Desfiladero de los Gaitanes

Desfiladero de los Gaitanes: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Caminito del Rey: begeleide wandeling

1. Caminito del Rey: begeleide wandeling

Laat je innerlijke avonturier prikkelen door een begeleide tocht over de bekroonde Caminito del Rey, een pad dat zich uitstrekt tussen El Chorro en de Gaitanes-kloof, en dat meer dan 100 jaar geleden in de rots werd aangelegd voor de arbeiders van de waterkrachtcentrale van El Chorro. Met hangende loopbruggen en glazen observatiedekken is het moeilijk om niet versteld te staan over het panoramische uitzicht op de Guadalhorce-rivier. Bewonder ook de ingewikkelde promenades op meer dan 100 meter van de grond. Geniet van de schoonheid van de canyons en de grote vallei, gezien van bovenaf. Geniet van de vele fotomogelijkheden en leg het adembenemende landschap vast, dat als een van de beste uitzichten van heel Andalusië wordt beschouwd. Langs de route hoor je het echte verhaal achter de bouw van dit grootse bouwwerk. Bewonder het oorspronkelijke pad en de uitgehouwen tunnels. Leer meer over de plaatselijke flora, fauna en geologie van deze unieke natuurlijke omgeving. 

Vanuit Málaga: rondleiding Caminito del Rey per bus

2. Vanuit Málaga: rondleiding Caminito del Rey per bus

Wandel op de Caminito del Rey, een hangend wandelpad omgeven door een schilderachtig landschap, met een gids op een tocht vanuit Málaga.Langs de route leer je het echte verhaal achter de bouw van dit grootse kunstwerk kennen. Stap in Málaga op de bus en reis naar Ardales. Krijg een veiligheidsbriefing van je gids en maak je helm vast. Begin de eenrichtingswandeling van Caminito del Rey bij de noordelijke toegang en ga naar de zuidelijke toegang. Passeer bergen die miljoenen jaren geleden zijn ontstaan en verticale ravijnen die zijn gehouwen door de kracht van de rivier de Guadalhorce. Luister naar verhalen over avonturiers en bergbeklimmers. Luister naar verhalen over een bezoek van een van de machtigste mannen uit de geschiedenis van Spanje: koning Alfons XIII. De route is 7,7 kilometer lang, maar het is een eenvoudige wandeling, vooral met de gids die je gezelschap houdt. Aan het einde van de route keer je terug naar je bus en word je teruggebracht naar Málaga.

El Chorro: Caminito del Rey begeleide tour met pendelbus

3. El Chorro: Caminito del Rey begeleide tour met pendelbus

Ervaar van een betoverende, historische natuurwandeling over El Caminito del Rey ("Het Koningspaadje") samen met een deskundige gids. Bekijk indrukwekkende landschappen en kom meer te weten over de geschiedenis van het Desfiladero de Los Gaitanes-ravijn. Ontmoet je gids bij de receptie van Hotel La Garganta, bij de kloof van El Chorro. Zodra de groep is gevormd (max. 30 personen per gids), ga je met de pendelbus met je gids naar de ingang. Steek de 3 km lange voetgangersbrug over die langs de wanden van de kloof is gebouwd en die werd ingehuldigd door koning Alfonso XIII. Voel de sensatie terwijl je hoogten tot 101 meter bereikt, en op andere gedeelten, waar de breedte slechts 1 meter is. Kom aan het einde van de wandeling aan bij de zuidelijke ingang, waar je je auto hebt geparkeerd, en relax welverdiend aan de bar.

Caminito del Rey: begeleide wandeltocht met tickets

4. Caminito del Rey: begeleide wandeltocht met tickets

Ontdek een buitengewoon mooi landschap ten noorden van Málaga op een uitstap van een halve dag naar het wandelpad Caminito del Rey. Geniet van het uitzicht op de Gaitanes-kloof, luister naar de verhalen van je gids en zie de Koningsstoel. Ontdek een loopbrug van meer dan 3 kilometer tegen de rotswanden van de Gaitanes-kloof (Desfiladero de los Gaitanes). Bekijk een van de mooiste natuurgebieden van de provincie bij een kloof die is ontstaan door de rivier de Guadalhorce. De route kan tot 105 meter hoogte reiken. Het totale traject van de Caminito del Rey is 7,7 kilometer. Begin te voet en volg het pad dat van noord naar zuid afdaalt. Ontdek en bezoek de Koningsstoel als onderdeel van je reis. Ga mee met een Spaanssprekende gids die je begeleidt. Hoor anekdotes en alle bijzondere verhalen over de locatie en de aanleg van de loopbrug.

