Funchal
Tours van een halve dag

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Funchal Tours van een halve dag: Onze meest aanbevolen

 • Madeira: halfdaagse tour door de Nonnenvallei

  1. Madeira: halfdaagse tour door de Nonnenvallei

  Verken de prachtige landschappen van de Curral da Freiras (Nonnenvallei) tijdens een panoramische tour van een halve dag vanuit Funchal. Reis naar het hart van Madeira om prachtig begroeide valleien te ontdekken en dramatische bergen, waarvan de pieken met wolken omhuld zijn. Stap in de minibus in het centrum van Lido en ga naar Eira do Serrado voor een van de mooiste uitzichten in Madeira. Daal af naar Curral da Freiras en reis langs bossen en de eigenzinnige huizen, die typisch zijn voor het lokale platteland. Eenmaal in de Nonnenvallei zie je hoe een klein dorp zich tussen de bijna loodrechte bergen nestelt. Hoe de grote bergketen waarin de Nonnenvallei zich bevindt, gevormd is, staat open ter discussie. Sommige mensen zeggen dat het door erosie komt en volgens andere komt het door vulkanische activiteit. Wat in ieder geval vaststaat is dat het dorp erg geïsoleerd ligt. De inwoners ...

  Nonnenvallei is hoog naar boven maar met busje goed te doen. Jammer genoeg was er veel bewolking dus vrijwel geen zicht naar het dal. Vissersplaatsje was leuk om even door te wandelen, maar plaatsje onderweg naar beneden had niet gehoeven. Was niet bijzonder.

 • São Vicente: grotten- en vulkaantour van een halve dag

  2. São Vicente: grotten- en vulkaantour van een halve dag

  De Grutas de São Vicente zijn de grootste lavagrotten op het eiland Madeira. Tijdens dit 4 uur durende programma bezoek je de grotten die het gevolg waren van een uitbarsting die 400 duizend jaar geleden plaatsvond. Je maakt een begeleide wandeling om de ongewone rotsformaties te zien, zoals de vulkanische stalactieten, lavagrotten en andere lavagroeperingen. De formaties worden nog interessanter gemaakt door de schemerige verlichting langs het pad. De grottentocht wordt in het Engels en het Portugees geleidt door een gekwalificeerde gids die je meer vertelt over de interessante geologie van Madeira. Je bezoekt na de grotten het vulkaancentrum om een tentoonstelling met verschillende vulkanische stenen op het eiland te bekijken. Er is ook een 3D-film waarin wordt uitgelegd hoe het eiland uit de diepten van de zee is ontstaan.

  Nice to see the caves, altough the "movies" are a bit out-dated. Nevertheless, our guide was awesome! Had a really good time.

 • Vanuit Funchal: halve dag zondagsmarkt en Santo da Serra

  3. Vanuit Funchal: halve dag zondagsmarkt en Santo da Serra

  Ervaar het dagelijks leven op het eiland Madeira met een bezoek aan de zondagsmarkten van Santo da Serra. Verwonder je over het verrassende assortiment van eten en andere goederen die tegen zeer lage prijzen verkrijgbaar zijn. Je wandelt vervolgens tussen de bloeiende camelia's en andere planten in de Santo da Serra-tuinen. Hier zie je de lokale dieren, zoals herten, paarden en geiten. Je rondleiding eindigt in het dorp Santa Cruz. Kuier nog wat over de zeeboulevard voordat je de terugreis inzet naar Funchal. Je rondleiding eindigt in het dorp Camacha, het centrum van Madeira's wilgenindustrie. Vanaf hier reis je weer terug naar Funchal.

 • Madeira East of West Private Half-Day Tour by Open-Top Jeep

  4. Madeira East of West Private Half-Day Tour by Open-Top Jeep

  Ga terug naar de natuur tijdens een privétour van een halve dag op Madeira en ontdek de prachtige landschappen van de oost- of westkant van het eiland met een 4WD-jeep .. Ga naar de majestueuze Pico do Arieiro voor een prachtig uitzicht op een hoogte van 1.818 meter tijdens de oostelijke eilandtour. Bezoek de vallei van de nonnen (Curral das Freiras), samen met het slaperige dorp Santo da Serra en zijn exotische bossen. Tour west Madeira en bezoek Cabo Girão voor een prachtig uitzicht vanaf het balkon met glazen vloer op de hoogste zeeklif van Europa. Ga naar het uitkijkpunt Boca dos Namorados en verken de Vallei van de Nonnen ((Curral das Freiras), samen met het traditionele vissersdorp Câmara de Lobos.

