Funchal
Vulkaanactiviteiten

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Funchal Vulkaanactiviteiten: Onze meest aanbevolen

 • Madeira: West Tour met Porto Moniz en vulkanische zwembaden

  1. Madeira: West Tour met Porto Moniz en vulkanische zwembaden

  Iets meer dan drie mijl van de stad Funchal, de eerste stop is het beroemde, schilderachtige vissersdorpje Câmara de Lobos, een favoriete schilderplek van wijlen Winston Churchill. Daarna reis je naar het prachtige 1.902 meter hoge, glazen balkonzichtpunt van Cabo Girão, beroemd als de hoogste van Europa en de op een na hoogste klif ter wereld. Als u langs de kust van het eiland reist, arriveert u kort in het dorp Ribeira Brava, waar u een kerk kunt bezoeken die dateert uit de 15e eeuw. Ga vervolgens naar het 3,303 meter hoge uitkijkpunt, Encumeada, om te genieten van een prachtig uitzicht over zowel de noord- als de zuidkust van het eiland, evenals de valleien van Ribeira Brava en São Vicente. Zoek op een hoogte tussen 4200 en 4900 voet de toeristische attractie Paúl de Serra en het zijn verschillende levada-wandelingen die via het Laurissilva-bos met verschillende punten van het eila...

 • São Vicente: grotten- en vulkaantour van een halve dag

  2. São Vicente: grotten- en vulkaantour van een halve dag

  De Grutas de São Vicente zijn de grootste lavagrotten op het eiland Madeira. Tijdens dit 4 uur durende programma bezoek je de grotten die het gevolg waren van een uitbarsting die 400 duizend jaar geleden plaatsvond. Je maakt een begeleide wandeling om de ongewone rotsformaties te zien, zoals de vulkanische stalactieten, lavagrotten en andere lavagroeperingen. De formaties worden nog interessanter gemaakt door de schemerige verlichting langs het pad. De grottentocht wordt in het Engels en het Portugees geleidt door een gekwalificeerde gids die je meer vertelt over de interessante geologie van Madeira. Je bezoekt na de grotten het vulkaancentrum om een tentoonstelling met verschillende vulkanische stenen op het eiland te bekijken. Er is ook een 3D-film waarin wordt uitgelegd hoe het eiland uit de diepten van de zee is ontstaan.

  Nice to see the caves, altough the "movies" are a bit out-dated. Nevertheless, our guide was awesome! Had a really good time.

 • Madeira: privérondleiding van een halve dag door Noordwest-Madeira

  3. Madeira: privérondleiding van een halve dag door Noordwest-Madeira

  Begin de dag met een handige ophaalservice vanaf uw accommodatie of de cruisehaven van Funchal en vertrek met uw privégids naar de eerste stop van de tour in São Vicente, waar u een prachtig uitzicht over de vallei zult zien. Ga verder langs de noordkust terwijl je naar Chão da Ribeira gaat, een andere prachtige plek waar je meer van de vallei in de Laurisilva van Madeira kunt bewonderen, het grootste overgebleven gebied van laurierbos op het eiland. Als je verder gaat naar het noordelijke uiteinde van de regio, bereik je het uitkijkpunt Ribeira da Janela, waar je het contrast tussen de bergen en de zee kunt waarderen. Bezoek ten slotte Achadas da Cruz, een plaats die de overgang markeert tussen de noordkust en het zuiden van het eiland. Als je wilt, kun je met de kabelbaan een bezoek brengen aan een van de mooiste en rustigste plekken op het eiland, opgebouwd uit aardverschuivingen en ...