Costa del Sol & Málaga: begeleide tour naar Caminito del Rey

5. Costa del Sol & Málaga: begeleide tour naar Caminito del Rey

Bereid je voor op een dag vol avontuur terwijl je langs de muren van de El Chorro-kloof in Málaga over de Caminito del Rey wandelt. Volg je gids op een veilig pad dat naar de voetgangersbrug leidt die door de Desfiladero de los Gaitanes loopt. Je wordt opgehaald bij een trefpunt in Málaga en reist naar Ardales. Je maakt een korte stop in het witte dorp Ardales, waar je in een lokale gelegenheid een ontbijt kunt kopen voordat je aan de activiteit begint. Keer weer terug naar de bus en ga verder tot je het noordelijke toegangspunt van de Caminito del Rey bereikt. Daarna loop je door een lange tunnel en bereik je het oorspronkelijke pad dat je voert naar de ingang van het ravijn. Vervolgens krijg je een helm en luister je naar de veiligheidsinstructies. Je krijgt te horen wat je tijdens de trekking kunt verwachten, en de gids zal je aan het eind van de groep vergezellen om je vragen onderweg te beantwoorden terwijl je van de ervaring geniet. Passeer de kloof van de Gaitanes, een natuurlijke pas over de heuvels die de kustlijn van Málaga van de eilanden scheidt met de rivier de Guadalhorce eronder. Maak een veilige en comfortabele wandeling omgeven door een adembenemend landschap. El Caminito del Rey, na vele jaren volledig verlaten te zijn geweest, is nu een herbouwd pad dat zich uitstrekt tussen 2 kloven en een grote vallei. Na de afdaling van noord naar zuid bereikt je de uitgang waar de bus op je wacht. Nadat de hele groep is ingestapt, keer je met de bus weer terug naar Costa del Sol, waar je wordt afgezet bij het ophaalpunt.

Vanuit Málaga: dagtour Caminito del Rey

6. Vanuit Málaga: dagtour Caminito del Rey

Ga op avontuur langs El Caminito del Rey en loop 100 meter boven de rivier de Guadalhorce. Ontdek de Conde de Guadalhorce Dam, de kloof Desfiladero de los Gaitanes en de geschiedenis van de rivier Guadalhorce en het belang ervan voor El Caminito del Rey. Ontmoet je gids en stap in je bus voor een ritje richting de Conde de Guadalhorce-dam. Begin je wandeltocht en leer hoe de dam het belangrijkste waterreservaat van Málaga is. Je gids vertelt je over de geschiedenis van de Desfiladero de los Gaitanes en hoe de canyon is uitgesleten door de Guadalhorce. Bereid je voor om je zenuwen op de proef te stellen tijdens een hoog avontuur op El Caminito del Rey. Volg het pad dat ongeveer 3 kilometer lang en minder dan 1 meter breed is en 100 meter boven de rivier de Guadalhorce hangt. Bekijk de aanleg van een waterkanaal van de stuwmeren in het noorden naar El Chorro en hoe het pad werd aangelegd voor het onderhoud van het kanaal. Het pad staat bekend als El Caminito del Rey (Het Koningspaadje), omdat het in gebruik genomen is door koning Alfonso XIII.

Vanuit Sevilla: Caminito del Rey (hele dag wandelen)

7. Vanuit Sevilla: Caminito del Rey (hele dag wandelen)

Je vertrekt 's ochtends uit Sevilla en rijdt in 2 uur in een personenbus naar het beginpunt van het beroemde wandelpad El Caminito del Rey. Bij aankomst in het dorp Ardales kun je op eigen kosten genieten van een kop koffie of een ontbijtje om je energie te geven voor de wandeling van 7 km. Je stapt op het gerenoveerde wandelpad van houten planken en loopt naar de prachtige kloof Los Gaitanes. Marvel at the rugged rock formations surrounding you and take in the spectacular views of the Guadalhorce River. Verzamel moed om de nieuwe hangbrug op 100 meter boven de kloof El Chorro over te steken. Na twee of drie uur lopen eindig je in de buurt van het dorp El Chorro en neem je de bus terug naar het beginpunt, waar je gaat lunchen in een restaurant. Je reist 's avonds terug naar Sevilla, waar de tour eindigt.

