Datums kiezen

Ontdek het beste van
Gansbaai

Onze aanbevelingen voor Gansbaai

Vanuit Hermanus of Kaapstad: kooiduiken met een witte haai

1. Vanuit Hermanus of Kaapstad: kooiduiken met een witte haai

Tijdens deze dagtocht ontdek je de sensatie van een ontmoeting met een grote witte haai. Je kunt kiezen voor een tour met ophaalservice bij je hotel in Hermanus of Kaapstad of een tour waarbij je rechtstreeks naar de boot in Gansbaai komt. Geniet van een heerlijk ontbijt en een lunch, en ontvang een certificaat voor het kooiduiken met de witte haai. Geniet eerst van een ontbijt in de prachtige Lodge. Het continentale ontbijt bestaat uit vers gebakken muffins, quiches, yoghurt, ontbijtgranen, toast en koude vleeswaren, thee en koffie. Maak kennis met de schipper van dienst, die veel ervaring heeft in het unieke zeegebied voor de zuidkust van Kaap. De schippers registreren meer contact met grote witte haaien dan wie ook ter wereld. Je krijgt een korte inleidende presentatie over de grote witte haai en komt te weten hoe de activiteitenaanbieder in het gebied met haaien werkt. Vervolgens breng je 2 tot 4 uur op zee door, afhankelijk van hoe vaak de haaien de boot bezoeken. Stel zoveel vragen als je wilt. Spring in de kooi, waar 6 mensen tegelijkertijd in kunnen. Iedereen heeft ongeveer 20 minuten in de kooi. Alle duikuitrusting, inclusief de 7 mm dikke wetsuits, staan ter beschikking en je hebt geen duikbrevet nodig om in een kooi te duiken. Bij terugkeer op het droge ga je weer terug naar de Lodge voor een lichte lunch.

Gansbaai: boottocht Marine Big 5

2. Gansbaai: boottocht Marine Big 5

Bezoek het Dyer Island-ecosysteem en krijg de kans om de Marine Big 5 te spotten: walvissen, haaien, zeehonden, dolfijnen en pinguïns. Elk jaar van juni tot december arriveren de zuidkapers om te paren en te kalven. Getuige paringsvertoningen, doorbraken, staartklappen, spionnenhoppen en meer. U kunt ook Bryde's walvissen, bultruggen, de ongrijpbare bultrugdolfijn en de gewone dolfijn zien. Een ongelooflijke reeks zeevogels en een waarneming van de bijna 60.000 man sterke Kaapse pelsrobbenkolonie op Geyser Rock is gegarandeerd als de boot over de beroemde Shark Alley vaart. Een zeebioloog aan boord zal aanwezig zijn om u meer te leren over de verbazingwekkende dieren die deze kusten bezoeken. Op de dag van je reis word je opgehaald bij je hotel in Kaapstad of Hermanus, als je een optie met transfers hebt gekozen. Bij aankomst in Gansbaai kunt u genieten van koffie/thee en muffins terwijl u luistert naar een speciale veiligheidsbriefing. Als je eenmaal bent uitgerust met opblaasbare reddingsvesten en uitrusting voor nat weer, maak dan een wandeling van 200 meter naar de haven om aan boord te gaan van het walvisobservatievaartuig. De gemiddelde tijd die op zee wordt doorgebracht is twee uur, afhankelijk van de toestand van de zee en de activiteit in het zeeleven. Bij terugkomst aan land ontvangt u een informatieve debrief terwijl u geniet van warme soep en brood. Professionele reisbeelden zijn ook te koop na de reis, zodat u uw waarnemingen permanent kunt onthouden. Heeft u gekozen voor de optie met transfers vanuit Kaapstad, dan is op de terugweg ook een bezoek aan het African Penguin and Seabird Sanctuary inbegrepen. U zult de belangrijke inspanningen zien die worden geleverd om gewonde en zieke dieren te rehabiliteren.

