Dagtocht

Madeira: Levada-wandeling en Caldeirão Verde-watervallen

Activiteitenaanbieder: Madeira Seekers

Madeira: Levada-wandeling en Caldeirão Verde-watervallen

Activiteitenaanbieder: Madeira Seekers

Vanaf € 36 per persoon

Maak een wandeling door de spectaculaire Madeira Levada. Maak foto's van watervallen, de weelderige omgeving en prachtige landschappen. Geniet van een picknicklunch bij een waterval voordat je terugkeert.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Reserveer nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Duur 7 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Tourgids
Engels, Frans, Duits, Spaans, Portugees

Belevenis

Highlights
 • Geniet van een 4,5 uur durende wandeling door de levada op Madeira
 • Volg je gids over stenen paden en door weelderige landschappen
 • Krijg een geweldig uitzicht op het omliggende platteland
 • Pauzeer voor een picknicklunch in een idyllische omgeving bij een waterval
Volledige beschrijving
Madeira biedt een ongekende schoonheid, vriendelijke bevolking en ongelooflijke levada- of irrigatiekanalen die rechtstreeks naar de Atlantische Oceaan leiden. Vandaag ga je deze levada's verkennen met je gids. Vanuit Parque Florestal das Queimadas wandel je door de weelderige vegetatie en langs charmante stenen paden diep het bos in. Geniet onderweg van een fantastisch uitzicht op Santana en São Jorge en krijg de kans om foto's te maken van de Verde-lagune en waterval. Je wandeling van 4,5 uur voert je door een divers landschap van flora en fauna, en je gids helpt je de verschillende levensvormen hier te spotten. De reis zal goed worden begeleid met zaklampen en wandelstokken om de wandeltocht aangenamer te maken. Wanneer je de Caldeirão Verde-waterval bereikt, kun je genieten van een picknick van 30 minuten in dit idyllische landschap voordat je terugkeert naar het startpunt.
Inbegrepen
 • Ophaalservice bij elk hotel in Funchal, Canico en omliggende gebieden
 • Vervoer van en naar de wandeling
 • Picknicklunch

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Belangrijke informatie

Goed om te weten

 • Voor de picknicklunch raden we je aan om een waterfles van 1,5 liter en eten naar keuze mee te nemen. Voor deze wandelingen worden wandelschoenen of -laarzen aanbevolen. Draag in de wintermaanden ook warme en waterdichte kleding. In de zomermaanden zijn een hoed en zonnebescherming nodig. Vergeet niet om een camera te brengen.
 • Houd er rekening mee dat deze dagtocht van ongeveer 7 uur bestaat uit 4,5 uur wandelen, 2 uur transfertijd en 30 minuten picknicken.
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,5 /5

gebaseerd op 124 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,6/5
 • Vervoer
  4,5/5
 • prijs / kwaliteit
  4,2/5
 • dienstverlening
  4,1/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

De Levada-wandeling Caldeirao Verde watervallen was in alle opzichten een mooie wandeling van 14km lang. Voor ouder wordende dames, die herkennen dat er dagelijks vaker geurineerd moet worden, was het toch wel even een dingetje. Men zou kunnen zeggen dan maar achter de boom... maar die mogelijk is er niet. Aan de ene zijde afgrond en aan de andere zijde hoge wal. Het loopt dan niet meer zo lekker wanneer je weet dat je nog anderhalf uur te gaan hebt voordat je je blaas kunt legen. Dat was een beetje jammer....zou fijn zijn als je onderweg 1x kunt plassen. De gids was prima en vooral humoristisch. Beschreven stond in het boek dat dit de mooiste levada-wandeling zou moeten zijn.. Wij vonden echter na een paar uur wandelen dat het een beetje eentonig werd. Verdere commentaar alleen maar positief hoor! Madeira is een prachtig eiland met ongetwijfeld meer mooie levada-wandelingen. Een aanrader! Wel kiezen voor de juiste schoeisel.

Verder lezen

3 juli 2022

De levada-wandeling was leuk en informatief. Hoewel het meer een complete wandeling is dan een "wandeling" zoals beschreven. In totaal 4 uur heen en terug (13 km), pure wandeltijd over wortels en stenen is niet zonder, ook al was er een pauze van 30 minuten op de bestemming, bij de waterval. Gelukkig ben ik op mijn leeftijd nog in enige lichamelijke conditie. Misschien moeten de gegevens (tijd, afstand) aangepast worden!?! In totaal kostte het me 10 uur om me op te halen bij het hotel en terug te gaan naar het hotel. Maar ik was ook een van de eersten die door de minibus werd "opgehaald" en een van de laatsten die weer werd afgezet.

Verder lezen

27 juni 2022

De meest geweldige ervaring! Onze gids Suzanna en chauffeur George, we zijn allebei geweldig! Suzanna was zo enthousiast wat de wandeling nog leuker maakte. De uitzichten zijn absoluut geweldig, het is echt een once in a lifetime reis. De wandeling is een goed tempo, je stopt af en toe om meer te weten te komen over de flora en fauna, wat erg interessant is. Het is een vlakke wandeling, dus geen harde steile stukken, het is een lange wandeling, dus je voelt je daarna moe en je moet tijdens het lopen goed op je passen letten. Het voegt ook wat spanning toe dat je de levada aan de ene kant hebt en de rand van de berg aan de andere kant, maar onze gids heeft ons de hele weg geholpen. 100% aanbevelen.

Verder lezen

19 juni 2022

Product ID: 15507