Kies data
Dingen om te doen

Gansbaai

Gansbaai: De beste dingen die je niet wil missen

Gansbaai: boottocht walvisspotten

1. Gansbaai: boottocht walvisspotten

Vertrek vanuit de opmerkelijke vissershaven van Gansbaai en vaar langs de kliffen van De Kelders. Betreed een natuurgebied met het grootste aantal walvissen in Zuid-Afrika. Zoek naar de zuidkapers in hun natuurlijke omgeving, die daar samen met dolfijnen, Kaapse pelsrobben en haaien leven. Houd je ogen open voor bultruggen, dwergvinvissen en brydevinvissen die in de oceaan stoeien. Vang een glimp op van prachtige orka's, zwarte zwaardwalvissen en snoezige Afrikaanse pinguïns. Keer na dit avontuur weer terug naar de haven.

Vanuit Kaapstad: boottocht walvisspotten bij Hermanus

2. Vanuit Kaapstad: boottocht walvisspotten bij Hermanus

Ga mee op de beste walvissentocht rond Hermanus en vertrek vanuit de vissershaven van Gansbaai. Vaar langs de rotsen van De Kelders, het gebied dat bekend staat als de beste plek om walvissen te spotten langs de kust van Zuid-Afrika. Onderweg hoor je lokale verhalen over walvissen en feiten over zuidkapers. Leer over de habitats en hun voedingsprocessen. Zoek naar de zuidkapers in hun natuurlijke omgeving, samen met dolfijnen, Kaapse pelsrobben en andere zeedieren. Let op de bultruggen, dwergvinvissen en Brydewalvissen die in de oceaan stoeien. Van een glimp op van de prachtige orka's, valse orka's en betoverende Afrikaanse pinguïns. Deze tour biedt een grote selectie van het mariene leven, waarbij je wilde zeedieren van dichtbij meemaakt. Ontspan zonder ethische dilemma als je bedrijven ondersteunt die dieren in het wild vieren. Keer terug naar de haven aan het eind van je boot-avontuur.

Gansbaai: boottocht Marine Big 5

3. Gansbaai: boottocht Marine Big 5

Bezoek het ecosysteem van Dyer Island en krijg de gelegenheid om de Marine Big 5 te spotten, de 5 grootste bewoners in de zee: walvissen, haaien, zeehonden, dolfijnen en pinguïns. Elk jaar komen tussen juni en december de Zuidkapers, de Australische Walvissen, naar Gansbaai om te paren en te kalven. Zie hoe de walvissen paren, boven het water uit springen, met hun staartvinenn slaan en nog veel meer. Misschien zie je ook wel Brydevinvissen, bultruggen, zeldzame Sousa dolfijnen en gewone dolfijnen. Je ziet gegarandeerd een ongelooflijke diversiteit aan zeevogels en een kolonie van bijna 60.000 pelsrobben op Geyser Rock, terwijl de boot over de beroemde Shark Alley vaart. Aan boord vertelt een mariene bioloog je meer over de indrukwekkende dieren die deze kusten bezoeken. Op de dag van je trip word je opgehaald bij je hotel in Kaapstad of Hermanus, als je een optie hebt gekozen met vervoer inbegrepen. Bij aankomst in Gansbaai geniet je van koffie of thee met muffins terwijl je luistert naar de veiligheidsinstructies. Nadat je wordt uitgerust met opblaasbare reddingsvesten en waterbestendige kleding, loop je 200 meter naar de haven om aan boord te gaan van de walvis-observatieboot. Gemiddeld breng je 2 uur door  op zee, afhankelijk van het weer en de activiteit van het zeeleven.  Bij terugkeer aan land wordt je nog meer verteld over wat je gezien hebt tijdens de tocht en geniet je van warme soep en brood. Je kunt na de tocht professionele foto's kopen, zodat altijd kunt terugkijken op deze reis. Als je de optie met vervoer vanuit Kaapstad kiest, dan is een bezoek aan het African Penguin and Seabird Sanctuary op de terugweg inbegrepen. Hier zie je wat er wordt gedaan om gewonde en zieke dieren te rehabiliteren.

