Funchal Watersport

Funchal Watersport: Onze meest aanbevolen

Madeira: Beginner Canyoning - Niveau 1

1. Madeira: Beginner Canyoning - Niveau 1

Begeef je op een canyoning-tour die geschikt is voor alle niveaus, ontworpen als je eerste kennismaking met deze buitenactiviteit. Sluit je aan bij je deskundige gids terwijl je je op een veilige en leuke manier een weg baant door de kloof over verschillende obstakels. Begin met het ophalen van uw hotel in Funch of de omliggende gebieden. Reis naar het startpunt en ga aan de slag met je uitrusting. Spring in kristalheldere rivierpoelen, glijd op natuurlijke waterglijbanen en klim langs de muren met een touw. Verken het ongerepte en ongerepte binnenland van het eiland. Rappel tot 10 meter hoog en spring van hoogtes tot ongeveer 5 meter. Als je je niet op je gemak voelt bij een aspect van de activiteit, zijn er altijd alternatieven. Ontdek de prachtige, ongerepte natuur op het eiland Madeira. Veel plezier in een grote natuurlijke speeltuin en leer leuke technieken die je veilig door de kloof zullen brengen. Foto's van de activiteiten van de dag worden u daarna toegestuurd.

Madeira: niveau-1 canyoning-avontuur

2. Madeira: niveau-1 canyoning-avontuur

Ontdek waarom het eiland Madeira een van de vijf beste plekken ter wereld is voor canyoning tijdens deze avontuurlijke canyoning-tour. Daal watervallen af en ervaar de natuurlijke pracht van het gebied. Ga naar de bergen waar je je canyoning-uitrusting zult ontvangen. Nadat je uitgedost bent, is het tijd voor een kleine wandeling door een van de meest indrukwekkende natuur die Madeira te bieden heeft. Daal glinsterende watervallen af, waar het bronwater van de bergen altijd stroomt. Zwem in de natuurlijke zwembaden langs de canyons. In sommige van de canyons heb je misschien ook de mogelijkheid om van natuurlijke waterglijbanen te glijden. Zodra de activiteit is afgelopen, trekt u uw droge kleren weer aan en keert u terug naar uw accommodatie.

Madeira: zwemmen met dolfijnen

3. Madeira: zwemmen met dolfijnen

In het kristalheldere water van het natuurreservaat  Ponta se Sao Lourenco kun je zwemmen met dolfijnen in hun natuurlijke leefomgeving. Onder begeleiding van een deskundig team gidsen en duikers leer je met welke benaderingstechnieken je met deze verbazingwekkend intelligente wezens kunt communiceren. Eenmaal in het water blijf je de hele tijd veilig verbonden met de boot. Glij over het water en zwem met de dolfijnen voor, naast en achter je. Leer deze prachtige zoogdieren in hun natuurlijke habitat kennen en creëer onvergetelijke momenten.  Tijdens het zwemmen maakt je gids foto's van jou met de dolfijnen als herinnering aan deze bijzondere ervaring.

Madeira: duikervaring

4. Madeira: duikervaring

Je duikavontuur begint met een korte theorieles over de praktijk van het duiken voordat je een proefduik maakt in het ondiepe water van het zwembad. Zodra u zich op uw gemak voelt en weet hoe u met de apparatuur moet omgaan, bent u klaar voor het echte werk. Je duikinstructeur neemt je mee voor een opwindende duik in de zee om de spectaculaire onderwaterwereld van Madeira te verkennen. De duik zelf duurt ongeveer 45 minuten op een maximale diepte van 12 meter. Aan het einde van de tour ontvang je een certificaat van deelname om je volgende onderwateravontuur een absoluut briesje te maken.

