Funchal
Activiteiten voor het hele gezin

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Funchal Activiteiten voor het hele gezin: Onze meest aanbevolen

 • Funchal: dolfijn- en walvisspotten vanaf een luxe catamaran

  1. Funchal: dolfijn- en walvisspotten vanaf een luxe catamaran

  Ga mee op een schilderachtige catamarantocht langs de kust van Madeira.  Dit is je kans om dolfijnen, walvissen en schildpadden in hun natuurlijke leefomgeving te bekijken. Het hele jaar door zijn zeezoogdieren op doortocht door de blauwe wateren van Madeira. Of je nu in de zomer of in de winter komt, grote kans dat je een van deze fantastische dieren kunt zien. In het zomerseizoen kun je onderweg een frisse duik nemen en gebruikmaken van de gratis snorkeluitrusting. Er is ook een bar aan boord.

  Leuke vaartocht naar Cabo Girao. Helaas geen dolfijnen en walvissen gezien, maar wel een heerlijk duik in de oceaan genomen. Helaas zitten zulke dagen er ook bij, zei de bemanning. Zo is het, het is natuur en die laat zich niet sturen

 • Madeira: dolfijnen en walvissen spotten vanuit Funchal

  2. Madeira: dolfijnen en walvissen spotten vanuit Funchal

  Klim aan boord van een comfortabele catamaran voor een ontspannen reis langs de zuidkust van Madeira vanuit de jachthaven Funchal. Zoek naar dolfijnen en walvissen en zelfs schildpadden die in de koude wateren van de zee spelen. Hijs de zeilen bij een gunstige wind voor een unieke en onvergetelijke sensatie. Zwem tijdens de zomermaanden onder de kliffen van Cabo Girão, één van de hoogste zeekliffen van de wereld. De gekwalificeerde bemanning geeft in verschillende talen gedetailleerde informatie over de soorten walvisachtigen (dolfijnen en walvissen) die je ziet. Spot je geen walvissen of dolfijnen, dan zal er een tweede trip aangeboden worden (van juni tot en met 15 september), met de toegevoegde bonus dat deze bij zonsondergang plaatsvindt. Luister naar historische en technische informatie van de bemanning voor een werkelijk unieke ervaring.

  Het was geweldig, we waren met 6 personen in totaal en het ging gewoon door, een grote catamaran met vriendelijk personeel en dolfijnen gespot ! Kortom het was het geld zeker waard!

 • Madeira: luxe all-inclusive walvissen- en dolfijnentocht

  3. Madeira: luxe all-inclusive walvissen- en dolfijnentocht

  Jouw 3 uur durende luxe catamarantocht begint in de nieuwe jachthaven van Funchal. Hier stap je aan boord van een catamaran en kies je al nippend van een glas champagne het ruime sop. De oceaan wordt bevolkt door dolfijnen, walvissen en schildpadden. Dit is je kans om deze bijzondere zeewezens in hun natuurlijke habitat waar te nemen. Na deze observatietocht is het tijd voor een pauze van 30 minuten in Cabo Girāo, een zeeklif van 585 meter hoog. Hier kun je zwemmen in het kristalheldere water. Na een snelle duik is het tijd om weer aan boord te klimmen en ontspannen langs de kust van Funchal naar de jachthaven terug te varen.

 • Botanische Tuin: ticket voor kabelbaan

  4. Botanische Tuin: ticket voor kabelbaan

  Ga aan boord van de kabelbaan van de botanische tuin en ga naar de bergen rond de stad Funchal. De kabelbaan naar de botanische tuin ligt op 10 tot 12 minuten rijden met de auto vanaf het stadscentrum. Begin in de buurt van de botanische tuin, gelegen op ongeveer 3 kilometer van het centrum van Funchal. De botanische tuin werd opgericht in 1960 en werd al snel een van de belangrijkste attracties op het eiland Madeira. De kabelbaan brengt je over de vallei João Gomes Ribeira terwijl je beboste bergen passeert. Neem een aantal spectaculaire foto's van de baai van Funchal, de omliggende bergen en de zee. De rit duurt ongeveer 15 minuten. De tocht eindigt in het dorp Monte, op een hoogte van 1025 meter boven de zeespiegel. Monte is een klein dorpje dat in eerste instantie een resort voor de welgestelden in het begin van de 20e eeuw was. Vandaag is het een van de belangrijkste attracties v...

