Funchal
Verzamelingen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Funchal Seizoensgebonden activiteiten: Onze meest aanbevolen

 • Vanuit Funchal: dagtrip met catamaran naar Islas Desertas

  1. Vanuit Funchal: dagtrip met catamaran naar Islas Desertas

  Op deze dagtrip met een catamaran vaar je langs de zuidkust van Madeira naar de Islas Desertas. Bij aankomst stap je van boord op een vulkanisch strand, waar je tijd hebt om in het heldere water te zwemmen. Het natuurreservaat van de Islas Desertas beslaat 12.586 hectare en omvat alle eilanden en eilandjes (Ilhéu Chão, Deserta Grande, Bugio, en de aangrenzende eilandjes) en al het omliggende zeegebied. Het is al meer dan 25 jaar aangewezen als natuurreservaat en is nu internationaal bekend om het beschermen van de monniksrobben. Tegenwoordig kan dit beschermde gebied over zee worden bezocht. Deserta Grande is het enige eiland waar bezoekers kunnen uitstappen, en je maakt hier een begeleide wandeling naar het conservatiecentrum om te leren over de bescherming van de monniksrob en de inheemse flora en fauna.

 • Madeira: boottocht Funchal bij zonsondergang

  2. Madeira: boottocht Funchal bij zonsondergang

  Bekijk de veranderende kleuren van de zonsondergang en de weerspiegelingen op het water vanuit een uniek perspectief tijdens een boottocht van 3 uur op een catamaran bij de kust van Madeira vanaf Funchal. In de jachthaven van Funchal stap je op de catamaran en vaar je langs de zuidkust van Madeira. Als de wind goed staat, gaan de zeilen omhoog en heb je een ontspannen boottocht. Je wordt door de wind voortgeblazen terwijl je kijkt of je walvissen en dolfijnen ziet spelen in de golven. De deskundige bemanning geeft veel informatie in het Engels en Portugees over de walvisachtigen die je misschien ziet en andere technische en historische informatie voor een complete, unieke ervaring. Als je geen dolfijnen of walvissen ziet, krijg je gratis een tweede boottocht. Trek een windjack en warme kleren aan (aanbevolen) en beleef de zonsondergang en het rustgevende geluid van de oceaan vanuit ee...

  Fijne begeleiding van de crew. Veel dolfijnen gezien en een mooie zonsondergang.

 • Madeira: catamarancruise op oudejaarsavond met vuurwerk

  3. Madeira: catamarancruise op oudejaarsavond met vuurwerk

  Vertrek om 23:00 uur vanuit Funchal Marina en maak een korte cruise langs de kustlijn van Madeira om de prachtige kerstverlichting te zien. Keer terug naar de baai om de perfecte locatie te vinden om het fantastische vuurwerk te bekijken. Luid het nieuwe jaar in met een toast met champagne en Madeira-wijn aan boord. Geniet van een vuurwerk dat ooit werd bekroond met de beste ter wereld. Na het genieten van de vieringen, keert u om 01:00 uur terug naar de jachthaven.

 • Madeira: traditioneel Madeiraans diner en show

  4. Madeira: traditioneel Madeiraans diner en show

  Laat je direct ophalen bij je accommodatie en reis naar een fantastisch lokaal restaurant. Geniet hier van een heerlijk driegangenmenu met zoveel rode wijn, witte wijn, bier of frisdrank als je wilt. Geniet naast uw heerlijke lokale maaltijd van een optreden van een Madeiraanse folkgroep of een fado-concert. Begin met een glas Madeira-wijn. Probeer dan een tomatensoep met bolo do caco, een traditioneel brood gemaakt van meel, zoete aardappelen, gist, water en zout. Geniet vervolgens van de beroemde espetada, smakelijk rundvlees aan spies geserveerd met frietjes, groenten, salade en gebakken maïs - een typisch Madeiraans diner. Kies dan uit koffiemousse of een frisse fruitsalade. Sluit uw maaltijd af met een kopje koffie en een digestieve Madeira-likeur.

