De chocolade- en wijnproeverij van Turijn
Onze lokale gids geeft een overzicht van Turijn en zijn rol in de ontwikkeling van de Italiaanse identiteit en hoe eten en wijn in dit gebied tot bloei zijn gekomen dankzij 800 jaar regels Savoyaardse staat. Omdat je een bohemien was, begin je de tour in een historisch café. Eerst proef je de Bicerin, de traditionele chocoladedrank waarvan het recept werd en nog steeds wordt gedronken in deze cafés uit de '800 eeuw. Van de ene eetstop naar de andere zie je belangrijke oriëntatiepunten voor de plaatselijke geschiedenis. Vervolgens ga je naar een van de beste chocoladewinkels om te ontdekken hoe lokale chocolademakers fijne cacao hebben bewerkt voor ons geluk. Je proeft een selectie traditionele chocolades zoals Gianduiotto, Cremino en seizoensgebonden pralines. Gianduiotto dankt zijn naam aan Gianduja: gemaakt door fijngemalen hazelnoten met chocolade te mengen tot een zachte en heerlijke lekkernij. Gianduja heeft een fascinerende geschiedenis, die teruggaat tot de 19e eeuw toen cacao schaars en duur was. De chocoladeproeverij gaat verder en je proeft de beste pure chocolade gemaakt met de fijnste cacao, dat is slechts de 10% van de hele wereldproductie. De proeverijen zijn 100% biologisch en "bean to bar" producten. Daarna ga je verder met een wijnproeverij: Turijn en Piemonte zijn beroemd om hun wijnen, afkomstig van wijngaarden op de hellingen van de Alpen. Je gids leidt je naar een wijnproeverij van 2 iconische witte en rode wijnen, in combinatie met een biologisch gerookt vlees- en kaasplateau. Je krijgt een ontspannen cursus drinken als een professionele sommelier en begrijpt de geuren achter elke wijn. Kom hongerig, dorstig en enthousiast om nieuwe dingen te leren. Maak je klaar om de smaken van Turijn te ontdekken en de ongelooflijke pleinen en paleizen uit het verleden te bezichtigen.