustmonument, Hitler's Bunker en boeiende verhalen over het verdeelde Berlijn. Daarna kun je de met sterren bezaaide wereld van Madame Tussauds Berlin betreden en je wow-momenten beleven bij deze interactieve tentoonstelling van fascinerende wassen beelden in meeslepende sets.

Leer Berlijn kennen met een privégids

8. Leer Berlijn kennen met een privégids

Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, was het centrum van 2 wereldoorlogen en de Koude Oorlog. Vóór de grote oorlogen en de bouw van de muur was Berlijn een voorhoede van verlichting en tolerantie. Na vele jaren is Berlijn weer opgedoken als een wereldcentrum van cultuur, vrijheid en creativiteit. Maak een wandeling in de buurt van het Duitse parlement en in het onlangs gerestaureerde historische centrum. Bezoek de Brandenburger Tor waar de Berlijnse muur viel en Duitsland officieel werd verenigd. Loop door Tweede Wereldoorlog-locaties zoals het Holocaust-monument, Hitler-bunkers en de nazi-wijk, evenals de belangrijkste locatie van de koude oorlog, Checkpoint Charley. De tour eindigt op het mooiste klassiek gerestaureerde plein van de stad, de Gendarmenmarkt, niet voordat je in Rausch Schokoladenhaus springt om de attracties van de tour in de vorm van chocolade te zien.

Hoogtepunten, geschiedenis en regeringsdistrict van Berlijn

9. Hoogtepunten, geschiedenis en regeringsdistrict van Berlijn

Geniet van een reis door de tijd in de geschiedenis van Berlijn tijdens deze twee uur durende tour door de politiek belangrijke wijk Mitte. In 1993 verhuisde de federale regering van Duitsland naar Berlijn en het duurde niet lang om daar een geschikte locatie te vinden. Er was veel ruimte langs het gebied waar ooit de Berlijnse muur stond, en bouwen aan beide zijden van de voormalige grens symboliseerde hereniging. Het resulteerde in een geheel nieuwe wijk, die nu mensen uit binnen- en buitenland boeit met zijn ruimtelijkheid, transparantie en prachtige rivierpaden. Deze tour door Berlijn zal je verbazen door zoveel Duitse geschiedenis op zo'n klein gebied te presenteren. Verschrikkingen uit het verleden liggen direct naast een optimistisch pad naar de toekomst. Deze vermakelijke tour begint op de Potsdamer Platz. Van dichtbij en persoonlijk met veel archiefmateriaal, herbeleef je de ondergang en wederopstanding van het hele gebied. Bekijk de omgeving van het station voordat je op weg gaat naar de symbolen van het bruisende Berlijn van de jaren twintig. Vergeten en naar de marge geduwd, beleefde Potsdamer Platz een ongeëvenaarde heropleving gedurende deze tijd. Ontdek waar de Berlijnse Muur ooit stond en zie een verborgen uitkijktoren uit de DDR. Ontdek waarom het Holocaustmonument zich in het voormalige machtscentrum bevindt en waarom de Brandenburger Tor de enige overgebleven poort is naar de stad van de oorspronkelijke 16. Aan het einde van de tour verken je de huidige overheidsgebouwen met interessant commentaar en voorkennis van je gids. Ontdek achtergrondinformatie over de bouw van de gebouwen, geniet van de uitgestrekte open ruimtes en volg de overblijfselen van de Berlijnse muur langs de voormalige grens tussen Oost- en West-Duitsland.

Berlijn: privétour met locals - hoogtepunten en verborgen juweeltjes

10. Berlijn: privétour met locals - hoogtepunten en verborgen juweeltjes

Zie Berlijn op zijn best vanuit de ogen van een local in slechts 3 uur. Bekijk belangrijke bezienswaardigheden zoals de East Side Gallery, het Holocaust-monument, het Museumeiland en hoor unieke inzichten die alleen een local zou weten. Ontdek onderweg verborgen juweeltjes en stadsgeheimen die je een authentieke kant van de stad laten zien met de hulp van een deskundige lokale gids. Ervaar de lokale flair volledig met een inbegrepen lokale traktatie om van je stadstour een complete ervaring te maken.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Hop on, hop off-tours
26 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 26

Sitemap Führerbunker

Wil je alle activiteiten in Führerbunker ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.