Kies data
Funchal

Tuinen & parken

Funchal Tuinen & parken: Onze meest aanbevolen

Madeira: oostelijke eilandtour en wandeling Levada

1. Madeira: oostelijke eilandtour en wandeling Levada

Deze tour over het oostelijke deel van Madeira laat je kennismaken met de magie van het eiland. Ga mee en verbaas je over de spectaculaire schoonheid. Aan het begin van de dag word je opgehaald bij je hotel van 08:00 tot 09:00 uur. Dan breng je als eerste een bezoek aan het uitzichtpunt over Funchal. Daarna gaat de rit verder naar Camacha, beroemd om zijn mandenvlechtkunst. Hier heb je de mogelijkheid om rond te kijken voordat je naar Poiso gaat, waar het Laurisilva-bos begint. Kijk uit naar het fantastische uitzicht vanaf Pico do Arieiro. Met 1.818 meter is Pico do Arieiro de derde hoogste top van het eiland. De volgende halte is Ribeiro Frio, voor sommigen de mooiste plek van Madeira. Hier bezoek je een forelkwekerij en wandel je langs de Levada naar Balcões. Na de wandeling ga je naar Santana om zijn bekende A-vormige huisjes te zien. De tour gaat vervolgens verder langs de noordkust naar Faial. Hier heb je een pauze bij een bekend restaurant op het eiland Grutas do Faial (grotten van Faial). Geniet hier van een heerlijke lunch die geserveerd wordt met een lokaal geproduceerde wijn. Na de lunch gaat de tour verder naar het oostelijke deel van het eiland, naar het bekende uitzichtpunt Pico do Facho. Vanaf hier heb je een onvergetelijk uitzicht over Ponta de São Lourenco, Machico en het vliegveld. Op een heldere dag kun je de Desertas-eilanden zien en Porto Santo, de kleine eilanden vlak bij Madeira. De laatste halte is bij het bekende uitzichtpunt over Machico. Om 17:00 uur ben je weer terug in Funchal.

Funchal: Tuk-Tuk-tour van 2 uur naar Monte met rodeltocht

2. Funchal: Tuk-Tuk-tour van 2 uur naar Monte met rodeltocht

Voel de spanning van het rijden met een Tuk Tuk rond de prachtige Monte Tropical Garden. Begin in de stad Funchal en ga richting de bergen. Aankomst in Monte Palace Madeira en geniet van een kopje koffie. Verken meer dan 70.000 vierkante meter aan exotische planten en adem de prachtige sfeer van de tuin in. Ontdek een van de meest opwindende en prachtige plekken die Madeira te bieden heeft. Begin de reis in de oude binnenstad van de stad Funchal, een belangrijke toeristische attractie vol leuke verhalen en merkwaardige feiten. Trek naar de bergen tot aan de stad Monte. Laat u betoveren door de prachtige planten en bezoek een van de meest populaire kerken op het eiland, de kerk van Monte. Kom meer te weten over de dag van Vrouwe van Monte, het meest bezochte feest op het eiland Madeira het hele jaar door. Neem de tijd in het Monte Palace Madeira, dat wordt aanbeden om zijn fascinerende en immense tuin. Maak foto's, ontspan, geniet van een kopje koffie en bereid je voor om te verdwalen in de natuur van het tuinterrein. Bezoek het centrale meer en bewonder de lokale zwanen, eenden, pauwen en kippen. Betreed het Monte Palace Madeira Museum en verken de drie verdiepingen vol met sculpturen, geschiedenis en een unieke mineralencollectie. Beëindig de tour bij een legendarische charme van het eiland, de beroemde Monte Toboggan. Geniet van de spannende rit de heuvel af, zoals de lokale bevolking dat vroeger deed.

Madeira: aangepaste ervaring van 6 uur

3. Madeira: aangepaste ervaring van 6 uur

Tijdens deze zes uur durende tour kun je een reisroute samenstellen met behulp van je lokale gids / chauffeur. U kunt de verschillende gebieden kiezen die u wilt bezoeken. De stad Funchal, het vissersdorpje Câmara de Lobos, de westkust kliffen van Cabo Girão, de unieke Fajã dos Padres, het heuveldorp Monte, de oostkust kliffen van Garajau, de botanische tuin, of zelfs de adembenemende berg uitzicht op Nuns Valley zijn alle mogelijke opties voor uw reisroute. U kunt ervoor kiezen om de stad Funchal te bezoeken, meer te weten te komen over de geschiedenis ervan en enkele iconische bezienswaardigheden te bekijken, zoals de kathedraal van Sé. Als je de bergen in wilt gaan, is Nuns Valley misschien een uitstekende keuze om deze tour te bezoeken. Een ander alternatief is om de westkust te verkennen, met een rit naar het vissersdorpje Câmara de Lobos. Je kunt ook de heuvels in naar de top van Cabo Girão, waar op het hoogste punt een glazen hemelwandeling je een adembenemend uitzicht biedt over de zuidoostkust en het strand beneden. Dichtbij Cabo Girão ligt Fajã do Padres, een kustgebied op Madeira zonder toegang tot de weg of te voet. De enige twee manieren om er te komen zijn met de kabelbaan of per boot. Op weg naar Cabo Girão en Fajã dos Padres kunt u een steeds veranderend landschap bewonderen langs de kronkelige wegen die de natuurlijke vorm van de heuvels omzeilen. Op de terugweg naar Funchal vanaf de westkust kunt u ervoor kiezen om te stoppen bij de natuurlijke zwembaden van Doca do Cavacas. Reis door naar Garajau, aan de oostkant van de baai van Funchal. Je krijgt een spectaculair uitzicht op het standbeeld van Christus de Verlosser - ouder dan die in Brazilië - terwijl je je verwondert over het kristalheldere water op het strand beneden. Je hebt ook de mogelijkheid om de botanische tuin te bezoeken. Welke route u ook kiest, uw gids staat altijd voor u klaar om u te helpen.

