Kies data

Funchal Wandelen

Funchal Wandelen: Onze meest aanbevolen

Eiland Madeira: Caldeirão Verde Levada-wandeling

1. Eiland Madeira: Caldeirão Verde Levada-wandeling

Caldeirão Verde betekent groene ketel in het Portugees en beschrijft goed de omgeving van deze 6,5 kilometer lange wandeling. Deze levada -wandeling van een halve dag neemt je mee door het hoogste deel van Santana. Een levada is een aquaduct of irrigatiekanaal dat uniek is voor het eiland Madeira. Dit is zonder twijfel een van de mooiste levada's op Madeira. Gelegen in het Laurissilva-bos, zijn de hoogtepunten van het parcours een fantastisch uitzicht op São Jorge en een reeks tunnels van natuurlijk basaltgesteente. Begin in het smaragdgroene regenwoud van Queimadas en geniet van schilderachtige uitzichten over dorpen terwijl je langs de kronkelende levada en door 5 korte natuurlijke tunnels volgt. Wanneer je aankomt in Caldeirão Verde , zul je je vergapen aan de majestueuze waterval.

Madeira: daguitstap voor levadawandeling in de Rabaçalvallei

2. Madeira: daguitstap voor levadawandeling in de Rabaçalvallei

Vanuit Funchal reis je naar het beginpunt van je wandelroute door het 'levada'-irrigatiesysteem, dat in de 16e eeuw door de eerste kolonisten van Madeira werd ontwikkeld. Daal vanaf het plateau van Paul da Serra af naar het gasthuis van Rabaçal en wandel naar de waterval van de Levada do Risco. Vanaf daar loop je naar de Levada das 25 Fontes, die op het hoogste punt voornamelijk door heide omgeven wordt. Je wandelt verder totdat je een kleine lagune aan de voet van een enorme klif bereikt. Hier heb je een uitzicht over 25 natuurlijke bronnen die via watervallen in het meer stromen. Je neemt een andere route terug en wandelt door een tunnel die water naar het zuiden van het eiland brengt. Onderweg kun je de enorme verscheidenheid aan inheemse flora en fauna bewonderen.

Madeira-wandeltocht: van Pico Arieiro naar Pico Ruivo

3. Madeira-wandeltocht: van Pico Arieiro naar Pico Ruivo

De zon komt op terwijl je je hotel verlaat en begint aan je wandelavontuur. Je verlaat het comfort van je kamer in Funchal op het eiland Madeira en wordt naar de op twee na hoogste piek van Madeira gebracht - de schitterende Pico Arieiro. Nip onderweg naar de basis van de piek van een kop koffie of een ander drankje en kijk uit het raam naar de adembenemende schoonheid van het landschap. Tijdens de rit van zeeniveau naar de basis op 1818 meter hoogte kom je langs schitterende flora en fauna. Daarna begin je aan de wandeling over de imposante Pico Arieiro naar het hoogste punt van het eiland, de Pico Ruivo op 1862 meter hoogte. Tot slot daal je af naar Teixeira, waar je op comfortabele wijze teruggebracht wordt naar je hotel. En een dag wandelen is natuurlijk niet compleet zonder een drankje bij een traditionele bar, dus daar pauzeren we zeker ook. De bar in kwestie heeft geweldig uitzicht waardoor je de dag er mooi af kunt sluiten.

Madeira: niveau-1 canyoning-avontuur

4. Madeira: niveau-1 canyoning-avontuur

Ontdek waarom het eiland Madeira een van de vijf beste plekken ter wereld is voor canyoning tijdens deze avontuurlijke canyoning-tour. Daal watervallen af en ervaar de natuurlijke pracht van het gebied. Ga naar de bergen waar je je canyoning-uitrusting zult ontvangen. Nadat je uitgedost bent, is het tijd voor een kleine wandeling door een van de meest indrukwekkende natuur die Madeira te bieden heeft. Daal glinsterende watervallen af, waar het bronwater van de bergen altijd stroomt. Zwem in de natuurlijke zwembaden langs de canyons. In sommige van de canyons heb je misschien ook de mogelijkheid om van natuurlijke waterglijbanen te glijden. Zodra de activiteit is afgelopen, trekt u uw droge kleren weer aan en keert u terug naar uw accommodatie.

Vanuit Funchal: Canyoning-avontuur voor gevorderden (niveau 2).

