Kies data

Fundação Serralves

Fundação Serralves: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Porto: hop on, hop off-bus met opties boottocht & wijnkelder

1. Porto: hop on, hop off-bus met opties boottocht & wijnkelder

Verken de wijk Porto op eigen gelegenheid. Je maakt gebruik van een 48-uurse hop on, hop off-blauwe buskaart, een rondvaart met een blauw bootticket en profiteert van een bezoek aan een wijnkelder met port (optioneel). Beleef de perfecte combinatie van historische landschappen en de Douro rivier en kom meer te weten over de traditie van portwijn. Je hebt de mogelijk om tegen een aantrekkelijke prijs de steden Porto, Gaia en Matosinhos te bezoeken met de sightseeingbus en historische bezienswaardigheden te zien tijdens de rondvaart. Je komt ook meer te weten over de culturele betekenis van het produceren van portwijn in een wijnkelder (optioneel).  Speciale tijdschema's: De dag voorafgaand aan het Sint-Jansdag:  van 08:30 uur tot 13:30 uur Sint-Jansdag:  van 14:00 uur Kerstavond: van 08:30 uur tot 13:30 uur Kerstdag: van 14:00 uur Nieuwjaarsavond: van 08:30 uur tot 13:30 uur Nieuwjaarsdag: van 14:00 uur

Porto: toegangsbewijs voor Fundação Serralves

2. Porto: toegangsbewijs voor Fundação Serralves

Ontdek het museum voor moderne kunst van Serralves, waarvan het hele landschap en architectonisch  erfgoed in 2012 werd geclassificeerd als nationaal monument.  Het bestaat uit het museum voor hedendaagse kunst, het Casa do Cinema Manoel de Oliveira (beide van architect Álvaro Siza), Serralves Villa ( een uniek voorbeeld van Art Deco-architectuur) en het 18 hectare grote Serralves-park, dat onlangs werd aangevuld met de baanbrekende Treetop Walk: een verhoogde loopbrug dicht bij de boomtoppen. Het Serralves Museum of Contemporary Art is ontworpen door Álvaro Siza Vieira, een winnaar van de Pritzker Prize. Het museum voor hedendaagse kunst presenteert tentoonstellingen van vooraanstaande Portugese en buitenlandse kunstenaars, concerten, dansdemonstraties en uitvoeringen. Het filmhuis voor Manoel de Oliveira biedt regelmatig toegang tot het werk van de regisseur en presenteert tentoonstellingen, filmseries en conferenties.  Villa Serralves is een uniek voorbeeld van Art Deco-architectuur. Toonaangevende Europese meubelontwerpers zoals Émile Jacques Ruhlmann, René Lalique en Edgar Brandt hebben bijgedragen aan het interieur. Serralves Park Het 18 hectare grote park, ontworpen door Jacques Gréber, is een uniek voorbeeld van het natuurlijke erfgoed van Portugal. Het park bestaat uit verschillende gebieden met tuinen, bossen, een traditionele boerderij en een Treetop Walk. Treetop Walk, ontworpen door architecten Álvaro Siza Vieira en Carlos Castanheira, is een verhoogd pad nabij de boomtoppen waarop je de biodiversiteit van Serralves Park kunt zien.

Porto: fietstocht van 3 uur

3. Porto: fietstocht van 3 uur

Bekijk de bezienswaardigheden van Porto op de fiets tijdens een 3 uur durende sightseeingtour langs de gedenkwaardige monumenten van de stad. Krijg toegang tot gebieden die andere je met andere voertuigen niet kan bereiken en ga verder dan je te voet kan. Ontdek bezienswaardigheden in de oude binnenstad en fiets over de fietspaden van van het stadspark. Steek de Douro-rivier over per boot en ontdek de havenwijnkelders van Gaia. Bekijk onderweg het voormalige douanekantoor van het congrescentrum Alfândega do Porto en bewonder de spanwijdte van de Arrábida-brug en de overblijfselen van het kasteel van São João da Foz. Fiets langs het fijne zandstrand van Matosinhos, zoek naar vogels in Calém Garden en bereik het magische vissersdorp São Pedro da Afurada. Ontdek waar het Portwijnmuseum, het Trammuseum en het Museu Serralves (museum voor hedendaagse kunst) zich bevinden. Bezoek de overblijfselen van São Francisco do Queijo (kaaskasteel), ga terug naar de natuur in het natuurreservaat Douro Estuary en kijk vol ontzag naar de golfbreker Foz do Douro.

