Kies data

Dingen om te doen Gansbaai

Gansbaai: De beste dingen die je niet wil missen

Gansbaai: Shark Cage-duik en bezichtiging aan boord

1. Gansbaai: Shark Cage-duik en bezichtiging aan boord

Ga op een once-in-a-lifetime avontuur en kom oog in oog te staan met een verscheidenheid aan haaiensoorten in de ongelooflijke baai. Spring in het water en observeer haaien vanuit een metalen kooi. Maak kennis met het kooiduikteam, bestaande uit zeewetenschappers, in Gansbaai, op 2,5 uur rijden van Kaapstad, en geniet bij aankomst van een licht ontbijt en versnaperingen. Neem deel aan een veiligheidsbriefing en demonstratie. Daarna gaat de boot voor anker en wordt de kooi in het water neergelaten. Trek je wetsuit aan, spring in de kooi en zie de haaien voorbij zwemmen. Geniet van een geweldig uitzicht op de haaien, zowel aan boord als in het water. Haaien zijn oppervlakte-eters en haaienactiviteit vindt plaats op of nabij het oppervlak, wat betekent dat je niet echt hoeft te duiken om een haai te zien. Hang rond aan het wateroppervlak en steek je hoofd onder als er een haai voorbij komt. Vanaf het dek kunt u ook genieten van een prachtig uitzicht op de haaien. Geniet van het zien van een haai van dichtbij en in het wild, zonder dat je uitgebreide zwemervaring hoeft te hebben. De vrij zwevende kooi is aan de zijkant van de boot bevestigd, waardoor duikers hun hoofd en schouders boven water kunnen houden. Je kunt jezelf volledig onder water dompelen door je vast te houden aan de leuning wanneer de haaien de kooi passeren. Er is geen duikuitrusting of duikbrevet vereist, aangezien het gebruik van een zuurstofvoorraad niet nodig is voor de ervaring. Geniet daarna van snacks en drankjes na de duik. Misschien kunt u bronzen walvisvaarders, breedneus zevenkieuwkoe-haaien en ander zeeleven, roggen, zeehonden, dolfijnen, walvissen, maanvissen en een verscheidenheid aan zeevogels zien.

Gansbaai: ecologische kooiduikbelevenis met haaien

2. Gansbaai: ecologische kooiduikbelevenis met haaien

Als je de optie met vervoer kiest, begint je avontuur met ophaalservice bij je hotel in Kaapstad. Vervolgens geniet je van een 2,5 uur durende, mooie route naar jouw bestemming - het Great White House. Eenmaal aangekomen krijg je een ontbijt of lunch geserveerd, voordat je een veiligheidsbriefing krijgt over wat je kunt verwachten. Hierna wandel je naar de haven om aan boord te gaan van een speciale boot voor het duiken naar haaien. In 20 minuten vaar je naar Dyer Island, waar je voor anker gaat en de haaien zich bevinden. Je boot heeft alle nodige voorzieningen, inclusief drankjes en snacks. Je pakt je waterdichte tas met je duikerskit en krijgt dan de kans om deze geweldige dieren in hun natuurlijke omgeving te zien, veilig beschermd dankzij een kooi. Je zult volkomen veilig zijn, maar de adrenaline zal als een gek door je lichaam pompen! Dit is een ervaring om nooit te vergeten. Als de omstandigheden het toelaten, vaar je door de Shark Alley, voordat je terugkeert naar het vasteland voor een nabespreking en een warme kom soep. Vervolgens profiteer je tijdens de terugreis naar Kaapstad van gratis toegang tot een opvangcentrum voor Afrikaanse pinguïns en zeevogels (als je deze optie selecteert).

