Kies data

Funchal Snorkelen

Funchal Snorkelen: Onze meest aanbevolen

Funchal: dolfijnen en walvissen spotten vanaf een catamaran

1. Funchal: dolfijnen en walvissen spotten vanaf een catamaran

Ontdek de natuurlijke schoonheid van de kustlijn van Madeira en ga op zoek naar zeeleven op deze catamarancruise vanuit Funchal. Snorkel tussen scholen zilveren vissen met hoogwaardige snorkeluitrusting. Kijk naar dolfijnen terwijl je nipt van een drankje uit de bar aan boord. Dit is je kans om dolfijnen, walvissen en schildpadden in hun natuurlijke leefomgeving te bekijken. Het hele jaar door zijn zeezoogdieren op doortocht door de blauwe wateren van Madeira. Of je nu in de zomer of in de winter komt, de kans is groot dat je een van deze verbazingwekkende wezens ziet. Stop voor een duik tijdens het zomerseizoen of vang een glimp op van de wereld onder de golven met de verstrekte snorkeluitrusting. Ontspan op het dek met een verfrissend drankje uit de bar aan boord.

Funchal: dolfijnen & walvissen spotten vanaf luxe catamaran

2. Funchal: dolfijnen & walvissen spotten vanaf luxe catamaran

Arriveer 20 minuten voor de geplande vertrektijd in Marina Nova Funchal en ga aan boord van een luxe catamaran. Ontvang wat veiligheidsinformatie van de ervaren bemanning. Je kunt kiezen voor het luxueuze interieur met comfortabele zitplaatsen en bescherming tegen de zon, of voor loungestoelen of hangmatten buiten. Daarna kun je ontspannen achterover leunen en de open zee tegemoet varen. Hoewel het spotten van zeedieren niet kan worden gegarandeerd, worden in de wateren rond Funchal vaak dolfijnen en walvissen aangetroffen. Houd de waterbewegingen in de gaten terwijl de bemanning alle vragen beantwoordt over de verscheidenheid aan soorten. Ga verder naar de hoge kliffen van Cabo Girão, die 580 meter boven de zeespiegel uitsteken. Ga voor anker bij Cabo Girão en duik in het verfrissende water om met een snorkel het onderwaterleven te ontdekken. Wandel vervolgens in een rustig tempo rond de jachthaven van Funchal en bewonder het fantastische uitzicht op de landschappen van Madeira. Keer terug naar Funchal Marina Nova voor een snelle landing en geniet verder van je dag na de tour.

Vanuit Funchal: zwemmen met dolfijnen op het eiland Madeira

3. Vanuit Funchal: zwemmen met dolfijnen op het eiland Madeira

Zwem met dolfijnen in hun natuurlijke habitat in het kristalheldere water van het eiland Madeira. Geniet van de ondersteuning en begeleiding van aanwezige instructeurs die je leren hoe je de dolfijnen moet benaderen en hoe je ermee om moet gaan. Stap aan boord van de boot en vaar richting een gebied met 99% kans om dolfijnen te zien. Krijg de kans om te zwemmen met twee soorten dolfijnen: gewone dolfijnen en gevlekte dolfijnen. Eenmaal in het water blijf je de hele tijd veilig verbonden met de boot. Maak het jezelf gemakkelijk in het water en benader de dolfijnen met hulp van de instructeur. Als je er klaar voor bent, zwem je met de dolfijnen voor, onder en naast je, en kun je de prachtige zoogdieren van dichtbij en in hun natuurlijke habitat bewonderen. 

Madeira: duikervaring

4. Madeira: duikervaring

Je duikavontuur begint met een korte theorieles over duiken voordat je een proefduik maakt in het ondiepe water van het zwembad. Als u zich eenmaal op uw gemak voelt en weet hoe u met de apparatuur moet omgaan, bent u klaar voor het echte werk. Je duikinstructeur neemt je mee voor een opwindende duik in de zee om de spectaculaire onderwaterwereld van Funchal's Marine Park te verkennen. De duik zelf duurt ongeveer 45 minuten op een maximale diepte van 12 meter. Aan het einde van de tour ontvang je een certificaat van deelname om van je volgende onderwateravontuur een absoluut briesje te maken.

