Funchal
Snorkelen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Funchal Snorkelen: Onze meest aanbevolen

 • Funchal: dolfijn- en walvisspotten vanaf een luxe catamaran

  1. Funchal: dolfijn- en walvisspotten vanaf een luxe catamaran

  Ga mee op een schilderachtige catamarantocht langs de kust van Madeira.  Dit is je kans om dolfijnen, walvissen en schildpadden in hun natuurlijke leefomgeving te bekijken. Het hele jaar door zijn zeezoogdieren op doortocht door de blauwe wateren van Madeira. Of je nu in de zomer of in de winter komt, grote kans dat je een van deze fantastische dieren kunt zien. In het zomerseizoen kun je onderweg een frisse duik nemen en gebruikmaken van de gratis snorkeluitrusting. Er is ook een bar aan boord.

  Leuke vaartocht naar Cabo Girao. Helaas geen dolfijnen en walvissen gezien, maar wel een heerlijk duik in de oceaan genomen. Helaas zitten zulke dagen er ook bij, zei de bemanning. Zo is het, het is natuur en die laat zich niet sturen

 • Madeira: zwemmen met dolfijnen

  2. Madeira: zwemmen met dolfijnen

  In het kristalheldere water van het natuurreservaat  Ponta se Sao Lourenco kun je zwemmen met dolfijnen in hun natuurlijke leefomgeving. Onder begeleiding van een deskundig team gidsen en duikers leer je met welke benaderingstechnieken je met deze verbazingwekkend intelligente wezens kunt communiceren. Eenmaal in het water blijf je de hele tijd veilig verbonden met de boot. Glij over het water en zwem met de dolfijnen voor, naast en achter je. Leer deze prachtige zoogdieren in hun natuurlijke habitat kennen en creëer onvergetelijke momenten.  Tijdens het zwemmen maakt je gids foto's van jou met de dolfijnen als herinnering aan deze bijzondere ervaring.

  Het is er wel een onstuimige zee en het snorkelen daar is voor durvers. Maar vanuit de boot is het zeker de moeite van de dolfijnen in scholen te zien zwemmen zowel onder als boven water. Wij hadden echt chance van 2 soorten dolfijnen te zien en die speels salto's maakten. Goede begeleiding door twee zeebiologen,heel grappige en toffe dames. Echt de moeite maar je mag geen schrik hebben van nat te worden,het is wind, ruwe zee en veel gesplets langs alle kanten. Puur avontuur,maar is het waard als je de dolfijnen dan rond de boot ziet opspringen!

 • Funchal: jachttocht met dolfijnen en walvissen spotten

  3. Funchal: jachttocht met dolfijnen en walvissen spotten

  Je tour begint vanuit de jachthaven in Funchal, waar je aan boord gaat van het zeiljacht met een groep van maximaal 20 personen. Tijdens deze ontspannende zeiltocht ga je op zoek naar dolfijnen, walvissen en zeeschildpadden tot 3 mijl van de kust. Met een beetje geluk ziet u veel inheemse dieren in hun natuurlijke omgeving. Je stopt om te zwemmen en snorkelen bij Cabo Girao, de hoogste zeeklip van Europa op 580 meter boven de zee. Als u niet wilt zwemmen, kunt u vanaf de boot de prachtige kustlandschappen bewonderen. U krijgt wat drankjes aan boord aangeboden voordat u terugkeert naar de jachthaven.

  Nice kind and knowledgeable personell. Spotted large group of dolphins. Swimming was also nice.

 • Madeira: kajak- en snorkeltour door het natuurreservaat Garajau

  4. Madeira: kajak- en snorkeltour door het natuurreservaat Garajau

  Nadat je bent opgehaald bij je hotel, begin je de dag in de haven van Funchal, waar je alles leert wat je moet weten over kajakken voordat je naar het natuurreservaat gaat. Bij aankomst in Garajau kunt u 40 minuten peddelen richting Lazareto. Stop voor een pauze op het prachtige kiezelstrand en geniet van het uitzicht op de omliggende rotsen uit vervlogen tijden. Ontdek daarna het inheemse onderwaterleven van Madeira terwijl je door kristalhelder water snorkelt. In het geval van slechte weersomstandigheden heeft u de mogelijkheid om de zee te verkennen vanuit de veiligheid van uw kajak. Sluit de dag af met een duik in de klif voordat u 's avonds terugkeert naar uw hotel.

