Galleria Borghese

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wat anderen zeggen over Galleria Borghese

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.835 beoordelingen

Enthousiaste gids. Weinig tijd om rustig te genieten. Grote groep.

Microfoontje stoorde erg waardoor de gids soms niet was te volgen, dat was jammer. Het was ontzettend druk in de galerie dus rustig ergens naar kijken of er goed voor gaan staat was er bijna niet bij. En je hebt ook geen tijd om zalen te bekijken die de gids oversloeg. Vond ik erg jammer. Er hing veel meer werk dat ik bijvoorbeeld achteraf graag had willen bekijken. Je hebt als groep met gids een ‘time slot’ van twee uur en daarbinnen moet alles gebeuren. Het museum zelf bleek die dag gratis toegankelijk (de hele week waren de musea gratis toegankelijk bleek achteraf) maar wij hadden al vooraf betaald en hebben daar helemaal niets van teruggekregen. Niet zo netjes want de prijzen zijn behoorlijk hoog, zeker gezien de grootte van de groep. Bij andere touroperators eerder die week werd dat wel in mindering gebracht op de prijs. We hadden een enthousiaste gids die goed Engels sprak (Italiaan). De galerie is indrukwekkend. O.a. Prachtige beelden van Bernini en schilderijen van Caravaggio.

We hadden een rondleiding in ‘t Nederlands aangevraagd en betaald. Bij aankomst kregen we toegangskaartjes voor twee uur. Ik moest erg aandringen om toch een rondleiding te krijgen. Dat lukte. De kaartjes werden weer ingenomen en wegkregen snel stickers opgeplakt en in de richting van een Engels sprekende guide gestuurd. De gids deed het voortreffelijk wat alles weer goed maakte!!

De mensen achter de kassa accepteerden eerst ons ticket niet en stuurden ons terug naar buiten. Daar moesten we de agent van Get your Guide vinden. Dat duurde wel even maar toen we haar gevonden hadden, kregen we van haar het ticket waarmee we naar binnen konden.

Marcius gave the tour, which took 3hours but there was never a dull moment. There was a lot of information on the pieces itself, and on the general situation back in the days as well. No boring history teaching, so recommended for sure.

Alles goed geregeld en ik vind het het mooiste museum wat ik ken. Niet te groot en alles wat er hangt of staat is echt top. Geen zalen, waar je doorloopt zonder iets op te nemen.