Kies data

Galleria dell'Accademia di Firenze

Hier vind je meesterwerken van de beeldhouwkunst uit de renaissance, waaronder de David van Michelangelo.

Galleria dell'Accademia di Firenze: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Florence: tijdvensterticket voor de David van Michelangelo

1. Florence: tijdvensterticket voor de David van Michelangelo

De Galleria dell'Accademia dankt haar bekendheid aan de sculpturen van Michelangelo: de Gevangenen, de Sint Matteüs en natuurlijk het beeld van David.  Bewonder het marmeren standbeeld van 5,17 meter hoog van de bijbelse  held David, een geliefd werk onder de Florentijnse kunst. Het beeld werd een symbool van de verdediging van de burgerrechten van de Republiek van Florence; een onafhankelijke  stadstaat die aan alle kanten werd bedreigd door machtige rivaliserende staten en de hegemonie van de familie Medici.    In de aangrenzende zalen, die deel uitmaakten van 2 voormalige kloosters, zijn belangrijke kunstwerken ondergebracht, waaronder die uit de Accademia delle Arti del Disegno, Accademia di Belle Arti di Firenze en van onderdrukte kloosters.  De galerie is onlangs verder verrijkt met belangrijke collectie oude muziekinstrumenten van het departement der muziekinstrumenten van het Conservatorium van Cherubini.

Florence: Uffizi & Accademia rondwandeling door kleine groep

2. Florence: Uffizi & Accademia rondwandeling door kleine groep

Laat je deskundige lokale gids je wegwijs maken naar de meest indrukwekkende musea en bezienswaardigheden van de stad met skip-the-line toegang. De tour begint met een fascinerend bezoek aan de Accademia, waar je de geheimen achter de kolossale David van Michelangelo leert kennen. Ga vervolgens naar het Duomo-plein om de prachtige kathedraalgevel en de recordbrekende koepel van Brunelleschi te bewonderen. Wandel door het indrukwekkende Piazza della Signoria. De tour eindigt vervolgens met een geleid bezoek aan de Uffizi om meesterwerken van Leonardo, Botticelli en Michelangelo en anderen te bewonderen. Geniet van een adembenemend uitzicht op de Ponte Vecchio en de stad vanaf de bovenverdieping van het museum en vanaf het terras. Door de kleine groep van 10-12 personen kunnen de gidsen je een meer persoonlijke rondleiding geven waardoor je Florence beter kunt begrijpen. In een kleine groep leer je meer en haal je het meeste uit je ervaring.

Florence: Galleria dell'Accademia en begeleide wandeling door David

3. Florence: Galleria dell'Accademia en begeleide wandeling door David

Krijg een insider's view van een van de meest opmerkelijke musea van Florence tijdens een rondleiding door de Galleria dell'Accademia. Bekijk het iconische standbeeld van David van Michelangelo en sla de wachtrijen over met je gids. Betreed de Accademia via een aparte ingang met je gids en begin je rondleiding. Leer de rijke geschiedenis en cultuur van Florence kennen. Ga langs beroemde kunstwerken tot je de meest iconische schat van de Accademia bereikt, de David van Michelangelo. Terwijl je je vergaapt aan de legendarische werken, zal je gids je informeren over interessante en minder bekende feiten over de kunst. Ontdek waarom David het meest herkenbare symbool van Florence is en wat het betekende voor de Republiek Florence toen het werd gemaakt.

