Funchal
Ontmoet de locals

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Funchal Hardlopen: Onze meest aanbevolen

 • Van Funchal: Folhadal Trail Running Tour (Gemiddeld)

  1. Van Funchal: Folhadal Trail Running Tour (Gemiddeld)

  Ga diep joggen in het Laurissilva-bos, ver weg van de bewoonde wereld. Ontdek tijdens deze 18 kilometer lange, matige afdaling de verborgen schatten die deze bergen verbergen. Begin met platlopen in een levada (irrigatiekanaal) en loop 2 tunnels door. Bewonder de grote en kleine watervallen terwijl je voorbij jogt en ervaar de vochtigheid van deze omgeving. Dan, in het tweede deel van de tour, duw jezelf om honderden stappen te beklimmen. Je wordt beloond met een open uitzicht op de bergen. De laatste 3 kilometer rijd je op een lichte neerwaartse kanteling op de wegen terug naar het startpunt.

 • Van Funchal: eenvoudig te modelleren Green Levada Running Tour

  2. Van Funchal: eenvoudig te modelleren Green Levada Running Tour

  Na een pick-up van je accommodatie in Funchal, ga je naar het startpunt van deze levendige hardlooptocht in Poiso (1400 meter). Begin het pad door prachtige pijnbomen en bossen met een kort vlak gedeelte om op te warmen voordat je naar de Levada do Furado in Ribeiro Frio (900m) gaat. Je rent ongeveer 6 km op vlak terrein voordat je terugkeert naar het startpunt. Onderweg geniet je van het prachtige bergachtige landschap en stop je bij het schilderachtige uitzichtpunt op Balcões. De baan is een lus van 14 km met een hoogte van ongeveer 500 m. Het terrein is voornamelijk gemaakt van vuil dat soms modderig kan zijn, evenals rotsen en wortels.

 • Van Funchal: The Peaks Quest Running Tour (matig moeilijk)

  3. Van Funchal: The Peaks Quest Running Tour (matig moeilijk)

  Maak een matige tot harde 12 kilometer lange begeleide wandeling door de bergen van Madeira. Je wordt opgehaald door je gids en meegenomen om je excursie te beginnen op de op twee na hoogste piek van Madeira, Pico Arieiro, die op een hoogte van 1.818 meter staat. Begin op het pad in noordelijke richting naar Pico Ruivo en bewonder de aanblik van het kijken naar de wereld om je heen. Als het weer goed is, kun je zelfs merken dat je naar de wolken kijkt. Steek steile paden over met veel trappen door deze schilderachtige centrale bergketen, passeer de op een na hoogste piek (Pico das Torres op 1851 meter), jog door tunnels en klim naar de top van het eiland in Pico Ruivo, op 1862 meter. Op de terugweg volg je dezelfde route in de tegenovergestelde richting, die geheel nieuwe uitzichten en ervaringen biedt.

 • Van Funchal: Eastern Peninsula Running Tour (Easy-Moderate)

  4. Van Funchal: Eastern Peninsula Running Tour (Easy-Moderate)

  Deze 9 kilometer lange begeleide trailrunning-ervaring is de beste manier om het schiereiland São Lourenço te leren kennen. Dit schiereiland wordt altijd omringd door de zee en biedt een prachtig uitzicht op het water en de vulkanische formaties en kliffen. Als het weer goed is, helpt het ook om halverwege te zwemmen om af te koelen. Je route begint aan het einde van Caniçal Road (ER214) en volgt een pad tussen de kliffen die het schiereiland vormen. Aangekomen in Casa do Sardinha en klim naar de Pico do Furado, waar je een prachtig uitzicht hebt op de Baia d'Abra, evenals de eilanden Porto Santo en Desertas. Op de afdaling, als het weer goed is, kunt u in het heldere water van de Cais do Sardinha duiken voordat u via hetzelfde pad terugkeert naar het startpunt.

