Funchal
2 dagen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Funchal 2 dagen: Onze meest aanbevolen

 • Madeira: geleide wandeling van 3 uur in valleien van Rabaçal

  1. Madeira: geleide wandeling van 3 uur in valleien van Rabaçal

  Geniet van een 3 uur durende levada(aquaduct)-wandeling door fascinerende landschappen zoals enorme valleien, spectaculaire watervallen, oneindige laurierbomen, heidebossen en prachtige bronnen. Het Rabaçal-gebied heeft dit en meer te bieden. Op deze hoogte wordt het landschap gedomineerd door moeras, waaronder boomheide en Spaanse bezemheide, evenals de Madeira-bosbes. De vegetatie verandert met de hoogte als andere overheersende soorten afnemen zoals de zeldzame pittosporum coriaceum. Het Laurissilva-bos dat hier op Madeira groeit, is sinds 1999 een UNESCO-werelderfgoedlocatie.

 • Madeira: Santana 6-uur durende dagtour met lunch

  2. Madeira: Santana 6-uur durende dagtour met lunch

  Tijdens deze 6-uur durende tour bezoek je Pico do Arieiro, de op een na hoogste top op het eiland Madeira op 1.810 meter hoogte, met een prachtig uitzicht. Ontdek een natuurpark en neem de tijd om een forellenkwekerij in Ribeiro Frio te verkennen. Na een bezoek aan de prachtige omgeving van Faial, klim je omhoog naar Santana, een pittoresk dorpje waar je betoverende huisjes met puntige rieten daken vindt. Bezoek Portela op 670 meter hoogte, een plek waar je de indrukwekkende rotsformaties van de Eagle's Cliff kunt bewonderen. Verken Pico do Facho aan de noordkust en stop bij de historische badplaats Machico, waar de ontdekkers voor het eerst van boord gingen in 1420. Als laatste bezoek je Camacha, een dorp dat bekend staat als het vlechtwerkcentrum. Bezoek de fabriek en zie ambachtslieden aan het werk en koop misschien artikelen uit een brede beschikbare collectie.

 • Natuurpark Queimadas: geleide wandeling van 5 uur

  3. Natuurpark Queimadas: geleide wandeling van 5 uur

  Ga de natuur in tijdens een 5-uur durende geleide wandeling in natuurpark Queimadas. Reis vanuit Funchal naar het park en maak met je berggids een wandeling met een gemiddelde moeilijkheidsgraad door de wildernis. De route loopt langs het pad van de levada (irrigatiekanaal) van Caldeirão Verde, op ene hoogte van 990 meter. De levada is een indrukwekkend werk uit de 18e eeuw, dat begint in het voornaamste stroombed van de stroom Caldeirão Verde. De Caldeirão Verde stroomt langs steile kliffen en bergen, en draagt het water dat van de hoogste bergen van Madeira loopt, dat samenkomt in de irrigatie van de akkers van de gemeente Faial.  Deze lavada wordt gebruikt voor agrarische doeleinden, maar is ook een voorname manier om het binnenste van de diepe vallei van de stroom São Jorge te voet te bereiken. Het biedt ook een spectaculair uitzicht op het bergachtige terrein van het binn...

 • Madeira: Maroços-landschappen 2,5 uur durende begeleide wandeling

  4. Madeira: Maroços-landschappen 2,5 uur durende begeleide wandeling

  De Levada dos Maroços neemt je mee op een fascinerende reis door de culturen en landschappen van Madeira. De prachtige landschappen van deze wandeling bestaan voornamelijk uit landbouwgrond met prachtige uitzichten over de stad Machico. Als je geluk hebt, kun je op sommige punten langs de route vers seizoensfruit voor een redelijke prijs kopen. Dit is een perfecte manier om de geneugten van de aarde te proeven op de plaats van herkomst, rechtstreeks aangeboden door de producenten. Onderweg kun je de bewoners observeren in hun gebruikelijke dagelijkse taken, het verzorgen van hun land of dieren. Het typische goede weer van het zuiden van het eiland maakt deze reis een geldige optie voor elk moment van het jaar. Kom en ontdek!

Sitemap Funchal

Wil je alle activiteiten in Funchal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Funchal

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 66 beoordelingen

Een plezierige wandeling, verwend door ongeorganiseerd ophalen en wegbrengen.

Een plezierige wandeling, maar het duurde 2 half uur om bij het wandel / startpunt te komen en niet genoeg nadruk op uitrusting (fakkel), wat van vitaal belang is bij het lopen door de donkere lage tunnels. Teleurgesteld toen we dachten dat we waren teruggekeerd naar het startpunt (8 mijl), maar toen nog een mijl en een kwart moesten lopen om de buse te vangen die oorspronkelijk was gevallen zoals bij het startpunt eerder op de dag. Om vervolgens naar een dorp te worden gebracht waarvan we niets wisten, terwijl we alleen maar terug wilden naar ons hotel en douchen / rusten. Dit was een onnodige toevoeging op een erg lange dag. Geen 5 uur meer zoals 9 en een half uur. Dit moet duidelijk worden gemaakt in de advertentie.

Mooie wandeling, het is geen lus, maar een rondreis

Mooie wandeling ... steil toch .. het is een gemarkeerde wandeling van gemiddelde moeilijkheidsgraad ... ongelooflijk dat het bureau mensen met een zeer beperkte mobiliteit meeneemt in het groepsresultaat, natuurlijk kunnen ze het niet doen, het is duidelijk. .. ze gaan achteruit ... tijdverspilling voor iedereen ... maar uiteindelijk ging alles goed dankzij onze gids die erin slaagde Het is jammer ...

De begeleide wandeling met de gids was onberispelijk, erg mooi, onderhoudend en informatief. De indeling en de opgegeven tijd, die met 2 uur werd uitgesteld en we langs de weg stonden, was echter zeer onaangenaam. Pas na een telefoontje met het bureau kregen we de informatie over het nieuwe tijdstip van ophalen. We willen onze gids nogmaals uitdrukkelijk bedanken.

Een gevarieerde en zeer interessante wandeling!

Wat een fantastische wandeling! Paden, prachtige planten en stromende levadas, en niet te vergeten de watervallen. Deze wandeling heeft zoveel afwisseling. Het was zeker de smalste wandeling die we ooit in delen hebben gemaakt en de tunnel aan het einde maakte het zeer memorabel. Wat voor weer het ook is, dit is een wandeling. Het te missen. Dank je!

Geweldige wandeling maar getyourguide-beschrijving was ver weg

De wandeling was geweldig. Een gestage afdaling om te beginnen en vervolgens een vlak maar oneffen pad naar de fonteinen. De heuvels waren in mist gehuld waardoor de temperatuur precies goed was om te wandelen. We stopten voor koffie voor en na de wandeling.