  Super ervaring, prachtig uitzicht en leuke stop aan de overkant bij de botanische tuin

 • Madeira: canyoning Ribeira do Cidrão

  5. Madeira: canyoning Ribeira do Cidrão

  De prachtige kloof Ribeira do Cidrão ligt in de Nonnenvallei in het hart van Madeira. Deze vallei dankt haar naam aan de nonnen van het Santa Clara-klooster, die toen Funchal in 1566 werd aangevallen door piraten hier hun toevlucht zochten. Na ongeveer 20 minuten lopen over een zandweg en langs een levada, kom je aan bij het startpunt van jouw canyoningavontuur. Bereid je voor op zes afdalingen, waarvan eentje van wel 15 meter hoog. Op je weg kom je langs verschillende sprankelende poelen waar je in kunt springen of glijden, telkens met de bergen als schitterend decor. Na je canyoningavontuur wandel je nog eens 20 minuten terug naar boven.

  We deden dit voor de eerste keer. Maar was super om te doen. Moeilijkheids graad viel reuze mee. We hebben 7 afdalingen gedaan en 3 glij afdalen door het water heen. De 2 gidsen waren super. Ze hebben ons goed begeleid van het begin tot het eind. Ze maakten veel grappen en vertelden veel over de bergen hoe het onstaan is, en uit welke verschillende steenlagen het bestond.

 • Funchal: surfles op Madeira Island Group

  6. Funchal: surfles op Madeira Island Group

  Neem deel aan een surfles in de heldere Atlantische wateren bij het eiland Madeira en leer voor het eerst de leuke sport of verbeter je surfvaardigheden met een deskundige instructeur. Geniet van het gemak van een hotelovername van Funchal en laat u direct afzetten bij de beste surfplekken op het eiland. Begin je les met een warming-up en een technische demonstratie op het strand voordat je het water opgaat om wat golven op te vangen. Voel het koele water onder je glijplank en de adrenaline die door je heen stroomt nadat je je eerste golf hebt gevangen. Geniet van de beste surfplekken voor beginners op het eiland Madeira, waaronder Praia do Seixal, Praia de Machico en Porto da Cruz, waar je instructeur je zal brengen om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke ervaring krijgt.

 • Funchal: 2 uur dolfijnen en walvissen spotten

  7. Funchal: 2 uur dolfijnen en walvissen spotten

  In het water rond het eiland Madeira vind je veel verschillende walvissen – 29 soorten in totaal. Deze boottocht brengt je naar Cabo Girão, de op een na hoogste zeeklif ter wereld. Onderweg zul je dolfijnen en walvissen zien. De bemanning legt de boot voor zo'n 20 minuten stil, zodat jij een frisse duik kunt nemen in de oceaan, als het weer goed is en de zee kalm. Op de terugweg vaar je dichter langs de kustlijn. Je kunt dan alles aan land beter zien en ondertussen luisteren naar de interessante toelichting van je gids. Omdat deze boot kleiner is dan andere boten die je normaal gesproken op Madeira vindt, kunnen de dieren heel dichtbij komen. Je erkende gids is bovendien een echte expert, die je alles over de zeedieren die je ziet kan vertellen. De lokale partner maakt een fotoreportage van je boottocht, en heeft flesjes water en regenjassen aan boord. Deze observatietocht voor maximaa...

