Kies data

Funchal Aanbiedingen

Funchal Aanbiedingen: Onze meest aanbevolen

Madeira: dagtrip Skywalk en vulkanische baden in Porto Moniz

1. Madeira: dagtrip Skywalk en vulkanische baden in Porto Moniz

Ontdek een prachtige plek op aarde tijdens deze excursie vanuit Funchal. Je reist eerst langs de noordkust in de richting van San Vicente, bekend om z'n wijngaarden, vulkanische grotten en de productie van madeirawijn. Bij een beroemd uitkijkpunt pauzeer je even. Bij helder weer heb je hier prachtig uitzicht op het eiland Porto Santo. Ook kun je de waterval bekijken die op een bruidssluier lijkt en daarom in het Portugees 'Veu de Noiva' heet. Dan kom je aan bij de natuurlijke vulkanische meren van Seicxal. Plons in het kraakheldere water en badder in de beeldschone natuur. Je bezoekt de lavameren van Porto Moniz, een unieke kans om te weten te komen hoe de vulkaan werkt. Vervolgens gaat het bergopwaarts naar Paul de Serra, het grootste plateau op het eiland met een hoogte van bijna 1500 meter. Deze mooie plek met schitterend uitzicht is meteen de ideale plek om te lunchen. Strijk neer in een van de lokale restaurants.  Je laatste bestemming is Cabo Girão, de hoogste zeeklif van Europa en de op een na hoogste ter wereld, met een hoogte van 589 meter boven zeeniveau. Maak een wandeling over het bekende uitkijkpunt met glazen vloer, waar je spectaculair uitzicht hebt op de valleien van Ribeira Brava en São Vicente. Je 4x4 brengt je ten slotte terug naar je accommodatie in Funchal. 

Funchal: dagtrip Oost-Madeira met hotelovername

2. Funchal: dagtrip Oost-Madeira met hotelovername

Terreiro da Luta - Om te beginnen nemen we je mee naar een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht boven Funchal Bay. Pico Areeiro - We vervolgen de tocht naar de prachtige berg Pico do Areeiro op 1818 meter hoogte. Ribeiro Frio - Hier kunt u genieten van een kleine (30 - 40 minuten) Levada-wandeling tot aan een prachtig uitzichtpunt. Als u geen wandelaar bent, kunt u genieten van deze stop om de forellenkwekerij te bezoeken. Santana - Deze halte is de grotere. U kunt profiteren van deze stop van 1u30 tot 2u00 om te lunchen en het dorp Santana te bezoeken. Faial - Bij dit uitkijkpunt kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de noordoostkust. Porto da Cruz - In dit kleine dorp is de halte ongeveer 20 tot 30 minuten. Hier kunt u de North Mills Distillary bezoeken en de lokale rum proeven. Ponta São Lourenço - De ponta do Rosto is een uitkijkpunt dat je gezien moet hebben. Het is gelegen in het meest oostelijke deel van het eiland en biedt een verbluffend uitzicht over de Noord- en Zuid-Madeira Zee en soms ook over het eiland Porto Santo. Machico - Deze verbazingwekkende dag eindigt met een passage door de stad Machico.

Vanuit Funchal: zwemmen met dolfijnen op het eiland Madeira

3. Vanuit Funchal: zwemmen met dolfijnen op het eiland Madeira

Zwem met dolfijnen in hun natuurlijke habitat in het kristalheldere water van het eiland Madeira. Geniet van de ondersteuning en begeleiding van aanwezige instructeurs die je leren hoe je de dolfijnen moet benaderen en hoe je ermee om moet gaan. Stap aan boord van de boot en vaar richting een gebied met 99% kans om dolfijnen te zien. Krijg de kans om te zwemmen met twee soorten dolfijnen: gewone dolfijnen en gevlekte dolfijnen. Eenmaal in het water blijf je de hele tijd veilig verbonden met de boot. Maak het jezelf gemakkelijk in het water en benader de dolfijnen met hulp van de instructeur. Als je er klaar voor bent, zwem je met de dolfijnen voor, onder en naast je, en kun je de prachtige zoogdieren van dichtbij en in hun natuurlijke habitat bewonderen. 

