Funchal

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Funchal: de beste attracties

7 bezienswaardigheden in Funchal

Funchal op het eiland Madeira is één van de grootste en historisch gezien belangrijkste plaatsen in Portugal; Christoffel Columbus was één van vroegste bewoners van Funchal. Plan je trip en ontdek het verleden en het heden in Funchal!

 • Kathedraal van Funchal

  1. Kathedraal van Funchal

  Binnen in de gotische kathedraal van Funchal vind je een standbeeld van paus Pope John II. Deze kathedraal, gebouwd in de vijftiende eeuw, is een wonderbaarlijk stukje Portugeze geschiedenis. Portugal staat bekend om haar metaalwerk en de zilveren kruis binnen in de kathedraal is een prachtig voorbeeld van waarom.

 • Pico do Arieiro

  2. Pico do Arieiro

  Voor het mooiste uitzicht over Funchal reis je af naar Pico do Arieiro, perfect als dag-tripje. De rit naar boven brengt je langs kilometers bomen, zelfs als het bewolkt is. We raden aan om vroeg te gaan om opstoppingen in het verkeer te vermijden.

 • Botanische Tuin

  3. Botanische Tuin

  Hier vind je flora en fauna die je nergens anders zult tegenkomen. Ervaar de cactussen, grassoorten en bloemen uit de regio nabij de Jardim Botanico. Ook een mooie activiteit voor in de namiddag, families en kinderen zullen zich hier makkelijk vermaken.

 • Teleférico do Funchal

  4. Teleférico do Funchal

  De botanische tuin heeft een kabelbaan, de Teleférico do Funchal, die je naar het mooiste panoramisch uitzicht over de wijde vlaktes van Funchal brengt.

 • 5. Convento de Santa Clara

  Het adembenemende Convento de Santa Clara is een kerk met een rustgevende charme. Bezoekers worden geacht zacht te spreken tijdens het bewonderen van de drie kapellen; één voor de nonnen, één voor nieuwkomers en één voor het volk.

 • Historisch Centrum

  6. Historisch Centrum

  Het historisch centrum van Funchal is een leuke buurt om in rond te hangen. Hier vind je het bruisende nachtleven en haar bezoekers, vlak langs de kabelbaan. Het tijdstip maakt niet uit, deze buurt is elk op moment van de dag een feestje!

 • 7. Monte Rodelslee-baan

  Geen zorgen, je hoeft niet op je buik op de rodelslee van Monte naar Funchall; in een elegante rieten stoel glijd je soepel naar beneden. Het ritje duurt maar 10 minuten met snelheden tot 48km/u!

Plan je bezoek

 • Blijf veilig!

  Funchal is een relatief veilige stad maar er zijn gebieden waar je best wat extra aandacht aan je zakken of je tas kan besteden, vooral langs de kabelbanen lopen wel eens zakkenrollers.

 • Waar zal ik gaan eten?

  De plaatselijke markt in Funchal mag je echt niet missen. Proef de Portugese en Madeirese keuken tijdens je verblijf. Favorieten zijn bijvoorbeeld de espada com banana, een typisch gerecht wat in de meeste restaurants geserveerd word, en haarstaartvis met banaan wat ze vaak met aardappelen en een salade serveren. Een minder avontuurlijk gerecht, dat we toch zeker aanraden, is bacalhaus com natas -kabeljauw in roomsaus.

 • Vervoer in Funchal

  Het is fijn dat het centrum van Funchal zich makkelijk leent om door heen te wandelen. Wil je wat verder uitwijken? Spring op een lokale bus, kaartjes kosten ongeveer €5 voor een retourtje.

Goed om te weten

 • Taal
  Portugees
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +351
 • De beste periode voor een bezoek
  Funchal is een het hele jaar een goede vakantieplek, gezien het er nooit echt koud wordt. De zomer maanden zijn natuurlijk het warmst en ook het vochtigst. Maart tot december word gezien als de beste tijd.

Sitemap Funchal

Wil je alle activiteiten in Funchal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Funchal

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 8.923 beoordelingen

Fantastic tour to experience and get to know more about the island Madeira. The tourguides from the jeeps where amazing, the chemistry between them was funny and enjoyable, they enjoy their job! And very knowledgeable. In this tour you meet Madeira in different ways, the heights, different climates, beautiful sights, the friendly people, the great nature. A tour you cannot miss, when you rent your own car, you cannot find and reach the views we have seen off-road!

We hadden een privé gids, omdat er minder toeristen zijn op dit moment door de COVID. Hij liet ons de westkant van Madeira uitgebreid zien. Doordat er gebruik werd gemaakt van een busje konden wij door de smalle straatjes rijden en kregen we meer te zien. De sfeer was relaxt en we kregen veel uitleg over de bloemen, planten en omgeving.

Heel leuke rit in de 4X4 , vooral het off road gedeelte met zeer enthousiaste en goed verstaanbare tourguide. Beknopte, maar leerrijke rondleiding in een Madrileense wijngaard met grote proevers aan snel tempo. Het bezoek aan het Madeirawijnbedrijf vonden we iets minder, maar de tour op zich is een echte aanrader

Dankzij onze kundige en enthousiaste gids Ruben hebben wij een fantastisch tour gehad. Mooie delen en hoogtes van het eiland gezien die we anders met eigen vervoer nooit hadden bereikt. Heel veel geleerd over de natuur & de lokale omgeving, was absoluut elke euro waard.

Vriendelijk personeel. Hebben alles goed uitgelegd, met name het feit dat ze niet te lang bij de dieren mogen blijven zodat we niet teleurgesteld waren.