5. Vanuit Funchal: Canyoning-avontuur voor gevorderden (niveau 2).

Begin met ophalen van Funchal, Canico of Câmara De Lobos en rijd naar de canyoning-locatie. Ontmoet je gidsen en ontvang al je uitrusting voor de activiteit. Maak een wandeling van 20 minuten naar de ingang van een beekje waar de eerste veiligheidsbriefing zal plaatsvinden. Abseil onderweg van adembenemende watervallen, spring en zwem in prachtige natuurlijke poelen, altijd omgeven door ongelooflijke landschappen. Met natuurlijke waterglijbanen, abseilen en sprongen in natuurlijke rotspoelen zullen de canyons je hart zeker sneller doen kloppen. Het begin van de beek heeft enkele verticale uitdagingen (20 m), kleine wandelgedeelten en veel speelplekken. De rivier stroomt de hele tijd door met verschillende optionele sprongen. De uitdaging gaat verder na een snelle snackpauze met watervallen. Gidsen maken de hele dag door foto's en video's van uw ervaring, die u daarna worden toegestuurd. Aan het einde van de reis is er vervoer om je terug te brengen naar het park waar je je avontuur begon.

Vanuit Funchal: bergwandeling langs toppen van Madeira

6. Vanuit Funchal: bergwandeling langs toppen van Madeira

Wandel door de drie hoogste toppen van Madeira. Zie de rotsformaties die er uitzien als reusachtige sculpturen die zich uitstrekken naar de hemel. Geniet van adembenemende uitzichten bij elke nieuwe stap die je onderweg zet. Ontdek een overvloed aan unieke planten en fragiele bloemen in hun natuurlijke habitat. Laat je betoveren door de ontelbare kleuren van de lente. Loop door het oudste heidebos van Madeira vlakbij Pico Ruivo, en zie de oude bomen die al bestonden toen Zarco voor het eerst op Madeira aankwam. Bewonder de top van Pico Ruivo, beroemd omdat het het hoogste punt is op het eiland en bekend staat om het uitzicht van kust tot kust.

Funchal/Caniço: Pico Do Arieiro & Pico Ruivo Wandeltransfers

7. Funchal/Caniço: Pico Do Arieiro & Pico Ruivo Wandeltransfers

Profiteer van een ochtendtransferservice vanuit Funchal of Caniço om aan je zelfgeleide wandeling van Pico do Arieiro en Pico Ruivo te beginnen. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie, rijd je in de late ochtend naar Pico Do Arieiro waar de wandeling begint. Uw chauffeur geeft een briefing met alle benodigde informatie over de route en de tijden. Je kunt alleen lopen of je aansluiten bij andere mensen in de groep. Loop van Pico Do Arieiro naar Pico Ruivo, de hoogste berg op het eiland Madeira met 1862 meter hoogte. Je hebt 4 en een half uur om de wandeling te voltooien, wat zelfs voor langzame wandelaars genoeg tijd is. Bewonder adembenemende uitzichten langs het pad en heb het gevoel alsof je boven de wolken loopt. Op het uitdagende pad vind je enkele tunnelwandelingen en de bekende trap naar de hemel. Kom ten slotte aan bij Achada Do Teixeira, het eindpunt van de wandeling. Uw chauffeur wacht daar om u terug te brengen naar uw accommodatie.

Van Funchal: zonsopgang bij Pico do Arieiro met ontbijt

8. Van Funchal: zonsopgang bij Pico do Arieiro met ontbijt

Na het ophalen van het hotel (rond 06:00 uur) brengen we je naar Pico do Arieiro waar we rond 07:00 uur zullen genieten van de zonsopgang. Dit is het hoogste uitkijkpunt van het eiland op 1818 meter hoogte. Zie de zonsopgang onder het genot van een warme kop koffie of thee, een luxe die alleen onze klanten zullen hebben, aangezien er op dat moment geen koffietentjes open zijn. Je kunt een paar soorten koffie kiezen, want we hebben suiker en melk erbij, en we hebben normaal gesproken 3 verschillende opties voor thee. U kunt hiervan genieten, want het is bij onze prijs inbegrepen. We hebben ook sandwiches, wat cake, koekjes, water, jus d'orange, vruchtenjam, kaas, ham, in een ontbijtbuffet. Wij houden rekening met speciale dieetwensen als u dit vooraf aan ons doorgeeft. Na dit alles gaan we terug naar het gebied van Camacha en maken een mooie levada-wandeling in het Paradise Valley-gebied, het duurt ongeveer 40 minuten om te voltooien. De levada-wandeling voegt een leuk tintje toe aan deze tour, aangezien je enkele endemische bomen uit het Laurissilva-bos te zien krijgt. Hierna gaan we terug en als u in plaats daarvan in het stadscentrum wilt worden afgezet, bijvoorbeeld uw hotel, is dat geen probleem voor ons.

