Kies data
Funchal

Wandelen

Funchal Wandelen: Onze meest aanbevolen

Madeira-wandeltocht: van Pico Arieiro naar Pico Ruivo

1. Madeira-wandeltocht: van Pico Arieiro naar Pico Ruivo

De zon komt op terwijl je je hotel verlaat en begint aan je wandelavontuur. Je verlaat het comfort van je kamer in Funchal op het eiland Madeira en wordt naar de op twee na hoogste piek van Madeira gebracht - de schitterende Pico Arieiro. Nip onderweg naar de basis van de piek van een kop koffie of een ander drankje en kijk uit het raam naar de adembenemende schoonheid van het landschap. Tijdens de rit van zeeniveau naar de basis op 1818 meter hoogte kom je langs schitterende flora en fauna. Daarna begin je aan de wandeling over de imposante Pico Arieiro naar het hoogste punt van het eiland, de Pico Ruivo op 1862 meter hoogte. Tot slot daal je af naar Teixeira, waar je op comfortabele wijze teruggebracht wordt naar je hotel. En een dag wandelen is natuurlijk niet compleet zonder een drankje bij een traditionele bar, dus daar pauzeren we zeker ook. De bar in kwestie heeft geweldig uitzicht waardoor je de dag er mooi af kunt sluiten.

Zelfgeleide wandeling Pico do Arieiro - Pico Ruivo Transfer

2. Zelfgeleide wandeling Pico do Arieiro - Pico Ruivo Transfer

Geniet van een betaalbare en flexibele transfer naar Pico do Arieiro om te genieten van de beroemde wandeling helemaal naar Pico Ruivo. Trek in je eigen tempo naar de hoogste en op één na hoogste bergen op Madeira en geniet van ophalen en wegbrengen bij je accommodatie. Instructies worden gegeven door de gastheer, met betrekking tot schema's en waar je langskomt. De dag voor de wandeling ontvang je de exacte ophaaltijd en een weersvoorspelling, zodat je zo goed mogelijk voorbereid bent! Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Funchal en afgezet bij de ingang van Pico do Arieiro om je zelfgeleide wandeling te beginnen. Ervaar het meest verbazingwekkende natuurlijke landschap terwijl je van berg naar berg loopt op het # 1 wandelpad op het eiland Madeira. Als je klaar bent met verkennen, is het einde van de wandeling en de ophaallocatie bij Achada do Teixeira, op de parkeerplaats. Op de terugweg naar je accommodatie, passeer je de stad Santana voor close-up uitzicht op de traditionele driehoekige huizen en heb je een proeverij en het einde van de wandeling, geproduceerd door de lokale bevolking. Wandel informatie: Afstand: 10,5 km Beschikbaarheid: 10.00 uur - 18.00 uur Hoogtewinst: 1862 m / 1540 m

Funchal: zonsopgangwandeling van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo

3. Funchal: zonsopgangwandeling van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo

Ervaar het meest verbazingwekkende natuurlijke landschap terwijl je van berg naar berg loopt tijdens een wandeling van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo. Loop in je eigen tempo met totale vrijheid terwijl je geniet van het fantastische uitzicht. Begin met het ophalen van uw accommodatie. Ontvang vóór je wandeling instructies van je gastheer over schema's en waar je langskomt. De dag voor de wandeling ontvang je de exacte ophaaltijd en een weersvoorspelling, zodat je zo goed mogelijk voorbereid bent. Op de terugweg naar je accommodatie, passeer je de stad Santana voor close-up uitzicht op de traditionele driehoekige huizen en heb je een proeverij en het einde van de wandeling, geproduceerd door de lokale bevolking. De gepresenteerde dienstregelingen kunnen worden gewijzigd in geval van vertraging in het verkeer, slechte weersomstandigheden of zelfs vertraging door de gasten. Zomerrooster: 6.00 - 15.00 uur Winterrooster: 5.00 - 14.00 uur

Van Funchal: gemiddeld canyoning-avontuur met transfer

4. Van Funchal: gemiddeld canyoning-avontuur met transfer

Begin met ophalen van Funchal, Canico of Câmara De Lobos en rijd naar de canyoning-locatie. Ontmoet je gidsen en ontvang al je uitrusting voor de activiteit. Maak een wandeling van 20 minuten naar de ingang van een beek waar de eerste veiligheidsbriefing zal plaatsvinden. Abseil onderweg adembenemende watervallen, spring en zwem in prachtige natuurlijke poelen, altijd omringd door ongelooflijke landschappen. Met natuurlijke glijbanen, abseilen en sprongen in natuurlijke rotspoelen zullen de canyons je hart zeker sneller doen kloppen. Het begin van de beek heeft enkele verticale uitdagingen (20 m), kleine wandelgedeelten en veel speelplaatsen. De rivier zal de hele tijd stromen met verschillende optionele sprongen. De uitdaging gaat verder na een korte snackpauze met watervallen. Gidsen zullen de hele dag door foto's en video's van je ervaring maken, die je daarna toegestuurd krijgt. Aan het einde van de reis is er vervoer om je terug te brengen naar het park waar je je avontuur begon.