Accademia-galerij Skip-the-line ticket en audio-app

4. Accademia-galerij Skip-the-line ticket en audio-app

Mis de kans niet om een van de beroemdste musea ter wereld op een volledig onafhankelijke manier te verkennen, met audiocommentaar van een interactieve en gebruiksvriendelijke app! Je kunt Florence niet verlaten zonder een bezoek te brengen aan de Galleria dell'Accademia en dankzij je skip-the-line ticket en je gebruiksvriendelijke app kun je genieten van de vele meesterwerken die er te vinden zijn. Dompel jezelf volledig onder in de kunst van Michelangelo, het genie van de Renaissance, en ontdek zijn meest beroemde kunstwerken zoals ''I Prigioni'' en ''San Matteo'' en de 'Palestrina Pietà'. Gebruik tijdens het verkennen uw app op uw smartphone om meer te weten te komen over de beroemde werken en om vertrouwd te raken met de meesters. Wil je ook de stad verkennen, kies dan voor de optie wandeltocht en volg je Engelssprekende gids. Bewonder geweldige plekken zoals de monumenten op het Duomo-plein, Piazza Signoria, Palazzo Vecchio en de verbazingwekkende wijk Oltrarno.

Vanuit Rome: dagtour Florence en Pisa

5. Vanuit Rome: dagtour Florence en Pisa

Vertrek vanuit Rome en trek het glooiende Toscaanse platteland in tijdens je sightseeing-avontuur van een hele dag. Leer tijdens de reis over deze prachtige regio en zijn indrukwekkende geschiedenis, die van groot belang was voor het ontstaan van de Italiaanse taal. Kom aan in Florence, een prachtige stad die barst van de Renaissance-architectuur, geschiedenis, kunst, filosofie en wetenschap in elke hoek. Geniet van een panoramische rondleiding door de stad en bezoek alle belangrijke bezienswaardigheden, waaronder de Piazza del Duomo, Mercato Nuovo, de Vecchio-brug en meer. Geniet van vrije tijd om op eigen gelegenheid te verkennen. Vergeet niet te stoppen bij een plaatselijk café om heerlijke Toscaanse delicatessen en desserts te proeven. Spring terug aan boord van de bus en vervolg de tour naar Pisa. Bezoek bij aankomst het door UNESCO beschermde Piazza dei Miracoli, waar de kathedraal in romaanse stijl in Pisa staat. Zoek op hetzelfde plein de iconische scheve toren van Pisa en stop om wat foto's te maken voor je vakantiealbum. Breng wat meer vrije tijd door met het verkennen van de stad voordat je terug in de bus stapt, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op het platteland bij de terugkeer naar Rome.

Florence: stadswandeling met gids met Accademia en Uffizi

6. Florence: stadswandeling met gids met Accademia en Uffizi

Stap binnen in Florence, 's werelds mooiste openluchtmuseum. Ontdek de geschiedenis van de Eeuwige Stad met een lokale gids en slenter door de zalen van de Uffizi- en Accademia-galerijen met skip-the-line tickets. Bewonder de werken van Michelangelo en Botticelli. Volg je lokale gids en hoor alle boeiende verhalen achter de belangrijkste monumenten van het historische centrum. Ontdek de rivaliteit en samenzweringen van de dominante families van Florence, zoals de Strozzi, Pazzi en Medici. Ga naar de Galleria dell'Accademia, de thuisbasis van de iconische David van Michelangelo. Sla de wachtrijen over met de uitdrukkelijke veiligheidscontrole en verken de galerij. Glip het verleden in terwijl je gids inzichtelijke details en feiten over elk werk geeft. Ga verder naar de Galleria degli Uffizi en profiteer opnieuw van de snelle toegang. Bewonder hier tijdloze kunst van meesters uit de Renaissance, zoals Primavera en de geboorte van Venus door Botticelli, de hertogen van Montefeltro door Piero della Francesca, Annunciatie door Leonardo da Vinci en Tondo Doni door Michelangelo.

