Kies data
Funchal

Culinair & nachtleven

Funchal Culinair & nachtleven: Onze meest aanbevolen

Vanuit Funchal: dagtrip met catamaran naar Islas Desertas

1. Vanuit Funchal: dagtrip met catamaran naar Islas Desertas

Op deze dagtrip met een catamaran vaar je langs de zuidkust van Madeira naar de Islas Desertas. Bij aankomst stap je van boord op een vulkanisch strand, waar je tijd hebt om in het heldere water te zwemmen. Het natuurreservaat van de Islas Desertas beslaat 12.586 hectare en omvat alle eilanden en eilandjes (Ilhéu Chão, Deserta Grande, Bugio, en de aangrenzende eilandjes) en al het omliggende zeegebied. Het is al meer dan 25 jaar aangewezen als natuurreservaat en is nu internationaal bekend om het beschermen van de monniksrobben. Tegenwoordig kan dit beschermde gebied over zee worden bezocht. Deserta Grande is het enige eiland waar bezoekers kunnen uitstappen, en je maakt hier een begeleide wandeling naar het conservatiecentrum om te leren over de bescherming van de monniksrob en de inheemse flora en fauna.

Funchal: Jachttour met dolfijnen en walvissen spotten

2. Funchal: Jachttour met dolfijnen en walvissen spotten

Jouw tour start in de jachthaven van Funchal, waar je aan boord gaat van het zeiljacht met een groep van maximaal 20 personen. Tijdens deze ontspannende zeiltocht ga je op zoek naar dolfijnen, walvissen en zeeschildpadden tot 3 mijl uit de kust. Met een beetje geluk zie je veel inheemse wilde dieren in hun natuurlijke omgeving.  Je zult stoppen om te zwemmen en te snorkelen bij Cabo Girao, de hoogste zeeklif van Europa op 580 meter boven de zee. Als je niet wilt zwemmen, kun je de prachtige kustlandschappen vanaf de boot bewonderen.Je krijgt aan boord wat te drinken aangeboden voordat je terugkeert naar de jachthaven. 

Madeira: vlaggenschiprondleiding door Santa Maria de Colombo

3. Madeira: vlaggenschiprondleiding door Santa Maria de Colombo

Beleef een unieke ervaring en stap aan boord van een overtuigende replica van het originele schip van Christoffel Columbus, de Santa Maria, gebouwd hier op het weelderige eiland Madeira. Geniet van een tijdreis terug naar de 15e eeuw en wandel langs de zuidkust van het eiland totdat je Cabo Girão bereikt. Stop daar voor een verfrissende duik in het azuurblauwe water voor de kust. Houd je ogen open voor mogelijke waarnemingen van dolfijnen en walvissen die boven de blauwe golven gluren terwijl je langs de Atlantische kust wandelt.

Funchal: halve dag canyoning voor beginners

4. Funchal: halve dag canyoning voor beginners

Daag jezelf sportief uit midden in de prachtige natuurlijke omgeving van Madeira. Geniet van het bijzondere decor van de mooie vallei. Na een korte wandeling door een landelijk gebied bereik je het begin van de kloof via een steil pad door de boomheide. Je maakt 4 afdalingen van verschillende hoogten tot wel 17 meter, glijdt 2 keer naar beneden en maakt 2 kleine sprongen. Je kunt de bijzondere bomen in deze kloof bewonderen en de venkel tegenkomen waar de hoofdstad Funchal zijn naam aan ontleent. Aan het einde van de kloof wandel je via eeuwenoude terrassen 15 minuten terug naar het beginpunt.

Madeira: catamarancruise met vuurwerk op oudejaarsavond

5. Madeira: catamarancruise met vuurwerk op oudejaarsavond

Vertrek om 23:00 uur vanuit Funchal Marina en maak een korte cruise langs de kustlijn van Madeira om de prachtige kerstverlichting te zien. Keer terug naar de baai om de perfecte locatie te vinden om het fantastische vuurwerk te bekijken. Luid het nieuwe jaar in met een toast met champagne en Madeira-wijn aan boord. Geniet van een vuurwerk dat ooit werd bekroond met de beste ter wereld. Na het genieten van de vieringen, keert u om 01:00 uur terug naar de jachthaven.

