Belevingen in
Galle

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Galle: De beste dingen die je niet wil missen

Mirissa, Weligama of Galle: transfer naar Ella & Yala Safari

1. Mirissa, Weligama of Galle: transfer naar Ella & Yala Safari

Combineer een transfer van Mirissa, Weligama of Galle naar de stad Ella met het avontuur van een Sri Lankaanse dierensafari-dagtrip. Ervaar de immense biodiversiteit in Yala National Park en stop voor een verrukkelijke verpakte maaltijd. Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Mirissa, Weligama of Galle. Ontspan en geniet van het lokale landschap tijdens de rit naar Yala National Park. Stap aan boord van een safari-jeep met open dak om de beste uitzichten en fotohoeken te krijgen. Bekijk de dieren overdag wanneer ze het meest actief zijn. Kijk uit voor luipaarden, lippenberen, olifanten, krokodillen, apen, waterbuffels en een grote verscheidenheid aan vogelsoorten. Maak een aantal geweldige foto's van deze prachtige wezens. Hoor over de dieren in het wild en krijg fotografietips van je lokale gids. Laat je gids je de plekken tonen waar de dieren waarschijnlijk samenkomen. Geniet van een lekker ingepakte maaltijd voordat je terugkeert naar je auto met airconditioning voor de rit naar je accommodatie in Ella.

Dagtocht Galle en Bentota vanuit Colombo

2. Dagtocht Galle en Bentota vanuit Colombo

Nadat je bent opgehaald bij je hotel, spring je aan boord van je Madu Ganga Magrove-bootsafari en verken je de Madu-rivier. Bekijk de mangrovebossen en moerassen die de rivier omringen. Stop bij een kaneeltuin en probeer enkele van de beroemde kaneel uit het gebied. De Madu Ganga River-regio is de thuisbasis van enkele van de beste kwaliteit kaneel ter wereld, evenals een bloeiende kaneelindustrie. Bewonder daarna de vissers die stoïcijns op grote takken zitten die in het midden van het water zijn geplant en wachten op hun vangst. Ga verder naar een lokale Turtle Hatchery, waar je gids je kennis laat maken met de vele lokale soorten schildpadden. Sluit je tour af met een bezoek aan het Galle Fort, een UNESCO-werelderfgoed. Dit fort illustreert de unieke interactie van Europese architectuur en Zuid-Aziatische tradities van de 16e tot de 19e eeuw. Nadat u het fort heeft ontdekt, wordt u teruggebracht naar uw hotel in Colombo.

Van Ella: transfer naar Mirissa/Galle & Yala Safari-dagtrip

3. Van Ella: transfer naar Mirissa/Galle & Yala Safari-dagtrip

Combineer een transfer van Ella, Haputale of Bandarawela vanuit Mirissa of Galle met een spannende dagtocht naar Yala National Park. Ervaar de immense biodiversiteit van dit park tijdens deze Sri Lankaanse dierensafari en stop om een verrukkelijke verpakte maaltijd te eten. Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Ella, Haputale of Bandarawela. Ontspan en geniet van het lokale landschap tijdens de rit naar Yala National Park. Stap aan boord van een safari-jeep met open dak om de beste uitzichten en fotohoeken te krijgen. Bekijk de dieren overdag wanneer ze het meest actief zijn. Kijk uit voor luipaarden, lippenberen, olifanten, krokodillen, apen, waterbuffels en een grote verscheidenheid aan vogelsoorten. Maak een aantal geweldige foto's van deze prachtige wezens. Hoor over de dieren in het wild en krijg fotografietips van je lokale gids. Laat je gids je de plekken tonen waar de dieren waarschijnlijk samenkomen. Geniet van een lekker ingepakte maaltijd voordat u terugkeert naar uw auto met airconditioning voor de rit naar uw accommodatie in Mirissa, Weligama, Unawatuna of Galle.

Galle/Unawatuna/Weligama/Mirissa: Safari Nationaal Park Yala

4. Galle/Unawatuna/Weligama/Mirissa: Safari Nationaal Park Yala

Je ervaring begint met een ophaalservice van je hotel in de gebieden Galle, Unawatuna, Weligama of Mirissa. Vanaf daar kunt u ontspannen tijdens uw rit naar Yala National Park. Bij aankomst ga je op safari per jeep, waarbij je de lokale luipaarden en olifanten in hun natuurlijke habitat in de gaten houdt. Andere inheemse dieren in het wild die in dit park kunnen worden gespot, zijn luiaardberen, jakhalzen, mangoesten, gevlekte herten, buffels, wilde zwijnen, sambhur en hazen. Nu het meest bezochte park in Sri Lanka, is Yala ook een belangrijk natuurreservaat voor 50 soorten vlinders en vele soorten vogels. Na de safari reist u terug naar uw vertrekpunt om teruggebracht te worden naar uw accommodatie.

