Datums kiezen

Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Milaan: historische wandeling & ticket Het Laatste Avondmaal

1. Milaan: historische wandeling & ticket Het Laatste Avondmaal

Ontdek de hoogtepunten van Milaan tijdens een historische wandeltour met een skip-the-line ticket om Da Vinci's meesterwerk "Het Laatste Avondmaal" te zien. Ontmoet je gids bij de kerk van Santa Maria delle Grazie om snel toegang te krijgen tot 's werelds beroemdste muurschildering uit de Renaissance. Het aantal bezichtigingen is beperkt en je hebt maximaal 15 minuten om Da Vinci's details te bestuderen. Wandel vervolgens naar het kasteel van Sforza en het omliggende park. Het fort werd in de 14e eeuw gebouwd door de belangrijkste families van Milaan en huisvest nu veel belangrijke tentoonstellingen en musea. Wandel langs de Via Dante naar het Piazza dei Mercanti, de plaats van de middeleeuwse markt van de stad. Ga verder naar het weelderige La Scala Theater, gebouwd in 1776 op Piazza della Scala. Ga de Galleria Vittorio Emanuele II met glazen dak binnen om een wonder van 19e-eeuws ingenieurswerk te zien. Eindig buiten de Duomo en bewonder de gevel van het meest symbolische gebouw van Milaan.

Milaan: begeleide Duomo, Laatste Avondmaal en rondleiding door het stadscentrum

2. Milaan: begeleide Duomo, Laatste Avondmaal en rondleiding door het stadscentrum

Geniet van het charisma van Milaan tijdens een wandeltocht van een halve dag. Laat je met de expertise van een lokale gids meeslepen door de geschiedenis, het drama en de weelde die Milaan magisch maakt. Geniet van skip-the-line toegang en een prachtig uitzicht op iconische bezienswaardigheden zoals de Duomo en het Laatste Avondmaal. Ontmoet uw lokale gids en medereizigers om u te oriënteren op het reisschema van de dag. Afhankelijk van de beschikbaarheid van tickets, ga je eerst naar het Laatste Avondmaal of de Duomo. Als het Laatste Avondmaal als eerste op de agenda staat, luister dan onderweg naar verhalen over de tragische geschiedenis en de restauratie van da Vinci's muurschildering. Betreed de kleine, eenvoudige kerk van Santa Maria delle Grazie - een heilige en besloten ruimte voor een heilig schilderij. Slechts een klein aantal mensen kan het meesterwerk elke dag bezoeken, wat helpt om deze fragiele kunst te behouden. Sta versteld van de indrukwekkende muurschildering van 7 bij 9 meter. Terwijl je naar Da Vinci's afbeelding van een van de meest bekende nachten in het leven van Jezus staart, profiteer je van de inbreng van je gids, die folklore, mythen, geheimen en feiten over het Laatste Avondmaal kan verifiëren of weerleggen. Zodra je elk detail van dit meesterwerk hebt bewonderd, ga je terug naar buiten. Bij het verlaten van de kerk ga je naar de Galleria Vittorio Emanuele II, een van 's werelds meest historische winkelcentra. Bewonder de beroemde winkels van Gucci, Versace en Prada in een gebouw dat meer op een barok paleis lijkt. Geniet van de enorme weelde van het winkelcentrum. Ga verder naar de wijk Brera, een historisch gebied waar de beroemdste inwoners van Milaan wonen. Onderweg passeer je het middeleeuwse Sforza-kasteel en het operagebouw La Scala. Terwijl je gids je vertelt over de omgeving, voel je hoe de stad tot leven komt voordat je weer een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Milaan bezoekt. Ga ten slotte naar een van de grootste kathedralen ter wereld: de magnifieke Duomo van Milaan. Zelfs groter dan de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad en de San Marco in Venetië, bewonder de schaal als je binnenkomt. Duik in de 600-jarige geschiedenis van de Duomo en ontdek wat deze magnifieke Duomo tot een van de belangrijkste toeristische attracties van Milaan maakte.

Milaan: wandeling met gids en voorrang Laatste Avondmaal

3. Milaan: wandeling met gids en voorrang Laatste Avondmaal

Sluit je aan bij je gids voor een stadswandeling door het historische stadscentrum van Milaan en bekijk de monumenten van het Piazza del Duomo van de buitenkant. De bouw van de Duomo di Milano (Kathedraal van Milaan) heeft bijna 6 eeuwen geduurd. Betreed een van 's werelds oudste winkelgalerijen in de Galleria Vittorio Emanuele II. Treed in de voetsporen van beroemde operasterren in theater La Scala. Ontdek de straten, zoals de Via Dante, waaraan Milaan haar reputatie als modehoofdstad van de wereld te danken heeft. Kom meer te weten over de rijke geschiedenis van Milaan en luister onderweg naar interessante anekdotes. Sla vervolgens de lange wachtrijen voor Da Vinci's 'Het Laatste Avondmaal' in het refectorium van de kerk van Santa Maria delle Grazie over. Profiteer van toegang met voorrang en kom dankzij je gids meer te weten over de geschiedenis en de uitvoering van deze fascinerende fresco van Leonardo.