Funchal: wandeltocht oude stad

6. Funchal: wandeltocht oude stad

Ontmoet je gids bij het Jezuïetencollege van Funchal, Madeira University om deze 2 uur durende wandeltocht door Funchal te beginnen. Leer hoe de geschiedenis van Madeira en Funchal het stadscentrum vormden terwijl je de belangrijkste bezienswaardigheden bezoekt. Reis langs de 19e eeuwse weg tussen het gemeentelijk theater en de kathedraal, waar voor het eerst suikerriet in Madeira in de 15e eeuw werd geplant. Verken het middeleeuwse hart van de stad die uit de Gouden Eeuw van Suiker dateert en ontdek de prachtige religieuze monumenten uit de 17e eeuw. Bezoek de ruïnes op oude Piloryplein en zie andere overblijfselen van overstromingen en het gebied dat in 1584 door het Grote Vuur van Funchal werd beschadigd. Deze tour helpt studenten van de Universiteit van Madeira te ondersteunen die financiële problemen hebben.  

Vanuit Funchal: Enchanted Terraces en Porto do Moniz-tour

7. Vanuit Funchal: Enchanted Terraces en Porto do Moniz-tour

Vertrek vanuit Funchal, reis met een 4WD-voertuig naar de noordwestkust van Madeira en passeer een prachtig groen landschap op weg naar gebieden zoals Serra de Água. Reis langs vergeten en betoverende oude wegen en vang een glimp op van het dagelijkse leven op het eiland. Ga naar Encumeada, waar een van de beroemdste wandelpaden van het eiland je naar de hoogste top van Madeira leidt. Wandel door de laurierbossen van Chão dos Louros en bewonder de bergen en valleien van Ginjas en Paul da Serra, met haar adembenemende uitzicht. Vervolg naar Fanal in het midden van het Laurissilva-bos en vervolgens naar Porto do Moniz, beroemd om haar natuurlijke zwembaden. Als het weer meezit kun je genieten van de warmte van de zee, of ga naar Seixal, bekend om zijn zwarte zandstrand. Pauzeer voor de lunch (op eigen kosten) in Seixal, voordat je verdergaat naar de kustplaats São Vicente. Het einde van de excursie brengt je terug naar Funchal.

Funchal: gastronomische wandeltocht met wijn

8. Funchal: gastronomische wandeltocht met wijn

Ontdek de spannende geschiedenis van Funchal en proef de lokale smaken tijdens een 3 uur durende wandeltocht met gids. Leer meer over het verleden van de stad, bewonder de architectuur en proef de beroemde wijnen van Madeira. Smul van traditionele gerechten in restaurants en op de lokale markt. Geniet van 9 bezoekjes in totaal, met 11 proeverijen en 6 wijnproeverijen. Op deze tour bezoek je de volgende locaties: Made in Madeira: een innovatief project dat de tradities, cultuur en kunst van Madeira wil behouden. Probeer verschillende regionale delicatessen Uau Cacau: een 100% chocoladefabriek in Madeira die zich richt op smaakvolle chocolaatjes en traditionele smaken die gewoon onweerstaanbaar zijn Pereira d'Oliveira Vinhos: de wijnen van deze fabrikant worden over de hele wereld gewaardeerd en zijn oudere wijnen genieten de hoogste reputatie bij experts Fabrica de Santo Antonio: een fabriek die de bekendste Madeira koekjes en snoep volgens traditionele recepten produceert Cristalina Chique: deze typische bar is populair onder de lokale bevolking die op elk moment van de dag graag de sandwich met filet met zwarte haarstaartvis of verse tonijn eet. Mercados dos Lavradores: de boerenmarkt in Funchal heeft kleurrijke bloemen, seizoensgebonden exotische vruchten en een breed scala aan vis te bieden A Mercadora: deze typische supermarkt in Madeira verkoopt verschillende kruiden, bonen, aardappelen en nog veel meer. Probeer de beroemde suikerrietbrandewijn Poncha Venda da Donna Maria: probeer lokale en huisgemaakte gerechten in dit oude restaurant in de stad, dat typische gerechten uit Madeira biedt Oficina do Mercado: in de Armazém do Mercado biedt deze moderne stand goede koffie, wijn, thee en muziek in een rustige sfeer. Vanaf hier keer je terug naar startpunt.