Madeira: Monte Sightseeing Tour & Rodelensleetocht

4. Madeira: Monte Sightseeing Tour & Rodelensleetocht

Maak een tocht voorbij het buitengewone met de Monte Toboggans Sled. Bezoekers van over de hele wereld gebruiken dit transport op zoek naar een rit vol emoties en adrenaline. Begin aan een onvergetelijke avontuurlijke rit met een prachtig uitzicht over de stad. Begin de tour met een wandeling rond de parochie van Monte in de heuvels van Funchal. Bezoek de Largo da Fonte, een prachtig plein met zijn prachtige tuinen van waaruit je het oude treinstation kunt zien. Leer meer over de geschiedenis van de iconische slee die in de 19e eeuw werd gebruikt als een traditionele vorm van openbaar vervoer door lokale bewoners. Vervolg de wandeltocht om de prachtige kerk van Monte te zien waar het graf van de laatste Oostenrijks-Hongaarse keizer zich bevindt. Uiteindelijk is het tijd om een leuke afdaling te maken met de rodelbaan naar de stad Funchal.

Madeira: Botanische tuin in een Tukxi-tour

5. Madeira: Botanische tuin in een Tukxi-tour

De botanische tuin is een van de mooiste tuinen op Madeira, met een prachtig uitzicht over de stad Funchal. Gelegen op het landgoed Bom Sucesso, dateren de tuinen en eigendommen uit 1881 en zijn door de familie Reid gecreëerd als een privépark. Tegenwoordig is het pand open voor het publiek en worden dagelijks vele internationale bezoekers ontvangen. De tuinen beslaan een oppervlakte van 80.000 vierkante meter en herbergen een fascinerende verzameling planten. De tuinen en het park hebben ook een gebied gewijd aan onderzoek en instandhouding. Op de rit de heuvel op met uw gids, kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Eenmaal op in de Botanische Tuin, zal uw gids u genoeg tijd geven om de tuinen te bezoeken, met toegangsbewijzen afzonderlijk betaald. Naast al deze bezienswaardigheden heeft de Botanische Tuin ook een Natuurhistorisch Museum, zeker een bezoek waard voor degenen die wat meer wetenschappelijke informatie over planten willen. Op weg naar beneden vanuit de tuin kunt u een verscheidenheid aan bezienswaardigheden bezoeken uit verschillende eeuwen in het stadscentrum, waaronder de 15e-eeuwse kathedraal en het stadsplein waar het stadhuis en het Jezuïtenklooster te vinden zijn.

Madeira: privé Monte Tour per kabelbaan met transfer

6. Madeira: privé Monte Tour per kabelbaan met transfer

We zullen de Monte-parochie bezoeken, waar we je meenemen naar hun openbare tuinen rond de kerk, we zullen de prachtige kerk bezoeken en we zullen ook het oude treinstation zien dat er vroeger was. De parochie van Monte werd opgericht op 9 februari 1565, gebaseerd op toewijding aan Onze-Lieve-Vrouw van Monte, die dateert uit de vijftiende eeuw. Met de overstroming van 1803 werd de Onze-Lieve-Vrouw van Monte opgeroepen als de patroonheilige van Madeira en in 1818 werd de kerk ter ere van haar ingewijd. Monte heeft enkele van de mooiste paleizen en vele andere aspecten die deze plek omarmen met tijdloze romantiek. We nemen de kabelbaan en zien Funchal vanuit de lucht en hebben een mooi uitzicht over de hele stad.

