Funchal
Top 10

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Funchal Top 10: Onze meest aanbevolen

 • Funchal: wandeltocht oude stad

  1. Funchal: wandeltocht oude stad

  Ontmoet je gids bij het Jezuïetencollege van Funchal, Madeira University om deze 2 uur durende wandeltocht door Funchal te beginnen. Leer hoe de geschiedenis van Madeira en Funchal het stadscentrum vormden terwijl je de belangrijkste bezienswaardigheden bezoekt. Reis langs de 19e eeuwse weg tussen het gemeentelijk theater en de kathedraal, waar voor het eerst suikerriet in Madeira in de 15e eeuw werd geplant. Verken het middeleeuwse hart van de stad die uit de Gouden Eeuw van Suiker dateert en ontdek de prachtige religieuze monumenten uit de 17e eeuw. Bezoek de ruïnes op oude Piloryplein en zie andere overblijfselen van overstromingen en het gebied dat in 1584 door het Grote Vuur van Funchal werd beschadigd. Deze tour helpt studenten van de Universiteit van Madeira te ondersteunen die financiële problemen hebben.  

  Good walk to get around funchal and learn about the history and take you around town in 2 hours.

 • Madeira: boottocht Funchal bij zonsondergang

  2. Madeira: boottocht Funchal bij zonsondergang

  Bekijk de veranderende kleuren van de zonsondergang en de weerspiegelingen op het water vanuit een uniek perspectief tijdens een boottocht van 3 uur op een catamaran bij de kust van Madeira vanaf Funchal. In de jachthaven van Funchal stap je op de catamaran en vaar je langs de zuidkust van Madeira. Als de wind goed staat, gaan de zeilen omhoog en heb je een ontspannen boottocht. Je wordt door de wind voortgeblazen terwijl je kijkt of je walvissen en dolfijnen ziet spelen in de golven. De deskundige bemanning geeft veel informatie in het Engels en Portugees over de walvisachtigen die je misschien ziet en andere technische en historische informatie voor een complete, unieke ervaring. Als je geen dolfijnen of walvissen ziet, krijg je gratis een tweede boottocht. Trek een windjack en warme kleren aan (aanbevolen) en beleef de zonsondergang en het rustgevende geluid van de oceaan vanuit ee...

  Fijne begeleiding van de crew. Veel dolfijnen gezien en een mooie zonsondergang.

 • Madeira: Santana 6-uur durende dagtour met lunch

  3. Madeira: Santana 6-uur durende dagtour met lunch

  Tijdens deze 6-uur durende tour bezoek je Pico do Arieiro, de op een na hoogste top op het eiland Madeira op 1.810 meter hoogte, met een prachtig uitzicht. Ontdek een natuurpark en neem de tijd om een forellenkwekerij in Ribeiro Frio te verkennen. Na een bezoek aan de prachtige omgeving van Faial, klim je omhoog naar Santana, een pittoresk dorpje waar je betoverende huisjes met puntige rieten daken vindt. Bezoek Portela op 670 meter hoogte, een plek waar je de indrukwekkende rotsformaties van de Eagle's Cliff kunt bewonderen. Verken Pico do Facho aan de noordkust en stop bij de historische badplaats Machico, waar de ontdekkers voor het eerst van boord gingen in 1420. Als laatste bezoek je Camacha, een dorp dat bekend staat als het vlechtwerkcentrum. Bezoek de fabriek en zie ambachtslieden aan het werk en koop misschien artikelen uit een brede beschikbare collectie.

 • Natuurpark Queimadas: geleide wandeling van 5 uur

  4. Natuurpark Queimadas: geleide wandeling van 5 uur

  Ga de natuur in tijdens een 5-uur durende geleide wandeling in natuurpark Queimadas. Reis vanuit Funchal naar het park en maak met je berggids een wandeling met een gemiddelde moeilijkheidsgraad door de wildernis. De route loopt langs het pad van de levada (irrigatiekanaal) van Caldeirão Verde, op ene hoogte van 990 meter. De levada is een indrukwekkend werk uit de 18e eeuw, dat begint in het voornaamste stroombed van de stroom Caldeirão Verde. De Caldeirão Verde stroomt langs steile kliffen en bergen, en draagt het water dat van de hoogste bergen van Madeira loopt, dat samenkomt in de irrigatie van de akkers van de gemeente Faial.  Deze lavada wordt gebruikt voor agrarische doeleinden, maar is ook een voorname manier om het binnenste van de diepe vallei van de stroom São Jorge te voet te bereiken. Het biedt ook een spectaculair uitzicht op het bergachtige terrein van het binn...

 • West-Madeira: dagtour met Levada-wandeling

  5. West-Madeira: dagtour met Levada-wandeling

  De tour naar het westelijke deel van het eiland begint tussen 08:00 en 09:00 uur wanneer je wordt opgehaald bij je hotel. De eerste halte is het beroemde vissersdorp Câmara de Lobos, waar Sir Winston Churchill zijn dagen doorbracht met schilderen toen hij het eiland Madeira bezocht. Dan ga je door naar Cabo Girão om de hoogste zeeklif van Europa te zien. De volgende halte is Ribeira Brava, waar je een kort bezoek aan de kerk brengt. Vervolgens ontdek je Ponta de Sol. Letterlijk vertaald betekent dat "punt van de zon", een passende omschrijving voor het mooiste dorp van het eiland. Geniet dan van een mooie rit door het Laurisilva-bos naar het plateau van Pául da Serra. Daar maak je een korte wandeling over een levada, een uniek irrigatiekanaal dat alleen op Madeira te vinden is. De tour gaat verder naar het noordwestelijk deel van het eiland waar je Porto Moniz bezoekt, beroemd om zijn ...

  Een prachtige route gereden met veel spectaculaire hoogten en dalen. Door de mist en regen jammer genoeg ook veel hoogtepunten, zoals b.v. de levada wandeling gemist. Ook een paar stops, b.v. Sao Vicente had wat ons betreft niet gehoeven. De lunch was prima. Ook complimenten voor de uitleg/ rijkunst van onze gids/chauffeur Bruno.

Sitemap Funchal

Wil je alle activiteiten in Funchal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Funchal

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 751 beoordelingen

Uitstekende gids - a fantastic guide

Zeer goede en veelzijdige rondleiding. Je kijkt anders naar de toeristische plaatsen dan voorheen en leert dingen die weinig bekend zijn. Very good and versatile tour. You look differently at the tourist places than before and you learn things that are little known.

Verrassend

We hadden de gids voor onszelf. Lorena was geweldig. Gaf heel goed uitleg over alles. Wij kwamen toch op plekken waar we anders niet geweest zouden zijn.

Het was een geweldige reis. We hadden ook het geluk om twee groepen dolfijnen te zien. Gewoon een aanrader

Mooie wandeling die in twee uur tijd veel informatie verschaft over historie en cultuur.

Fijne begeleiding van de crew. Veel dolfijnen gezien en een mooie zonsondergang.