Livorno: Florence & Pisa Shore Excursion with Food Tasting

7. Livorno: Florence & Pisa Shore Excursion with Food Tasting

Bekijk de iconische scheve toren en de Duomo tijdens deze dagtrip naar Pisa en Florence vanuit Livorno. Reis via een bus met airconditioning en geniet van een proeverij van lokale producten. Volg je gids naar de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en krijg vrije tijd om beide steden in je eigen tempo te verkennen. Nadat je je gids hebt ontmoet, begin je je reis naar Florence in een volledig uitgeruste en comfortabele bus. Stap binnen in Florence, de thuisbasis van verschillende meesterwerken van renaissancekunst en architectuur. Loop door de kronkelende steegjes en verken de iconische monumenten en kunstgalerijen van de stad. Begin je tour op Piazza Repubblica en treed in de voetsporen van Dante Alighieri. Luister naar verhelderend commentaar terwijl je het Piazza della Signoria bezoekt en de boogbrug van de Ponte Vecchio over de rivier de Arno oversteekt. Geniet van vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen, er is genoeg te zien, waaronder het Galleria dell'Accademia waar u de David van Michelangelo kunt bewonderen, of bekijk de kathedraal van Florence op Piazza del Duomo. Ga vervolgens naar Pisa. Ga door de Santa Maria-poort naar Piazza dei Miracoli. Bewonder de indrukwekkende marmeren monumenten en het groene gras waar u kunt ontspannen of foto's kunt maken van de beroemde scheve toren. Beklim de scheve toren of ga naar de middeleeuwse rooms-katholieke kathedraal van Pisa. Bewonder naast de scheve toren prachtige kunstwerken.

Florence: Uffizi, Brunelleschi's Dome en optionele Accademia

8. Florence: Uffizi, Brunelleschi's Dome en optionele Accademia

Ga naar het ontmoetingspunt om je tickets op te halen bij de lokale vertegenwoordiger. Download de app die de hele dag dienst doet als audiogids. Je gaat dan naar je eerste stop van de dag, de Galleria degli Uffizi, een van de beroemdste kunstgalerijen in Italië. Het is ontworpen en gebouwd door de beroemde architect en schilder Giorgio Vasari, de favoriete kunstenaar van Cosimo I de 'Medici. Met je toegangsticket voorkom je dat je uren verspilt aan wachtrijen en bespaar je energie om optimaal te genieten van de meesterwerken die op je wachten. De audiogids-app begeleidt je tijdens het bezoek aan het museum. Bekijk kunstwerken van onder meer Leonardo da Vinci en Michelangelo. Om 14.15 uur bezoek je de kathedraal van Santa Maria del Fiore. Dit was de grootste kerk ter wereld ten tijde van de bouw in de vijftiende eeuw. U zult betoverd worden door de verfijning van de marmeren gevel en de majestueuze koepel die deze domineert, ontworpen door Brunelleschi. Als je de optie hebt gekozen die het omvat, is de Accademia-galerij je laatste stop van de dag om 16.30 uur. Deze galerij is het op een na meest bezochte museum in Florence. Het is de thuisbasis van Michelangelo's David, een echt internationaal symbool van de stad en meesterwerk van de Renaissance.

Florence: toegang tot de Accademia, Uffizi en de koepel van Brunelleschi

9. Florence: toegang tot de Accademia, Uffizi en de koepel van Brunelleschi

Begeef je op een reis door de kunstgeschiedenis met een bezoek aan de Galleria dell'Accademia, de Galleria degli Uffizi en de koepel van Brunelleschi, drie bezienswaardigheden die je niet mag missen in Florence. Bekijk werken van Michelangelo, Leonardo en Botticelli en bezoek vervolgens het belangrijkste stuk Renaissance-architectuur in de stad. Beweeg door de drie attracties zoals je wilt en in je eigen tijd, zonder de stress van een reisgezelschap of een gids. Besteed er zoveel tijd aan als je wilt en krijg een diepere waardering voor het culturele en historische erfgoed van Florence. Begin je zelfgeleide tour door gidsen op te halen van de lokale vertegenwoordiger, zodat je alles te weten kunt komen over de indrukwekkende kunstwerken die worden tentoongesteld. Betreed de Galleria dell'Accademia en kom alles te weten over meesterwerken van Michelangelo, Leonardo da Vinci, Botticelli en meer. Bewonder de uitgebreide collectie renaissancekunstwerken in de Galleria degli Uffizi van onder meer Giotto, Botticelli, Leonardo en Michelangelo. Geniet van wereldberoemde meesterwerken zoals Fra Angelico's "Kroning van de Maagd", Caravaggio's "Medusa" en Botticelli's "Geboorte van Venus". Verken de wonderen van de koepel van Brunelleschi, een symbool van Florence en van de Renaissance zelf. Bewonder de fresco's van Zuccari en Giorgio Vasari en geniet vanaf de top van het uitzicht over Florence. Sluit af met een bezoek aan het Baptisterium, het Opera del Duomo Museum en de crypte van Santa Reparata.

