Galleria degli Uffizi

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 niet te missen kunstwerken in de Galleria degli Uffizi

De Galleria degli Uffizi is één van de oudste en populairste musea in Florence, en groot genoeg om een uitdaging te vormen voor de ware kunstliefhebber. Ons advies? Kwaliteit boven kwantiteit! Hier een selectie van de beste schilderijen om je op weg te helpen.

 • Sant'Anna Metterza (zaal 7)

  1. Sant'Anna Metterza (zaal 7)

  Masaccio's beheersing van kleur en dimensie maakte hem de eerste grote schilder van de vroege Renaissance. Zijn Maria staat naast gotische engels, waarschijnlijk geschilderd door Masolino.

 • De geboorte van Venus (zaal 10)

  2. De geboorte van Venus (zaal 10)

  Botticelli's meesterwerk toont de verschijning van Venus, die vanuit de zee haar sensuele volwassenheid binnentreedt - mogelijk het beroemdste werk van Uffizi uit de geschiedenis.

 • De aanbidding der wijzen (zaal 15)

  3. De aanbidding der wijzen (zaal 15)

  Dit onvoltooide werk van Leonardo Da Vinci is misschien niet zijn mooiste, maar het biedt wel een blik op zijn methode, en is zeker een van zijn interesantste werken.

 • Madonna delle Arpie (zaal 26)

  4. Madonna delle Arpie (zaal 26)

  Andrea del Sarto is één van de onbezongen helden van de hoogrenaissance. In zaal 26 kun je zijn imposante werk vergelijken met dat van zijn beroemdere tijdgenoot Rafaël.

 • Bacchus (eerste verdieping, zaal 4)

  5. Bacchus (eerste verdieping, zaal 4)

  Caravaggio's gebruik van schaduwen was ongeëvenaard in zijn tijd. Dit minder dramatische werk toont de god van de wijn in al zijn menselijke imperfectie.

Plan je bezoek

 • Openingstijden

  Van dinsdag tot zondag is de Galleria degli Uffizi open tussen 8:15 en 18:50. Het museum is op maandag gesloten, evenals op 1 januari, 1 mei en 25 december.

 • Hoe lang duurt het?

  Als je bezoek aan Uffizi deel is van een vol dagprogramma, kun je de hoogtepunten van de collectie in een uur of 3 zien. Als je echt wil opgaan in de kunst en het meeste uit je ticket wil halen, is twee keer zo veel tijd aan te raden.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  8:15 tot 18:50 van dinsdag tot zondag
 • Toegangsprijzen
  De prijs van een kaartje begint vanaf €23. Geheime tip: de eerste zondag van de maand is er gratis toegang, maar zorg dat je op tijd vertrekt om teleurstelling te voorkomen.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker aan te raden. Check onze populairste tours en boek een tour die bij je past.
 • Hoe kom ik er?
  De Galleria degli Uffizi ligt naast het Piazza della Signoria, op 10 minuten lopen vanaf het centraal station in Florence, Santa Maria Novella.
 • Extra tips
  *Fotograferen met flits is niet toegestaan.
  *Idee: combineer je bezoek aan de Galleria degli Uffizi met een stadstour door prachtig Florence.

Sitemap Galleria degli Uffizi

Wil je alle activiteiten in Galleria degli Uffizi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Galleria degli Uffizi

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 12.510 beoordelingen

Zonder gids is het museum, voor een ongeoefende kunstliefhebber, niet te doen. Er is zoveel te zien dat je 'verdwaald' en daardoor veel kan missen. De gids nam ons mee in de geschiedenis van het museum, de kunstwerken en het leven van de kunstenaars. Doordat zij zoveel wist veel over de schilderijen en beelden kon je dit met een andere blik bekijken. Het Engels van de gids was perfect en er was alle ruimte voor vragen. Een aanrader voor iedereen die het museum wil bezoeken en meer wil dan alleen 'plaatjes' kijken

Zonder onze gids Lori, een relaxte Amerikaanse kunsthistorica die al 20 jaar in Florence woont, hadden wij zeker minder genoten van ons bezoek aan de Uffizi. De rondleiding langs de hoogtepunten overtrof onze verwachtingen. We bevelen hem van harte aan.

We were truly lucky to have Alda to experience the museum through her artist eyes, and with her wonderful passion for culture and history. Best guide we ever had, thank you very much Alda

Het grote voordeel van een fietstour is dat je in relatief korte tijd een stad kan verkennen en zo een goede indruk kan krijgen wat je de moeite waard vind om verder te bekijken.

Juiste info van de gids maakt is het een erg leuke en leerzaam museumbezoek geweest. Bedankt gids Julia!