Funchal
Strandtrips

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Funchal Strandtrips: Onze meest aanbevolen

 • Madeira: kajak- en snorkeltour door het natuurreservaat Garajau

  1. Madeira: kajak- en snorkeltour door het natuurreservaat Garajau

  Nadat je bent opgehaald bij je hotel, begin je de dag in de haven van Funchal, waar je alles leert wat je moet weten over kajakken voordat je naar het natuurreservaat gaat. Bij aankomst in Garajau kunt u 40 minuten peddelen richting Lazareto. Stop voor een pauze op het prachtige kiezelstrand en geniet van het uitzicht op de omliggende rotsen uit vervlogen tijden. Ontdek daarna het inheemse onderwaterleven van Madeira terwijl je door kristalhelder water snorkelt. In het geval van slechte weersomstandigheden heeft u de mogelijkheid om de zee te verkennen vanuit de veiligheid van uw kajak. Sluit de dag af met een duik in de klif voordat u 's avonds terugkeert naar uw hotel.

  Marcio was very friendly and helpful, and we had a lovely trip with pictures, nice sea life and we learned a lot about Madeira.

 • Funchal: surfles op Madeira Island Group

  2. Funchal: surfles op Madeira Island Group

  Neem deel aan een surfles in de heldere Atlantische wateren bij het eiland Madeira en leer voor het eerst de leuke sport of verbeter je surfvaardigheden met een deskundige instructeur. Geniet van het gemak van een hotelovername van Funchal en laat u direct afzetten bij de beste surfplekken op het eiland. Begin je les met een warming-up en een technische demonstratie op het strand voordat je het water opgaat om wat golven op te vangen. Voel het koele water onder je glijplank en de adrenaline die door je heen stroomt nadat je je eerste golf hebt gevangen. Geniet van de beste surfplekken voor beginners op het eiland Madeira, waaronder Praia do Seixal, Praia de Machico en Porto da Cruz, waar je instructeur je zal brengen om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke ervaring krijgt.

 • Funchal: boottocht van 3 uur met watersport

  3. Funchal: boottocht van 3 uur met watersport

  Bewonder prachtige stranden, kristalhelder water en hoge kliffen tijdens een reis van 3 uur langs de zuidkust van Madeira aan boord van een boot. Vertrek vanuit Funchal Bay om een panoramisch uitzicht op Madeira te bewonderen. Spring eraf om te snorkelen in het blauwe water bij Cabo Girão voordat je vaart langs de indrukwekkende baai van Câmara de Lobos. Verken de open dekken waar je de verkoelende zeebries kunt voelen terwijl je je een weg baant naar de spectaculaire Fajã dos Padres. Daar krijg je veiligheidsinstructies en een reddingsvest voordat je op een opblaasbare en sleepbare buis of in een wakeboard klimt om onder leiding van een speedboot over het water te zoeven. Beëindig je reis vol adrenaline om je Madeira-avontuur voort te zetten.

 • Madeira: Halve dag Coasteering Tour

  4. Madeira: Halve dag Coasteering Tour

  "Coasteering" is een sportactiviteit waarmee men zich langs de kust kan ontwikkelen, hetzij langs een strand of een klif. Onderweg kunt u zwemmen, duiken, snorkelen, klimmen, reizen door grotten of tunnels en springen in het water. Madeira heeft uitstekende omstandigheden voor deze sport vanwege de lava- en rotsenkusten, waardoor bezoekers kunnen zwemmen in het kristalheldere warme water. De wateren vormen ongerepte uitzichten, met de berg die bijna in zee stroomt. Deze activiteiten vinden plaats aan de zuidoostkust van Madeira, met name in Baia d'Abra (Caniçal), een natuurpark van adembenemende schoonheid. De sprongen, die allemaal optioneel zijn, zijn tussen de 1 en 10 meter hoog. Coasteering kan worden gedaan door families, groepen of individuen van alle leeftijden, op voorwaarde dat ze kunnen zwemmen. Gedurende de hele route worden de deelnemers geleid door de gidsen en instructeur...

 • Madeira: walvis- en dolfijnen spotten

  5. Madeira: walvis- en dolfijnen spotten

  Zoek naar walvissen en dolfijnen en ontdek ander zeeleven voor de prachtige kust van Ponta de São Lourenço op Madeira tijdens een boottocht met een kleine groep met een bemanning van mariene biologen. Klim aan boord van de 300 pk motorboot met een strak ontwerp en luister naar informatief commentaar over het zeeleven en de bezienswaardigheden van Madeira terwijl je aan de reis begint. Ontmoet verschillende groepen dolfijnen, walvissen en schildpadden in het water. Bewonder hoe de dieren doorbreken en in het water spetteren en leer verbazingwekkende feiten over hen uit je gids voor mariene biologen. Zie endemische zeevogels en kom dicht bij de unieke rotsformaties aan de kust terwijl je in korte tijd grote afstanden aflegt. Als u in de zomer op bezoek bent, kunt u snorkelen en zwemmen in Ponta de São Lourenço.

 • Van Funchal: Eastern Peninsula Running Tour (Easy-Moderate)

  6. Van Funchal: Eastern Peninsula Running Tour (Easy-Moderate)

  Deze 9 kilometer lange begeleide trailrunning-ervaring is de beste manier om het schiereiland São Lourenço te leren kennen. Dit schiereiland wordt altijd omringd door de zee en biedt een prachtig uitzicht op het water en de vulkanische formaties en kliffen. Als het weer goed is, helpt het ook om halverwege te zwemmen om af te koelen. Je route begint aan het einde van Caniçal Road (ER214) en volgt een pad tussen de kliffen die het schiereiland vormen. Aangekomen in Casa do Sardinha en klim naar de Pico do Furado, waar je een prachtig uitzicht hebt op de Baia d'Abra, evenals de eilanden Porto Santo en Desertas. Op de afdaling, als het weer goed is, kunt u in het heldere water van de Cais do Sardinha duiken voordat u via hetzelfde pad terugkeert naar het startpunt.

Funchal : autres lieux à visiter

Vous souhaitez découvrir tout ce que Funchal a à offrir ? Pour voir la liste complète, cliquez ici.