Milaan: rondleiding en ticket voor Het Laatste Avondmaal

4. Milaan: rondleiding en ticket voor Het Laatste Avondmaal

Bewonder Da Vinci's "Het Laatste Avondmaal" tijdens een rondleiding door de Santa Maria delle Grazie. Begin vervolgens aan een begeleide stadswandeling en bewonder hoogtepunten, waaronder de Duomo, La Scala en het Sforza-kasteel. Je tour door Milaan begint bij de kerk van Santa Maria delle Grazie*, waar je het Laatste Avondmaal van Leonardo zult zien. De toegang om dit belangrijke kunstwerk te zien is strikt beperkt tot degenen die vooraf tickets hebben geboekt. Daarna neemt je gids je mee naar het middeleeuwse Sforza-kasteel. Dit imposante fort was eeuwenlang de residentie van de hertogen van Milaan. Tegenwoordig zijn er musea en belangrijke kunstcollecties. Ga naar het charmante Piazza dei Mercanti, een onverwacht plein verborgen voor de drukke straten. Ervaar de renaissance-illusie van ruimte gecreëerd door Bramante in het hart van de middeleeuwse stad. Ga verder naar Piazza della Scala, waar u La Scala vindt, een van 's werelds beroemdste operahuizen. Enkele van de grootste muzikanten en zangers die de wereld heeft gekend, hebben hier opgetreden. Je komt binnen in de majestueuze Galleria Vittorio Emanuele II, een verbazingwekkende 19e-eeuwse glazen gewelfde winkelgalerij. De galerij staat bekend als de Salotto di Milano (de salon van Milaan) vanwege het belang door de jaren heen als ontmoetingsplaats voor de inwoners van Milaan. Bezoek ten slotte de beroemde Duomo, gelegen in het hart van Milaan. Deze indrukwekkende kathedraal wordt vaak beschouwd als een van de mooiste kerken ter wereld.

Milaan: Da Vinci 'Het Laatste Avondmaal' en sightseeingtour

5. Milaan: Da Vinci 'Het Laatste Avondmaal' en sightseeingtour

Ontdek enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden en meesterwerken van Milaan tijdens een rondleiding per bus. Bewonder het Laatste Avondmaal van dichtbij, bezoek de beroemde gotische kathedraal van de Duomo, bekijk het operagebouw La Scala persoonlijk en meer. Reserveringen om het Laatste Avondmaal te zien zijn beperkt en snel uitverkocht, soms maanden van tevoren. Deze tour garandeert je toegang tot het Laatste Avondmaal naast een spannende sightseeingtour door het centrum van Milaan. Je ontdekt wat Milaan zo'n chique en trendy metropool maakt en maakt een tour door een van 's werelds grootste modehoofdsteden, beroemd om zijn extravagante designershows, boetieks en outletwinkels. Ga verder naar de beroemde Duomo van Milaan, de indrukwekkende gotische kathedraal en het symbool van de stad. Maak een stop bij het beroemde operahuis van Milaan, La Scala, waar de grote werken van componisten als Verdi en Puccini debuteerden, en artiesten als Maria Callas en Luciano Pavarotti hebben het publiek betoverd. Ten slotte brengt de bus je naar Santa Maria delle Grazie, een kerk en een Dominicaans klooster, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, waar je het opmerkelijke Laatste Avondmaal van Da Vinci zult zien.

Milaan bij nacht 2 uur durende wandeling

6. Milaan bij nacht 2 uur durende wandeling

Adem 's avonds de magische sfeer van Milaan in en ontdek de stad vanuit een ander perspectief. Geniet van een 2 uur durende wandeling met een gids in de taal van uw keuze. Luister naar verhalen over de geschiedenis van Milaan en adellijke families, en de fantomen die in het donker door de stad lopen. Volg vanaf de binnenplaatsen van het kasteel van Sforza uw gids naar het operagebouw La Scala. Passeer de indrukwekkende Vittorio Emanuele-galerij en arriveer op het Duomo-plein, voor de buitengewone kathedraal van Milaan. Leer de geheimen van de stad kennen en maak een spannende reis om Milaan bij nacht te ontdekken.

