Datums kiezen

Ontdek het beste van
Gallipoli, Italië

Gallipoli, Italië

Onze aanbevelingen voor Gallipoli, Italië

Vanuit Lecce: Rondleiding door Otranto, S.M. Leuca, Gallipoli & Galatina

1. Vanuit Lecce: Rondleiding door Otranto, S.M. Leuca, Gallipoli & Galatina

Deze tour geeft je de mogelijkheid om 4 van de meest pittoreske stadjes in Salento te bezoeken in een comfortabele minibus met airconditioning en een professionele chauffeur die je informatie geeft over de geschiedenis van de stadjes en de plaatsen die je kunt bezoeken. Een schilderachtige route van de Adriatische naar de Ionische Zee, tussen rotsachtige kusten, kleine baaien en witte stranden in Caribische stijl. De eerste stop van de tour is Galatina, een echt juweeltje van kunst, geschiedenis en tradities. De prachtige Basiliek van Sint Catharina van Alexandrië is de op één na beste Basiliek van Sint Franciscus in Assisi vanwege de vele fresco's die binnenin zijn aangebracht door de discipelen van Giotto. Andere monumenten die je moet bezoeken zijn de kathedraal van SS. Peter en Paul, en de oude "hofwoningen" en de gebouwen in het historische centrum. De tweede stop is Otranto, een van de mooiste kustdorpen in Salento. De stad Otranto zit vol geschiedenis en elke hoek belicht de doortocht van verschillende beschavingen, waaronder de Romeinen, de Byzantijnen, de Ottomanen en de Aragonesen. Je hebt vrije tijd voor een bezoek aan de prachtige kathedraal, de kerk van Sint Peter in perfecte Byzantijnse stijl, het kasteel, de torens, de machtige Pelasgi bastions en de muren die de hele oude stad omringden. Na Otranto bereik je Santa Maria di Leuca, langs de prachtige Adriatische kust, gekenmerkt door kliffen met uitzicht op zee, grotten en baaien met rotsachtige bodem. Onderweg bewonder je Santa Cesarea Terme, Castro Marina en de Ciolo Fiord. Santa Maria di Leuca is echt de hak van Italië, de plek waar de Ionische Zee de Adriatische Zee ontmoet. Vanaf dit puntje van Puglia heb je een spectaculair uitzicht op de haven en de zee, evenals op het heiligdom van Santa Maria de "Finibus Terrae". Na Santa Maria di Leuca, langs de Ionische kust, bereik je Gallipoli, dat wordt beschouwd als de parel van de Ionische Zee. Deze Griekse stad kan worden verdeeld in twee gebieden: het nieuwe dorp, waar de toeristische faciliteiten en moderne gebouwen verrijzen, en de oude stad. Het oude deel van de stad ligt op een kalkstenen eiland dat met het vasteland is verbonden door een 17e-eeuwse brug. Je hebt vrije tijd om het historische centrum te verkennen, dat wordt gekenmerkt door een labyrintisch vlechtwerk van smalle straatjes, waar je traditionele winkeltjes met lokale kunstnijverheid, talloze indrukwekkende barokke kerken en aristocratische palazzi vindt. Ook bezienswaardig zijn de kathedraal gewijd aan St. Agatha, een van de beste voorbeelden van barok in Salento, het kasteel van Angevine gebouwd in de 13e eeuw en de Griekse fontein, een van de oudste fonteinen in Italië.