Porto Stad Hele dag Minibus Tour, Lunch & Wine Tasting

4. Porto Stad Hele dag Minibus Tour, Lunch & Wine Tasting

Deze rondleiding door de stad Porto begint in het historische centrum, waar u de gelegenheid om de kathedraal, het São Bento treinstation, bekend om zijn prachtige tegels die belangrijke momenten in de geschiedenis van Portugal te bezoeken zult hebben, en stoppen bij de Lello boekhandel. Gedurende de hele dag tour leer je over de straten, pleinen en locaties in het historische centrum, met inbegrip van het Praça da Batalha, Santa Catarina Street, Majestic Coffee House, Bolhão Markt en Aliados Avenue. Later in de ochtend bezoekt u een port wijnkelder, leren hoe de wijn wordt gemaakt, zien een aantal van de meest zeldzame flessen die momenteel bestaan, en geniet van een haven wijnproeverij. Stoppen voor de lunch een restaurant in Ribeira, en geniet van het prachtige uitzicht tijdens een diner. In de middag zie je de stad vanuit een ander perspectief op een 1 uur durende cruise, en je zult ook een kans hebben om alle bruggen die Porto verbinding te Vila Nova de Gaia te zien. Tot slot zie je Boavista, Serralves en Foz als u op reis naar Castelo do Queijo, waar u een pauze kunt nemen, een hapje of een drankje, of gewoon genieten van het prachtige uitzicht op de zee.

Porto City Tour met riviercruise en wijnproeverij

5. Porto City Tour met riviercruise en wijnproeverij

Geniet van een 8-uur durende tour die je meeneemt naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Porto. In de ochtend reis je met de auto om belangrijke monumenten te zien, zoals het historische Café Majestic, de Clérigos-toren en -kerk, de boekwinkel van Lello, de kathedraal van Sé, het station van São Bento, de lanen Boavista en Aliados. Je zult ook het Serralves Museum, de Bolhão-markt, Foz do Douro, het Crystal Palace, de Ribeira-regio en meer bezoeken. Ga 's middags naar een portwijnkelder voor een proeverij. Ga daarna aan boord van een Douro-rivierboot voor een cruise van 50 minuten die u onder de zes bruggen van de stad door brengt: St. John, Arrabida, St. Luís, St. Maria, Freixo en Infante.

Overzicht activiteiten in Fundação Serralves

Wil je alle activiteiten in Fundação Serralves ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Fundação Serralves

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 454 beoordelingen

De waarheid is dat heel goed voor de mensen daar. Het kwam iets na uren aan, maar het is normaal dat het allemaal overstroomde. De cruise is erg goed, maar je moet er nogal wat zijn voordat je een goede plek kunt krijgen.De wijnmakerij is de Burmester.Bel van tevoren om te reserveren, anders moet je het in een andere taal doen of heb je geen ruimte meer. De wijnmakerij zonder meer in 20 'ze vertellen je het verhaal en dat is alles.

De beste manier om een algemene rondleiding door de stad te krijgen. Ga rond elk van de lijnen (blauw en oranje) en kies vervolgens wat je wilt bezoeken/weten. De optie met een boottocht en bezoek aan een wijnkelder is de moeite waard.

Toeristenbus met haltes op belangrijke punten van bezoeken aan belangrijke monumenten, cruiseschepen en wijnhuizen

De busrit was erg goed, uitleg ook, je kon zo naar zee rijden! De boottocht op de Douro was ook super!

Hielp in de eerste dagen van de vakantie om erachter te komen waar elke plaats is en de afstanden.