Kaapstad naar Gansbaai: duiken in kooi met haaien

3. Kaapstad naar Gansbaai: duiken in kooi met haaien

Je wordt opgehaald bij je hotel in Kaapstad of Hermanus in een luxe bus met airconditioning, die je naar de faciliteiten van de lokale partner brengt, tegenover de trailerhelling van de haven. Krijg een ongerept uitzicht op zee met je gratis continentaal ontbijt tijdens de veiligheidsbriefing. Pak je 5 mm wetsuits terwijl je nog aan land bent en ga naar Shark Alley op Megalodon II. Eenmaal verankerd, worden de haaien per loklijn naar de kooi gelokt. Kijken vanaf het dek van de boot is bijna net zo opwindend als in de kooi stappen voor een onvergetelijke ontmoeting. Ongeveer 3 uur op zee zorgt voor meer dan één duik. De kooi neemt 4 of 5 personen tegelijk op rotatiebasis mee. Er zijn drankjes en snacks aan boord om van te genieten terwijl je opwarmt op het dek, voordat je weer een ontmoeting onder water tegenkomt met deze ontzagwekkende toproofdieren. Er is geen duikervaring nodig voor deze oppervlaktekooiduik, het is net zo eenvoudig als je adem inhouden. De cameraman aan boord is er om deze onvergetelijke ervaring voor je vast te leggen en na het bekijken van de beelden van de dag terug op het land, terwijl je geniet van een warme lunch, kun je ervoor kiezen om een souvenir USB te kopen. Ervaar walvis spotten op land onderweg naar Kaapstad of luchthaventransfers zonder extra kosten.

Gansbaai: boottocht Marine Big 5

4. Gansbaai: boottocht Marine Big 5

Bezoek het ecosysteem van Dyer Island en krijg de gelegenheid om de Marine Big 5 te spotten, de 5 grootste bewoners in de zee: walvissen, haaien, zeehonden, dolfijnen en pinguïns. Elk jaar komen tussen juni en december de Zuidkapers, de Australische Walvissen, naar Gansbaai om te paren en te kalven. Zie hoe de walvissen paren, boven het water uit springen, met hun staartvinenn slaan en nog veel meer. Misschien zie je ook wel Brydevinvissen, bultruggen, zeldzame Sousa dolfijnen en gewone dolfijnen. Je ziet gegarandeerd een ongelooflijke diversiteit aan zeevogels en een kolonie van bijna 60.000 pelsrobben op Geyser Rock, terwijl de boot over de beroemde Shark Alley vaart. Aan boord vertelt een mariene bioloog je meer over de indrukwekkende dieren die deze kusten bezoeken. Op de dag van je trip word je opgehaald bij je hotel in Kaapstad of Hermanus, als je een optie hebt gekozen met vervoer inbegrepen. Bij aankomst in Gansbaai geniet je van koffie of thee met muffins terwijl je luistert naar de veiligheidsinstructies. Nadat je wordt uitgerust met opblaasbare reddingsvesten en waterbestendige kleding, loop je 200 meter naar de haven om aan boord te gaan van de walvis-observatieboot. Gemiddeld breng je 2 uur door  op zee, afhankelijk van het weer en de activiteit van het zeeleven.  Bij terugkeer aan land wordt je nog meer verteld over wat je gezien hebt tijdens de tocht en geniet je van warme soep en brood. Je kunt na de tocht professionele foto's kopen, zodat altijd kunt terugkijken op deze reis. Als je de optie met vervoer vanuit Kaapstad kiest, dan is een bezoek aan het African Penguin and Seabird Sanctuary op de terugweg inbegrepen. Hier zie je wat er wordt gedaan om gewonde en zieke dieren te rehabiliteren.