Madeira: luxe all-inclusive walvissen- en dolfijnentocht

9. Madeira: luxe all-inclusive walvissen- en dolfijnentocht

Jouw 3 uur durende luxe catamarantocht begint in de nieuwe jachthaven van Funchal. Hier stap je aan boord van een catamaran en kies je al nippend van een glas champagne het ruime sop. De oceaan wordt bevolkt door dolfijnen, walvissen en schildpadden. Dit is je kans om deze bijzondere zeewezens in hun natuurlijke habitat waar te nemen. Na deze observatietocht is het tijd voor een pauze van 30 minuten in Cabo Girāo, een zeeklif van 585 meter hoog. Hier kun je zwemmen in het kristalheldere water. Na een snelle duik is het tijd om weer aan boord te klimmen en ontspannen langs de kust van Funchal naar de jachthaven terug te varen.

Funchal: Madeira 4x4-tour met open dak met wijnproeverij

10. Funchal: Madeira 4x4-tour met open dak met wijnproeverij

Verken het gevarieerde landschap van Madeira tijdens een rondrit van een halve dag vanuit Funchal in een 4x4-voertuig met open dak. Na de ophaalservice bij je hotel (beschikbaar voor accommodaties in centraal Funchal en de haven), rijd je naar Boca dos Namorados, op ongeveer 305 meter boven de zeespiegel. Het is gelegen in de Sitio da Corrida en één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de Jardim da Serra. Bewonder Curral das Freiras en het stadscentrum van Funchal van veraf. Ga verder naar het uitkijkpunt van Boca da Corrida in de parochie van Jardim da Serra, het bovenste deel van Câmara de Lobos. Krijg een prachtig uitzicht over Curral das Freiras en het centraal massief van Eira do Serrado, het beginpunt van Caminho Real Encumeada. Ga vervolgens naar Jardim da Serra voor een koffiepauze en proef een authentieke poncha (een alcoholische drank gemaakt van gedestilleerd suikerriet, gemengd met honing, citroenschil en fruit). Proef een aantal andere lokale drankjes, voordat je naar het laatste panoramische uitkijkpunt in Cabo Girão gaat, op het hoogste voorgebergte van Europa. Met een hoogte 580 meter biedt het een spectaculair uitzicht over de oceaan en de gemeenten Câmara de Lobos en Funchal en staat het bekend om het overhangende glasplatform. Sluit de rondrit af in het traditionele vissersdorp Câmara de Lobos, met een bezoek aan de topproducent van versterkte Madeira-wijn en krijg de gelegenheid om ervan te proeven.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Avonturen
  • Dagtochten
  • Wateractiviteiten
14 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Culinair & nachtleven in Funchal

Welke andere activiteiten dan Culinair & nachtleven zijn de moeite waard in Funchal?

Andere onmisbare dingen om te doen in Funchal:

Sitemap Funchal

Wil je alle activiteiten in Funchal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Funchal

We luisterden naar een andere opmerking en kozen deze activiteit omdat het een kleine groep was, en we hebben het goed begrepen. De zeilboot is super aardig en het bemanningslid is erg aardig. We hadden het geluk om dolfijnen en enkele walvissen te zien, maar de reis zou echt de moeite waard zijn geweest, zelfs zonder waarnemingen. De excursie van 3 uur is een perfecte tijd, het geeft je de tijd om te stoppen om te zwemmen en terug te keren langs de kust terwijl je naar het landschap kijkt. We raden het 100% aan

Het was een geweldige reis op deze zeilboot. Onze gidsen hebben ons veel uitgelegd en ook hebben we 6 tot 8 dolfijnen gezien. Echt een leuke ervaring die ik alleen maar kan aanbevelen. Als mooie afsluiting werd er gezwommen in de zee, wat fantastisch was op de locatie

Perfecte tour was geweldig voor beginners, de gidsen waren erg aardig, in een goed humeur en probeerden heel hard! De baan was buitengewoon mooi, met verschillende watervallen om te abseilen, sprongen en kleine, natuurlijke waterglijbanen. Alles perfect :)

Heerlijk ontspannen wandeling met allerlei lekkernijen. Leuke gids en een groepje van 8 is prima.

Kleinschalig, max 20 personen. Persoonlijk. Dolfijnen gezien en heerlijk gesnorkeld.