Funchal
Couleur locale & buurttours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Funchal Couleur locale & buurttours: Onze meest aanbevolen

Vanuit Funchal: hoogtepunten van het westen van Madeira

1. Vanuit Funchal: hoogtepunten van het westen van Madeira

Ontsnap aan de drukte van Funchal tijdens een dagvullende tocht door het westen van Madeira. Na ophaalservice van geselecteerde hotels in Funchal, passeer je het traditionele vissersdorpje Câmara de Lobos. Je gaat verder naar Cabo Girão Skywalk, Europa's hoogste klif op de Skywalk op 589 m. Ga vervolgens naar Ribeira Brava en ga noordwaarts door de diepe en smalle valleien van Serra D'Água. Bij aankomst in Encumeada op de top van de vallei, geniet je van een ongelooflijk uitzicht op de zuid- en noordkust van het eiland. Steek een bergpas over, waar beide zijden van het eiland zichtbaar zijn en reis af naar de ruige schoonheid van de noordkust, waar Atlantische walsen witte branding op de kliffen afzetten. Doorkruis het hoogste plateau van Madeira en bewondert meer spectaculaire panorama's. Vervolgens ga je naar São Vicente aan de noordkust van Madeira. Je bezoekt het dorpje Porto Moniz. Hier heb je ongeveer 1 uur voor de lunch, evenals wat tijd om de vulkanische zwembaden te bewonderen. Ga verder naar Paul da Serra om een van de grootste natuurreservaten ter wereld te zien. Tenslotte rij je terug naar Funchal.

...
Madeira: halfdaagse tour door de Nonnenvallei

2. Madeira: halfdaagse tour door de Nonnenvallei

Verken de prachtige landschappen van de Curral da Freiras (Nonnenvallei) tijdens een panoramische tour van een halve dag vanuit Funchal. Reis naar het hart van Madeira om prachtig begroeide valleien te ontdekken en dramatische bergen, waarvan de pieken met wolken omhuld zijn. Stap in de minibus in het centrum van Lido en ga naar Eira do Serrado voor een van de mooiste uitzichten in Madeira. Daal af naar Curral da Freiras en reis langs bossen en de eigenzinnige huizen, die typisch zijn voor het lokale platteland. Eenmaal in de Nonnenvallei zie je hoe een klein dorp zich tussen de bijna loodrechte bergen nestelt. Hoe de grote bergketen waarin de Nonnenvallei zich bevindt, gevormd is, staat open ter discussie. Sommige mensen zeggen dat het door erosie komt en volgens andere komt het door vulkanische activiteit. Wat in ieder geval vaststaat is dat het dorp erg geïsoleerd ligt. De inwoners leven van wat ze verbouwen, waaronder de heerlijke kastanjes die centraal staan tijdens het jaarlijkse kastanjefestival. Keer terug naar Funchal en stop in het vissersdorp Câmara de Lobos waar Winston Churchill zijn prachtige landschappen schilderde. Proef het legendarische drankjePonchavoordat je weer vertrekt.

...
Vanuit Funchal: Enchanted Terraces en Porto do Moniz-tour

3. Vanuit Funchal: Enchanted Terraces en Porto do Moniz-tour

Vertrek vanuit Funchal, reis met een 4WD-voertuig naar de noordwestkust van Madeira en passeer een prachtig groen landschap op weg naar gebieden zoals Serra de Água. Reis langs vergeten en betoverende oude wegen en vang een glimp op van het dagelijkse leven op het eiland. Ga naar Encumeada, waar een van de beroemdste wandelpaden van het eiland je naar de hoogste top van Madeira leidt. Wandel door de laurierbossen van Chão dos Louros en bewonder de bergen en valleien van Ginjas en Paul da Serra, met haar adembenemende uitzicht. Vervolg naar Fanal in het midden van het Laurissilva-bos en vervolgens naar Porto do Moniz, beroemd om haar natuurlijke zwembaden. Als het weer meezit kun je genieten van de warmte van de zee, of ga naar Seixal, bekend om zijn zwarte zandstrand. Pauzeer voor de lunch (op eigen kosten) in Seixal, voordat je verdergaat naar de kustplaats São Vicente. Het einde van de excursie brengt je terug naar Funchal.

...
Funchal: wandeltocht oude stad

4. Funchal: wandeltocht oude stad

Ontmoet je gids bij het Jezuïetencollege van Funchal, Madeira University om deze 2 uur durende wandeltocht door Funchal te beginnen. Leer hoe de geschiedenis van Madeira en Funchal het stadscentrum vormden terwijl je de belangrijkste bezienswaardigheden bezoekt. Reis langs de 19e eeuwse weg tussen het gemeentelijk theater en de kathedraal, waar voor het eerst suikerriet in Madeira in de 15e eeuw werd geplant. Verken het middeleeuwse hart van de stad die uit de Gouden Eeuw van Suiker dateert en ontdek de prachtige religieuze monumenten uit de 17e eeuw. Bezoek de ruïnes op oude Piloryplein en zie andere overblijfselen van overstromingen en het gebied dat in 1584 door het Grote Vuur van Funchal werd beschadigd. Deze tour helpt studenten van de Universiteit van Madeira te ondersteunen die financiële problemen hebben.  