Kaapstad: duik met natuurvriendelijke haaienkooi in Gansbaai

3. Kaapstad: duik met natuurvriendelijke haaienkooi in Gansbaai

Ontdek de sensatie van duiken met haaien in de veiligheid van een kooi met deze tour vanuit Kaapstad. Geniet van een stevig ontbijt en ga naar Dyer Island om met haaien in het water te springen. Geniet van snacks en drankjes aan boord en sluit uw ervaring af met soeptoegang tot het Afrikaanse pinguïn- en zeevogelreservaat. Als de transferoptie is geselecteerd, begint je avontuur met ophalen bij je hotel in Kaapstad. Maak een rit langs een schilderachtige route om uw bestemming te bereiken: het Grote Witte Huis. Eenmaal daar kunt u genieten van een ontbijt of lunch voordat u een veiligheidsbriefing krijgt over wat u kunt verwachten. Wandel vervolgens naar de haven en ga aan boord van een speciaal schip voor haaienduiken. Reis naar Dyer Island en laat het anker vallen waar de haaien verblijven. Uw boot beschikt over alle voorzieningen, samen met drankjes en snacks voor uw comfort. Verzamel uw waterdichte tas met daarin uw duikuitrusting en bekijk deze prachtige dieren van dichtbij in hun natuurlijke omgeving, uiteraard beschermd door een kooi. Je bent volkomen veilig, maar je adrenaline zal als een gek pompen. Dit is zeker een ervaring die je nooit zult vergeten. Reis door de haaiensteeg als de omstandigheden het toelaten voordat je terugkeert naar het land voor een debriefing en een warme kom soep. Geniet vervolgens van gratis toegang tot het Afrikaanse pinguïn- en zeevogelreservaat op de terugweg naar Kaapstad (als de optie is geselecteerd).

Vanuit Kaapstad: boottocht walvisspotten bij Hermanus

4. Vanuit Kaapstad: boottocht walvisspotten bij Hermanus

Ga mee op walvisspotten in Hermanus en bezoek het gebied met de hoogste concentratie walvissen aan de Zuid-Afrikaanse kustlijn. Lanceer vanuit de schilderachtige vissershaven van Gansbaai en reis langs de kliffen van De Kelders om deze prachtige wezens te zien. Onderweg hoor je commentaar over walvissen en feiten over echte walvissen. Leer meer over de leefgebieden en hun voedingsprocessen. Zoek naar zuidkapers in hun natuurlijke omgeving, samen met dolfijnen, Kaapse pelsrobben en ander zeeleven. Pas op voor bultruggen, dwergvinvissen en Bryde's walvissen die in de oceaan dartelen. Vang een glimp op van de prachtige orka's, valse orka's en betoverende Afrikaanse pinguïns. Deze tour biedt een grote selectie van het onderwaterleven en stelt u in staat wilde dieren van dichtbij te bekijken. Ontspan zonder ethisch dilemma terwijl u bedrijven steunt die dieren in het wild vieren. Keer terug naar de haven aan het einde van je vaaravontuur.

Vanuit Kaapstad of Hermanus: Duikboottocht met haaienkooien

5. Vanuit Kaapstad of Hermanus: Duikboottocht met haaienkooien

Ontdek de sensatie van duiken met haaien in een beschermende kooi tijdens deze boottocht naar Shark Alley. Kies uit een tour met ophaal- en terugbrengservice vanuit Kaapstad of Hermanus, of een tour met een ontmoetingspunt in de haven van Kleinbaai. Geniet tijdens je reis van ontbijt, lunch, snacks en drankjes. Geniet bij aankomst van gratis snacks met koffie of thee tijdens de veiligheidsbriefing op het land en trek je wetsuit van hoge kwaliteit aan. Begin aan uw cruise vanuit de haven van Kleinbaai. Kom aan bij Shark Alley en kijk hoe de boot voor anker gaat en de haaien met een aaslijn naar de kooi worden gelokt. Bekijk de haaien vanaf het dek van de boot terwijl je wacht om in de kooi te springen voor je eigen onvergetelijke ontmoeting. Nip aan boord van drankjes en snacks terwijl je opwarmt op het dek voordat je weer een ontmoeting onder water hebt met deze ontzagwekkende toproofdieren. Er is geen duikervaring nodig voor deze kooiduik aan de oppervlakte, het is net zo eenvoudig als het inhouden van je adem. Laat uw ervaring vastleggen door een cameraman aan boord en na het bekijken van de beelden van de dag aan land, terwijl u geniet van een warme maaltijd, kunt u ervoor kiezen om een USB-souvenir te kopen.