Van Funchal: begeleide reis naar het eiland West Madeira & Laurisilva

4. Van Funchal: begeleide reis naar het eiland West Madeira & Laurisilva

. Câmara de Lobos - De tour begint met een stop van 20 tot 30 minuten in dit prachtige vissersdorp, waar u de vissersboten van schedevissen kunt zien en de beroemde Poncha kunt drinken. . Cabo Girão - De tour gaat verder naar dit geweldige uitkijkpunt over een zeeklif met een hangend glazen platform waar je het panoramische uitzicht op Câmara de Lobos en Funchal kunt bewonderen. .Ribeira Brava - De tour maakt een doorgang door dit charmante dorp. .Fanal - Bij het verlaten van Ribeira Brava gaat de tour verder richting Fanal, waar u de eeuwenoude bomen van een deel van het Laurissilva-bos kunt zien en waarderen. . Ribeira da Janela - Deze halte is een fantastisch uitkijkpunt dat je 60% van de prachtige noordkust laat zien. . Porto Moniz - Daarna gaat de tour naar de grootste halte. Bij Porto Moniz is de stop tussen 1 en een half tot twee uur waar u kunt genieten van uw lunchpauze en een duik in de natuurlijke vulkanische zwembaden. . Seixal - Stop bij de haven van Seixal om te genieten van het uitzicht op de dramatische kliffen die het water verpletteren en de mogelijkheid om een wandeling te maken op een van de meest zwarte zandstranden van het eiland. . Bruidssluier - Om deze prachtige tour af te sluiten is er een uitkijkpunt met een waterval die lijkt op een bruidssluier.

Madeira: Nature & Wine 4x4 Tour vanuit Funchal of Caniço

5. Madeira: Nature & Wine 4x4 Tour vanuit Funchal of Caniço

Ga vanuit Funchal naar Serra d'Agua, een vallei in het midden van het eiland. Maak daarna een mooie off-road rit met een fantastisch uitzicht over Porto Moniz, Ribeira da Janela, Paul da Serra en São Vicente. Beleef vervolgens een fantastische ervaring met een zeer belangrijke wijnproducent op Madeira, geniet van een rondleiding door de wijngaarden, gevolgd door een wijnproeverij. Geniet van een professionele uitleg over tradities, wijncultuur en wijnproductie door een oenoloog. Ga ten slotte naar Cabo Girão, de hoogste klif van Europa en de tweede ter wereld op 589 meter, bekend om zijn hangende balkon met glazen vloer dat een spectaculair panoramisch uitzicht biedt over de Atlantische Oceaan, Câmara de Lobos en Funchal.

Vanuit Funchal: Madeira Skywalk, valleien en wijnproeverij

6. Vanuit Funchal: Madeira Skywalk, valleien en wijnproeverij

Verken het gevarieerde landschap van Madeira tijdens een rondrit van een halve dag vanuit Funchal in een 4x4-voertuig met open dak. Na de ophaalservice bij je hotel (beschikbaar voor accommodaties in centraal Funchal en de haven), rijd je naar Boca dos Namorados, op ongeveer 305 meter boven de zeespiegel. Het is gelegen in de Sitio da Corrida en één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de Jardim da Serra. Bewonder Curral das Freiras en het stadscentrum van Funchal van veraf. Ga verder naar het uitkijkpunt van Boca da Corrida in de parochie van Jardim da Serra, het bovenste deel van Câmara de Lobos. Krijg een prachtig uitzicht over Curral das Freiras en het centraal massief van Eira do Serrado, het beginpunt van Caminho Real Encumeada. Ga vervolgens naar Jardim da Serra voor een koffiepauze en proef een authentieke poncha (een alcoholische drank gemaakt van gedestilleerd suikerriet, gemengd met honing, citroenschil en fruit). Proef een aantal andere lokale drankjes, voordat je naar het laatste panoramische uitkijkpunt in Cabo Girão gaat, op het hoogste voorgebergte van Europa. Met een hoogte 580 meter biedt het een spectaculair uitzicht over de oceaan en de gemeenten Câmara de Lobos en Funchal en staat het bekend om het overhangende glasplatform. Sluit de rondrit af in het traditionele vissersdorp Câmara de Lobos, met een bezoek aan de topproducent van versterkte Madeira-wijn en krijg de gelegenheid om ervan te proeven.

