Kies data

Funchal Uitkijkpunten

Funchal Uitkijkpunten: Onze meest aanbevolen

Madeira: dagtrip Skywalk en vulkanische baden in Porto Moniz

1. Madeira: dagtrip Skywalk en vulkanische baden in Porto Moniz

Ontdek een prachtige plek op aarde tijdens deze excursie vanuit Funchal. Je reist eerst langs de noordkust in de richting van San Vicente, bekend om z'n wijngaarden, vulkanische grotten en de productie van madeirawijn. Bij een beroemd uitkijkpunt pauzeer je even. Bij helder weer heb je hier prachtig uitzicht op het eiland Porto Santo. Ook kun je de waterval bekijken die op een bruidssluier lijkt en daarom in het Portugees 'Veu de Noiva' heet. Dan kom je aan bij de natuurlijke vulkanische meren van Seicxal. Plons in het kraakheldere water en badder in de beeldschone natuur. Je bezoekt de lavameren van Porto Moniz, een unieke kans om te weten te komen hoe de vulkaan werkt. Vervolgens gaat het bergopwaarts naar Paul de Serra, het grootste plateau op het eiland met een hoogte van bijna 1500 meter. Deze mooie plek met schitterend uitzicht is meteen de ideale plek om te lunchen. Strijk neer in een van de lokale restaurants.  Je laatste bestemming is Cabo Girão, de hoogste zeeklif van Europa en de op een na hoogste ter wereld, met een hoogte van 589 meter boven zeeniveau. Maak een wandeling over het bekende uitkijkpunt met glazen vloer, waar je spectaculair uitzicht hebt op de valleien van Ribeira Brava en São Vicente. Je 4x4 brengt je ten slotte terug naar je accommodatie in Funchal. 

Vanuit Funchal: hoogtepunten in het westen van Madeira

2. Vanuit Funchal: hoogtepunten in het westen van Madeira

Ontsnap aan de drukte van Funchal tijdens een dagvullende tocht door het westen van Madeira. Bewonder de ongerepte natuurlijke schoonheid van het gebied, en bezoek de charmante dorpen Câmara de Lobos en Porto Moniz. Na de ophaalservice vanaf een selectie van hotels in Funchal, passeer je het traditionele vissersdorp Câmara de Lobos. Je gaat verder naar Cabo Girão Skywalk, Europa's hoogste skywalk op een klif van 589 meter hoogte. Vervolgens ga je richting de Ribeira Brava en noordwaarts door de diepe en smalle valleien van Serra D'Água. Bij aankomst in Encumeada geniet je van een ongelofelijk uitzicht op de zuid- en noordkust van het eiland. Steek een bergpas over en wees getuige van de ruige schoonheid van de noordkust, waar de witte branding van de Atlantische oceaan tegen de kliffen slaat. Doorkruis het hoogste plateau van Madeira en bewonder nog meer spectaculaire panorama's. Ga verder naar São Vicente aan de noordkust van Madeira. Bezoek het mooie dorp Porto Moniz waar je 1 uur de tijd hebt om te lunchen, of om de vulkanische zwembaden te bewonderen. De tour eindigt bij Paul da Serra waar je een van de grootste natuurreservaten ter wereld kunt zien.

Funchal: zonsopgangwandeling van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo

3. Funchal: zonsopgangwandeling van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo

Ervaar het meest verbazingwekkende natuurlijke landschap terwijl je van berg naar berg loopt tijdens een wandeling van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo. Loop in je eigen tempo met totale vrijheid terwijl je geniet van het fantastische uitzicht. Begin met het ophalen van je accommodatie in het centrum van Camara de Lobos, Funchal of Caniço. Ontvang vóór uw wandeling instructies van uw gastheer met betrekking tot schema's en waar u langskomt. De dag voor de wandeling ontvang je de exacte ophaaltijd en een weersvoorspelling, zodat je zo goed mogelijk voorbereid bent. Op de terugweg naar je accommodatie passeer je de stad Santana voor een close-up van de traditionele driehoekige huizen.