  Marcio was very friendly and helpful, and we had a lovely trip with pictures, nice sea life and we learned a lot about Madeira.

 • Madeira: luxe all-inclusive walvissen- en dolfijnentocht

  5. Madeira: luxe all-inclusive walvissen- en dolfijnentocht

  Jouw 3 uur durende luxe catamarantocht begint in de nieuwe jachthaven van Funchal. Hier stap je aan boord van een catamaran en kies je al nippend van een glas champagne het ruime sop. De oceaan wordt bevolkt door dolfijnen, walvissen en schildpadden. Dit is je kans om deze bijzondere zeewezens in hun natuurlijke habitat waar te nemen. Na deze observatietocht is het tijd voor een pauze van 30 minuten in Cabo Girāo, een zeeklif van 585 meter hoog. Hier kun je zwemmen in het kristalheldere water. Na een snelle duik is het tijd om weer aan boord te klimmen en ontspannen langs de kust van Funchal naar de jachthaven terug te varen.

 • Funchal: dolfijnen en walvissen spotten bij zonsondergang

  6. Funchal: dolfijnen en walvissen spotten bij zonsondergang

  Uw reis begint in de jachthaven in Funchal, waar u met een groep van maximaal 20 personen aan boord gaat van het zeiljacht. Tijdens deze ontspannende zeiltocht ga je op zoek naar dolfijnen, walvissen en zeeschildpadden tot 3 mijl uit de kust. Met een beetje geluk ziet u veel inheemse dieren in hun natuurlijke omgeving. Er is een stop om te zwemmen en snorkelen bij Cabo Girão. Hier kunt u de hoogste zeeklip van Europa zien, die 580 meter boven de zee uittorent. Als u niet wilt zwemmen, kunt u gewoon vanaf de boot de prachtige kustlandschappen bewonderen. U krijgt een gratis drankje aan boord aangeboden en kunt de prachtige zonsondergang boven de zee bewonderen.

 • Funchal Bay: Dolphin & Whale Watch Luxe catamarancruise

  7. Funchal Bay: Dolphin & Whale Watch Luxe catamarancruise

  Aankomst 20 minuten voor de geplande vertrektijd in Marina Nova Funchal en ga aan boord van een luxe catamaran. Ontvang wat veiligheidsinformatie van de ervaren bemanning. Kies om te zitten in het luxueuze interieur met comfortabele stoelen en bescherming tegen de zon, en fauteuils of buitenhangmatten. Nader, leun achterover en ontspan terwijl u naar de open zee vaart. Hoewel waarnemingen van mariene soorten niet kunnen worden gegarandeerd, worden dolfijnen en walvissen vaak gevonden in de wateren rond Funchal. Houd de bewegingen in het water in de gaten, terwijl de bemanning vragen over de verscheidenheid aan soorten beantwoordt. Rijd door tot aan de hoge kliffen van Cabo Girão, die 580 meter boven de zeespiegel uitkomen. Anker de boot in Cabo Girão en dompel jezelf onder in de verfrissende wateren om het onderwaterleven te verkennen met een snorkel. Wandel daarna rustig in de jachtha...

