Datums kiezen

FunchalStreetfood

Funchal Streetfood: onze aanbevelingen

Funchal: gastronomische wandeltocht met wijn

1. Funchal: gastronomische wandeltocht met wijn

Ontdek de spannende geschiedenis van Funchal en proef de lokale smaken tijdens een 3 uur durende wandeltocht met gids. Leer meer over het verleden van de stad, bewonder de architectuur en proef de beroemde wijnen van Madeira. Smul van traditionele gerechten in restaurants en op de lokale markt. Geniet van 9 bezoekjes in totaal, met 11 proeverijen en 6 wijnproeverijen. Op deze tour bezoek je de volgende locaties: Made in Madeira: een innovatief project dat de tradities, cultuur en kunst van Madeira wil behouden. Probeer verschillende regionale delicatessen Uau Cacau: een 100% chocoladefabriek in Madeira die zich richt op smaakvolle chocolaatjes en traditionele smaken die gewoon onweerstaanbaar zijn Pereira d'Oliveira Vinhos: de wijnen van deze fabrikant worden over de hele wereld gewaardeerd en zijn oudere wijnen genieten de hoogste reputatie bij experts Fabrica de Santo Antonio: een fabriek die de bekendste Madeira koekjes en snoep volgens traditionele recepten produceert Cristalina Chique: deze typische bar is populair onder de lokale bevolking die op elk moment van de dag graag de sandwich met filet met zwarte haarstaartvis of verse tonijn eet. Mercados dos Lavradores: de boerenmarkt in Funchal heeft kleurrijke bloemen, seizoensgebonden exotische vruchten en een breed scala aan vis te bieden A Mercadora: deze typische supermarkt in Madeira verkoopt verschillende kruiden, bonen, aardappelen en nog veel meer. Probeer de beroemde suikerrietbrandewijn Poncha Venda da Donna Maria: probeer lokale en huisgemaakte gerechten in dit oude restaurant in de stad, dat typische gerechten uit Madeira biedt Oficina do Mercado: in de Armazém do Mercado biedt deze moderne stand goede koffie, wijn, thee en muziek in een rustige sfeer. Vanaf hier keer je terug naar startpunt.

Madeira: wandeltocht over eten, wijn en cultuur

2. Madeira: wandeltocht over eten, wijn en cultuur

Tijdens deze uitzonderlijke culturele en smaakvolle ervaring wordt u buiten de gebaande paden gebracht om geweldige traditionele gerechten uit Madeira te proeven onder het genot van een glas Madeira-wijn of een kopje Portugese thee. De tour start in het charmante historische centrum met een gediplomeerde gids met jarenlange ervaring. Je gids legt de historische en culturele details van de stad uit, evenals de tradities achter elk gerecht, wat de tour zeker zal verrijken. Deze tour van 4 uur omvat 7 stops met een bezoek aan de markt. Van een ambachtelijke chocoladeproeverij tot de beroemde lokale custardtaartjes, de keuze aan heerlijke lekkernijen zal genoeg zijn om ieders trek te stillen.

Madeira: privérondleiding door de lokale markt van een halve dag

3. Madeira: privérondleiding door de lokale markt van een halve dag

Uw VIP-service begint met het ophalen van uw accommodatie op Madeira. Het hele weekend op Madeira leiden alle wegen naar Santo da Serra. Gelegen op 667 meter hoogte, heeft dit milieuparadijs zijn eigen kenmerken en bepalende kenmerken. Elk weekend vindt er een traditionele markt van Madeira plaats, die bestaat uit echte producten en veel gastronomie. Dit is een evenement dat lokale bewoners en toeristen samenbrengt, omdat ze samen genieten van de diverse cultuur van Madeira. Op deze locatie zijn ook diverse Quinta's (boerderijboerderijen) voor het publiek gratis te bezoeken. Als de markt in Santo sluit, ga je naar de Funchal Farm Market om een geweldig gebouw uit 1940 te bezoeken. Daar kun je ook voorbeelden zien van de verschillende soorten fruit, groenten en bloemen die het eiland te bieden heeft.

Beschikbare activiteiten

2 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere aanbevelingen

Veelgestelde vragen over Streetfood in Funchal

Welke andere activiteiten dan Streetfood zijn de moeite waard in Funchal?

Wat zijn de beste Streetfood in Funchal?

Andere activiteiten in Funchal

Wil je alle activiteiten in Funchal bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Funchal

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 37 beoordelingen

Rachel took us into her town ‘as if we were friends’ not tourists. And so we discovered hidden places/ taste local and traditional food and drinks, look out for the poncha , in between she tells us things about the city and Madeira’s life. So we had a total, seeing/hearing/ smelling and not to forget tasting, experience just on a Friday Morning in Funchal. If you are searching for (the not touristic) real Madeira taste, you have to book this tour!!

Je leert snel de specialiteiten van Madeira kennen. Komt op leuke plekjes/ restaurants waar je anders niet zo snel zou komen. Onze gids Roberto heeft NL roots en wij hadden NL gezelschap, dus hij deed zijn best om ons in het NL rond te leiden. Wat heel leuk was. Wij zaten wel vol aan het eind vd tour. Alles was goed georganiseerd. Als we ergens aan kwamen, stond er al een tafel gereserveerd. Een aanrader voor jong en oud.

Deze tour is zeker een mooie aanvulling op je reis in Madeira. Greta verteld heel passievol over haar eiland, het eten en de cultuur. Ontzettend bedankt voor deze fantastische ervaring!

Deze tour was alles wat wij er van verwacht hadden en meer! Waanzinnig leuk om de ‘local-way’ in Funchal te ervaren. Ontzettend vriendelijke gids met een goed verhaal.

Heerlijk ontspannen wandeling met allerlei lekkernijen. Leuke gids en een groepje van 8 is prima.