...
Vanuit Funchal: rondreis Madeira – het beste van het oosten

5. Vanuit Funchal: rondreis Madeira – het beste van het oosten

Je vertrekt vanaf het ontmoetingspunt aan het Lido van Funchal , maar je kunt in bepaalde gebieden ook gebruikmaken van een gratis ophaalservice bij je hotel. De eerste halte is bij het prachtige uitkijkpunt van Terreiro da Luta, een paar kilometer buiten Funchal. Je rijdt vervolgens richting de berg van  Pico do Arieiro. Op een hoogte van 1818 meter biedt de op twee na hoogste piek van het eiland een adembenemend uitzicht. Als je eenmaal op de hoogste, berijdbare piek op Madeira bent geweest, ga je op weg naar de kust terug door het bos. Bewonder enkele van de karakteristieke huizen met rieten daken van Madeira, passeer mooie dorpjes en geniet van een prachtig uitzicht op het zeegezicht. Je komt aan in het uiterste oosten van het eiland voor een aantal prachtige panorama's van de noord- en zuidkust. Ontdek het populaire beginpunt voor de levada-wandelingen, Ribeiro Frio, op de noordelijke hellingen van het eiland. Zie interessante forellenzwembaden en originele vegetatie. Madeira was ooit volledig bedekt met laurissilva bos, een overblijfsel uit de prehistorie. Je pauzeert voor de lunch in Santana, gekenmerkt door zijn kleine, rieten driehoekige huizen. Verlaat Portela in de richting van Ponta de São Lourenço, gelegen in het oostelijke deel van het eiland. Dit is een plek waar een fantastische combinatie van rotsen, zee en natuur samenkomen. De laatste stad die bezocht moet worden, is Machico, een uitkijkpunt waar je over de baai en het gouden zandstrand kunt kijken.

...
Funchal: hele dag 4x4 oostelijke tour

6. Funchal: hele dag 4x4 oostelijke tour

Bekijk op deze tour het beste uitzicht aan de oostkant van Madeira, een unieke ervaring die voorbijgaat aan de niet-toeristische dorpen. Begin met een bezoek aan Machico, waar Portugese kapiteins voor de eerste keer landden. Ga verder naar Portela voor een ervaring met het verbazingwekkende landschap van Madeira, met uitzicht op Eagle Rock (Penha D'Aguia), bekend als het menselijke gezicht. Geniet van het uitzicht over de rotsen en de kust. Ga daarna verder naar de suikerriet- en rumfabriek in Porta da Cruz. Proef de lokale rum en leer over de lokale productie van rum. Reis over de slingerende wegen naar het dorp Santana om de traditionele huizen met rieten daken te bezoeken en geniet van een heerlijke lunch tijdens uw verblijf in Santana. In de namiddag, bezoek de 3e hoogste piek van Madeira. Op 1818 meter heb je een 360 ° uitzicht over de omgeving, langs Ribeiro Frio Village.

...
Madeira: West Tour met Porto Moniz en vulkanische zwembaden

7. Madeira: West Tour met Porto Moniz en vulkanische zwembaden

Iets meer dan drie mijl van de stad Funchal, de eerste stop is het beroemde, schilderachtige vissersdorpje Câmara de Lobos, een favoriete schilderplek van wijlen Winston Churchill. Daarna reis je naar het prachtige 1.902 meter hoge, glazen balkonzichtpunt van Cabo Girão, beroemd als de hoogste van Europa en de op een na hoogste klif ter wereld. Als u langs de kust van het eiland reist, arriveert u kort in het dorp Ribeira Brava, waar u een kerk kunt bezoeken die dateert uit de 15e eeuw. Ga vervolgens naar het 3,303 meter hoge uitkijkpunt, Encumeada, om te genieten van een prachtig uitzicht over zowel de noord- als de zuidkust van het eiland, evenals de valleien van Ribeira Brava en São Vicente. Zoek op een hoogte tussen 4200 en 4900 voet de toeristische attractie Paúl de Serra en het zijn verschillende levada-wandelingen die via het Laurissilva-bos met verschillende punten van het eiland verbinden, zoals Rabaçal, Risco en de 25 fonteinen. Stop dan voor de lunch (niet inbegrepen) en extra tijd in de badplaats Porto Moniz, de thuisbasis van de grootste vulkanische natuurlijke poelen van Madeira. Geniet tijdens de afdaling richting de stad van een fantastisch uitzicht, vooral die van de vulkanische poelen in hun geheel. Bij mooi weer is het mogelijk om een duik te nemen, dus wees voorbereid. Geniet vervolgens van een korte stop met uitzicht op het zwarte zandstrand en de natuurlijke rotspoelen van het dorp Seixal. Onderweg heb je het plezier om verschillende watervallen te passeren, met name de beroemde en prachtige Bride's Veil. Als je omhoog staart naar het water dat de berg naar beneden stroomt, kun je zien hoe de rotswand gedurende miljoenen jaren subtiel is gevormd door de wind en regen om te vormen wat alleen kan worden omschreven als de perfecte kunstvorm. Bezoek vervolgens het pittoreske naburige dorp São Vicente, waar u een prachtige kerk uit de 17e eeuw kunt bekijken voordat u terugkeert naar Funchal.