 • Funchal: boottocht van 3 uur met watersport

  8. Funchal: boottocht van 3 uur met watersport

  Bewonder prachtige stranden, kristalhelder water en hoge kliffen tijdens een reis van 3 uur langs de zuidkust van Madeira aan boord van een boot. Vertrek vanuit Funchal Bay om een panoramisch uitzicht op Madeira te bewonderen. Spring eraf om te snorkelen in het blauwe water bij Cabo Girão voordat je vaart langs de indrukwekkende baai van Câmara de Lobos. Verken de open dekken waar je de verkoelende zeebries kunt voelen terwijl je je een weg baant naar de spectaculaire Fajã dos Padres. Daar krijg je veiligheidsinstructies en een reddingsvest voordat je op een opblaasbare en sleepbare buis of in een wakeboard klimt om onder leiding van een speedboot over het water te zoeven. Beëindig je reis vol adrenaline om je Madeira-avontuur voort te zetten.

 • Madeira: Halve dag Coasteering Tour

  9. Madeira: Halve dag Coasteering Tour

  "Coasteering" is een sportactiviteit waarmee men zich langs de kust kan ontwikkelen, hetzij langs een strand of een klif. Onderweg kunt u zwemmen, duiken, snorkelen, klimmen, reizen door grotten of tunnels en springen in het water. Madeira heeft uitstekende omstandigheden voor deze sport vanwege de lava- en rotsenkusten, waardoor bezoekers kunnen zwemmen in het kristalheldere warme water. De wateren vormen ongerepte uitzichten, met de berg die bijna in zee stroomt. Deze activiteiten vinden plaats aan de zuidoostkust van Madeira, met name in Baia d'Abra (Caniçal), een natuurpark van adembenemende schoonheid. De sprongen, die allemaal optioneel zijn, zijn tussen de 1 en 10 meter hoog. Coasteering kan worden gedaan door families, groepen of individuen van alle leeftijden, op voorwaarde dat ze kunnen zwemmen. Gedurende de hele route worden de deelnemers geleid door de gidsen en instructeur...

 • Madeira: walvis- en dolfijnen spotten

  10. Madeira: walvis- en dolfijnen spotten

  Zoek naar walvissen en dolfijnen en ontdek ander zeeleven voor de prachtige kust van Ponta de São Lourenço op Madeira tijdens een boottocht met een kleine groep met een bemanning van mariene biologen. Klim aan boord van de 300 pk motorboot met een strak ontwerp en luister naar informatief commentaar over het zeeleven en de bezienswaardigheden van Madeira terwijl je aan de reis begint. Ontmoet verschillende groepen dolfijnen, walvissen en schildpadden in het water. Bewonder hoe de dieren doorbreken en in het water spetteren en leer verbazingwekkende feiten over hen uit je gids voor mariene biologen. Zie endemische zeevogels en kom dicht bij de unieke rotsformaties aan de kust terwijl je in korte tijd grote afstanden aflegt. Als u in de zomer op bezoek bent, kunt u snorkelen en zwemmen in Ponta de São Lourenço.

Other Sightseeing Options in Funchal

Want to discover all there is to do in Funchal? Click here for a full list.

Wat anderen zeggen over Funchal

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 169 beoordelingen

Uitstekende excursie, boot van 12 personen verdeeld in 3 groepen om elk op hun beurt op verschillende plaatsen in de oceaan het water in te gaan. We hebben wel gewone dolfijnen gezien en dolfijnen gespot. We gingen met hen het water in, het was magisch! De mensen die verantwoordelijk zijn voor de excursie zijn uiterst respectvol voor het milieu en letten op het welzijn van de dolfijnen. Op de terugweg liepen we zelfs langs de kust voorbij de haven om het landschap te waarderen.

Een attent en glimlachend team Ik raad deze activiteit op Madeira aan. Bij de eerste septische periode was ik overtuigd door de ervaring. Ik had de kans om van een afstand met 2 dolfijnen te zwemmen. Een respect voor dolfijnen ook, wat veel meer is

Ik hield van de reis. Ik nam de reis met mijn 4-jarige dochter en zag ook dolfijnen en walvissen. het personeel was 5 sterren. het is een reis die ik nog een keer zal herhalen.

Relaxte, comfortabele boottocht. Zag heel veel dolfijnen en mocht van de boot duiken om te zwemmen. Maakte onze vakantie!

Geweldige reis, geen animatie of luide muziek aan boord. Wij adviseren!