Milaan: Duomo & Laatste Avondmaal privétour met gelatoproeverij

7. Milaan: Duomo & Laatste Avondmaal privétour met gelatoproeverij

Doe mee aan een privérondleiding van 3 uur die je laat kennismaken met de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Milaan. Je leert over de culturele en historische waarden die Milaan tot een van de beroemdste en invloedrijkste steden ter wereld maken. En om de echte waarde van de Italiaanse cultuur te delen, zul je ook een degustatie van een van de beste gelato plaatsen in Milaan meemaken! De rondleiding is inclusief een bezoek aan Piazza Duomo, waar je de prachtige en unieke gotische architectuur van de kerk kunt bewonderen, die pas na zes eeuwen werd voltooid. Met vooraf geboekte en gegarandeerde skip-the-line tickets ga je meteen met de lift naar het dakterras van de Duomo om te genieten van een uniek panoramisch 360-graden uitzicht over Milaan. Daarna ga je de Duomo kathedraal binnen en je privégids zal je helpen het ondergrondse archeologische gebied van de Duomo en het museum van de Duomo te ontdekken. De Duomo van Milaan is de grootste kerk van Italië en de op drie na grootste ter wereld, met een capaciteit van wel 40.000 mensen. In de jaren 1930 werd er in Milaan een speciale wet ingevoerd (zoals je tijdens de rondleiding zult ontdekken, werd deze later niet nageleefd...) waardoor er geen gebouwen hoger mochten zijn dan het hoogste punt van de Duomo. Op de daken staan ongeveer 3400 standbeelden (en dat zijn niet allemaal heiligen of engelen). Je kunt bijvoorbeeld het standbeeld van de bokser Primo Carnera bewonderen (wereldkampioen zwaargewicht boksen in de jaren 1930 - hij was de eerste Italiaan ooit die deze titel behaalde), het standbeeld van een duif, een tennisracket en nog veel meer. Je deskundige privégids begeleidt je ook door de Galleria Vittorio Emanuele II, genoemd naar de eerste koning van Italië. De Galleria werd gebouwd in de 19e eeuw met als doel het nieuwe Milaan te vertegenwoordigen en Piazza Duomo & La Scala, de belangrijkste pleinen van die tijd, met elkaar te verbinden. Nu is het een grootse tentoonstelling van vele prachtige modeboetieks en beroemde restaurants, allemaal binnen een enorm versierd glazen dak. Tijdens de tour brengt je deskundige gids je ook naar Piazza della Scala, waar je een van de belangrijkste opera- en ballettheaters ter wereld van buitenaf kunt bekijken. De tour omvat een wandeling naar het majestueuze Piazza Cordusio om verder te gaan met het bezoek aan het beroemde meesterwerk van Leonardo Da Vinci, Het Laatste Avondmaal en een van de beroemdste schilderijen ter wereld te bewonderen. Leer meer over de fascinerende geschiedenis van het schilderij van je professionele gids. Het schilderij werd in 1495 in opdracht gemaakt en in 1497 voltooid op de eetkamermuur van dit voormalige dominicanenklooster. De voorstelling door Leonardo da Vinci beeldde het moment uit direct nadat Christus zei: "Een van jullie zal mij verraden". Het is een enorm schilderij, 4,6mt hoog en 8,8mt lang, gerealiseerd met een speciale techniek. Het Laatste Avondmaal is onbetwist een van 's werelds meesterwerken van de schilderkunst. Zijn unieke waarde, die door de eeuwen heen een enorme invloed heeft gehad op het gebied van figuratieve kunst, is onlosmakelijk verbonden met het architecturale complex waarin het werd gemaakt.

Milaan: Duomo & La Scala Rondleiding, optioneel Hop-on Hop-off

8. Milaan: Duomo & La Scala Rondleiding, optioneel Hop-on Hop-off

Ga op reis naar het heilige en het profane tijdens een 2 uur durende muzikale tour door Milaan. Bezoek zowel de Scala Opera als de Dom van Milaan (Duomo), de op vijf na grootste kerk ter wereld. Verken het museum van een van de beroemdste theaters ter wereld. Ga naar binnen in het auditorium met zitplaatsen voor meer dan 2000 mensen en een podium dat onderdak heeft geboden aan een aantal van 's werelds meest erkende artiesten. Bekijk het theater vanuit een van de exclusieve loges. Leer meer over de geschiedenis van La Scala in het eigen museum en bekijk een uitgebreide collectie kostuums, instrumenten en andere muzikale curiosa, evenals een galerie met bustes en schilderijen die enkele van de grootste artiesten uit de klassieke muziek uitbeelden, zoals Giuseppe Verdi en Arturo Toscanini. Wandel naar de arcade met glazen dak van de Galleria Vittorio Emanuele II, gebouwd aan het eind van de 19e eeuw en beschouwd als een van de eerste winkelcentra in de geschiedenis. Ga de gotische gevel van de Duomo binnen en ontdek het ware symbool van Milaan. Bekijk de hoge gewelven (enkele van de hoogste ter wereld) en leer waarom dit imposante gebouw meer dan 5 miljoen bezoekers per jaar trekt. Voeg het optionele Hop on Hop off 2 dagen ticket toe om de stad te bezoeken met panoramische bussen.