Gansbaai: boottocht walvisspotten

6. Gansbaai: boottocht walvisspotten

Vertrek vanuit de opmerkelijke vissershaven van Gansbaai en vaar langs de kliffen van De Kelders. Betreed een natuurgebied met het grootste aantal walvissen in Zuid-Afrika. Zoek naar de zuidkapers in hun natuurlijke omgeving, die daar samen met dolfijnen, Kaapse pelsrobben en haaien leven. Houd je ogen open voor bultruggen, dwergvinvissen en brydevinvissen die in de oceaan stoeien. Vang een glimp op van prachtige orka's, zwarte zwaardwalvissen en snoezige Afrikaanse pinguïns. Keer na dit avontuur weer terug naar de haven.

Vanuit Kaapstad: walvisspotten in Hermanus en Gansbaai

7. Vanuit Kaapstad: walvisspotten in Hermanus en Gansbaai

In slechts 20 minuten verlaat je het stadscentrum van Kaapstad en rijd je langs de zuidkustroute Overberg naar Gordonsbaai, Pringlebaai en Bettysbaai. Geniet van de schilderachtige route die je in de juiste stemming zal brengen. Reis onder de Sir Lowry-bergpas en ontdek de indrukwekkende kliffen die uitkomen in de Indische Oceaan. Wanneer je Bettysbaai nadert, kun je genieten van kilometerslange natuurlijke stranden. Maak een tussenstop bij Stony Point om de broedplaats van de Afrikaanse pinguïns te zien of bezoek de botanische tuinen van Harold Porter. De reis gaat verder door Hermanus naar de kustplaats Gansbaai. De prachtige kliffen en ongerepte stranden van De Kelders bieden de perfecte plek om de walvissen vanaf het land te bekijken. In Gansbaai begint je 2 uur durende walvissafari-tour. De op maat gebouwde boot en het beperkte aantal passagiers maken het mogelijk om ten volle te genieten van de ervaring van het walvisspotten. Daarna gaan we terug naar Hermanus langs de kust voor een late lunch (niet inbegrepen in de tourprijs). Er is veel te ontdekken in de vele luxe winkels en ambachtelijke kraampjes. Volg de N2 naar de Peregrine Farm Stall, de laatste halte van je tour. Ervaar oude waarden en kwaliteitsproducten rechtstreeks van de boerderijen.

Van Kaapstad: mariene safari Grote 5 boottocht in Gansbaai

8. Van Kaapstad: mariene safari Grote 5 boottocht in Gansbaai

Verken het ecosysteem van Dyer Island en zoek naar de Grote 5 van de zee: walvissen, haaien, zeehonden, dolfijnen en pinguïns. De reis duurt in totaal 4 uur. Je moet 1 uur voor vertrek aan boord komen voor een veiligheidsinstructie, koffie/thee en muffins, en om je veiligheidsuitrusting aan te doen. De boottocht op het water duurt 2 tot 2,5 uur, afhankelijk van de weersomstandigheden en het mariene leven dat je tegenkomt. Ervaar de jaarlijkse migratie van de zuidkapers van juni tot december, en let op hun paringsrituelen en andere activiteiten. Bewonder de ongelooflijke hoeveelheid zeevogels, en zie de grote Kaapse pelsrobkolonie op Geyser Rock als je door de Shark Alley vaart. Kom meer te weten over de geweldige dieren van de zeebioloog aan boord.  Na de reis kun je genieten van warme soep en brood bij een gezellige open haard of kachel, luister je naar een nabespreking en bekijk je het beeldmateriaal van je tocht. Maak gebruik van een bonusreis naar het Afrikaanse pinguïn- en zeevogelreservaat. Geschikt voor alle leeftijden Als je kinderen jonger dan 5 jaar hebt, neem dan rechtstreeks contact op met de lokale partner om je reservering dienovereenkomstig te wijzigen. Kinderen van 1 - 4 jaar mogen gratis mee.