Florence: privétour van 4 uur inclusief Uffizi en Accademia

10. Florence: privétour van 4 uur inclusief Uffizi en Accademia

Kom meer te weten over deze belangrijke historische stad in Italië, die van de late middeleeuwen tot de renaissance wordt beschouwd als een van de meest opmerkelijke economische, culturele, politieke en artistieke centra op het schiereiland. Geniet naast uw professionele, erkende, lokale gids van het historische stadscentrum en ervaar alle hoogtepunten van deze unieke stad. Deze omvatten de kathedraal, het Baptisterium, de klokkentoren van Giotto, het Signoria-plein en de Ponte Vecchio (toegang niet inbegrepen). Tijdens deze tour ga je de Accademia binnen om te genieten van de originele David van Michelangelo, een van de meest herkenbare en geprezen kunstwerken ter wereld. Ontdek dan de Galleria degli Uffizi met zijn immense artistieke erfgoed, waaronder duizenden schilderijen, variërend van de middeleeuwen tot de moderne tijd.

Sitemap Galleria dell'Accademia di Firenze

Wil je alle activiteiten in Galleria dell'Accademia di Firenze ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Galleria dell'Accademia di Firenze

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 10.819 beoordelingen

De echte " David Van Michelangelo" zien is zeker de moeite waard. Rond het beeld geen gedrum. Het ophalen van de tickets was zoals gemeld even aanschuiven aan loket. Je moet met 1 iemand aanschuiven, echter als je tickets voor studenten of kinderen boven 12j hebt aangekocht, dien je wel hun paspoorten te tonen aan loket. De andere personen kunnen wel al in de wachtrij van het juiste tijdstip gaan staan. Alles is correct geregeld. De security begeleiders helpen je graag als je twijfelt waar je je tickets moet halen of in wachtrij moet staan. Let op geen waterfles van meer dan 50cl meenemen in rugzak.

De galerij van de academie staat vol met prachtige schilderijen en vooral sculpturen, maar de belangrijkste attractie is ongetwijfeld de David van Michelangelo. We hebben het allemaal gezien op foto's, boeken, internet, maar als je het live ziet, kun je de afmetingen van het beeld echt waarderen, en niet alleen vanwege zijn grootte, maar vanwege zijn perfectie in elk opzicht, het is het werk van een van de grootste genieën in de geschiedenis. Zeker de moeite waard om minstens één keer in je leven te zien.

Het proces om de kaartjes te krijgen verliep erg soepel, ik ging twee uur eerder om me te veranderen en de plaats te leren kennen. De wachtrij bij de ingang was op afspraak, geen problemen. De galerij is niet groot, het heeft verschillende afbeeldingen van Michelangelo binnen, het standbeeld van David is erg groots en mooi, een van Michelangelo's Pietás kan ook worden gefotografeerd. Ik raad aan.

Het was zeker de moeite waard om getimede toegangskaarten te krijgen om de David van Michelangelo te zien vanwege het aantal toeristen. De kaartjes waren gemakkelijk direct aan de overkant van het museum op te halen. In het museum huurden we audio-headsets die enkele van de tentoongestelde stukken beschreven. Geweldige ervaring in het algemeen!

Super mooi om te zien. Trefpunt is zeer lastig te vinden. Meneer van GetYourGuide die er stond om een groep met gids op te vangen had geen idee waar het was en hoe het werkte.