Kies data

Funchal Voor regenachtige dagen

Funchal Voor regenachtige dagen: Onze meest aanbevolen

Funchal: wandeltocht oude stad

1. Funchal: wandeltocht oude stad

Ontmoet je gids bij het Jezuïetencollege van Funchal, Madeira University om deze 2 uur durende wandeltocht door Funchal te beginnen. Leer hoe de geschiedenis van Madeira en Funchal het stadscentrum vormden terwijl je de belangrijkste bezienswaardigheden bezoekt. Reis langs de 19e eeuwse weg tussen het gemeentelijk theater en de kathedraal, waar voor het eerst suikerriet in Madeira in de 15e eeuw werd geplant. Verken het middeleeuwse hart van de stad die uit de Gouden Eeuw van Suiker dateert en ontdek de prachtige religieuze monumenten uit de 17e eeuw. Bezoek de ruïnes op oude Piloryplein en zie andere overblijfselen van overstromingen en het gebied dat in 1584 door het Grote Vuur van Funchal werd beschadigd. Deze tour helpt studenten van de Universiteit van Madeira te ondersteunen die financiële problemen hebben.  

Madeira: privé Cristiano Ronaldo-tour met CR7-museum

2. Madeira: privé Cristiano Ronaldo-tour met CR7-museum

Ontdek het indrukwekkende levensverhaal van een van 's werelds grootste voetballers ooit, Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, geboren op Madeira. De tour wordt uitgevoerd in samenwerking met het museum CR7 om je alle verhalen over Ronaldo's leven te laten zien. De tour begint met een bezoek aan het meest iconische uitkijkpunt van Funchal, het uitkijkpunt Barcelos. Bekijk de plek waar Ronaldo ooit woonde en voor het eerst een voetbal aanraakte. Ga vervolgens richting Andorinha Football Stadium, de eerste officiële club van Ronaldo. Bekijk hier opvallende beelden van zijn jeugd en zijn biografie. Ga verder naar het centrum van Funchal voor een bezoek aan het indrukwekkende CR7 Museum om al zijn trofeeën te bekijken.

Funchal: tuktuk-ervaring Monte Toboggan

3. Funchal: tuktuk-ervaring Monte Toboggan

Vertrek vanuit Funchal en rijd 20 minuten lang omhoog naar Monte. Deze tocht biedt zowel plezier als mooie uitzichten, op een hoogte van 585 boven zeeniveau. Monte is een erg hooggelegen dorp, en je hebt er dus verschillende indrukwekkende uitzichten over het omliggende gebied. Bij aankomst kun je een bezoek brengen aan de kerk Nossa Senhora do Monte. Daarna daal je de berg af in een "mand-kar". Het afdalen in een mand-kar, een 100-jaar oude methode waarbij je 2 kilometer afdaalt. De mand-kar brengt je snel en veilig de berg af; het is een ervaring die je nooit zult vergeten. Je chauffeur/gids wacht op je aan het eind van je tocht, en brengt je terug naar de stad.

Funchal: 3D Fun Art Museum

4. Funchal: 3D Fun Art Museum

Ervaar een ander museumconcept dat kunst en plezier op een ontspannen manier combineert. Maak kennis met 40 verschillende scenario's, waaronder 3D-beelden en optische illusies, waarmee je een wereld van fantasie en verbeelding kunt betreden en je kunt laten geloven dat alles mogelijk is. Je kunt de dokter van Van Gogh zijn, op safari gaan of zelfs een dinosaurus als huisdier hebben. Je kunt ook de wereld op zijn kop zien, je hoofd laten bedienen op een tafel, door de kosmos vliegen, een wijn drinken die door God wordt geserveerd in Michelangelo's "Schepping van Adam", en Madeira folklore laten dansen op weg naar buiten. Het museum combineert de wetenschap van visuele waarneming met de magie van illusie en laat alles mogelijk lijken. Foto's zijn toegestaan en zelfs aangemoedigd in deze ruimte die geschikt is voor alle leeftijden om te bezoeken.

Funchal: historische wandeltocht

5. Funchal: historische wandeltocht

Verken het historische Funchal tijdens een 2 uur durende wandeling met gids. Begin bij de stadsmuren en kom meer te weten over de aanval op Funchal door het Franse leger in 1566. Ga de Engelse kerk binnen en luister naar de verhalen over de buitenlandse gemeenschap die Madeira meer dan 5 eeuwen bewoonde. Bekijk Funchal vanaf het uitkijkpunt Cruzes en zie het gebied waar João Gonçalves Zarco, de stichter van Madeira, woonde. Ontdek waarom de nonnen van Santa Clara 200 jaar geleden een toeristische attractie waren, en waar buitenlandse prinsen vroeger genoten van de beste queijadas op het eiland. Bezoek de indrukwekkendste kerken van Funchal en kom meer te weten over de mensen die de bouw ervan hebben gefinancierd.

