Funchal
Urban exploring

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Funchal Urban exploring: Onze meest aanbevolen

 • Funchal: wandeltocht oude stad

  1. Funchal: wandeltocht oude stad

  Ontmoet je gids bij het Jezuïetencollege van Funchal, Madeira University om deze 2 uur durende wandeltocht door Funchal te beginnen. Leer hoe de geschiedenis van Madeira en Funchal het stadscentrum vormden terwijl je de belangrijkste bezienswaardigheden bezoekt. Reis langs de 19e eeuwse weg tussen het gemeentelijk theater en de kathedraal, waar voor het eerst suikerriet in Madeira in de 15e eeuw werd geplant. Verken het middeleeuwse hart van de stad die uit de Gouden Eeuw van Suiker dateert en ontdek de prachtige religieuze monumenten uit de 17e eeuw. Bezoek de ruïnes op oude Piloryplein en zie andere overblijfselen van overstromingen en het gebied dat in 1584 door het Grote Vuur van Funchal werd beschadigd. Deze tour helpt studenten van de Universiteit van Madeira te ondersteunen die financiële problemen hebben.  

  Good walk to get around funchal and learn about the history and take you around town in 2 hours.

 • Funchal: Sitway Old Town Tour

  2. Funchal: Sitway Old Town Tour

  Begin aan een leuke en unieke tourervaring terwijl je Funchal op een sitway verkent. Bekijk meer van de beroemde locaties van de stad in minder tijd, geniet van vermakelijk commentaar van je lokale gids en leer een nieuwe vaardigheid door op een zittende segway te rijden. Ontmoet je gids, ontvang je helm en krijg een instructiesessie over het gebruik van de sitway. Je rijdt over de trottoirs, fietspaden en door veel van de populaire straten van de oude binnenstad van de stad. Funchal, de grootste stad van Madeira en de zesde van heel Portugal, is de hoofdstad van het eiland en de geboorteplaats van de beroemde voetballer Cristiano Ronaldo.

 • Madeira: 3 uur durende Monte Sightseeing Tour & rodelbaanrit

  3. Madeira: 3 uur durende Monte Sightseeing Tour & rodelbaanrit

  Maak een tocht voorbij het buitengewone met de Monte Toboggans Sled. Bezoekers van over de hele wereld gebruiken dit transport op zoek naar een rit vol emoties en adrenaline. Begin aan een onvergetelijke avontuurlijke rit met een prachtig uitzicht over de stad. Begin de tour met een wandeling rond de parochie van Monte in de heuvels van Funchal. Bezoek de Largo da Fonte, een prachtig plein met zijn prachtige tuinen van waaruit je het oude treinstation kunt zien. Leer meer over de geschiedenis van de iconische slee die in de 19e eeuw werd gebruikt als een traditionele vorm van openbaar vervoer door lokale bewoners. Vervolg de wandeltocht om de prachtige kerk van Monte te zien waar het graf van de laatste Oostenrijks-Hongaarse keizer zich bevindt. Uiteindelijk is het tijd om een leuke afdaling te maken met de rodelbaan naar de stad Funchal.

 • Funchal: Levende Cultuur Tour

  4. Funchal: Levende Cultuur Tour

  Ontdek de stad Funchal op het eiland Madeira tijdens een geënsceneerde tour uitgevoerd door jonge lokale acteurs. Kijk op het jezuïetencollege in Funchal hoe een jezuïetenpriester ons de school van zijn leerlingen laat zien. Volg de geur van de suikerriet-honingcake en ontmoet een van de nonnen uit het klooster van Santa Clara die het Madeira-dessert hebben uitgevonden. De snoepjes hebben suiker nodig en de grootste producent was João Esmeraldo, een goede vriend van Columbus. Kom meer te weten over kapers zoals Bertrand de Montluc, die hun bekendheid verwierven door schatten uit de suikerhandel. Om Funchal te verdedigen, versterkte de meester Mateus Fernandes de stadsmuren, van het douanekantoor tot het fort van São Lourenço. Madeira-wijn wordt over de hele wereld verscheept vanuit kelders aan de westkant van Funchal. Luister terwijl twee wijnmakers genieten van een moment van rust in...

 • Funchal: privé begeleide wandeltocht

  5. Funchal: privé begeleide wandeltocht

  Begin uw privéwandeling in de Mercado dos Lavradores. Leer hoe de geschiedenis van Madeira en Funchal het stadscentrum hebben gevormd terwijl je de belangrijkste bezienswaardigheden bezoekt.

  Bezoek de belangrijkste boerenmarkt om regionale producten te ontdekken. Verken het middeleeuwse hart van de stad dat dateert uit de Gouden Eeuw van de Suiker en ontdek de prachtige 17e-eeuwse religieuze monumenten.

  Ga verder door de oude stad, passeer de Sea Avenue en bezoek de stadsdeur, ooit de hoofdingang van de zee naar de hoofdstad van Madeira.

  Stop vervolgens bij de beroemde kathedraal van Funchal, bezoek het interieur van de kerk en bewonder het verbazingwekkende dak en goudsnijwerk. Baan je een weg langs Avenue Arriaga om het paleis van São Lourenço en de jachthaven van Funchal te zien. Beëindig de tour in Catarina City Park.

 • Funchal: privétour met een lokale gids

  6. Funchal: privétour met een lokale gids

  Verken Funchal met een vriendelijke inwoner die gepassioneerd over de stad is en die graag alle informatie deelt die u zal helpen het meeste uit uw reis te halen. Maak kennis met Funchal door de ogen van een lokale gids tijdens een privétour van 2 tot 6 uur. Ontmoet je gids bij je accommodatie en ga op tournee om bekend te raken met de buurt. Lees meer over de beste plekken om te eten en boodschappen te doen, de gemakkelijkste manieren om de omgeving te verkennen en de belangrijkste dingen om te zien en te doen. Aan het einde van de tour voel je je comfortabeler door de stad en ben je ervan overtuigd dat je over alle informatie beschikt die je nodig hebt om het meeste uit je verblijf te halen.

Sitemap Funchal

Wil je alle activiteiten in Funchal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Funchal

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 409 beoordelingen

De studente Julia heeft ons op een mooie kijk op Funchal gegeven met interessante achtergrond informatie. Dit was onze eerste kennismaking met Funchal. Na deze tour besloten wat we uitgebreider willen bekijken. De volledige prijs en evt. fooi komt ten goede aan armere studenten van Madeira. De student vd rondleiding doet dit vrijwillig.

Uitstekende gids - a fantastic guide

Zeer goede en veelzijdige rondleiding. Je kijkt anders naar de toeristische plaatsen dan voorheen en leert dingen die weinig bekend zijn. Very good and versatile tour. You look differently at the tourist places than before and you learn things that are little known.

Verrassend

We hadden de gids voor onszelf. Lorena was geweldig. Gaf heel goed uitleg over alles. Wij kwamen toch op plekken waar we anders niet geweest zouden zijn.

Mooie wandeling die in twee uur tijd veel informatie verschaft over historie en cultuur.

Boeiende en zeer informatieve historische wandeling!

Onze complimenten voor gids Sara. Wij geven een tien.