Funchal
Kerken en kathedralen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Funchal Kerken en kathedralen: Onze meest aanbevolen

 • Funchal: wandeltocht oude stad

  1. Funchal: wandeltocht oude stad

  Ontmoet je gids bij het Jezuïetencollege van Funchal, Madeira University om deze 2 uur durende wandeltocht door Funchal te beginnen. Leer hoe de geschiedenis van Madeira en Funchal het stadscentrum vormden terwijl je de belangrijkste bezienswaardigheden bezoekt. Reis langs de 19e eeuwse weg tussen het gemeentelijk theater en de kathedraal, waar voor het eerst suikerriet in Madeira in de 15e eeuw werd geplant. Verken het middeleeuwse hart van de stad die uit de Gouden Eeuw van Suiker dateert en ontdek de prachtige religieuze monumenten uit de 17e eeuw. Bezoek de ruïnes op oude Piloryplein en zie andere overblijfselen van overstromingen en het gebied dat in 1584 door het Grote Vuur van Funchal werd beschadigd. Deze tour helpt studenten van de Universiteit van Madeira te ondersteunen die financiële problemen hebben.  

  Good walk to get around funchal and learn about the history and take you around town in 2 hours.

 • Funchal: historische wandeltocht

  2. Funchal: historische wandeltocht

  Verken het historische Funchal tijdens een wandeling van 2 uur. Begin bij de stadsmuren en leer meer over de aanval van het Franse leger op Funchal in 1566. Ga naar de Engelse kerk en luister naar de verhalen over hoe buitenlandse kolonisten meer dan 5 eeuwen op Madeira hebben gewoond. Bewonder Funchal vanuit het uitkijkpunt van Cruzes en bekijk de regio waar João Gonçalves Zarco, de oprichter van Madeira, woonde. Ontdek waarom de nonnen van Santa Clara 200 jaar geleden een toeristische attractie waren en waar buitenlandse prinsen vroeger genoten van de beste queijadas op het eiland. Bezoek de indrukwekkendste kerken in Funchal en leer meer over de mensen die hun bouw hebben gefinancierd.

 • Funchal: wijn- en suikerwandeltocht

  3. Funchal: wijn- en suikerwandeltocht

  Sluit je aan bij een voormalige student van de Universiteit van Madeira, of een vrijwilliger van het Erasmus Madeiran Heritage-programma van de universiteit, en krijg fascinerende uitleg over de culturele geschiedenis van het eiland en het belang ervan voor de historische handelsroutes van de Atlantische en Indische Oceaan. Lees meer over enkele van de beroemde bezoekers van Madeira en wat ze hebben bijgedragen aan het eiland. Verken de wijnindustrie en de impact ervan op de wereldgeschiedenis en bezoek karakteristieke gebouwen, zoals de 15e-eeuwse kathedraal van Onze-Lieve-Vrouw van de Assumptie. Ga naar het Old Customs House, gebouwd op het hoogtepunt van het belang van Madeira voor de suikerindustrie, en ontdek een van de oudste toeristencentra.

  Erg interessante rondleiding door Poolse studente, die zich goed in de materie had verdiept en het zelf ook duidelijk leuk vond om toeristen uit verschillende landen rond te leiden.

 • Vanuit Funchal: hoogtepunten van Madeira

  4. Vanuit Funchal: hoogtepunten van Madeira

  Reis vanuit Funchal naar het berglandschap van Madeira op deze privé-excursie van een dag door de Curral das Freiras. Bij het uitkijkpunt Pico dos Barcelos heb je panoramisch zicht vanaf 355 meter boven zeeniveau. Maar je klimt naar nog grotere hoogte: het uitkijkpunt Eiro do Serrado ligt op 1095 meter. Voordat je terugreist naar Funchal kun je in het dorpje proeven van een stukje kastanjetaart en een slokje ginjaproberen, een likeur van zure kersen. Na een klim omhoog bereik je het plaatsje Monte, waar je de prachtige kerk kunt bezoeken en een rit kunt maken op de rodelbaan.

 • Madeira Grand Experience - 6 uur

  5. Madeira Grand Experience - 6 uur

  Tijdens deze zes uur durende tour kun je een reisroute samenstellen met behulp van je lokale gids / chauffeur. U kunt de verschillende gebieden kiezen die u wilt bezoeken. De stad Funchal, het vissersdorpje Câmara de Lobos, de westkust kliffen van Cabo Girão, de unieke Fajã dos Padres, het heuveldorp Monte, de oostkust kliffen van Garajau, de botanische tuin, of zelfs de adembenemende berg uitzicht op Nuns Valley zijn alle mogelijke opties voor uw reisroute. U kunt ervoor kiezen om de stad Funchal te bezoeken, meer te weten te komen over de geschiedenis ervan en enkele iconische bezienswaardigheden te bekijken, zoals de kathedraal van Sé. Als je de bergen in wilt gaan, is Nuns Valley misschien een uitstekende keuze om deze tour te bezoeken. Een ander alternatief is om de westkust te verkennen, met een rit naar het vissersdorpje Câmara de Lobos. Je kunt ook de heuvels in naar de top van...

  A wonderfull very informative tour with a kind and wellinformed guide. We learned a lot about this beautiful island which we have come to love this week. We really like travelling by tukxi.