Vanuit Hermanus of Kaapstad: kooiduiken met een witte haai

5. Vanuit Hermanus of Kaapstad: kooiduiken met een witte haai

Tijdens deze dagtocht ontdek je de sensatie van een ontmoeting met een grote witte haai. Je kunt kiezen voor een tour met ophaalservice vanaf je hotel in Hermanus of Kaapstad of een tour waarbij je rechtstreeks naar de boot in Gansbaai komt. Geniet van een heerlijk ontbijt en een lunch, en ontvang een certificaat voor het kooiduiken met de witte haai. Geniet eerst van een ontbijt in de prachtige Lodge. Het continentale ontbijt bestaat uit vers gebakken muffins, quiches, yoghurt, ontbijtgranen, toast en koude vleeswaren, thee en koffie. Maak kennis met de schipper van dienst, die veel ervaring heeft in het unieke zeegebied voor de zuidkust van Kaap. De schippers registreren meer contact met grote witte haaien dan wie ook ter wereld. Je krijgt een korte inleidende presentatie over de grote witte haai en komt te weten hoe de lokale partner in het gebied met haaien werkt. Vervolgens breng je 2 tot 4 uur op zee door, afhankelijk van hoe vaak de haaien de boot bezoeken. Stel zoveel vragen als je wilt. Spring in de kooi, waar 6 mensen tegelijkertijd in kunnen. Iedereen heeft ongeveer 20 minuten in de kooi. Alle duikuitrusting, inclusief de 7 mm dikke wetsuits, staan ter beschikking en je hebt geen duikbrevet nodig om in een kooi te duiken. Bij terugkeer op het droge ga je weer terug naar de Lodge voor een lichte lunch.

Gansbaai: boottocht walvisspotten

6. Gansbaai: boottocht walvisspotten

Vertrek vanuit de opmerkelijke vissershaven van Gansbaai en vaar langs de kliffen van De Kelders. Betreed een natuurgebied met het grootste aantal walvissen in Zuid-Afrika. Zoek naar de zuidkapers in hun natuurlijke omgeving, die daar samen met dolfijnen, Kaapse pelsrobben en haaien leven. Houd je ogen open voor bultruggen, dwergvinvissen en brydevinvissen die in de oceaan stoeien. Vang een glimp op van prachtige orka's, zwarte zwaardwalvissen en snoezige Afrikaanse pinguïns. Keer na dit avontuur weer terug naar de haven.

Vanuit Kaapstad: boottocht walvisspotten bij Hermanus

7. Vanuit Kaapstad: boottocht walvisspotten bij Hermanus

Ga mee op de beste walvissentocht rond Hermanus en vertrek vanuit de vissershaven van Gansbaai. Vaar langs de rotsen van De Kelders, het gebied dat bekend staat als de beste plek om walvissen te spotten langs de kust van Zuid-Afrika. Onderweg hoor je lokale verhalen over walvissen en feiten over zuidkapers. Leer over de habitats en hun voedingsprocessen. Zoek naar de zuidkapers in hun natuurlijke omgeving, samen met dolfijnen, Kaapse pelsrobben en andere zeedieren. Let op de bultruggen, dwergvinvissen en Brydewalvissen die in de oceaan stoeien. Van een glimp op van de prachtige orka's, valse orka's en betoverende Afrikaanse pinguïns. Deze tour biedt een grote selectie van het mariene leven, waarbij je wilde zeedieren van dichtbij meemaakt. Ontspan zonder ethische dilemma als je bedrijven ondersteunt die dieren in het wild vieren. Keer terug naar de haven aan het eind van je boot-avontuur.

Vanuit Kaapstad: walvisspotten in Hermanus en Gansbaai

8. Vanuit Kaapstad: walvisspotten in Hermanus en Gansbaai

In slechts 20 minuten verlaat je het stadscentrum van Kaapstad en rijd je langs de zuidkustroute Overberg naar Gordonsbaai, Pringlebaai en Bettysbaai. Geniet van de schilderachtige route die je in de juiste stemming zal brengen. Reis onder de Sir Lowry-bergpas en ontdek de indrukwekkende kliffen die uitkomen in de Indische Oceaan. Wanneer je Bettysbaai nadert, kun je genieten van kilometerslange natuurlijke stranden. Maak een tussenstop bij Stony Point om de broedplaats van de Afrikaanse pinguïns te zien of bezoek de botanische tuinen van Harold Porter. De reis gaat verder door Hermanus naar de kustplaats Gansbaai. De prachtige kliffen en ongerepte stranden van De Kelders bieden de perfecte plek om de walvissen vanaf het land te bekijken. In Gansbaai begint je 2 uur durende walvissafari-tour. De op maat gebouwde boot en het beperkte aantal passagiers maken het mogelijk om ten volle te genieten van de ervaring van het walvisspotten. Daarna gaan we terug naar Hermanus langs de kust voor een late lunch (niet inbegrepen in de tourprijs). Er is veel te ontdekken in de vele luxe winkels en ambachtelijke kraampjes. Volg de N2 naar de Peregrine Farm Stall, de laatste halte van je tour. Ervaar oude waarden en kwaliteitsproducten rechtstreeks van de boerderijen.