Van Funchal: Rabacal Park Transfer & zelfgeleide wandeling

9. Van Funchal: Rabacal Park Transfer & zelfgeleide wandeling

De 25 Fontes Levada is een van de meest populaire op het eiland Madeira. De naam doet denken aan het aantal fonteinen of kleine watervallen dat je kunt tellen zodra je daar aankomt. Beginnend in Rabaçal en gaand naar de 25 Fontes, onthult het pad vele landschappen en prachtige sensaties. Onderweg is het mogelijk om een grote verscheidenheid aan endemische soorten van de flora en fauna van de regio te bewonderen. De gastheer haalt je op en zet je af bij je accommodatie, geeft je essentiële wandelinformatie en enkele andere tips van het eiland. Wandel informatie: - Afstand: 10 kilometer - Duur: 5.00 uur - Maximum minimum. Hoogte: 1000 m / 1300 m De dag voor de wandeling ontvang je (via e-mail of WhatsApp) de exacte ophaaltijd en een weersvoorspelling, zodat je zo goed mogelijk voorbereid bent. *De gepresenteerde schema's kunnen worden gewijzigd in geval van vertraging in het verkeer, slechte weersomstandigheden of zelfs vertraging door de gasten.

Van Funchal: dagwandeling Ponta de São Lourenço/Caniçal

10. Van Funchal: dagwandeling Ponta de São Lourenço/Caniçal

Neem deel aan een rustige wandeling langs een pad aan de oostkant van het eiland in Caniçal, onderdeel van het natuurpark van het eiland. Maak tijdens deze dagwandeling van de gelegenheid gebruik om zowel de noord- als de zuidkust van Madeira te zien. Ontdek en geniet van de unieke fauna en flora, waaronder honderden soorten, of neem een moment om de nieuwsgierige rotsformaties te verkennen, gecreëerd als gevolg van de vulkanische oorsprong van het eiland. Wees getuige van het rotsachtige en contrasterende alternatief voor de altijd groene levada-paden. Geniet van een prachtig uitzicht over de Desertas-eilanden in het zuiden en Porto Santo in het noorden, uitstekende bezienswaardigheden die tijdens uw wandeling aanwezig zijn. Neem aan het einde van de wandeling de kans om te zwemmen in de heldere oceaan, waardoor je tour een unieke en onvergetelijke ervaring wordt.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Avonturen
  • Dagtochten
  • Wateractiviteiten
  • Andere belevenissen
66 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 5

Veelgestelde vragen over Funchal

Welke topattracties zijn een must-see in Funchal?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Funchal?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Porto Moniz

Overzicht activiteiten in Funchal

Wil je alle activiteiten in Funchal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Funchal

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.082 beoordelingen

Vanwege slecht weer hebben we de wandellocatie gewijzigd, maar de gids zorgde ervoor dat het qua lengte en uitdaging vergelijkbaar was. We hadden een prachtig uitzicht en de gids was zeer deskundig en meegaand. Waar je ook terechtkomt, ik raad goede wandelschoenen ten zeerste aan. Veel mensen worstelden tijdens onze wandeling omdat ze alleen sneakers droegen. Wandelstokken kwamen goed van pas, maar zijn misschien niet nodig.

Zeer mooie wandeling, prachtig landschap met veel hoogtepunten. Aanbevolen in de winter, omdat er in de zomer te veel toeristen op pad zijn. In de winter kun je veel dieren zien die in andere seizoenen niet zichtbaar zijn vanwege het lawaai en de drukte van toeristen.

Deze route is niet zo moeilijk als het lijkt. Maar een goede actieve conditie is wel nodig. We hebben een zeer goede gids, die ons goede adviezen en veel informatie geeft. Uitzichten zijn geweldig! als je het niet zeker weet, doe het dan niet. Ik raad het echt aan.

Zeer snelle rondleiding met een gemotiveerde gids die plezier heeft in zijn werk, veel uitlegt en streng let op het naleven van de regels

Absoluut fantastisch speciaal De dame van de instructeur en ook de chauffeur Uitstekend heel erg bedankt