 • Madeira: 3 uur durende Monte Sightseeing Tour & rodelbaanrit

  6. Madeira: 3 uur durende Monte Sightseeing Tour & rodelbaanrit

  Maak een tocht voorbij het buitengewone met de Monte Toboggans Sled. Bezoekers van over de hele wereld gebruiken dit transport op zoek naar een rit vol emoties en adrenaline. Begin aan een onvergetelijke avontuurlijke rit met een prachtig uitzicht over de stad. Begin de tour met een wandeling rond de parochie van Monte in de heuvels van Funchal. Bezoek de Largo da Fonte, een prachtig plein met zijn prachtige tuinen van waaruit je het oude treinstation kunt zien. Leer meer over de geschiedenis van de iconische slee die in de 19e eeuw werd gebruikt als een traditionele vorm van openbaar vervoer door lokale bewoners. Vervolg de wandeltocht om de prachtige kerk van Monte te zien waar het graf van de laatste Oostenrijks-Hongaarse keizer zich bevindt. Uiteindelijk is het tijd om een leuke afdaling te maken met de rodelbaan naar de stad Funchal.

 • Funchal: Tukxi Tour naar Monte

  7. Funchal: Tukxi Tour naar Monte

  Met je "Tukxi" (tuk-tuk taxi) met een lokale gids aan het roer, begint je tour met een rit door de heuvels van Funchal naar het beroemde dorp Monte en de beroemde kerk, tuinen en rodelbaan. Op weg naar de heuvel kunt u een aantal fantastische uitzichten over de stad waarderen en eenmaal in het dorp Monte neemt de gids u mee door de tuinen naar de beroemde 19e-eeuwse kerk van "Onze-Lieve-Vrouw van Monte". Informatie over de geschiedenis van het dorp zal worden verstrekt, samen met een aantal geweldige fotomomenten. Je kunt ook de beroemde rodelbaan ervaren (apart betaald). Je Tukxi-chauffeur ontmoet je aan het eind van je rodelrit, waarna je comfortabel terugreist naar je vertrekpunt.

 • Klassieke auto revival tour

  8. Klassieke auto revival tour

  Deze revivaltour met klassieke auto's begint op het punt waar je wilt worden opgehaald. Als het begint in uw hotel in het hotelgedeelte van de stad, kunt u het Casino van Funchal passeren, en vervolgens het huis van de president - Quinta Vigia. U bent dan in de buurt van het Parque de Santa Catarina, een grote tuin in het hart van Funchal. Dan kunt u via de hoofdweg, dicht bij de zee, naar de gemeentelijke markt, waar u een aantal van de beste lokale en exotische vruchten kunt proeven. Na een bezoek aan de markt ga je door de oude stad en het uitkijkpunt Barreirinha. U ziet ook het stadhuis, het Hof, de Sint-Evangelistkerk, de Sé-kathedraal, de stadstuin en het Baltazar-theater. Deze tour is in hoge mate aanpasbaar en u kunt dus stoppen waar u maar wilt.

 • Funchal: privé begeleide wandeltocht

  9. Funchal: privé begeleide wandeltocht

  Begin uw privéwandeling in de Mercado dos Lavradores. Leer hoe de geschiedenis van Madeira en Funchal het stadscentrum hebben gevormd terwijl je de belangrijkste bezienswaardigheden bezoekt.

  Bezoek de belangrijkste boerenmarkt om regionale producten te ontdekken. Verken het middeleeuwse hart van de stad dat dateert uit de Gouden Eeuw van de Suiker en ontdek de prachtige 17e-eeuwse religieuze monumenten.

  Ga verder door de oude stad, passeer de Sea Avenue en bezoek de stadsdeur, ooit de hoofdingang van de zee naar de hoofdstad van Madeira.

  Stop vervolgens bij de beroemde kathedraal van Funchal, bezoek het interieur van de kerk en bewonder het verbazingwekkende dak en goudsnijwerk. Baan je een weg langs Avenue Arriaga om het paleis van São Lourenço en de jachthaven van Funchal te zien. Beëindig de tour in Catarina City Park.

Sitemap Funchal

Wil je alle activiteiten in Funchal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Funchal

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 459 beoordelingen

Uitstekende service.

Hoewel we in Calheta verbleven (30 KM van Funchal), kwam de chauffeur ons ophalen en was er 15 minuten voor tijd. Omdat we de dagen ervoor andere tours op Madeira hadden gedaan, organiseerde hij een à-la-cartetour om ons te brengen waar we nog niet waren geweest. Onze chauffeur / gids was uiterst vriendelijk en beleefd en zeer goed geïnformeerd over Madeira. We hebben veel gezien en geleerd tijdens deze tour. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, zeer aan te bevelen.

Uitstekende gids - a fantastic guide

Zeer goede en veelzijdige rondleiding. Je kijkt anders naar de toeristische plaatsen dan voorheen en leert dingen die weinig bekend zijn. Very good and versatile tour. You look differently at the tourist places than before and you learn things that are little known.

Verrassend

We hadden de gids voor onszelf. Lorena was geweldig. Gaf heel goed uitleg over alles. Wij kwamen toch op plekken waar we anders niet geweest zouden zijn.

Geslaagde excursie

We waren op punten die we nog niet wisten. (Ondanks de bekende oost en west tour.) Hugo was erg aardig.

Mooie wandeling die in twee uur tijd veel informatie verschaft over historie en cultuur.