 • Madeira: oudejaarsvuurwerk per catamaran

  5. Madeira: oudejaarsvuurwerk per catamaran

  Sluit het jaar af met een knaller en bekijk een van 's werelds grootste vuurwerkshows voor de kust van Madeira. Klim aan boord van een prachtige catamaran in Funchal Marina om plaats op de eerste rij te krijgen voor de once-in-a-lifetime ervaring. Maak gebruik van de magische sfeer terwijl de avond zich ontvouwt. Geniet in het donker van een adembenemend uitzicht op de gekleurde lichten van Funchal.

 • Funchal: Sightseeing-avondtour met kerstverlichting

  6. Funchal: Sightseeing-avondtour met kerstverlichting

  Tijdens deze nachttour, nadat je bent opgehaald bij je hotel of accommodatie in Funchal, ga je naar de hoofdstraat in de buurt van de zee. Als u door de oude stad, het stadhuis, de belangrijkste kathedraal, het stadshof, de boerenmarkt, de stadstuin, het centrale plein en het hotelgebied loopt, kunt u genieten van de prachtige manier waarop de straten en gebouwen zijn versierd voor de feestdagen. Na de tour is het mogelijk om je weer af te zetten bij je hotel of in het stadscentrum. Deze tour duurt ongeveer 1u30 en op sommige plekken is het mogelijk om te stoppen om foto's te maken. Deze tour vindt plaats in een VW Kever cabriolet met kap naar beneden of in een VW bus/kombi.

 • Funchal: 75 minuten durende Tukxi-tour met kerstverlichting

  7. Funchal: 75 minuten durende Tukxi-tour met kerstverlichting

  Bereid je voor om verblind te worden door de beroemde kerstverlichting van Funchal tijdens een Tukxi-tour. Je Tukxi-chauffeur leidt je door de straten van de stad in een open voertuig, zodat je genoeg tijd hebt om van de kleurrijke versieringen te genieten. Duizenden lichtjes gloeien in kerstshows in de straten, op de gebouwen, in de tuinen en op de bergen van dit prachtige eiland. Sta versteld van de creativiteit, harmonie en levendige kleuren van deze attractie op Madeira. Luister naast de lichten ook naar verhalen over de geschiedenis en cultuur van de stad. Tijdens de tour zal je gids je wijzen op enkele van de bezienswaardigheden van Funchal. Je krijgt de beste stukjes van dit feestelijke spektakel te zien en je chauffeur stopt op de perfecte plekken om je fantastische fotomomenten te bieden.

 • Funchal: New Year's Eve Fireworks van Catamaran

  8. Funchal: New Year's Eve Fireworks van Catamaran

  Versla de drukte en breng je oudejaarsavond in stijl door op een luxe catamaran in de Atlantische Oceaan. Laat je verblinden door een wereldberoemd vuurwerk met vuurwerk dat de lucht van Funchal in brand steekt. Breng 4 uur door met genieten van de opwindende sfeer, terwijl u ontspant aan boord en eersteklas gastvrijheid ervaart. Geniet van verse hapjes, smakelijke tapas, seizoensfruit en chocolaatjes. Vier het met een glas Moet Champagne en geniet van een open bar met een breed scala aan drankjes, waaronder wijn, bier en champagne. Creëer herinneringen aan deze jaarlijkse extravaganza en beleef een ervaring die je niet snel zult vergeten. Ring het nieuwe jaar in met een adembenemende vuurwerkshow op zee.

Other Sightseeing Options in Funchal

Want to discover all there is to do in Funchal? Click here for a full list.

Wat anderen zeggen over Funchal

Uitstekende gids - a fantastic guide

Zeer goede en veelzijdige rondleiding. Je kijkt anders naar de toeristische plaatsen dan voorheen en leert dingen die weinig bekend zijn. Very good and versatile tour. You look differently at the tourist places than before and you learn things that are little known.

Verrassend

We hadden de gids voor onszelf. Lorena was geweldig. Gaf heel goed uitleg over alles. Wij kwamen toch op plekken waar we anders niet geweest zouden zijn.

Het was een geweldige reis. We hadden ook het geluk om twee groepen dolfijnen te zien. Gewoon een aanrader

Mooie wandeling die in twee uur tijd veel informatie verschaft over historie en cultuur.

Fijne begeleiding van de crew. Veel dolfijnen gezien en een mooie zonsondergang.