Yala National Park All-inclusive 2-daagse safari

5. Yala National Park All-inclusive 2-daagse safari

Breng de nacht door in een boomhut in het 2de grootste nationale park in Sri Lanka en zoek naar dieren in het wild tijdens een avond- en vroege ochtendtrekking. Profiteer van de expertise van een game-ranger als je persoonlijke gids. Dag 1: Na het ophalen bij je hotel, reis je naar Yala National Park in het zuidoosten van Sri Lanka. Bij aankomst op Tissamarama gaat u naar de luxe Leopard Nest-camping en checkt u in bij een van de boomhutten. Geniet van een lunch in het hoofdrestaurant van de camping of op een van de vele buitenlocaties voordat u even kunt ontspannen. Ga terug naar de natuur met een avond gamedrive en zoek naar dieren in het wild, zoals luipaarden in hun natuurlijke omgeving. Keer terug naar de camping om je op te frissen voordat je drankjes en hapjes rond het kampvuur krijgt. Het diner wordt geserveerd op een van de vele locaties in het kamp. Dag 2: Geniet van ontbijt op een privélocatie aan een meer terwijl u luistert naar het gezang van vogels en de frisse bries voelt. Begin door dikke struiken te trekken met een toegangsweg naar een prachtig meer dat adembenemende uitzichten en mogelijkheden voor vogelspotten biedt.

Galle/Unawatuna/Mirissa: Udawalawe Safari

6. Galle/Unawatuna/Mirissa: Udawalawe Safari

Je ervaring begint wanneer je wordt opgehaald bij je centraal gelegen hotel in Galle, Unawatuna of Mirissa. Na een meet and greet gaat u verder naar het Udawalawe National Park. Bij je aankomst in het Udawalawe National Park, breng je een spannende 3 uur door met een safari aan boord van een jeep. Het Udawalawe National Park is een van de beste plekken in Sri Lanka om wilde olifanten te zien. Een Aziatische olifantenkudde bestaande uit maar liefst 400 van de dieren verblijft permanent in het park. Het gebied is in staat om grote aantallen olifanten in stand te houden, wat vooral te danken is aan de overvloedige waterbronnen. Ook vanuit nabijgelegen beschermde gebieden trekken jaarlijks honderden olifanten naar het park. Na je safari eindigt je ervaring als je wordt teruggebracht naar je hotel in Galle, Unawatuna of Mirissa.

Mirissa of Galle: transfer naar Ella met Udawalawe Safari

7. Mirissa of Galle: transfer naar Ella met Udawalawe Safari

Geniet van een ochtend pick-up van uw hotel in Mirissa. Weligama, Unawatuna of Galle en ga naar Udawalawe National Park, waar je overstapt op een safari-jeep met open dak voor het beste uitzicht. Zie de dieren vroeg op de dag op hun actiefst. Ga langs kuddes olifanten en kijk uit voor krokodillen, apen, waterbuffels, een grote verscheidenheid aan vogelsoorten en meer. Maak een aantal geweldige foto's en leer meer over de natuur. Ga later op de ochtend zitten voor een verpakte maaltijd en schakel dan terug naar een auto met airconditioning voor de rit naar Ella, waar je wordt afgezet bij je hotel.