Van Kaapstad: Shark Cage Diving en Penguin Tour

9. Van Kaapstad: Shark Cage Diving en Penguin Tour

Je haaienduikavontuur begint met een vroege ochtend pick-up van je accommodatie in Kaapstad. Vraag uw hotel om een ontbijt voor u in te pakken, of geniet van het lichte ontbijt dat bij aankomst in Gansbaai wordt geserveerd. Luister naar een briefing over de duikervaring met haaien voordat je de open zee op gaat voor een spannende drie uur haaienkooiduiken. Trek de voor u verstrekte duikuitrusting aan en bereid u voor op een onvergetelijke ervaring. Kijk goed hoe de bemanning de haaien aangrijpt en ze dicht bij de boot trekt om je het beste uitzicht te geven. Bekijk dit toproofdier van dichtbij als je aan de beurt bent in de kooi en bewonder zijn enorme omvang en gestroomlijnde vorm terwijl het vlak langs je zwemt. Keer terug naar de kust na je kooiduikavontuur en geniet van een warme douche. Voor schone handdoeken wordt gezorgd. Ga zitten met je reisgezelschap om een dvd van de gebeurtenissen van de dag te bekijken en je duikavontuurcertificaat te ontvangen voordat je terugkeert naar Kaapstad. Uw terugreis voert u door Betty's Bay. Bezoek het natuurreservaat Stony Point, de thuisbasis van een unieke kolonie Afrikaanse pinguïns. Bekijk de loopvogels van dichtbij en loop langs de promenade die zich een weg baant door de natuurlijke habitat van de kolonie. Keer terug naar Kaapstad via de schilderachtige kustroute R44 en stop onderweg bij een uitkijkpunt om foto's te maken.

Gansbaai: combi boottrip haaienduik & walvissen spotten

10. Gansbaai: combi boottrip haaienduik & walvissen spotten

Profiteer van een combi-arrangement met 2 ongelooflijke activiteiten die je over 2 dagen kunt verdelen als je dat wilt.  Haaienduik Begin het avontuur met de haaienkooiduik die plaatsvindt voor de kust van Dyer Island,  ongeveer 15 minuten varen vanaf de haven van Kleinbaai. Ontdek hoe dit eiland de thuisbasis is van een kolonie van meer dan 50.000 Kaapse pelsrobben - het favoriete voedsel en de primaire voedingsbron van de witte haai. Kom aan bij het kanaal van de  oceaan die loopt tussen Dyer Island en de  naburige Geyser Rock. Dit gebied wordt zo vaak bezocht door grote witte haaien dat het 'Shark Alley' is genoemd. Hier zet je het anker uit voor een ontmoeting van dichtbij met grote witte haaien. Terwijl de kooi op de duiklocatie wordt neergezet, wordt je uitgerust met duikuitrusting. Je krijgt de kans in de drijvende kooi voor 8 personen om spannende onderwatergezichten van dit majestueuze roofdier te ervaren. Als je niet in de kooi bent, kun je vanaf het uitkijkplatform van de boot de waarnemingen van de haaien en ander zeeleven beleven. Gansbaai is één van de weinige plaatsen in de wereld waar deze zeldzame wezens dicht genoeg bij de kustlijn samenkomen om je de beste gelegenheid voor potentiële waarnemingen te bieden. Houd er wel rekening mee dat het zien van een grote witte haai een voorrecht is, geen garantie. Uitstap walvissen spotten De walvisexcursies  vinden plaats van juni tot december, als de walvissen hun migratieschema wijzigen (vroeg aankomen en later vertrekken), wordt het schema dienovereenkomstig aangepast. Over het algemeen duurt de reis 2 uur, maar het kan langer zijn, afhankelijk van hoe snel je de walvissen vindt. Klim aan boord van een boot die tweemaal per dag om 10:00 uur en 13:00 uur vertrekt. Tijdens het hoogseizoen (augustus-oktober) is er om 07:00 uur een extra ochtendrit beschikbaar. Vanaf september is er een extra middagtrip om 15:30 uur of als er een goede zonsondergang wordt voorspeld om 17:00 uur. De zonsondergangtocht is een  zeer  bijzondere ervaring, omdat het de mogelijkheid biedt om te zien hoe de walvissen zich baseren in de ondiepe wateren met de Walker Bay-zonsondergang achter zich.