Bezoek aan Lecce en wijntour van een hele dag

2. Bezoek aan Lecce en wijntour van een hele dag

Onze deskundige meertalige gidsen leiden je door groene landschappen vol eeuwenoude wijngaarden die verantwoordelijk zijn voor de beroemde Primitivo, Negromaro, Sussumaniello, Aglianico en Bombino Bianco wijnen. De geluiden, geuren en smaken van Puglia zullen je zintuigen prikkelen tijdens deze unieke ervaring. Je zult genieten van een dag waarin je het fantastische landschap verkent en de eeuwenoude tradities waardeert die grotendeels onveranderd zijn gebleven. We beginnen onze tour in Lecce, de thuisbasis van barokke architectuur en een geschiedenis die teruggaat tot de Trojaanse oorlog. Bekijk een amfitheater uit de gloriedagen van het Romeinse Rijk en ontdek het "Florence van Zuid-Italië". Vanuit Lecce reizen we langs de hak van de laars via kronkelende kustweggetjes met uitzicht op zee naar het charmante Castro. Drink cappuccino op het water en dompel je tenen in het kristalheldere aquamarijne water van de Adriatische Zee. In de buurt van Castro bezoeken we het wijnhuis Castel Di Salve, dat in de 19e eeuw werd opgericht door de hertog van Salve. Castel Di Salve produceert wijnen van vier van hun wijngaarden die, hoewel ze geografisch dicht bij elkaar liggen, in vier verschillende microklimaten en bodemomgevingen liggen. De verschillende omstandigheden leveren ongelooflijke witte wijnen op waar het wat koeler is en diepe rode wijnen die perfect rijpen in de late, warme zomers aan zee. Je krijgt de kans om ze allemaal te proeven! Als we de punt van de laars bereiken, smullen we in de Trattoria Hosteria del Pardo van verse, traditionele Pugliese gerechten zoals mosselen, vis, lokale kazen, versgebakken brood en pasta. We trekken een rode blend van Castel Di Salve open, maken een praatje met de chef en oefenen ons Italiaans. Na de lunch bezoeken we het mooie Gallipoli, dat aan de Ionische Zee ligt en waar je adembenemende stranden en leuke winkels vindt. Als je wilt, laten we je een eeuwenoude ondergrondse olijfmolen zien die onder de straten van het centrum ligt. Onze tours zijn privé en we zijn absoluut bereid om onze dagtours aan te passen aan speciale verzoeken of stops die je wilt maken. We bieden een ongeëvenaard niveau van klantenservice en staan altijd open voor alles wat we kunnen doen om van jouw tijd in Italië een onvergetelijke ervaring te maken!

Vanuit Lecce: Salento dagtour met professionele gids

3. Vanuit Lecce: Salento dagtour met professionele gids

Deze tour geeft je de mogelijkheid om de vier belangrijkste steden van Salento te bezoeken: Galatina, Otranto, Santa Maria di Leuca en Gallipoli. Galatina, een echt juweeltje van kunst, geschiedenis en tradities. Van buitengewone schoonheid is vooral de Basiliek van de Heilige Catharina van Alexandrië, die alleen de Basiliek van Sint Franciscus in Assisi overtreft vanwege de aanwezigheid van vele fresco's binnenin, die zijn gemaakt door de discipelen van Giotto. Andere monumenten die je moet bezoeken zijn de kathedraal van SS. Peter en Paul, en de oude "hofwoningen" en de gebouwen in het historische centrum. Otranto is de meest oostelijke stad van Italië en staat bekend als "Porta d'Oriente" (letterlijk: "Deur naar het Oosten"). De stad Otranto zit vol geschiedenis en elke hoek belicht de doortocht van verschillende beschavingen, waaronder de Romeinen, de Byzantijnen, de Ottomanen en de Aragonesen. De prachtige kathedraal, de kerk van Sint Pieter in perfecte Byzantijnse stijl, het kasteel, de torens, de machtige Pelasgi bastions en de muren die de hele oude stad omringden maken Otranto een van de meest interessante culturele bestemmingen in Zuid-Italië. Na Otranto bereik je Santa Maria di Leuca, langs de prachtige Adriatische kust, gekenmerkt door kliffen met uitzicht op zee, grotten en baaien met rotsachtige bodem. Onderweg bewonder je Santa Cesarea Terme, Castro Marina en de Ciolo Fiord. Santa Maria di Leuca ligt op het zuidelijkste puntje van het Salentijnse schiereiland, dat wordt overspoeld door twee zeeën, de Ionische Zee in het westen en de Adriatische Zee in het oosten. Santa Maria di Leuca is een toeristisch centrum dat beroemd is om zijn kleurrijke natuurlijke landschap dat harmonieert met de majestueuze architectuur. Op het voorgebergte Japigo staat de Basiliek van Santa Maria de "Finibus Terrae" (aan de uiteinden van de aarde). Vanaf de basiliek kun je de oude haven te voet bereiken via twee hellingen van elk 300 treden. Gallipoli wordt beschouwd als de parel van Salento. Deze Griekse stad kan worden onderverdeeld in twee gebieden: het nieuwe dorp, waar de toeristische faciliteiten en moderne gebouwen verrijzen, en de oude stad. Het oude deel van de stad ligt op een kalkstenen eiland dat met het vasteland is verbonden door een 17e-eeuwse brug. Het historische centrum wordt gekenmerkt door een labyrintisch vlechtwerk van smalle straatjes, waar traditionele winkels van lokale ambachten, talloze indrukwekkende barokke kerken en aristocratische palazzi te vinden zijn. Ook bezienswaardig zijn de kathedraal gewijd aan St. Agatha, een van de beste voorbeelden van barok in Salento, het kasteel van Angevine gebouwd in de 13e eeuw en de Griekse fontein, een van de oudste fonteinen in Italië.

Andere activiteiten in Gallipoli, Italië

Wil je alle activiteiten in Gallipoli, Italië bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.