  Leuke ervaring. Dolfijnen, walvissen en een schildpad gezien. Doen hun best om zo veel mogelijk te zien en weten ook veel te vertellen over de dieren. Zeker een aanrader

 • Madeira: walvis- en dolfijnen spotten

  8. Madeira: walvis- en dolfijnen spotten

  Zoek naar walvissen en dolfijnen en ontdek ander zeeleven voor de prachtige kust van Ponta de São Lourenço op Madeira tijdens een boottocht met een kleine groep met een bemanning van mariene biologen. Klim aan boord van de 300 pk motorboot met een strak ontwerp en luister naar informatief commentaar over het zeeleven en de bezienswaardigheden van Madeira terwijl je aan de reis begint. Ontmoet verschillende groepen dolfijnen, walvissen en schildpadden in het water. Bewonder hoe de dieren doorbreken en in het water spetteren en leer verbazingwekkende feiten over hen uit je gids voor mariene biologen. Zie endemische zeevogels en kom dicht bij de unieke rotsformaties aan de kust terwijl je in korte tijd grote afstanden aflegt. Als u in de zomer op bezoek bent, kunt u snorkelen en zwemmen in Ponta de São Lourenço.

 • Madeira: privé Cristiano Ronaldo-tour met CR7-museum

  9. Madeira: privé Cristiano Ronaldo-tour met CR7-museum

  Ontdek het indrukwekkende levensverhaal van een van 's werelds grootste voetballers ooit, Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, geboren op Madeira. De rondleiding wordt uitgevoerd in samenwerking met Elma Aveiro, de oudere zus van Cristiano Ronaldo, en het museum CR7 om u alle verhalen van Ronaldo's jeugd tot de avonturen van vandaag te brengen. De tour begint met een bezoek aan de plek waar Ronaldo ooit heeft gewoond en voor het eerst een voetbal heeft aangeraakt. Daarna gaan we richting Andorinha Football Stadium, Ronaldo's eerste officiële club. Hier zien we treffende beelden van zijn jeugd en zijn biografie. Vervolgens gaan we verder naar het centrum van Funchal voor een bezoek aan het indrukwekkende CR7 Museum, waar we vier trofeeën bekijken, waaronder de beste voetballer ter wereld. Sluit de tour af met een bezoek aan de CR7 Store van Elma Aveiro, Ronaldo's zus.

 • Madeira: snorkelen met dolfijnen

  10. Madeira: snorkelen met dolfijnen

  Breng twee uur door met snorkelen in de open oceaan en ontmoet dolfijnen face-to-face in hun eigen omgeving. Geniet onderweg van de adembenemende bezienswaardigheden van de kustlijn van Madeira. Kom aan bij onze faciliteiten en trek uw uitrusting aan voordat u aan boord gaat van een boottocht met onze gidsen. Eenmaal op de perfecte locatie, spring in het water en houd je vast aan boeien die aan een snorkeltouw zijn bevestigd. Ontspan en laat je langzaam voorttrekken door de boot aan het wateroppervlak naast de dolfijnen. Geniet van een passieve ontmoeting met deze majestueuze wezens zonder actief met de dieren te zwemmen. Onze ervaren bemanning zal rekening houden met het gedrag van de dieren en hun gretigheid om te communiceren, evenals met de fysieke conditie van de deelnemers voor en tijdens de reis. Geniet van de mogelijkheid om deze indrukwekkende dieren onder water te ontmoeten...

Sitemap Funchal

Wil je alle activiteiten in Funchal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Funchal

Ik hield van de reis. Ik nam de reis met mijn 4-jarige dochter en zag ook dolfijnen en walvissen. het personeel was 5 sterren. het is een reis die ik nog een keer zal herhalen.

Relaxte, comfortabele boottocht. Zag heel veel dolfijnen en mocht van de boot duiken om te zwemmen. Maakte onze vakantie!

Geweldige ervaring en entertainment, geweldig team, en voor de eerste - de prachtige oceaan en de makers daar.

Het was echt geweldig, we konden een walvis zien, een groep dolfijnen zwemmen rond de catamaran.. Te doen!

Geweldige reis, geen animatie of luide muziek aan boord. Wij adviseren!