Vanuit Funchal: rondreis Madeira – het beste van het oosten

4. Vanuit Funchal: rondreis Madeira – het beste van het oosten

Je vertrekt vanaf het ontmoetingspunt aan het Lido van Funchal , maar je kunt in bepaalde gebieden ook gebruikmaken van een gratis ophaalservice bij je hotel. De eerste halte is bij het prachtige uitkijkpunt van Terreiro da Luta, een paar kilometer buiten Funchal. Je rijdt vervolgens richting de berg van  Pico do Arieiro. Op een hoogte van 1818 meter biedt de op twee na hoogste piek van het eiland een adembenemend uitzicht. Als je eenmaal op de hoogste, berijdbare piek op Madeira bent geweest, ga je op weg naar de kust terug door het bos. Bewonder enkele van de karakteristieke huizen met rieten daken van Madeira, passeer mooie dorpjes en geniet van een prachtig uitzicht op het zeegezicht. Je komt aan in het uiterste oosten van het eiland voor een aantal prachtige panorama's van de noord- en zuidkust. Ontdek het populaire beginpunt voor de levada-wandelingen, Ribeiro Frio, op de noordelijke hellingen van het eiland. Zie interessante forellenzwembaden en originele vegetatie. Madeira was ooit volledig bedekt met laurissilva bos, een overblijfsel uit de prehistorie. Je pauzeert voor de lunch in Santana, gekenmerkt door zijn kleine, rieten driehoekige huizen. Verlaat Portela in de richting van Ponta de São Lourenço, gelegen in het oostelijke deel van het eiland. Dit is een plek waar een fantastische combinatie van rotsen, zee en natuur samenkomen. De laatste stad die bezocht moet worden, is Machico, een uitkijkpunt waar je over de baai en het gouden zandstrand kunt kijken.

Madeira-wandeltocht: van Pico Arieiro naar Pico Ruivo

5. Madeira-wandeltocht: van Pico Arieiro naar Pico Ruivo

De zon komt op terwijl je je hotel verlaat en begint aan je wandelavontuur. Je verlaat het comfort van je kamer in Funchal op het eiland Madeira en wordt naar de op twee na hoogste piek van Madeira gebracht - de schitterende Pico Arieiro. Nip onderweg naar de basis van de piek van een kop koffie of een ander drankje en kijk uit het raam naar de adembenemende schoonheid van het landschap. Tijdens de rit van zeeniveau naar de basis op 1818 meter hoogte kom je langs schitterende flora en fauna. Daarna begin je aan de wandeling over de imposante Pico Arieiro naar het hoogste punt van het eiland, de Pico Ruivo op 1862 meter hoogte. Tot slot daal je af naar Teixeira, waar je op comfortabele wijze teruggebracht wordt naar je hotel. En een dag wandelen is natuurlijk niet compleet zonder een drankje bij een traditionele bar, dus daar pauzeren we zeker ook. De bar in kwestie heeft geweldig uitzicht waardoor je de dag er mooi af kunt sluiten.

Funchal: betoverde terrassen en Porto do Moniz 4x4-tour

6. Funchal: betoverde terrassen en Porto do Moniz 4x4-tour

Vertrek vanuit Funchal met een 4x4-voertuig naar de noordwestkust van Madeira en passeer een prachtig groen landschap op weg naar plaatsen als Serra de Água. Reis langs vergeten en betoverende oude wegen en vang een glimp op van het dagelijks leven op het eiland. Ga naar Encumeada, waar een van de beroemdste wandelpaden van het eiland je naar de hoogste top van Madeira leidt. Wandel door de laurierbossen van Chão dos Louros en bewonder de bergen en valleien van Ginjas en Paul da Serra. Vervolg de rit naar Fanal in het midden van het Laurissilva-bos en vervolgens naar Porto do Moniz, beroemd om haar natuurlijke zwembaden. Als het weer meezit kun je genieten van de warmte van de zee, of ga naar Seixal, bekend om zijn zwarte zandstrand. Stop voor de lunch (op eigen kosten) in Seixal, voordat je verdergaat naar de kustplaats São Vicente. Aan het einde van de tour word je weer teruggebracht naar Funchal.