Nerja, Torrox of Torre del Mar: dagtrip Caminito del Rey

8. Nerja, Torrox of Torre del Mar: dagtrip Caminito del Rey

Bewonder de schoonheid van de Gaitanes-kloof op deze dagtrip vanuit Nerja, Torrox of Torre del Mar naar de Caminito del Rey-loopbrug. Kies een ophaaloptie die bij u in de buurt is met touropties voor ophalen in centraal gelegen haltes in Nerja, Torrox of Torre del Mar. Ontspan aan boord van een ruime en comfortabele bus, op weg naar de Caminito del Rey, luister naar uw gids u over de omgeving en geschiedenis van de Caminito del Rey. Ontvang een verse fles water en begin je wandeling in de late ochtend en ga door een tunnel die leidt naar waar het Caminito del Rey-pad begint. Rust jezelf uit met een veiligheidshelm en begin je wandelavontuur. Voel de spanning van het wandelen in je eigen tempo naar de rivier de Guadalhorce vanaf het noordelijke toegangspunt en baan je een weg voor ongeveer 2,5 uur in een rustig tempo. Maak foto's van unieke canyonlandschappen tijdens fotostops langs de route. Neem aan het einde van de wandeling een verfrissende pauze of eet iets bij de lokale kiosken bij het zuidelijke toegangspunt. Volg je gids waar de bus je ophaalt bij het ontmoetingspunt, tijd hebt om uit te rusten en terug te keren naar je ophaalpunt.

El Chorro: Caminito del Rey Gorge Route begeleide wandeltocht

9. El Chorro: Caminito del Rey Gorge Route begeleide wandeltocht

Daag je lichaam en geest uit met een adrenaline-pompend avontuur op de wereldberoemde Caminito del Rey. Ga met je gids mee op een schilderachtige tocht langs de loopbrug die omhoog en over de muren van de Gaitanes-kloof loopt. Geniet van een majestueus uitzicht op de kloof en het meer vanuit een uniek perspectief. Ervaar een van de meest opwindende attracties in Spanje met de hulp van een professionele gids. Duik in een magische natuurlijke omgeving terwijl je het trappenhuis beklimt. Steek de imposante loopbrug van canyonwand naar canyonwand over en loop tussen de wolken op meer dan 100 meter hoogte. Leer alles over de Gaitanes-kloof, zijn geschiedenis en de aanleg van het ooit gevaarlijke pad. Blijf kalm, wetende dat de restauratie van het pad in 2015 het volledig veilig maakte voor bezoekers om te verkennen.

Malaga: dagtour Caminito del Rey met gids

10. Malaga: dagtour Caminito del Rey met gids

Kies jouw dichtstbijzijnde vertrekpunt vanaf de Costa del Sol en stap aan boord in een bus met airconditioning. Leun achterover en ontspan op jouw reis naar Caminito del Rey. Op slechts 9 km van de Caminito del Rey maak je een snelle stop in het pittoreske stadje Ardales, waar je vrije tijd hebt om het op je gemak te bezoeken. Strek je benen en neem een hapje voordat je aan de Caminito del Rey begint. Maak een begeleide wandeling langs de Caminito del Rey en geniet van het uitzicht vanaf 328 meter boven de Guadalhorce-rivier, terwijl je van je gids over de geschiedenis van het pad leert. Begin je wandeling bij de Conde de Guadalhorce-dam, het belangrijkste waterreservoir in de provincie Malaga. Leer over de geschiedenis van de Desfiladero de Los Gaitanes van jouw lokale gids. Deze kloof, uitgesleten door de rivier de Guadalhorce, ligt in het hart van de provincie. Het pad, dat door koning Alfonso XIII werd ingewijd, staat bekend als El Caminito del Rey (het pad van de koning) en diende als onderhoudsweg voor het waterkanaal van de stuwmeren in het noorden naar El Chorro. Zie hoe het pad ongeveer 3 km lang is en minder dan 90 cm breed. Het pad hangt 100 meter boven de Guadalhorce-rivier en de wandeling op grote hoogte zal je zenuwen op de proef stellen.

  • Dagtochten
  • Avonturen
  • Wateractiviteiten
13 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Desfiladero de los Gaitanes

Wil je alle activiteiten in Desfiladero de los Gaitanes ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Desfiladero de los Gaitanes

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 10.095 beoordelingen

Het was goed geregeld. De gids José Michael stond ons op te wachten bij het station. De bus bracht ons naar Caminito del Rey. Vanaf het punt waar we afgezet werden door de bus was het nog 20 minuten lopen naar de ingang. De wandeltocht was fantastisch, mede door onze leuke spontane gids. Hij vertelde veel informatie onderweg over de geschiedenis, flora en fauna en leuke wetenswaardigheden. Wij hadden het niet willen missen. Een hoogtepunt van de vakantie.

Goed verzorgde excursie met een enthousiaste gids Francesco. Hij spreekt goed engels, illustreert zijn verhalen met mooie foto’s uit het verleden. Spreekt duidelijke en heeft ook interesse in zijn gasten. Goede busreis, flesje water voor onderweg, goede afspraken over ophaaltijden.

Gids die verschillende talen spreekt. Voorzichtige bus chauffeur. Geschiedkundige uitleg met humoristische inslag. Aan te raden excursie. Voorzie goede wandelschoenen. Echt een aanrader!!!

Supertoffe excursie. Zeer vlotte dynamische gids. Zeer goed georganiseerd. Zeker aan te raden.

Erg mooie ervaring en Gids die veel Wist te vertellen