Gansbaai: Kooiduiken met haaien en bekijken aan boord

9. Gansbaai: Kooiduiken met haaien en bekijken aan boord

Ga op een once-in-a-lifetime avontuur en kom oog in oog te staan met een verscheidenheid aan haaiensoorten in de ongelooflijke baai. Spring in het water en observeer haaien vanuit een metalen kooi. Maak kennis met het kooiduikteam, bestaande uit zeewetenschappers, in Gansbaai, op 2,5 uur rijden van Kaapstad, en geniet bij aankomst van een licht ontbijt en versnaperingen. Neem deel aan een veiligheidsbriefing en demonstratie. Daarna gaat de boot voor anker en wordt de kooi in het water neergelaten. Trek je wetsuit aan, spring in de kooi en zie de haaien voorbij zwemmen. Geniet van een geweldig uitzicht op de haaien, zowel aan boord als in het water. Haaien zijn oppervlakte-eters en haaienactiviteit vindt plaats op of nabij het oppervlak, wat betekent dat je niet echt hoeft te duiken om een haai te zien. Hang rond aan het wateroppervlak en steek je hoofd onder als er een haai voorbij komt. Vanaf het dek kunt u ook genieten van een prachtig uitzicht op de haaien. Geniet van het zien van een haai van dichtbij en in het wild, zonder dat je uitgebreide zwemervaring hoeft te hebben. De vrij zwevende kooi is aan de zijkant van de boot bevestigd, waardoor duikers hun hoofd en schouders boven water kunnen houden. Je kunt jezelf volledig onder water dompelen door je vast te houden aan de leuning wanneer de haaien de kooi passeren. Er is geen duikuitrusting of duikbrevet vereist, aangezien het gebruik van een zuurstofvoorraad niet nodig is voor de ervaring. Geniet daarna van snacks en drankjes na de duik. Misschien kunt u bronzen walvisvaarders, breedneus zevenkieuwkoe-haaien en ander zeeleven, roggen, zeehonden, dolfijnen, walvissen, maanvissen en een verscheidenheid aan zeevogels zien.

Gansbaai: combi boottrip haaienduik & walvissen spotten

10. Gansbaai: combi boottrip haaienduik & walvissen spotten

Profiteer van een combipakket met 2 ongelooflijke activiteiten die desgewenst over 2 dagen kunnen worden verdeeld. Haaienduik Begin het avontuur met de haaienkooiduik die plaatsvindt voor de kust van Dyer Island, op ongeveer 15 minuten varen van de haven van Kleinbaai. Ontdek hoe dit eiland de thuisbasis is van een kolonie van meer dan 50.000 Kaapse pelsrobben - het favoriete voedsel en de primaire voedingsbron van de grote witte haai. Kom aan bij het kanaal van de oceaan dat loopt tussen Dyer Island en de naburige Geyser Rock. Dit gebied wordt zo bezocht door grote witte haaien dat het 'Shark Alley' wordt genoemd. Ga hier voor anker voor een ontmoeting van dichtbij met grote blanken. Terwijl de kooi op de duiklocatie wordt gedropt, wordt u uitgerust met duikuitrusting. Neem opeenvolgende beurten in de drijvende kooi voor 8 personen en ervaar spannende onderwaterbeelden van dit majestueuze roofdier. Als u niet in de kooi zit, kunt u genieten van waarnemingen van de haaien en ander zeeleven vanaf het uitkijkplatform van de boot. Gansbaai is een van de weinige plaatsen ter wereld waar deze zeldzame wezens dicht genoeg bij de kustlijn samenkomen om u de beste gelegenheid te bieden voor mogelijke waarnemingen. Dat gezegd hebbende, houd er rekening mee dat het zien van een grote witte haai een voorrecht is, geen garantie. Walvis spotten De walvisexcursies vinden plaats van juni tot december, maar als de walvissen hun migratieschema wijzigen (vroeg aankomen en later vertrekken), wordt het schema dienovereenkomstig aangepast. Over het algemeen duurt de reis 2 uur, maar kan langer zijn, afhankelijk van hoe snel je de walvissen vindt. Klim aan boord van een boot die twee keer per dag om 10.00 uur en 13.00 uur vertrekt. Tijdens het hoogseizoen (augustus-oktober) is er een extra ochtendtocht om 7.00 uur. Vanaf september rijdt er een extra middagrit om 15.30 uur of, als er een goede zonsondergang wordt voorspeld, om 17.00 uur. De trip bij zonsondergang is een werkelijk prachtige ervaring omdat het de mogelijkheid biedt om de walvissen te zien koesteren in het ondiepe water met de Walker Bay-zonsondergang achter zich.