 • Madeira: privérondleiding van een halve dag door Noordwest-Madeira

  5. Madeira: privérondleiding van een halve dag door Noordwest-Madeira

  Begin de dag met een handige ophaalservice vanaf uw accommodatie of de cruisehaven van Funchal en vertrek met uw privégids naar de eerste stop van de tour in São Vicente, waar u een prachtig uitzicht over de vallei zult zien. Ga verder langs de noordkust terwijl je naar Chão da Ribeira gaat, een andere prachtige plek waar je meer van de vallei in de Laurisilva van Madeira kunt bewonderen, het grootste overgebleven gebied van laurierbos op het eiland. Als je verder gaat naar het noordelijke uiteinde van de regio, bereik je het uitkijkpunt Ribeira da Janela, waar je het contrast tussen de bergen en de zee kunt waarderen. Bezoek ten slotte Achadas da Cruz, een plaats die de overgang markeert tussen de noordkust en het zuiden van het eiland. Als je wilt, kun je met de kabelbaan een bezoek brengen aan een van de mooiste en rustigste plekken op het eiland, opgebouwd uit aardverschuivingen en ...

 • Madeira: privérondleiding van een halve dag door tuinen en bloemen

  6. Madeira: privérondleiding van een halve dag door tuinen en bloemen

  Doe mee aan een tour van een halve dag gewijd aan bloemen, een van de grootste schatten van het eiland. Madeira biedt een enorm repertoire aan tuinen, daarom is een van de bijnamen van het eiland de 'drijvende tuin van de Atlantische Oceaan'. Ga tijdens een rondleiding door een local naar de Palheiro-tuinen, een prachtige privétuin die eigendom was van de familie Blandy. Na een helende wandeling in de Palheiro-tuinen kunt u genieten van een fantastisch panoramisch uitzicht over de stad Funchal.

 • Arieiro Peak en Nun´s Valley: open dak 4x4 halve dagtour

  7. Arieiro Peak en Nun´s Valley: open dak 4x4 halve dagtour

  Deze 4 uur durende jeep safari tour begint in Funchal en brengt je naar Pico dos Barcelos, een uitkijkpunt dat je eerste stop is. Geniet van het prachtige uitzicht over heel Funchal. Vervolgens wordt u naar Eira do Serrado gebracht, waar u stopt voor een koffiepauze. Het dramatische omringende landschap zal u verbluffen met de schoonheid van de bergen en het uitzicht op de Vallei van de Nonnen. De rit brengt je langs een nieuwe weg die Eira do Serrado verbindt met Pico do Areeiro, waar je kunt genieten van het prachtige landschap van hoge bergen met de zuidkust als achtergrond. Bij Pico do Areeiro stop je weer, met uitzicht op Paul da Serra, de noordkust, de zuidkust en Ponta de São Lourenço.

Funchal: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Funchal? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Wat anderen zeggen over Funchal

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 229 beoordelingen

Een tour om een markt te ervaren die voornamelijk wordt bezocht door de lokale bevolking, dus in tegenstelling tot de Mercado Dos Lavadores in Funchal, waar de enige Madeirans de verkopers zijn, dit is het echte werk en de prijzen zijn concurrerend en laag. Er zijn ook authentieke lokale specialiteiten, Poncha, cider, steengebakken brood en nog veel meer ...... De tuinen zijn ook een must om te bezoeken. Zo vredig, met heerlijke vogelgezang. Ik had daar gemakkelijk een uur kunnen doorbrengen. Santa Cruz is ook een heerlijke plek. Het zou ideaal zijn geweest om een uur of meer daar te genieten van de promenade, genieten van een snack in een van de taverna's. Voor mij was de vlechtwerkfabriek een gecommercialiseerde etalage voor toeristen, veel te "geënsceneerd" en niet authentiek. Ik had liever mijn tijd op de andere locaties doorgebracht. Misschien omdat ik door de jaren heen dorpen heb bezocht die betrokken waren bij het maken van één vaartuig, voornamelijk aan hun deure

Geweldige rondleiding. Gek rijden in het landschap, maar echt een avontuur. Je krijgt de beste chauffeur en gids, en ook de beste uitzichten. We waren in totaal slechts 3 personen op deze tour en waren zeer tevreden over de hele tour. Tijdens deze tour verken je enkele van de beste delen van Madeira. Je krijgt ook veel goede informatie over het eiland. Ga op deze tour!

We werden snel opgehaald van ons hotel. David, onze gids was zeer goed geïnformeerd en stopte meerdere keren om van het uitzicht te genieten, een drankje en snacks te nuttigen en de toiletten te gebruiken. Het weer was fantastisch en we werden op tijd teruggebracht naar ons hotel.

We hadden een zeer plezierige middag, die werd geholpen door onze gids / chauffeur die ons nuttige informatie gaf over waar we waren. Het voertuig was zeer comfortabel en het rijden uitstekend

Ik zou deze activiteit aanbevelen, we hadden er veel op Madeira, en dit was de beste.