Van Funchal: gemiddeld canyoning-avontuur met transfer

5. Van Funchal: gemiddeld canyoning-avontuur met transfer

Begin met ophalen van Funchal, Canico of Câmara De Lobos en rijd naar de canyoning-locatie. Ontmoet je gidsen en ontvang al je uitrusting voor de activiteit. Maak een wandeling van 20 minuten naar de ingang van een beek waar de eerste veiligheidsbriefing zal plaatsvinden. Abseil onderweg adembenemende watervallen, spring en zwem in prachtige natuurlijke poelen, altijd omringd door ongelooflijke landschappen. Met natuurlijke glijbanen, abseilen en sprongen in natuurlijke rotspoelen zullen de canyons je hart zeker sneller doen kloppen. Het begin van de beek heeft enkele verticale uitdagingen (20 m), kleine wandelgedeelten en veel speelplaatsen. De rivier zal de hele tijd stromen met verschillende optionele sprongen. De uitdaging gaat verder na een korte snackpauze met watervallen. Gidsen zullen de hele dag door foto's en video's van je ervaring maken, die je daarna toegestuurd krijgt. Aan het einde van de reis is er vervoer om je terug te brengen naar het park waar je je avontuur begon.

Madeira: kajak- en snorkeltour door het natuurreservaat Garajau

6. Madeira: kajak- en snorkeltour door het natuurreservaat Garajau

Nadat je bent opgehaald bij Funchal, begin je de dag in de haven waar je alles leert wat je moet weten over kajakken voordat je naar het natuurreservaat gaat. Geniet bij aankomst in Garajau van een peddeltocht van 40 minuten richting Lazareto. Stop voor een pauze op het prachtige kiezelstrand en geniet van het uitzicht op de omliggende rotspartijen uit vervlogen tijden. Ontdek daarna het inheemse zeeleven van Madeira terwijl je snorkelt door kristalhelder water. In het geval van slechte weersomstandigheden heeft u in plaats daarvan de mogelijkheid om de zee te verkennen vanuit de veiligheid van uw kajak. Sluit de dag af met een duik op een klif voordat je terugkeert naar je hotel voor de avond.

Funchal: duikervaring voor beginners

7. Funchal: duikervaring voor beginners

Leer de basisprincipes van duiken van een PADI-instructeur en ontdek een van de riffen van Funchal. Oefen je nieuwe vaardigheden in een zwembad om je op je gemak te voelen, voordat je begint aan je eerste duik rond een ondiep rif, waar je kunt genieten van de levendige kleuren en de verbazingwekkende verscheidenheid van het Atlantische onderwaterleven. Begin de ervaring bij het Madeira Divepoint, dat een eigen privérif heeft. Na een introductie en veiligheidsbriefing, oefen je met ademen en drijven in een zwembad om vertrouwd te raken met de apparatuur. Om te eindigen, ga je naar het rif om een ongelooflijke onderwaterwereld te verkennen. Kom oog in oog te staan met kleurrijke vissen en opvallend koraal terwijl je geniet van de spanning van je eerste duik.

Funchal: surfles op Madeira Island Group

8. Funchal: surfles op Madeira Island Group

Neem deel aan een surfles in de heldere Atlantische wateren bij het eiland Madeira en leer voor het eerst de leuke sport of verbeter je surfvaardigheden met een deskundige instructeur. Geniet van het gemak van een hotelovername van Funchal en laat u direct afzetten bij de beste surfplekken op het eiland. Begin je les met een warming-up en een technische demonstratie op het strand voordat je het water opgaat om wat golven op te vangen. Voel het koele water onder je glijplank en de adrenaline die door je heen stroomt nadat je je eerste golf hebt gevangen. Geniet van de beste surfplekken voor beginners op het eiland Madeira, waaronder Praia do Seixal, Praia de Machico en Porto da Cruz, waar je instructeur je zal brengen om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke ervaring krijgt.

Van Funchal: Canyoning op het eiland Madeira voor beginners

9. Van Funchal: Canyoning op het eiland Madeira voor beginners

Laat je gids hun passie voor canyoning met je delen tijdens deze tour op beginnersniveau vanuit Funchal. Glij en zwem door weelderige natuurlijke omgevingen op het prachtige eiland Madeira. Je wordt opgehaald vanuit het comfort van je hotel in Funchal en naar het startpunt van de canyoning gebracht. Maak kennis met de benodigde uitrusting en maak een korte wandeling om ervoor te zorgen dat alle apparatuur goed is afgesteld. Luister naar een korte briefing over de reis. Begin je avontuur van het oversteken van waterlijnen, zwemmen, glijden, abseilen en springen. Bewonder de diversiteit aan landschappen en de rijke flora. Vul je energie aan met een snack en een waterstop. Neem foto's en video's van uw reis mee naar huis. Eet meer snacks voordat je terugkeert naar je hotel in Funchal.