Madeira: daguitstap voor levadawandeling in de Rabaçalvallei

5. Madeira: daguitstap voor levadawandeling in de Rabaçalvallei

Vanuit Funchal reis je naar het beginpunt van je wandelroute door het 'levada'-irrigatiesysteem, dat in de 16e eeuw door de eerste kolonisten van Madeira werd ontwikkeld. Daal vanaf het plateau van Paul da Serra af naar het gasthuis van Rabaçal en wandel naar de waterval van de Levada do Risco. Vanaf daar loop je naar de Levada das 25 Fontes, die op het hoogste punt voornamelijk door heide omgeven wordt. Je wandelt verder totdat je een kleine lagune aan de voet van een enorme klif bereikt. Hier heb je een uitzicht over 25 natuurlijke bronnen die via watervallen in het meer stromen. Je neemt een andere route terug en wandelt door een tunnel die water naar het zuiden van het eiland brengt. Onderweg kun je de enorme verscheidenheid aan inheemse flora en fauna bewonderen.

Madeira: wandeling langs de 25 fonteinen van Rabaçal

6. Madeira: wandeling langs de 25 fonteinen van Rabaçal

Rabaçal is een natuurreservaat op het eiland Madeira dat in 1999 tot UNESCO Werelderfgoed werd uitgeroepen. Hier vind je een landschap van adembenemende schoonheid, vele watervallen en unieke flora en vegetatie. En daarvan hoef je niets te missen tijdens deze wandeling met gids. De 25 fonteinen-wandeling brengt je eerst naar de grootste vallei van Madeira, in de richting van het Rabaçal-reservaat. Onderweg wandel je door 2 van Madeira's oudste levada's, elk met een opmerkelijk groenblijvend landschap bezaaid met mooie watervallen. De 25 fonteinen verwijzen naar de 25 natuurlijke bronnen die je op je wandeling gaat ontdekken. Elke bron ontspringt in een klein kristalhelder meer dat omringd wordt door dichte begroeiing. Pas op. Als je hier bent, wil je misschien nooit meer weg. Laat je meevoeren door de schoonheid van deze paradijselijke oase, terwijl op de achtergrond het water ruist en de vogels zachtjes kwetteren. Voor natuurliefhebbers is deze wandeling een uitnodiging om een uniek en adembenemend stukje hemel te aanschouwen. Rabaçal is een paradijs vol watervallen, meren en betoverende fonteinen. En er is geen betere manier om deze natuur te ervaren dan met een gids.

Zonsopgangtransfer naar Pico Do Arieiro en wandeling naar Pico Ruivo

7. Zonsopgangtransfer naar Pico Do Arieiro en wandeling naar Pico Ruivo

Verken de hoogste berg van Madeira op paden die alleen te voet bereikbaar zijn met deze begeleide wandeling van Pico Do Arieiro naar Pico Ruivo. Geniet van een handige transfer in een minibus met airconditioning van Funchal of Canico naar Pico Do Arieiro. Word 's ochtends vroeg opgehaald bij uw accommodatie in Funchal of Canico. Leun achterover en ontspan in een ruime minibus terwijl je door het platteland rijdt naar Pico Do Arieiro, de 3e hoogste berg van het eiland. Wandel voor zonsopgang naar de top en geniet van de talloze kleuren die de lucht schilderen. Neem de tijd terwijl je loopt en bepaal je eigen tempo of sluit je aan bij anderen in de groep. Het duurt 4 en een half uur om de wandeling te voltooien, maar het kan langer duren, afhankelijk van het behendigheidsniveau van de groep. Reis van Pico Do Arieiro naar Pico Ruivo, de hoogste berg op het eiland Madeira met 1862 meter hoogte. Kijk uit voor levendig gekleurde vogels terwijl je boven de wolken loopt. Ga door tunnels en ga het beroemde Stairway to Heaven-pad op. Ga verder naar Achada Do Teixeira, waar u aan boord kunt gaan van de minibus voor de rit terug naar uw accommodatie.

Ochtendtransfer naar Pico Do Arieiro en wandeling naar Pico Ruivo

8. Ochtendtransfer naar Pico Do Arieiro en wandeling naar Pico Ruivo

Profiteer van een ochtendtransferservice vanuit Funchal of Caniço om aan uw zelfgeleide wandeling van Pico do Arieiro en Pico Ruivo te beginnen. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie, rijd je in de late ochtend naar Pico Do Arieiro waar de wandeling begint. Uw chauffeur geeft een briefing met alle benodigde informatie over de route en de tijden. Je kunt alleen lopen of je aansluiten bij andere mensen in de groep. Loop van Pico Do Arieiro naar Pico Ruivo, de hoogste berg op het eiland Madeira met 1862 meter hoogte. Je hebt 4 en een half uur om de wandeling te voltooien, wat zelfs voor langzame wandelaars voldoende tijd is. Bewonder adembenemende uitzichten langs het pad en voel alsof je boven de wolken loopt. Op het uitdagende pad vind je een paar tunnelwandelingen en de beroemde trappen naar de hemel. Kom ten slotte aan bij Achada Do Teixeira, het eindpunt van de wandeling. Uw chauffeur wacht daar om u terug te brengen naar uw accommodatie.