 • Funchal: Fanal Ancient Forest Running Tour

  5. Funchal: Fanal Ancient Forest Running Tour

  Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Funchal, ga je de stad uit in de richting van het beginpunt van je tour. Je trailrunning-ervaring begint op Curral Falso (850 meter), van waar het zachtjes omhoog gaat naar het Fanal-bos (1.150 meter). Eenmaal in het bos vind je een groen open gebied met enkele koeien en veel enorme oude bomen, die deze plek samen echt helpen om op een van die sprookjesachtige magische plekken te lijken. Op de terugweg waag je je naar de Levada dos Cedros, waar je hem volgt met een paar vlakke stukken vanaf het begin tot aan de weg waar je je tour begon. De baan is een lus van 15 kilometer met een hoogteverschil van ongeveer 500 meter. Het terrein is gemaakt van vuil, is soms modderig en bevat enkele rotsen en wortels.

 • Funchal: Ocean to Mountain Running Tour

  6. Funchal: Ocean to Mountain Running Tour

  Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Funchal, word je naar het beginpunt van je tour gebracht, waar je opwarmt. Van daaruit neemt uw ervaring met trailrunning u mee van de zee rechtstreeks naar de berg, zodat u op een levada kunt rennen en in het eigen bos Laurissilva van Madeira. Je zult uiteindelijk soepel eindigen op een pad langs de kust, constant omringd door de geluiden van de oceaan en het geweldige uitzicht. De eerste 5 kilometer zijn de moeilijkste, als je van zeeniveau naar 900 meter klimt, maar daarna bestaat de rest van de weg uit eenvoudig lopende paden om te ontspannen tot het einde van het pad. Het laatste deel van de tour wordt uitgevoerd op een prachtig pad langs de kust met een prachtig uitzicht op de oceaan. De totale afgelegde afstand is 28 kilometer, met een hoogteverschil van ongeveer 1.000 meter.

 • Funchal: Nature Trail Running Tour

  7. Funchal: Nature Trail Running Tour

  Tijdens deze trailrunning krijgt u een aantal ongeslagen paden van Madeira, ver weg van de waanzin van de drukte. U kunt nieuwe plaatsen ontdekken, nieuwe weergaven bekijken en nieuwe ervaringen opdoen. Je zult rennen in een tempo dat overeenkomt met je ervaring op de trails, waarbij je gids de run op een comfortabele snelheid voor je groep leidt. Je hebt altijd een gids bij je in de buurt, compleet met bergervaring en verschillende talen. Tijdens deze rondleiding passeert u Fanal, Pico Arieiro, Pico Ruivo, Ponta de São Lourenço, Poiso, Nuns Valley, Funduras en enkele van de meer iconische paden in Madeira. Deze tour biedt een nieuwe en interessante ervaring, omdat je op enkele van de mooiste routes ter wereld loopt.

Andre seværdigheder i Funchal

Vil du se alle oplevelser i Funchal? Klik her for en fuld oversigt

Wat anderen zeggen over Funchal

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.552 beoordelingen

Briljante tour en onze gids Luci was de ster. Ze was zo informatief en erg vrolijk. Een geweldige manier om het oosten van het eiland te zien. De minibus had beter gekund, de airconditioning deed de ramen open, maar dat weerhield ons er niet van om van de reis te genieten

Een zeer mooie en afwisselende tocht, van uitzicht op de bergen tot een Levada-wandeling midden in het bos en stopt bij stranden en bij Ponta de São Lourenço om het uitzicht te bewonderen. De gids, Dino, is geweldig, erg vriendelijk en attent.

We hebben echt genoten van het bezoek, het is goed gepland en de gids (Lucy) is 5 sterren. We raden het iedereen aan die dit deel van het eiland wil bezoeken.

Goede minibus, goede chauffeur/gids, goed gezelschap, goede locaties, goed tempo, goed eten, GEWELDIGE TIJD, zou het aanraden.

Zeer goede rondleiding en de gids was erg vriendelijk en professioneel en leerde het hele eiland kennen en uitleggen.