Galleria degli Uffizi

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 niet te missen kunstwerken in de Galleria degli Uffizi

De Galleria degli Uffizi is één van de oudste en populairste musea in Florence, en groot genoeg om een uitdaging te vormen voor de ware kunstliefhebber. Ons advies? Kwaliteit boven kwantiteit! Hier een selectie van de beste schilderijen om je op weg te helpen.

  • Sant'Anna Metterza (zaal 7)

    1. Sant'Anna Metterza (zaal 7)

    Masaccio's beheersing van kleur en dimensie maakte hem de eerste grote schilder van de vroege Renaissance. Zijn Maria staat naast gotische engels, waarschijnlijk geschilderd door Masolino.

  • De geboorte van Venus (zaal 10)

    2. De geboorte van Venus (zaal 10)

    Botticelli's meesterwerk toont de verschijning van Venus, die vanuit de zee haar sensuele volwassenheid binnentreedt - mogelijk het beroemdste werk van Uffizi uit de geschiedenis.

  • De aanbidding der wijzen (zaal 15)

    3. De aanbidding der wijzen (zaal 15)

    Dit onvoltooide werk van Leonardo Da Vinci is misschien niet zijn mooiste, maar het biedt wel een blik op zijn methode, en is zeker een van zijn interesantste werken.

  • Madonna delle Arpie (zaal 26)

    4. Madonna delle Arpie (zaal 26)

    Andrea del Sarto is één van de onbezongen helden van de hoogrenaissance. In zaal 26 kun je zijn imposante werk vergelijken met dat van zijn beroemdere tijdgenoot Rafaël.

  • Bacchus (eerste verdieping, zaal 4)

    5. Bacchus (eerste verdieping, zaal 4)

    Caravaggio's gebruik van schaduwen was ongeëvenaard in zijn tijd. Dit minder dramatische werk toont de god van de wijn in al zijn menselijke imperfectie.

Plan je bezoek

  • Openingstijden

    Van dinsdag tot zondag is de Galleria degli Uffizi open tussen 8:15 en 18:50. Het museum is op maandag gesloten, evenals op 1 januari, 1 mei en 25 december.

  • Hoe lang duurt het?

    Als je bezoek aan Uffizi deel is van een vol dagprogramma, kun je de hoogtepunten van de collectie in een uur of 3 zien. Als je echt wil opgaan in de kunst en het meeste uit je ticket wil halen, is twee keer zo veel tijd aan te raden.

Goed om te weten

  • Wanneer bezoeken
    8:15 tot 18:50 van dinsdag tot zondag
  • Toegangsprijzen
    De prijs van een kaartje begint vanaf €23. Geheime tip: de eerste zondag van de maand is er gratis toegang, maar zorg dat je op tijd vertrekt om teleurstelling te voorkomen.
  • Heb ik een gids nodig?
    Zeker aan te raden. Check onze populairste tours en boek een tour die bij je past.
  • Hoe kom ik er?
    De Galleria degli Uffizi ligt naast het Piazza della Signoria, op 10 minuten lopen vanaf het centraal station in Florence, Santa Maria Novella.
  • Extra tips
    *Fotograferen met flits is niet toegestaan.
    *Idee: combineer je bezoek aan de Galleria degli Uffizi met een stadstour door prachtig Florence.

Wat anderen zeggen over Galleria degli Uffizi

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 12.365 beoordelingen

First time in the Uffizi and the tour gave a real sense on what was going on in Florence around the 14th-15th century, combined with the big artists and their works. Mainly due to the effort of the guide Ra-phael. He did an excellent job, without making it the typical boring and dusty history class. The buildings surrounding the Uffizi where discussed together with the situation and life of people in early Florence and the rise of the Medici, hence a broad perspective was created. Within this perspective the great works where handeled and a timeline was understood. Ra-phael shows you (overlooked) details which makes you appreciate the works even more, And the tour gave a great sense of the viewpoint and character of the artist and his preferences. The artist and the impact of their works in that time are way better understood and it becomes very lively. Due to no other English speaking people in the group it was a private tour. Needless to say I can highly recommend it.

Alessandra gave us a very passionate and inspiring tour through the overwhelming Uffizi, including all the masterpieces. She was very knowledgable, also about paintings that weren’t necessarily part of the tour but that struck our attention. She told us about the historical context, the painters, their techniques and possible interpretations. One of our highlights in Florence, highly recommended!

Heel nuttig om de inhoud van het museum te begrijpen. De gids sprak uitstekend Engels en nam ons mee in de wereld van de Medici, D.A. Vinci, Michelangelo en Rafaël. Wij hadden dit niet zonder gids willen doen.

Onze Braziliaanse gids was een levende encyclopedie en kon het dan ook nog op een leuke manier brengen. Musea als deze moet je geleid bezoeken om de hoogtepunten en de verhalen errond te zien en te begrijpen.

Een goede gids die een selectie had gemaakt uit het vele aanbod en deze presenteerde met passende verhalen over de kunstgeschiedenis en schilders en leuke weetjes over de schilderijen.