Madeira: luxe all-inclusive walvissen- en dolfijnentocht

5. Madeira: luxe all-inclusive walvissen- en dolfijnentocht

Jouw 3 uur durende luxe catamarantocht begint in de nieuwe jachthaven van Funchal. Hier stap je aan boord van een catamaran en kies je al nippend van een glas champagne het ruime sop. De oceaan wordt bevolkt door dolfijnen, walvissen en schildpadden. Dit is je kans om deze bijzondere zeewezens in hun natuurlijke habitat waar te nemen. Na deze observatietocht is het tijd voor een pauze van 30 minuten in Cabo Girāo, een zeeklif van 585 meter hoog. Hier kun je zwemmen in het kristalheldere water. Na een snelle duik is het tijd om weer aan boord te klimmen en ontspannen langs de kust van Funchal naar de jachthaven terug te varen.

Funchal: duikervaring voor beginners

6. Funchal: duikervaring voor beginners

Leer de basisprincipes van duiken van een PADI-instructeur en ontdek een van de riffen van Funchal. Oefen je nieuwe vaardigheden in een zwembad om je op je gemak te voelen, voordat je begint aan je eerste duik rond een ondiep rif, waar je kunt genieten van de levendige kleuren en de verbazingwekkende verscheidenheid van het Atlantische onderwaterleven. Begin de ervaring bij het Madeira Divepoint, dat een eigen privérif heeft. Na een introductie en veiligheidsbriefing, oefen je met ademen en drijven in een zwembad om vertrouwd te raken met de apparatuur. Om te eindigen, ga je naar het rif om een ongelooflijke onderwaterwereld te verkennen. Kom oog in oog te staan met kleurrijke vissen en opvallend koraal terwijl je geniet van de spanning van je eerste duik.

Funchal: dolfijnen en walvissen spotten bij zonsondergang

7. Funchal: dolfijnen en walvissen spotten bij zonsondergang

Krijg de kans om dolfijnen, walvissen en zeeschildpadden te zien tijdens deze ontspannende zeiltocht tot ongeveer 5 kilometer van de kust. Met een beetje geluk zie je veel inheemse wilde dieren in hun natuurlijke leefomgeving. Zwem, snorkel of leun achterover en bewonder het uitzicht en geniet van een gratis drankje voor volwassenen. De reis begint in de jachthaven van Funchal, waar je aan boord gaat van het zeiljacht met een groep van maximaal 20 personen. Er zal een stop worden gemaakt bij Cabo Girão om te zwemmen en snorkelen. Hier kun je de hoogste zeeklif van Europa zien, die 580 meter boven zee uittorent. Als je niet wilt zwemmen, kun je gewoon vanaf de boot de prachtige kustlandschappen bewonderen.Aan boord krijg je één gratis drankje aangeboden en kun je genieten van de prachtige zonsondergang op zee.

Madeira: kajak- en snorkeltour door het natuurreservaat Garajau

8. Madeira: kajak- en snorkeltour door het natuurreservaat Garajau

Begin de dag in de haven waar je alles leert over kajakken voordat je naar het natuurreservaat gaat. Bij aankomst in Garajau geniet je van een peddeltocht van 40 minuten richting Lazareto. Stop voor een pauze op het prachtige kiezelstrand en geniet van het uitzicht op de omliggende rotspartijen uit vervlogen tijden. Ontdek daarna het inheemse zeeleven van Madeira terwijl je door kristalhelder water snorkelt. Bij slecht weer heb je in plaats daarvan de mogelijkheid om de zee vanuit de veiligheid van je kajak te verkennen. Sluit de dag af met een klifduik voordat u terugkeert naar uw hotel voor de avond.