Funchal/Caniço: Pico Do Arieiro & Pico Ruivo Wandeltransfers

7. Funchal/Caniço: Pico Do Arieiro & Pico Ruivo Wandeltransfers

Profiteer van een ochtendtransferservice vanuit Funchal of Caniço om aan je zelfgeleide wandeling van Pico do Arieiro en Pico Ruivo te beginnen. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie, rijd je in de late ochtend naar Pico Do Arieiro waar de wandeling begint. Uw chauffeur geeft een briefing met alle benodigde informatie over de route en de tijden. Je kunt alleen lopen of je aansluiten bij andere mensen in de groep. Loop van Pico Do Arieiro naar Pico Ruivo, de hoogste berg op het eiland Madeira met 1862 meter hoogte. Je hebt 4 en een half uur om de wandeling te voltooien, wat zelfs voor langzame wandelaars genoeg tijd is. Bewonder adembenemende uitzichten langs het pad en heb het gevoel alsof je boven de wolken loopt. Op het uitdagende pad vind je enkele tunnelwandelingen en de bekende trap naar de hemel. Kom ten slotte aan bij Achada Do Teixeira, het eindpunt van de wandeling. Uw chauffeur wacht daar om u terug te brengen naar uw accommodatie.

Rondleiding door Oost-Madeira

8. Rondleiding door Oost-Madeira

De tour begint met een ophaalservice vanaf je hotel en vanaf daar rijd je over de steile wegen van Funchal. Je komt langs de eucalyptus- en mimosabossen met uitzicht op de kerstdennen, en rijdt naar de adembenemende bergen van Pico do Arieiro op een hoogte van 1.800 meter. Het met oude bomen bedekte honderdjarige bos (Laurisilva) is een aanrader. Je kunt hier eventueel een korte wandeling langs de waterkanalen van Levada Madeiras maken. Santana is de volgende stop, je komt er via de oude weg van Faial met uitzicht op de adelaarsrots. Bezoek de traditionele huizen met rieten daken en wijngaarden van de stad. Hier maak je ook een stop om te lunchen (niet in de prijs inbegrepen). Na de lunch in Santana gaat de reis langs de suikerrietvelden door naar Porto Cruz. Bezoek de enige stoom-rumfabriek van Europa (inclusief een rumproeverij) en verken het dorp. Bekijk het ruige zwarte zandstrand dat populair is bij surfers. In juli en augustus kun je zwemmen in het beroemde zoutwater. Daarna reis je langs de noordkust waar nog suikerrietterrassen te zien zijn. Je neemt een kijkje in de oude hoofdstad van Madeira, Machico, waar de eerste Portugese kolonisten in de 15e eeuw aankwamen, en gaat vervolgens naar Ponta de São Lourenço, de oostelijke kaap van het eiland.  Aan het einde van je tour word je afgezet bij je hotel. 

Van Funchal: zonsopgang bij Pico do Arieiro met ontbijt

9. Van Funchal: zonsopgang bij Pico do Arieiro met ontbijt

Na het ophalen van het hotel (rond 06:00 uur) brengen we je naar Pico do Arieiro waar we rond 07:00 uur zullen genieten van de zonsopgang. Dit is het hoogste uitkijkpunt van het eiland op 1818 meter hoogte. Zie de zonsopgang onder het genot van een warme kop koffie of thee, een luxe die alleen onze klanten zullen hebben, aangezien er op dat moment geen koffietentjes open zijn. Je kunt een paar soorten koffie kiezen, want we hebben suiker en melk erbij, en we hebben normaal gesproken 3 verschillende opties voor thee. U kunt hiervan genieten, want het is bij onze prijs inbegrepen. We hebben ook sandwiches, wat cake, koekjes, water, jus d'orange, vruchtenjam, kaas, ham, in een ontbijtbuffet. Wij houden rekening met speciale dieetwensen als u dit vooraf aan ons doorgeeft. Na dit alles gaan we terug naar het gebied van Camacha en maken een mooie levada-wandeling in het Paradise Valley-gebied, het duurt ongeveer 40 minuten om te voltooien. De levada-wandeling voegt een leuk tintje toe aan deze tour, aangezien je enkele endemische bomen uit het Laurissilva-bos te zien krijgt. Hierna gaan we terug en als u in plaats daarvan in het stadscentrum wilt worden afgezet, bijvoorbeeld uw hotel, is dat geen probleem voor ons.