...
Funchal: rondleiding per Tuk Tuk en ingang CR7 Museum

8. Funchal: rondleiding per Tuk Tuk en ingang CR7 Museum

Begin je tuktuk-tour door Funchal door de oude binnenstad van de stad te verkennen, die dateert uit de 16e eeuw toen het eiland voor het eerst werd gekoloniseerd door de Portugezen. Uw chauffeur brengt u graag naar enkele van de smalste straten van de stad. Passeer Funchal Market om te genieten van de aroma's van het verse voedsel en de bloemen die te koop zijn. Ga verder naar de kathedraal van Funchal en bewonder het op Mudéjar geïnspireerde dak. Verken de oudste en meest typische straten van Funchal, waaronder Ferrnão de Ornelas. Eindig bij het CR7 Museum, gewijd aan de Madeiraanse voetballer Cristiano Ronaldo. Betreed gratis het museum aan het einde van je begeleide tuktuk-tour en bekijk in je eigen tempo emblematische foto's van Cristiano's carrière, video's en zijn wassen beeld. Bewonder de junior- en professionele trofeeën die hij won toen hij diende bij Andorinha, Nacional, Sporting, Manchester United en Real Madrid.

...
Vanuit Funchal: halve dag zondagsmarkt en Santo da Serra

9. Vanuit Funchal: halve dag zondagsmarkt en Santo da Serra

Ervaar het dagelijks leven op het eiland Madeira met een bezoek aan de zondagsmarkten van Santo da Serra. Verwonder je over het verrassende assortiment van eten en andere goederen die tegen zeer lage prijzen verkrijgbaar zijn. Je wandelt vervolgens tussen de bloeiende camelia's en andere planten in de Santo da Serra-tuinen. Hier zie je de lokale dieren, zoals herten, paarden en geiten. Je rondleiding eindigt in het dorp Santa Cruz. Kuier nog wat over de zeeboulevard voordat je de terugreis inzet naar Funchal. Je rondleiding eindigt in het dorp Camacha, het centrum van Madeira's wilgenindustrie. Vanaf hier reis je weer terug naar Funchal.

...
Noordoost-Madeira 4X4 Tour vanuit Funchal

10. Noordoost-Madeira 4X4 Tour vanuit Funchal

Vertrek vanuit Funchal tijdens een dagtour door het noordoosten van Madeira. Als je de stad achter je laat, stop dan in São Vicente en geniet van een fantastisch uitzicht van 360 graden. Bewonder het contrast van kleuren van de wijngaarden. Geniet van een rit langs kronkelige wegen en door bossen. Ontdek het unieke landschap van de omgeving vanaf een open 4X4-voertuig. Bezoek voor de lunch een watermolen en bekijk de traditionele rieten huizen van Santana. Stop om te genieten van een lunch in een idyllische omgeving en bezoek later een suikerriet- en rumfabriek, waar u de lokale rum kunt proeven. Rond je tour af in Caniçal, waar je een spectaculair uitzicht hebt op Ponta São Lourenço - het oostelijke deel van het eiland.

...

Sitemap Funchal

Wil je alle activiteiten in Funchal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Funchal

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.667 beoordelingen

De rondleiding over het westelijk deel is zeer goed bevallen. Prettige chauffeur/tourleader die veel vertelde over de bezienswaardigheden en heel veel stops heeft gemaakt met veelal meer dan voldoende tijd om rond te kijken en foto's te maken. Wij kenden het oostelijk deel al (twee jaar geleden gedaan en ook heel mooi), maar het westelijk gedeelte doet daar niet voor onder. Al met al onze complimenten voor de organisatie van deze excursie.

We had a very, very nice trip with Green Devil Safari (José) in Madeira. José showed us the best places on the island, brought us to the best local food, gave us a very exiting 4wd-tour through the forest and promoted his island in the best way. We (a family of five) were very lucky to meet José and have chosen Madeira to the best island that we did visit. Many thanks to get-your-guide for bringing us in contact with Green Devil Safari.

Erg mooie tocht met voldoende stops met mooie uitzichten. Marco is een uitstekende gids die met veel enthousiasme, deskundigheid en humor veel en duidelijke informatie geeft over Madeira. Zeer de moeite waard en absoluut een aanrader.

Een heel mooie en afwisselende rondrit met leuke stopplaatsjes en een sympatieke gids die weet waarover hij spreekt

Leuke en interessante tocht. Onze gids Julian wist veel te vertellen over de historie van Funchal.