Milaan: OV-kaart met audiogids-app

9. Milaan: OV-kaart met audiogids-app

De OV-pas van Milaan is een geweldige manier om door de stad te reizen als je de stad in je eigen tempo wilt ontdekken. De stad Milaan heeft een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk, met bussen, trams en metro's die in een halte van de stad kunnen doorgaan. Met een OV-chipkaart kun je zo vaak als je wilt met de bus, tram of metro reizen. Wij bieden een 24-uurspas of een 72-uurspas aan. De bus rijdt elke 10 minuten en stopt bij de meeste grote bezienswaardigheden in de stad. De tram is ook erg handig omdat deze door het stadscentrum rijdt en bij veel van de grote winkelcentra stopt. Terwijl de metro de beste manier is om verkeer te vermijden. Bij de OV-chipkaart krijg je ook een audioguide. Je wordt meegenomen op een reis langs enkele van onze favoriete plekken in Milaan, waaronder de Duomo (de enorme kathedraal), Galleria Vittorio Emanuele II (een prachtig winkelcentrum) en Teatro alla Scala (waar je opera van wereldklasse kunt zien voorstellingen). We hebben ook wat meer buiten de gebaande paden gelegen bestemmingen toegevoegd, zoals onze favoriete gelato-plek en een geheim uitkijkpunt dat je een ongelooflijk uitzicht over de stad geeft! De OV-pas van Milaan is een ideale oplossing voor wie de stad in alle vrijheid wil ontdekken. Milaan heeft een openbaar vervoersnetwerk van topniveau en verbindt elk punt van de stad efficiënt, en met de Pass kun je er volledig gebruik van maken (tram, metro en bus) om je door elk punt in de stad te verplaatsen. Bovendien kunt u met de audiogids (met meer dan 20 uur aan audio-inhoud) elk hoekje en elke bezienswaardigheid van de modehoofdstad ontdekken dankzij de interactieve kaart en thematische routes.

Milaan: sightseeingtour van 3 uur met toegang tot de Duomo en La Scala

10. Milaan: sightseeingtour van 3 uur met toegang tot de Duomo en La Scala

Maak een tour van 3 uur door Milaan, een van 's werelds grootste modehoofdsteden, en krijg toegang tot enkele van de meest indrukwekkende monumenten van de stad. Bezoek de beroemde Duomo van Milaan, een prachtige gotische kathedraal. Verken het prachtige plein waar de kathedraal zich bevindt, inclusief Galleria Vittorio Emanuele II, het oudste winkelcentrum van Italië.   Maak dan een stop bij het beroemde operahuis van Milaan, La Scala. Bekijk de plek waar het werk van componisten als Verdi en Puccini debuteerde, en artiesten als Maria Callas en Luciano Pavarotti betoverden het publiek. Je ticket geeft toegang tot het theater en museum, die je na de rondleiding voor een langere periode opnieuw kunt bezoeken.   Uiteindelijk brengt de bus je naar Santa Maria delle Grazie. Deze kerk en het Dominicaanse klooster staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is gunstig gelegen naast het beroemde schilderij van het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci (toegang niet inbegrepen).

79 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Galleria Vittorio Emanuele II: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Galleria Vittorio Emanuele II

Wil je alle activiteiten in Galleria Vittorio Emanuele II bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Galleria Vittorio Emanuele II

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 6.979 beoordelingen

Alles was geweldig, commentaar geven op het allerbelangrijkste en eindigen met het laatste diner, dat was wat we echt wilden zien. Ik vond de prijs een beetje hoog, maar goed voor als je eenmaal weggaat... het was erg moeilijk voor ons om een rondleiding te vinden Spaans zonder zoveel voorlooptijd

Niet goedkoop (76€) maar je krijgt waar voor je geld. Mooie stadswandeling langs cadorna station, sporza. kasteel, hoofdstraat Dante, opera scala, galerij Vitt-Emman II, kathedraal (duomo) en natuurlijk Cher meesterwerk van Leonardo (laatste avondmaal), omkaderd door heel goede vlotte gids

De rondleididing in de scala verliep onder de deskundige leiding van Samantha heel vlot en gepassioneerd.De rondleiding in de Duomo onder de leidig van Fabrisio verliep vakkundig .

Geweldige gids, wist veel te vertellen en op een zeer leuke humoristische manier

Hele leuke toer! Super toffe gids, erg gepassioneerd!