Beschikbare activiteiten

  • Wateractiviteiten
13 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Gansbaai

Wil je alle activiteiten in Gansbaai ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Gansbaai

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 447 beoordelingen

Helaas konden we geen grote witte haaien zien, maar wel veel grote bronzen haaien. Deze waren heel dichtbij, precies op de kooi en het waren er zeker 5. Daarnaast werden de dieren gelokt met een biologisch afbreekbaar aas. Alles is hier diervriendelijk en stressvrij. Je voelt je altijd absoluut veilig en er is geen enkel gevaar. Er zijn altijd mariene biologen aan boord om vragen te beantwoorden en de veiligheid van de dieren te controleren. Ook zagen we van verre walvissen en zwom er een zeehond tussen de haaien door. Het ontbijt was echt heel voldoende, de lunchsoep was niet ons kopje thee. Toch werd het fysieke welzijn niet verwaarloosd. Op het schip kreeg je een warme chocolademelk om je op te warmen en als je geen handdoek of misselijkheidstabletten bij je had, kreeg je die ook. De rit op de snelle boot was ongeveer 15 minuten en de rest was tijd voor de haaien. Gewoon geweldig

Supersupersuper!!! . Dit was het hoogtepunt van mijn Gaansbaai-reis. Voor mij was dit een once in a lifetime ervaring waarbij ik erin slaagde om, met de hulp van de bemanning (uiteraard) alle 5 de Marine 5 te spotten. Ik was blij vanaf het moment dat ik op het ontmoetingspunt aankwam, aangezien het personeel waren vriendelijk en attent op de behoeften van mijn gepensioneerde ouders vanaf het moment dat we daar aankwamen. Ik raad mensen ten zeerste aan om dit te doen, zelfs als ze niet alle 5 kunnen worden gezien. De boottocht op zich was een adrenaline-pompende en opwindende ervaring.

Een onvergetelijke ervaring! We werden heel goed verzorgd, alles was goed geregeld. Bij de start was er een heerlijk ontbijt inclusief instructie over de duik en interessante weetjes over haaien en de organisatie "Marine Dynamics". Daarna gingen we op de boot en konden er maximaal 10 mensen tegelijkertijd in de kooi. Iemand van het team heeft ook alles gefilmd. Een uniek avontuur, je zou heel dicht bij de dieren kunnen zijn. Ook als je niet in de kooi zat was alles uitstekend te volgen vanaf de boot. Deze excursie is een echte aanrader!

Wow! Heerlijke dagtocht met rustige chauffeur met veel kennis. Met 3 personen in een luxe personenauto. Onderweg op verzoek een koffiestop bij een farmer Market. Daarna op de boot om walvissen te zien. En we zagen ze, het was al einde seizoen maar we hebben 2 soorten walvissen gezien. Waaronder twee met kalf. Daarna na hermanus voor een heerlijke lunch met prachtig uitzicht. Om via Betty's pinguïns en een prachtige foto stop, en nog een paar baboons weer in kaapstad bij het guesthouse afgezet te worden. Ontzettend e moeite waard!

Geweldige reis, zag vier Southern Right Whales (twee moeders, twee kalveren).