Ribeiro Frio: canyoning-ervaring van 3 uur voor beginners

10. Ribeiro Frio: canyoning-ervaring van 3 uur voor beginners

Je canyoning-ervaring van 3 uur vindt plaats op een bergachtig waterparcours. Om de natuurlijke obstakels te overwinnen moet je zwemmen, springen en vanaf kleine watervallen abseilen. Je hoeft alleen maar een handdoek, zwemkleding, sportschoenen (die nat mogen worden) en schone kleding mee te nemen. Alle andere uitrusting, waaronder een veiligheidsharnas en een wetsuit, wordt verstrekt. Neem je zin in avontuur mee en loop door het weelderige landschap van Madeira en over rotsachtige paden om de abseillocatie te bereiken. Eenmaal veilig vast met je harnas, abseil je van de watervallen naar beneden. Het maakt niet uit als je dit nog nooit hebt gedaan. De gidsen letten extreem op de veiligheid en hebben een professionele training doorlopen. Na afloop heb je vast interesse in deze spannend sport en wil je misschien nog wel een niveau hoger.

  • Wateractiviteiten
26 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Funchal

Welke topattracties zijn een must-see in Funchal?

De topattracties in Funchal zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Funchal?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Porto Moniz

Sitemap Funchal

Wil je alle activiteiten in Funchal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Funchal

Mooie toer. Het team heeft veel moeite gedaan om dieren te zien. Ik heb de tour 2 * gedaan, maar kon helaas niet met dolfijnen zwemmen. Je kunt met 2 soorten zwemmen. De ene is in de zomer en de andere in de winter. In september zijn er waarschijnlijk 1-2 weken waar er geen zijn. Het werkt tot 90% goed dat de toeristen het water in kunnen. Maar ik zag verschillende walvissen, soms zelfs heel dichtbij. Deels hoge golven. Tip voor iedereen die gevoelig is voor zeeziekte: adem mee met de golven, d.w.z. adem langzaam in als er een golf is (dit helpt ook bij de zeer bochtige wegen. Zodra er een bocht komt, langzaam inademen en uitademen op een "rechte " rekken)

Een geweldige ervaring. De gids, Christina, was super informatief en vriendelijk. We voelden ons veilig en slaagden erin om binnenkort dolfijnen te zien en te zwemmen. Voor mensen zoals wij die niet gewend waren om te snorkelen was het een beetje uitdagend om dicht bij de boot te blijven en tegelijkertijd snorkels te gebruiken, maar dankzij zeer duidelijke instructies is het ons gelukt. De hele activiteit brengt je samen met het zeeleven en de natuur en was een van, zo niet de meest memorabele ervaringen van onze reis naar Madeira! Aan het einde maakte de schipper spinbochten die bijdroegen aan ons plezier. Dank je!

Super vriendelijke en behulpzame gidsen die alles proberen mogelijk te maken zodat je met de dolfijnen kunt zwemmen. Het enige wat ik niet leuk vond, was dat duikbrillen en snorkels met vreemden moesten worden gedeeld zonder te wassen of te desinfecteren. In tijden van Corona, maar ook anderszins, in het ergste geval onaangenaam tot besmettelijk.

Zeer vriendelijke mensen. Snel en eenvoudig evenement bestellen. We hebben ongeveer 2 uur gevaren. Na ongeveer 20 minuten zagen we de eerste groep doplhins. We zagen ook een schildpad. Als u geïnteresseerd bent in dit soort ervaringen, raad ik dit ten zeerste aan. Eerlijke prijs, geweldige ervaring, erg aardige mensen.

Doet precies wat het belooft, het was echt indrukwekkend.