Eiland Madeira: Caldeirão Verde Levada-wandeling

9. Eiland Madeira: Caldeirão Verde Levada-wandeling

Caldeirão Verde betekent groene ketel in het Portugees en beschrijft goed de omgeving van deze 6,5 kilometer lange wandeling. Deze levada -wandeling van een halve dag neemt je mee door het hoogste deel van Santana. Een levada is een aquaduct of irrigatiekanaal dat uniek is voor het eiland Madeira. Dit is zonder twijfel een van de mooiste levada's op Madeira. Gelegen in het Laurissilva-bos, zijn de hoogtepunten van het parcours een fantastisch uitzicht op São Jorge en een reeks tunnels van natuurlijk basaltgesteente. Begin in het smaragdgroene regenwoud van Queimadas en geniet van schilderachtige uitzichten over dorpen terwijl je langs de kronkelende levada en door 5 korte natuurlijke tunnels volgt. Wanneer je aankomt in Caldeirão Verde , zul je je vergapen aan de majestueuze waterval.

Madeira: Levada-wandeling en Caldeirão Verde-watervallen

10. Madeira: Levada-wandeling en Caldeirão Verde-watervallen

Madeira biedt een ongekende schoonheid, vriendelijke bevolking en ongelooflijke levada- of irrigatiekanalen die rechtstreeks naar de Atlantische Oceaan leiden. Vandaag ga je deze levada's verkennen met je gids. Vanuit Parque Florestal das Queimadas wandel je door de weelderige vegetatie en langs charmante stenen paden diep het bos in. Geniet onderweg van een fantastisch uitzicht op Santana en São Jorge en krijg de kans om foto's te maken van de Verde-lagune en waterval. Je wandeling van 4,5 uur voert je door een divers landschap van flora en fauna, en je gids helpt je de verschillende levensvormen hier te spotten. De reis zal goed worden begeleid met zaklampen en wandelstokken om de wandeltocht aangenamer te maken. Wanneer je de Caldeirão Verde-waterval bereikt, kun je genieten van een picknick van 30 minuten in dit idyllische landschap voordat je terugkeert naar het startpunt.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Avonturen
  • Transfers
72 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 72

Sitemap Funchal

Wil je alle activiteiten in Funchal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Funchal

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.082 beoordelingen

Het was een fantastische trip. Alles was heel goed geregeld van begin tot einde. Onze gids, Charlotte ( afkomstig van België ) en haar collega waren fantastische gidsen. Ze legde alles goed uit. En er was regelmatig een korte pauze, dat was nodig met die warmte. Ze beantwoorde al onze vragen en ze was bezorgd om de hele groep. De adrenaline was zo hoog, dank aan Charlotte dat we de adembenemende uitzichten boven de wolken hebben kunnen zien. Een trip om nooit te vergeten en zeer zeker een aanrader. Een dikke plus voor Lido-Tours.

Our guide Sara(h) and busdrives Nuno where the best. With fun, good vibes and almost fluently multiple languaged Sara(h) did teach the group lots of interesting things about the surrounding and all the plants in there and she continuesly be aware of safety for all of us. Thanks Sara(h)! The walks can be a bit challenging and crowdy, but it’s a Beautiful place with a spectacular waterfall at the farrest point on the route!

Onze gids Sarah was gewoon geweldig: ze houdt van haar eiland, vertelt veel interessante feiten en cijfers tijdens de wandeling en is altijd erg gevoelig voor de behoeften van haar gasten. De wandeling is makkelijk te doen en afwisselend. Helaas stromen de bronnen hopeloos over... Vooral het laatste stuk van de wandeling is erg mooi en ook een beetje avontuurlijk met het oversteken van een 850m lange tunnel.

Een levada met heel weinig mensen en een heel mooi landschap. Zeer comfortabel omdat het bijna allemaal vlak is en vol schaduw omdat het midden in het bos naast de levada gaat. Onze gids Charlotte was erg aardig om voor de groep te zorgen en gaf ons veel uitleg over de planten die we vonden. Sterk aanbevolen excursie, vooral als je wilt ontsnappen aan de overbevolking.

We hadden een geweldige wandeling met Sarah! Voor aanvang wordt een korte stop gemaakt met de mogelijkheid om naar het toilet te gaan. Het tempo was helemaal goed en er was veel uitleg! Aan het einde kom je bij een lange tunnel, zaklamp is zeker nodig.