Funchal: wijn- en suikerwandeltocht

6. Funchal: wijn- en suikerwandeltocht

Sluit je aan bij een voormalige student van de Universiteit van Madeira, of een vrijwilliger van het Erasmus Madeiran Heritage-programma van de universiteit, en krijg fascinerende uitleg over de culturele geschiedenis van het eiland en het belang ervan voor de historische handelsroutes van de Atlantische en Indische Oceaan. Lees meer over enkele van de beroemde bezoekers van Madeira en wat ze hebben bijgedragen aan het eiland. Verken de wijnindustrie en de impact ervan op de wereldgeschiedenis en bezoek karakteristieke gebouwen, zoals de 15e-eeuwse kathedraal van Onze-Lieve-Vrouw van de Assumptie. Ga naar het Old Customs House, gebouwd op het hoogtepunt van het belang van Madeira voor de suikerindustrie, en ontdek een van de oudste toeristencentra.

Funchal: privé begeleide wandeltocht

7. Funchal: privé begeleide wandeltocht

Begin uw privéwandeling in de Mercado dos Lavradores. Leer hoe de geschiedenis van Madeira en Funchal het stadscentrum hebben gevormd terwijl je de belangrijkste bezienswaardigheden bezoekt. Bezoek de belangrijkste boerenmarkt om regionale producten te ontdekken. Verken het middeleeuwse hart van de stad dat dateert uit de Gouden Eeuw van de Suiker en ontdek de prachtige 17e-eeuwse religieuze monumenten. Ga verder door de oude stad, passeer de Sea Avenue en bezoek de stadsdeur, ooit de hoofdingang van de zee naar de hoofdstad van Madeira. Stop vervolgens bij de beroemde kathedraal van Funchal, bezoek het interieur van de kerk en bewonder het verbazingwekkende dak en goudsnijwerk. Baan je een weg langs Avenue Arriaga om het paleis van São Lourenço en de jachthaven van Funchal te zien. Beëindig de tour in Catarina City Park.

Caniçal: toegangsbewijs Madeira Walvismuseum en privérondleiding

8. Caniçal: toegangsbewijs Madeira Walvismuseum en privérondleiding

De permanente tentoonstellingen van het Madeira Whale Museum beslaan meer dan 1000 m² verdeeld over twee zalen. De permanente tentoonstellingen zijn sinds september 2011 open voor het publiek en de bezoeker wordt uitgenodigd om de wateren rond Madeira te verkennen om de rijkdommen ervan te ontdekken en meer te leren over de walvissen, dolfijnen en ander zeeleven dat in deze wateren leeft. De bezoeker wordt ook in de tijd getransporteerd naar het begin van de jaren 40, om meer te weten te komen over de geschiedenis van de walvisvangst op Madeira. De tentoonstelling begint in de Whaling Room, met de herontdekking van de oudheid door middel van een reeks objecten, gedrukte afbeeldingen, films en multimediakiosken. Deze ruimte is onderverdeeld in verschillende thematische gebieden, variërend van de werking van het uitkijknetwerk tot de fabriek voor het verwerken van de dieren, evenals de jachttechnieken, de reconstructie van de walvisvloot en bemanningen, en de contextualisering van de walvisvangst op Madeira op de wereld.

Madeira: privérondleiding door het themapark Madeira met pick-up

9. Madeira: privérondleiding door het themapark Madeira met pick-up

Het themapark Madeira, gelegen in de stad Santana, is een fantastisch tentoonstellingscentrum gewijd aan de geschiedenis, wetenschap en traditie van de Madeira-eilanden. Het beslaat een oppervlakte van 145.000 m2 en mag niet worden gemist door bezoekers; het is de enige in zijn soort in Portugal. De belangrijkste attracties van het park zijn de vier multimediapaviljoens; "Ontdekking van de eilanden", "Toekomst van de aarde", "Fantastische reis op Madeira" en "Een wereld van eilanden, de eilanden van de wereld". Een replica van de Monte-trein, traditionele ossenkarren en netten, een traditionele Santana. Het bezoek aan de tuin is voor iedereen toegankelijk, een open ruimte die enkele exemplaren van de inheemse flora van het eiland onthult, en wandelpaden, die ook tot enkele interessante kenmerken van deze culturele en wetenschappelijke attractie behoren.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours

Veelgestelde vragen over Funchal

Welke topattracties zijn een must-see in Funchal?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Funchal?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Machico

Overzicht activiteiten in Funchal

Wil je alle activiteiten in Funchal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Funchal

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 6 beoordelingen

Was best goed. Hangt natuurlijk van de gids af. We hadden een jonge vrouw die daar haar jaar in het buitenland deed en een opleiding tot stadsgids volgde. Als niet-local deed ze het goed. We leerden over de geschiedenis van Madeira en Funchal en zagen dingen die je misschien niet zelf zou hebben ontdekt. De 1,5 uur waren het waard. Ik zou het iedereen aanraden. Misschien van de gids wat meer enthousiasme voor deze geweldige stad. Het ontbrak op de een of andere manier een beetje van het hart. Maar technisch heel goed.

Ik raad deze historische wandeling rond Funchal ten zeerste aan. Onze gids Marta was zeer goed voorbereid en vertelde ons op een zeer interessante manier over de geschiedenis van de stad. We hebben veel interessante feiten over Madeira zelf geleerd.

Wordt gerund door studenten die helaas geen vragen kunnen beantwoorden buiten het script. Maar het is geweldig om de eerste informatie en indrukken te krijgen en de opbrengst komt ten goede aan de studenten :) bedankt voor de leuke rondleiding!

Een betere en persoonlijkere rondleiding kun je niet krijgen. Je moet echt lid worden als je Funchal echt wilt leren kennen.

Aangename wandeling in de oude stad met een deskundige gids,