Toegangsticket

Botanische Tuin: ticket voor kabelbaan

Botanische Tuin: ticket voor kabelbaan

Vanaf € 8,25 per persoon

Bewonder het uitzicht op Funchal, de bergen en de zee vanaf de kabelbaan van de botanische tuin. Ga over de vallei João Gomes Ribeira en bezoek het dorp Monte op de top van de bergen rond Funchal.

Over dit ticket

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Geldig 1 - 2 dagen
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Directe bevestiging

Belevenis

Highlights
 • Maak een rit met de kabelbaan van de botanische tuin, met een keuze uit een enkel ticket of retour
 • Geniet van een prachtig uitzicht op de baai van Funchal, de omliggende bergen en de zee
 • Reis tussen de belangrijkste bezienswaardigheden van het dorp Monte en de botanische tuin
Volledige beschrijving
Ga aan boord van de kabelbaan van de botanische tuin en ga naar de bergen rond de stad Funchal. De kabelbaan naar de botanische tuin ligt op 10 tot 12 minuten rijden met de auto vanaf het stadscentrum. Begin in de buurt van de botanische tuin, gelegen op ongeveer 3 kilometer van het centrum van Funchal. De botanische tuin werd opgericht in 1960 en werd al snel een van de belangrijkste attracties op het eiland Madeira. De kabelbaan brengt je over de vallei João Gomes Ribeira terwijl je beboste bergen passeert. Neem een aantal spectaculaire foto's van de baai van Funchal, de omliggende bergen en de zee. De rit duurt ongeveer 15 minuten. De tocht eindigt in het dorp Monte, op een hoogte van 1025 meter boven de zeespiegel. Monte is een klein dorpje dat in eerste instantie een resort voor de welgestelden in het begin van de 20e eeuw was. Vandaag is het een van de belangrijkste attracties van Funchal en je kunt er zelfs van de berg afrodelen. Afhankelijk van de gekozen optie kun je je reis in Monte eindigen of kun je de kabelbaan terug naar de botanische tuin nemen. De kabelbaan is ontworpen en werkt volgens de meest strenge Europese en internationale veiligheidsnormen, zodat je je kunt concentreren op het genieten van de rit.
Inbegrepen
 • Kabelbaan ticket (enkeltje of retour, afhankelijk van de geboekte optie)
 • Toegangsbewijs botanische tuin
 • Rodelen
 • Vervoer van en naar hotel
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Je moet afstand houden in de voertuigen
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Trefpunt is afhankelijk van de geboekte optie.

Belangrijke informatie

Goed om te weten

 • Houd er rekening mee dat je kabelbaan ticket geen toegang tot de botanische tuin bevat, maar dat je gemakkelijk je toegangsbewijs ter plaatse kunt kopen
 • Als je een retour ticket met de kabelbaan hebt moet je het ticket op beide richtingen op dezelfde dag valideren
 • dezelfde dag
 • Kinderen jonger dan 15 jaar moeten worden begeleid door een volwassene
 • Nadat de tickets worden uitgegeven is restitutie niet mogelijk (behalve in het geval van extreme weersomstandigheden, technische storingen of stroomuitval)
 • De rit met de kabelbaan is alleen van/naar Monte naar de botanische tuin. De tuin is niet gelegen in het centrum van Funchal, dus neem de bus (31A of 29), een taxi of ga met de auto
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

3,5 /5

gebaseerd op 139 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Vervoer
  3,5/5
 • prijs / kwaliteit
  3,3/5
 • veiligheid
  4/5
 • dienstverlening
  3,8/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Hele leuke ervaring om zo naar de botanische tuinen te gaan. Ook in augustus is het nog mooi om de tuin te bekijken. Wel heb ik een tip. Je hebt 2 kabelbanen. De eerste is dat je vanaf de haven helemaal naar Palace Monte gaat. En daarna moet je nog naar de andere kabelbaan lopen die naar de botanische tuinen gaat. Deze ticket is alleen voor die tweede kabelbaan. Voor de eerste kabelbaan moet je nog daar tickets aan het loket kopen. Een route ticket van daar is €16 p.p. Je kan beter naar Palace Monte rijden. Daar gratis parkeren en dan met de tweede kabelbaan naar de botanische tuinen gaan. Alles is netjes aangegeven hoe je moet lopen.

Verder lezen

28 augustus 2020

Schitterende rit van Monte Palace Gardens naar de botanische tuinen over het ravijn. Op deze manier gedaan, is de laatste een afdaling van de prachtige tuinen (en de heuvel is steil!). Je kunt een gecombineerd ticket betalen voor de kabelbaan en de tuinen bovenaan. Of met dit kaartje is de entree van de tuin € 6 onderaan te betalen als je binnenkomt. Je moet door de tuinen gaan, er is geen uitgang naar de weg. Vanaf de hoofdingang nemen bus 31 en 31A u naar het dichtbijgelegen paleis van Lourenço aan de voorzijde of het is 40 minuten lopen. De route is gemakkelijk te volgen, maar steil en biedt een spectaculair uitzicht op de haven en de stad. Als je de bus gaat gebruiken, koop dan een acceptgiro van de gele Horarios-cabines op Avenida do Mar en betaal voor zoveel reizen als je wilt - kosten per rit € 1,35 versus € 1,95 in de bus. De acceptgiro kost een eenmalige betaling van € 0,50. Als je tien kaartjes tegelijk koopt, kosten ze elk € 1,25.

Verder lezen

15 januari 2020

Houd er rekening mee dat dit de tweede van twee kabelbanen is die u kunt gebruiken

Kabelbaan was geweldig, maar het is halverwege u8pmthe bergen buiten Funchal. Je moet ofwel een bus of taxi nemen naar het begin van deze kabelbaan of een andere kabelbaan nemen van Funchal zelf. Een wandeling van 10 minuten brengt u naar het begin van de tweede kabelbaan naar de Botanische Tuinen. Reis en tuinen zijn geweldig, onthoud de reis om hun te krijgen!

Verder lezen

27 juni 2019

Georganiseerd door

Product ID: 68687