Van Funchal: zeiltocht West Bays met lunch

9. Van Funchal: zeiltocht West Bays met lunch

Ontdek de meest adembenemende uitzichten van het eiland gezien vanaf de oceaan. Vaar langs de kust van enkele van de grote baaien rond Madeira en geniet van het prachtige landschap terwijl je op zoek bent naar allerlei inheemse zeesoorten. Begin uw schilderachtige cruise in de Marina do Funchal, waar u aan boord gaat van een ruim zeiljacht. Ga de zee op op zoek naar dolfijnen, walvissen en zeeschildpadden tot 3 mijl uit de kust. Als je geluk hebt, zie je veel inheemse dieren in hun natuurlijke omgeving. Vervolg uw reis over kristalhelder water naar de oevers van de baai van Ponta do Sol. Bewonder het prachtige landschap terwijl je langs de kust zweeft, langs de prachtige Ribeira Brava Bay, Calhau da Lapa, Fajã dos Padres, Cabo Girão en Câmara de Lobos Bay. Ontspan en geniet van het koele water terwijl je een tourstop maakt om te zwemmen en een heerlijke lunch. Als je avontuurlijk bent ingesteld, leen dan een snorkel en vizier en duik diep in de oceaan om de magische onderwaterwereld te ontdekken.

Madeira: Coasteering-tour van een halve dag

10. Madeira: Coasteering-tour van een halve dag

"Coasteering" is een sportactiviteit die het mogelijk maakt om langs de kust vooruit te komen, of het nu langs een strand of een klif is. Onderweg kunt u gebruik maken van zwemmen, duiken, snorkelen, klimmen, reizen door grotten of tunnels en in het water springen. Madeira heeft uitstekende omstandigheden voor deze sport vanwege de lava- en rotsenkusten, waardoor bezoekers kunnen zwemmen in het kristalheldere warme water. De wateren vormen ongerepte uitzichten, met de berg die bijna in de zee stroomt. Deze activiteiten vinden plaats aan de zuidoostkust van Madeira, met name in Baia d'Abra (Caniçal), een natuurpark van adembenemende schoonheid. De sprongen, die allemaal optioneel zijn, zijn tussen de 1 en 10 meter hoog. Coasteering kan worden gedaan door families, groepen of individuen van alle leeftijden, op voorwaarde dat ze kunnen zwemmen. Gedurende de hele route worden de deelnemers begeleid door de gidsen en instructeurs die iedereen zullen bijstaan op het gebied van veiligheidstechnieken en alle procedures.

  • Wateractiviteiten
18 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Funchal

Welke topattracties zijn een must-see in Funchal?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Funchal?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Machico

Overzicht activiteiten in Funchal

Wil je alle activiteiten in Funchal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Funchal

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 169 beoordelingen

Op Madeira is een contact van 10 minuten met een groep dolfijnen mogelijk. Ondertussen moet iedereen die wil snorkelen het water in. Vier mogen tegelijkertijd het water in, liggend in het water aan touwen die aan de boot zijn vastgemaakt. Dus zoveel tijd heb je niet. Ik vind de verordening echter heel goed en wordt uitgevoerd. Want het gaat om het welzijn van de dieren en dat is echt belangrijk. We zagen ook potvissen met baby's tijdens de tour. En dat in december. We waren ook op zoek naar andere groepen dolfijnen, maar daar hadden we helaas geen geluk. Toch was het een geweldige ervaring. Voor mensen met zeeziekte (zoals ik) is de kleine boot bij stilstand echt overgeleverd aan de golven. Ik was doodziek. Ik zou het nog steeds opnieuw doen als ik er weer was. Wetsuits werden gratis verstrekt. De bioloog die ons vergezelde was erg aardig en legde alles goed uit.

Great and relaxed trip. Spotted over 20 whales (small species which look quite like dolphins). Relaxed boat/catamaran trip out on the sea, possibility to lay in the ‘nets’ or sit at the seats on the boat. A and toilet present. Good and relaxed crew. Boat not too crowded, but probably depends on the season. Altogether, great value for money.

De bemanning heeft fantastisch werk geleverd! Het was gemakkelijk te vinden en iedereen was erg vriendelijk. Wees voorbereid om geen schoenen te dragen en iets anders te hebben dan de schoenen tijdens de reis als je voorin de boot wilt zitten.

Het was heel erg mooi. Alleen al de boottocht was leuk. We hebben veel grienden en tuimelaars gezien. Helaas hebben we geen andere dolfijnen gevonden om mee het water in te surfen. Het was het nog steeds waard. Ik was er eind december.

Het was een leuke boottocht. We hebben twee soorten dolfijnen gezien maar helaas geen walvissen.