Van Funchal: Rabacal Levada-wandeling & Jeepsafari

7. Van Funchal: Rabacal Levada-wandeling & Jeepsafari

Vertrek vanuit Funchal en rijd in westelijke richting naar het uitkijkpunt Paul da Serra in Calheta. Neem bij aankomst deel aan een wandeling over de beroemde Levada das 25 Fontes e Risco, en ontmoet de verbazingwekkende watervallen die het natuurpad zijn naam geven. Vervolgens ga je naar Pico da Urze voor een lunch in een lokaal restaurant (op eigen kosten). Rijd verder van de weg af naar het dorp Ponta do Sol om de prachtige zuidkust van Madeira te zien. Krijg een panoramisch uitzicht vanuit de kustplaats Ribeira Brava. Begeef je naar de hoogste klif van Europa in Cabo Girão voor adembenemende vergezichten op 580 meter boven de zeespiegel.

Vanuit Funchal: Enchanted Terraces en Porto do Moniz-tour

8. Vanuit Funchal: Enchanted Terraces en Porto do Moniz-tour

Vertrek vanuit Funchal, reis met een 4WD-voertuig naar de noordwestkust van Madeira en passeer een prachtig groen landschap op weg naar gebieden zoals Serra de Água. Reis langs vergeten en betoverende oude wegen en vang een glimp op van het dagelijkse leven op het eiland. Ga naar Encumeada, waar een van de beroemdste wandelpaden van het eiland je naar de hoogste top van Madeira leidt. Wandel door de laurierbossen van Chão dos Louros en bewonder de bergen en valleien van Ginjas en Paul da Serra, met haar adembenemende uitzicht. Vervolg naar Fanal in het midden van het Laurissilva-bos en vervolgens naar Porto do Moniz, beroemd om haar natuurlijke zwembaden. Als het weer meezit kun je genieten van de warmte van de zee, of ga naar Seixal, bekend om zijn zwarte zandstrand. Pauzeer voor de lunch (op eigen kosten) in Seixal, voordat je verdergaat naar de kustplaats São Vicente. Het einde van de excursie brengt je terug naar Funchal.

Van Funchal: Madeira West Tour

9. Van Funchal: Madeira West Tour

De tour begint met een pick-up van je accommodatie in Funchal en gaat naar de eerste stop van de dag, het kleine vissersdorpje Câmara De Lobos. Gelegen in een klein beekje, met een strand en een haven, is het dorp omgeven door typische huizen die zich opstapelen rond de baai. Ga vanaf hier verder de op een na grootste zeeklip ter wereld op en bewonder het prachtige uitzicht op Camara de Lobos en Funchal. De volgende stop is Ribeira Brava, genoemd naar de wilde stroom die er doorheen stroomt. Bezoek de geschiedenisrijke kerk van het dorp die in de 16e eeuw werd gebouwd en leer over de Vlaamse invloeden en de doopfontein. Ga vervolgens richting Ponta Do Sol, een van de zonnigste plekken op het eiland en de thuisbasis van een mooi klein dorpje genesteld in de steile plooien van de vallei, begroeid met dichte bananenplanten. Paul de Serra is de volgende stop van de dag en als het weer het toelaat, is er de mogelijkheid om langs het grootste en hoogste plateau van Madeira te wandelen om de panoramische uitzichten over de valleien te bewonderen. Daarna zigzag je door de smalle dorpswegen en ga je richting het vissersdorp Porto Moniz. Loop langs de promenade die zich uitstrekt van de natuurlijke zwembaden tot aan de pier, en zoek een plaatselijk visrestaurant om te lunchen. Er is ook tijd om het aquarium te bezoeken, gehuisvest bij het fort van Sao Jaoa Batista, of om te zwemmen in de vulkanische poelen. Op naar Sao Vicente aan de noordkust, om dit charmante stadje met zijn pittoreske straatjes en smetteloos witte huizen te bewonderen. Bezoek hier de 17e-eeuwse kerk en een park met een selectie kustplanten afkomstig uit Madeira. Tegen het einde van de tour reis je door het bos naar de Encumeada-pas, een van de mooiste bergplekken van de regio, waar je vanaf de top kunt genieten van het uitzicht op de noord- en zuidkust.