2-daagse walvissen spotten en Zuid-Sri Lanka Tour

8. 2-daagse walvissen spotten en Zuid-Sri Lanka Tour

De zee bij Mirissa tussen Galle en Matara is een van de beste plekken ter wereld om bedreigde blauwe vinvissen te zien. Deze tweedaagse tour geeft je ook de mogelijkheid om enkele van de belangrijke plaatsen in de zuidelijke kuststrook te zien, zoals het fort van Galle, het strand van Unawatuna, de broedplaats voor zeeschildpadden en meer. Ontmoet op de eerste dag uw reisvertegenwoordiger en ga verder naar uw hotel in Mirissa, onderweg geniet u van een sightseeingtour door Bentota en Galle. Het strand van Bentota is de populairste strandvakantiebestemming van het eiland. Galle is een van de oude zeehavens van Sri Lanka en was een ankerpunt in de Zijderoute. Het werd later ontdekt door de Portugezen waar ze een fort bouwden en de Nederlanders die hen opvolgden, versterkten het verder. Dit fort is tegenwoordig een Werelderfgoed. Bezoek tijdens de stadstour door Galle het fort van Galle, het strand van Bentota, het kustgebied van Galle, de vuurtoren van Galle, Kande Vihara, Cinnamon Island, een handwerkcentrum en een centrum voor het snijden van maskers. Bezoek een kweekproject voor zeeschildpadden, een kruidentuin in Matale waar specerijen en kruiden worden verbouwd die worden gebruikt voor de Sri Lankaanse keuken en medicijnen. Maak vervolgens een boottocht met Madu Ganga om dit Ramsar-moerasland te ontdekken. Hikkaduwa Marine Sanctuary is de plek waar je een glimp kunt opvangen van de fascinerende onderwaterwereld en de wezens kunt zien die de onpeilbare diepten van de zee bewonen. Hier bevinden zich de beroemde koraaltuinen. Pak gewoon een boot met glazen bodem of een veiligheidsbril en zwemvliezen en duik in de oceaan. Overnachting in Mirissa Dag twee staat in het teken van walvissen spotten. Miriissa voor de zuidelijke kust van Sri Lanka is een van de bekendste plaatsen voor het grootste natuurspektakel ter wereld: bultrugwalvissen en blauwe vinvissen die de longen voeden. Groepen walvissen construeren enorme cirkelvormige visnetten met bellen om enorme scholen haring te vangen en lanceren zichzelf vervolgens hoog in de lucht met hun mond wijd open. Deze activiteit komt het meest voor van november tot april, maar kan het hele jaar door worden waargenomen.

Colombo / Negombo: Dagtrip naar Galle, Bentota en Hikkaduwa

9. Colombo / Negombo: Dagtrip naar Galle, Bentota en Hikkaduwa

Uw tour begint wanneer u wordt opgehaald bij uw hotel in Colombo en wordt overgebracht naar Bentota. Daar aangekomen kunt u watersporten beoefenen voordat u een riviersafari maakt over de prachtige Madu-rivier. Deze rivier is een moerasland estuarium dat zich uitstrekt over 900 hectare, waarvan 770 hectare bedekt is met water en bewoond is met 64 eilanden. Deze boottocht is een prachtige manier om dit complexe wetland-ecosysteem, dat op de UNESCO-lijst staat, van dichterbij te bekijken. Het gebied wordt ook beschermd door de Ramsar-conventie over wetlands als een van de laatste wetlands in Sri Lanka met een ongerept mangrovebos. Nadat je de wetlands hebt verkend, ga je naar Kosgoda om een schildpaddenkwekerij te bezoeken waar je verschillende rassen van zeeschildpadden zult zien. De lunch in een aanbevolen restaurant zal volgen voordat je overstapt naar Meetiyagoda, waar je de Moonstone Mine en workshop bezoekt. Na de mijn ga je naar Hikkaduwa Beach om het Nederlandse fort Galle te bezoeken, dat voor het eerst werd gebouwd in 1588 door de Portugezen. Het werd later uitgebreid versterkt door de Nederlanders in de 17e eeuw, en in de moderne tijd is het UNESCO-vermeld geworden. Aan het einde van je culturele ervaring ga je terug naar Colombo.

Van Galle of Mirissa: Yala Safari met lunch op de camping

10. Van Galle of Mirissa: Yala Safari met lunch op de camping

Begin de dag goed met deze tour en haal je om 05:00 uur op bij je hotel. Waar je dan naar het Yala National Park rijdt. Eenmaal in het park spring je in een Safari Jeep voor je spannende gamedrive. Yala Park ligt in de droge zone van Sri Lanka, bestaande uit struikgewasjungles, waterreservoirs, brakke lagunes en rivierachtige habitats. Deze diversiteit aan landschappen maakt het een ideale plek voor zo veel dieren om te leven. Dit park heeft de hoogste populatie luipaarden op één plaats ter wereld. U zult ongetwijfeld enkele olifanten zien, met een kudde van 300-350 die zich afvraagt over de landen. Geniet om 12:00 uur, een 4-gangen lunch op Leopard Nest Campsite. Ontspan en complimenteer de lunch met een biertje. De tour eindigt na de lunch en begint terug te gaan naar je hotel, waar je rond 18.30 uur terug zult zijn.

Veelgestelde vragen over Galle

Welke topattracties zijn een must-see in Galle?

De topattracties in Galle zijn:

Sitemap Galle

Wil je alle activiteiten in Galle ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.