Transfer Pico do Arieiro-Pico Ruivo Zelfgeleide wandeling

10. Transfer Pico do Arieiro-Pico Ruivo Zelfgeleide wandeling

Geniet van een betaalbare en flexibele transfer naar Pico do Arieiro om te genieten van de beroemde wandeling helemaal naar Pico Ruivo. Trek in je eigen tempo naar de hoogste en op één na hoogste bergen op Madeira en geniet van ophalen en wegbrengen bij je accommodatie. Instructies worden gegeven door de gastheer, met betrekking tot schema's en waar je langskomt. De dag voor de wandeling ontvang je de exacte ophaaltijd en een weersvoorspelling, zodat je zo goed mogelijk voorbereid bent! Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Funchal en afgezet bij de ingang van Pico do Arieiro om je zelfgeleide wandeling te beginnen. Ervaar het meest verbazingwekkende natuurlijke landschap terwijl je van berg naar berg loopt op het # 1 wandelpad op het eiland Madeira. Als je klaar bent met verkennen, is het einde van de wandeling en de ophaallocatie bij Achada do Teixeira, op de parkeerplaats. Op de terugweg naar je accommodatie, passeer je de stad Santana voor close-up uitzicht op de traditionele driehoekige huizen en heb je een proeverij en het einde van de wandeling, geproduceerd door de lokale bevolking. Wandel informatie: Afstand: 10,5 km Beschikbaarheid: 10.00 uur - 18.00 uur Hoogtewinst: 1862 m / 1540 m

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Avonturen
  • Transfers
35 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Veelgestelde vragen over Funchal

Welke topattracties zijn een must-see in Funchal?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Funchal?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Porto Moniz

Overzicht activiteiten in Funchal

Wil je alle activiteiten in Funchal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Funchal

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.719 beoordelingen

De wegen op het eiland zijn vrij smal en bochtig en ik zou ze zelf niet proberen te rijden. Het was zo nuttig om een goed geïnformeerde gids te hebben die ons naar een aantal belangrijke plaatsen bracht en uitleg gaf over de lokale cultuur, het ecosysteem en de manier van leven. Dit was echt een leuke dag met een kleine groep en geweldige sites. Helaas waren de zwembaden gesloten vanwege ruige getijden, maar het was nog steeds een prachtige plek om te bezoeken en een geweldige tijd in het algemeen. Het off-road rijden was ook erg leuk.

Deze roadtrip was geweldig! We waren met 5 jonge volwassenen die genoten van alle activiteiten tussen de quad jeep, zwemmen, het bos bezoeken, de skywalk en alle buitengewone uitzichten die we niet ontdekten. Heel erg bedankt aan Paulo, onze uitstekende gids die onze verwachtingen heeft overtroffen en ons zoveel heeft geleerd!

De grootte van de groep was perfect en we hadden veel kansen voor korte stops en uitleg. Diogo onze gids heeft een geweldige tour gemaakt en we hadden veel plezier! Je ziet veel verschillende plekken binnen één tour en alle plekken waren heel bijzonder en mooi! Ik zou het zeker aanraden aan mijn vrienden en familie!!

Een ervaring die iedereen zou moeten hebben. Het is niet alleen erg leuk, de indrukken en beleving zijn uniek. Francisco was super aardig, legde alles heel precies uit. Prachtige natuur.

Onze tour en chauffeur waren erg aardig. We hebben de ervaring wat we willen. Sterk aanbevolen!