Arieiro Peak en Nun´s Valley: open dak 4x4 halve dagtour

10. Arieiro Peak en Nun´s Valley: open dak 4x4 halve dagtour

Deze 4 uur durende jeep safari tour begint in Funchal en brengt je naar Pico dos Barcelos, een uitkijkpunt dat je eerste stop is. Geniet van het prachtige uitzicht over heel Funchal. Vervolgens wordt u naar Eira do Serrado gebracht, waar u stopt voor een koffiepauze. Het dramatische omringende landschap zal u verbluffen met de schoonheid van de bergen en het uitzicht op de Vallei van de Nonnen. De rit brengt je langs een nieuwe weg die Eira do Serrado verbindt met Pico do Areeiro, waar je kunt genieten van het prachtige landschap van hoge bergen met de zuidkust als achtergrond. Bij Pico do Areeiro stop je weer, met uitzicht op Paul da Serra, de noordkust, de zuidkust en Ponta de São Lourenço.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Avonturen
  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
  • Transfers
  • Hop on, hop off-tours
  • Andere belevenissen
  • Citycards
27 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Funchal

Welke topattracties zijn een must-see in Funchal?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Funchal?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Machico

Overzicht activiteiten in Funchal

Wil je alle activiteiten in Funchal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Funchal

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 7 beoordelingen

Op Madeira is een contact van 10 minuten met een groep dolfijnen mogelijk. Ondertussen moet iedereen die wil snorkelen het water in. Vier mogen tegelijkertijd het water in, liggend in het water aan touwen die aan de boot zijn vastgemaakt. Dus zoveel tijd heb je niet. Ik vind de verordening echter heel goed en wordt uitgevoerd. Want het gaat om het welzijn van de dieren en dat is echt belangrijk. We zagen ook potvissen met baby's tijdens de tour. En dat in december. We waren ook op zoek naar andere groepen dolfijnen, maar daar hadden we helaas geen geluk. Toch was het een geweldige ervaring. Voor mensen met zeeziekte (zoals ik) is de kleine boot bij stilstand echt overgeleverd aan de golven. Ik was doodziek. Ik zou het nog steeds opnieuw doen als ik er weer was. Wetsuits werden gratis verstrekt. De bioloog die ons vergezelde was erg aardig en legde alles goed uit.

Aangezien er een speedboot is, ben je heel dicht bij de dolfijnen. Helaas lukte het zwemmen met de dolfijnen niet, we hadden relatief hoge golven. Er was genoeg tijd om een walvisexcursie te maken. We zagen 2 vinvissen en zelfs een zeer zeldzame mannelijke spitssnuitdolfijn. De spitssnuitdolfijn heeft slagtanden die op "bologen" lijken. Heel interessant. Er waren geen schildpadden, die zijn er eerder in de zomer tot augustus.

Helaas waren er geen dolfijnen te zien, maar heel dicht bij de boot genoeg grienden. De bioloog was zeer informatief, de kapitein gaf ons veel plezier met extra snelheidsinserts met de Zodiac. Beiden waren grappig en erg aardig. De excursie was geweldig. Zelfs als we niet met dolfijnen kunnen zwemmen. Daarom krijg je een deel van de prijs terug, wat erg meegaand is. Bedankt !

Het was heel erg mooi. Alleen al de boottocht was leuk. We hebben veel grienden en tuimelaars gezien. Helaas hebben we geen andere dolfijnen gevonden om mee het water in te surfen. Het was het nog steeds waard. Ik was er eind december.

Superleuke trip door het binnenland van Madeira met levadawandeling naar de 25 Fontes, vergezeld door een enthousiaste gids.