Funchal: Madeira Botanische Tuin Privé Tuk-Tuk Tour

7. Funchal: Madeira Botanische Tuin Privé Tuk-Tuk Tour

Ontdek een prachtige reeks planten en bloemen tijdens een bezoek aan de botanische tuinen van Madeira aan boord van uw eigen tuk-tuk. Geniet van het comfort van een privétour met een adembenemend uitzicht op de heuvels en kustlijn van Funchal. Profiteer van een hotelkeuze van uw gids en stap aan boord van uw tuk-tuk voor de dag. Begin aan een rustige rit door de heuvels van de stad terwijl je je een weg baant naar de botanische tuin van Madeira. Maak een reis van 1 uur door de tuin, die een oppervlakte van 80.000 m² beslaat, en laat u verrassen door de aangename geur van bloemen terwijl u de gevarieerde collectie van meer dan 2500 soorten planten tegenkomt. Tijdens je rondleiding krijg je toegang tot het eigen natuurhistorisch museum van de tuin om meer te leren over zowel lokale als internationale soorten flora en fauna. Zodra uw bezoek voorbij is, keert u per tuk-tuk terug naar de stad en wordt u weer afgezet bij uw accommodatie of kiest u een andere inleverlocatie zodat u de stad op eigen gelegenheid verder kunt verkennen.

Funchal: Tukxi-tour naar Monte

8. Funchal: Tukxi-tour naar Monte

Gevestigd in uw "Tukxi" (tuk-tuk-taxi) met een lokale gids aan het roer, begint uw tour met een rit door de heuvels van Funchal naar het beroemde dorp Monte en naar zijn beroemde kerk, tuinen en rodelbaan. Op de weg naar boven kunt u genieten van een fantastisch uitzicht over de stad, en eenmaal boven in het dorp Monte neemt de gids u mee door de tuinen naar de beroemde 19e-eeuwse kerk van "Onze Lieve Vrouw van Monte". Informatie over de geschiedenis van het dorp zal worden verstrekt, samen met een aantal fantastische fotomomenten. Je kunt ook de beroemde rodeltocht meemaken (apart te betalen). Je Tukxi-chauffeur zal je ontmoeten aan het einde van je rodelrit, waarna je comfortabel terugreist naar je vertrekpunt.

Vanuit Funchal: hoogtepunten van Madeira

9. Vanuit Funchal: hoogtepunten van Madeira

Reis vanuit Funchal naar het berglandschap van Madeira op deze privé-excursie van een dag door de Curral das Freiras. Bij het uitkijkpunt Pico dos Barcelos heb je panoramisch zicht vanaf 355 meter boven zeeniveau. Maar je klimt naar nog grotere hoogte: het uitkijkpunt Eiro do Serrado ligt op 1095 meter. Voordat je terugreist naar Funchal kun je in het dorpje proeven van een stukje kastanjetaart en een slokje ginjaproberen, een likeur van zure kersen. Na een klim omhoog bereik je het plaatsje Monte, waar je de prachtige kerk kunt bezoeken en een rit kunt maken op de rodelbaan.

Madeira: Private Half-Day Guided Gardens Tour

10. Madeira: Private Half-Day Guided Gardens Tour

Begin aan een tour van een halve dag gewijd aan de tuinen van Madeira, een van de grootste schatten van het eiland. Bezoek de tropische tuin van Monte Palace en raak onder de indruk van de schoonheid en de gevarieerde cultuur. Bekijk sporen van de geschiedenis van Portugal sinds het bewind van zijn eerste koning, D. Afonso Henriques. Wandel door het Monte Palace, dat een oppervlakte van 70.000 vierkante meter beslaat en een exotische verzameling planten herbergt uit verschillende regio's in de wereld. Bekijk zwanen en eenden die op het meer drijven, evenals pauwen en kippen die vrij rondlopen in de hoofdgebieden van het pand. Bezoek het museum in het paleis dat een unieke verzameling mineralen en edelstenen herbergt. De tour eindigt in de Botanische Tuin, opgericht in 1960 door een Madeiran Botanist. Vind meer dan 2500 soorten planten uit verschillende delen van de wereld, allemaal samengebracht in de 'Tuin van de Atlantische Oceaan'.

Veelgestelde vragen over Tuinen & parken in Funchal

Welke andere activiteiten dan Tuinen & parken zijn de moeite waard in Funchal?

Andere onmisbare dingen om te doen in Funchal:

Sitemap Funchal

Wil je alle activiteiten in Funchal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Funchal

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 8 beoordelingen

Geweldige en interessante dagtour met veel fotostops. Toni (de gids en chauffeur) begeleidde de tour tweetalig (Duits/Engels) met veel humor. De inbegrepen lunch was heerlijk en vullend. We werden 's ochtends opgehaald bij het hotel en' s avonds veilig teruggebracht. Bedankt Toni, het is echt een geweldige dag!

the tour is worth it.very friendly driver. the langzame was French and English. George our driver take the time to explain everything. we had enough time to taken a walk and make foto's. you won't regret .

Fantastische excursie, schattige gids, ze sprak heel goed Frans. Prachtig landschap, correcte en complete maaltijd. Wat te doen om het eiland Madeira te ontdekken, veel beter dan een auto huren.

Zeer mooie tour met spectaculaire uitzichten en Santana's schattige rieten huizen.

We waren zeer tevreden, veel geleerd, het was erg grappig. graag weer