Alle activiteiten

20 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Gansbaai

Wil je alle activiteiten in Gansbaai bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Gansbaai

Gemiddelde beoordeling

4.5
(477 beoordelingen)

Een unieke, geweldige ervaring! Zeer goed georganiseerd, van communicatie, transport, informatie tot het personeel. Na een rit van 2-3 uur vanuit Kaapstad is er een introductie en een klein ontbijt. De boottocht naar het haaiengebied duurt 15-20 minuten. We werden verdeeld in 4 groepen, elk met ongeveer 8 deelnemers tegelijk in de kooi. Er wordt een groepsvideo gemaakt die je achteraf kunt aanschaffen. Voor privéfoto's kun je het beste een GoPro hebben. Als u met uw mobiele telefoon onder water foto's wilt maken, moet deze zeker bevestigd zijn (bijvoorbeeld een ketting). Zeeziekte: Mijn vrouw is er resistent tegen, ze heeft er geen problemen mee gehad. Ik word snel zeeziek, wat een beetje een marteling was als het schip stil lag. De gids wist ervan en verkoos mij boven mij, tijdens het "zwemmen" wordt het beter. De bemanning verzorgde te allen tijde de ‘zeezieke mensen’ met plantaardig snoepgoed en zitjes voorin het schip. Het was een beetje vermoeiend, maar laat dat je niet ontmoedigen! :)

Ik werd precies op de geplande tijd opgehaald bij het hotel, waarna we naar Gansbaai reden waar we een leuke introductie tot het programma kregen en een heel goed ontbijt. Daarna gingen we op de boot, we hadden de mogelijkheid om twee keer naar de kooi te gaan (we waren met een groep van 12) en op een gegeven moment denk ik dat het leek alsof er 8 haaien ("bronzies") tegelijkertijd rondzwommen! We bleven ongeveer 2 uur op de boot. Nadat we weer bij de kust waren aangekomen, kregen we een lekkere lunch voor de terugweg. Het was een geweldige ervaring, zou het zeker aanbevelen aan iedereen die SA bezoekt, zelfs als je alleen reist. Het was zeer leerzaam en ik heb mij geen seconde verveeld. Nogmaals bedankt voor deze geweldige ervaring en voor het zo leuk maken <3

Erg gave reis die ik nooit zal vergeten! De overdracht verliep volledig probleemloos en op tijd. De gids was erg vriendelijk! Iedereen daar was erg vriendelijk. De tour zelf was erg leuk! Je komt echt heel dichtbij de haaien! De kans om haaien te zien is ook erg groot! Helaas hebben we geen grote witte haaien gezien. Maar er zijn veel bronzen haaien die ook erg actief zijn. Over het algemeen kan ik de tour aanbevelen aan iedereen die enthousiast is over haaien en ze van dichtbij in de natuur wil ervaren. Sterk aanbevolen!

We waardeerden het echt dat we vanwege ziekte konden verhuizen. Zeer informatief, professioneel en behulpzaam gedurende de hele ervaring, voelde me veilig van begin tot eind, alles verliep soepel en het was ongelooflijk om 8+ haaien te kunnen zien 10/10 zou aanraden

Een ongelooflijke ervaring, behalve dat ik een beetje zeeziek werd, ik heb het fantastisch gehad. Het team was zeer professioneel en gaf veel inzicht in haaien en wat ze wel en niet moesten doen in de kooi.