 • Van Funchal: The Peaks Quest Running Tour (matig moeilijk)

  4. Van Funchal: The Peaks Quest Running Tour (matig moeilijk)

  Maak een matige tot harde 12 kilometer lange begeleide wandeling door de bergen van Madeira. Je wordt opgehaald door je gids en meegenomen om je excursie te beginnen op de op twee na hoogste piek van Madeira, Pico Arieiro, die op een hoogte van 1.818 meter staat. Begin op het pad in noordelijke richting naar Pico Ruivo en bewonder de aanblik van het kijken naar de wereld om je heen. Als het weer goed is, kun je zelfs merken dat je naar de wolken kijkt. Steek steile paden over met veel trappen door deze schilderachtige centrale bergketen, passeer de op een na hoogste piek (Pico das Torres op 1851 meter), jog door tunnels en klim naar de top van het eiland in Pico Ruivo, op 1862 meter. Op de terugweg volg je dezelfde route in de tegenovergestelde richting, die geheel nieuwe uitzichten en ervaringen biedt.

 • Van Funchal: Eastern Peninsula Running Tour (Easy-Moderate)

  5. Van Funchal: Eastern Peninsula Running Tour (Easy-Moderate)

  Deze 9 kilometer lange begeleide trailrunning-ervaring is de beste manier om het schiereiland São Lourenço te leren kennen. Dit schiereiland wordt altijd omringd door de zee en biedt een prachtig uitzicht op het water en de vulkanische formaties en kliffen. Als het weer goed is, helpt het ook om halverwege te zwemmen om af te koelen. Je route begint aan het einde van Caniçal Road (ER214) en volgt een pad tussen de kliffen die het schiereiland vormen. Aangekomen in Casa do Sardinha en klim naar de Pico do Furado, waar je een prachtig uitzicht hebt op de Baia d'Abra, evenals de eilanden Porto Santo en Desertas. Op de afdaling, als het weer goed is, kunt u in het heldere water van de Cais do Sardinha duiken voordat u via hetzelfde pad terugkeert naar het startpunt.

Funchal: as melhores coisas para fazer

Deseja descobrir tudo o que há para fazer em Funchal? Clique aqui para uma lista completa.

Wat anderen zeggen over Funchal

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 66 beoordelingen

Een uitstekende Secret Madeira-tour!

Ik kan Lucy bij Secrwt Madeira niet genoeg beoordelen! Van de eerste e-mailbevestiging tot het ophalen bij een lucht-be & be tot de kleine toegevoegde tour op de terugweg. . . ze is een eersteklas gids en een aardige, aardige persoon. En de stok was ook niet slecht! Ik raad haar en de tour ten zeerste aan. Ik wou dat ik eerder had geboekt, zodat ik nog een paar van haar tours had kunnen nemen ..... de volgende keer !!! Bedankt Lucy voor het maken van mijn korte vakantie met mijn zoon iets bijzonders.

Een echt goede tour met mooie uitzichten aan de noordkant van Madeira, de grot is mooi. De kathedraal en het uitkijkpunt ook. Maar de beste van onze tour was de geweldige gids "John", hij liet ons het echte leven van Madeira zien en gaf ons echt goede inside-informatie, een fantastische gids met echt goede vibes en grote liefde voor zijn eigen land.

De beste gids die we ooit hebben gehad!

John "Johnny Boy" was de meest informatieve en hoffelijke gids die we ooit hebben meegemaakt. Zijn enthousiasme en enorme overvloed aan kennis over de tour en in feite Madeira in het algemeen was zo indrukwekkend. We kunnen deze tour en John als onze gids niet genoeg beoordelen, het was boven en buiten wat we hadden verwacht.

Leuk en n geweldige gids

Leuke excursie. En voor de goedkoopste prijs. We zijn ongeveer 2 uur bij grotten geweest. Was ook ruim voldoende tijd. Maar t leukste was de Nederlands pratende Portugese gids. Super veel uitleg en hij heeft extra bezienswaardigheden laten zien. super

Geweldige gidsen en communicatie met al het personeel voor vertrek. Gidsen op Madeira houden van het werk dat ze doen en ze doen 110% van hun inspanningen om uw ervaring onvergetelijk te maken. Grote dank voor John.