Vanuit Hermanus of Kaapstad: duiken in kooi met haaien

4. Vanuit Hermanus of Kaapstad: duiken in kooi met haaien

Zuid-Afrika heeft het geluk om grote witte haaien te kunnen zien... als je weet waar je heen moet gaan en wanneer. Het grote publiek kan ook grote witte haaien ontmoeten, zelfs face-to-face. Het observeren en duiken met deze dieren onder de juiste voorwaarden en begeleiding is een prachtige ervaring. Zelfs mensen die niets met haaien hebben komen enthousiast terug van een expeditie of duikreis met zeker respect voor grote witte haaien. Deze activiteit is zonder twijfel de meest succesvolle tour van witte haaiduiken in de wereld: door het werk in het unieke mariene gebied voor de zuidelijke kust van de Kaap hebben onze schippers meer contact met grote witte haaien dan wie dan ook wereldwijd. Routebeschrijving: · Ontbijt in de prachtige Lodge Het continentale ontbijt bestaat uit vers gemaakte muffins, quiches, yoghurt, ontbijtgranen, toast en vleeswaren, thee en koffie. · Je dag op zee en een lezing aan boord De schipper van de dag geeft een korte lezing over de grote witte haai en legt uit hoe de lokale partner met de haaien in het gebied werkt. Je brengt 2 tot 4 uur door op zee, afhankelijk van hoe vaak de haaien de boot bezoeken. Stel zoveel vragen als je kunt bedenken! · Duiken en bezichtigen In de kooi kunnen 6 personen tegelijk. Elke persoon besteedt ongeveer 20 minuten in de kooi. Alle duikuitrusting, met inbegrip van 7 mm wetsuits, staan ter beschikking en je hebt geen duikbevret nodig om in een kooi te duiken. · Hapjes in de middag Bij je terugkeer op het droge keer je terug naar de lobby voor een lichte lunch. · Een dvd van je reis Een professionele videograaf filmt je reis.

Gansbaai: ecologische kooiduikbelevenis met haaien

5. Gansbaai: ecologische kooiduikbelevenis met haaien

Als je de optie met vervoer kiest, begint je avontuur met ophaalservice bij je hotel in Kaapstad. Vervolgens geniet je van een 2,5 uur durende, mooie route naar jouw bestemming - het Great White House. Eenmaal aangekomen krijg je een ontbijt of lunch geserveerd, voordat je een veiligheidsbriefing krijgt over wat je kunt verwachten. Hierna wandel je naar de haven om aan boord te gaan van een speciale boot voor het duiken naar haaien. In 20 minuten vaar je naar Dyer Island, waar je voor anker gaat en de haaien zich bevinden. Je boot heeft alle nodige voorzieningen, inclusief drankjes en snacks. Je pakt je waterdichte tas met je duikerskit en krijgt dan de kans om deze geweldige dieren in hun natuurlijke omgeving te zien, veilig beschermd dankzij een kooi. Je zult volkomen veilig zijn, maar de adrenaline zal als een gek door je lichaam pompen! Dit is een ervaring om nooit te vergeten. Als de omstandigheden het toelaten, vaar je door de Shark Alley, voordat je terugkeert naar het vasteland voor een nabespreking en een warme kom soep. Vervolgens profiteer je tijdens de terugreis naar Kaapstad van gratis toegang tot een opvangcentrum voor Afrikaanse pinguïns en zeevogels (als je deze optie selecteert).

Gansbaai: combi boottrip haaienduik & walvissen spotten

6. Gansbaai: combi boottrip haaienduik & walvissen spotten

Profiteer van een combi-arrangement met 2 ongelooflijke activiteiten die je over 2 dagen kunt verdelen als je dat wilt.  Haaienduik Begin het avontuur met de haaienkooiduik die plaatsvindt voor de kust van Dyer Island,  ongeveer 15 minuten varen vanaf de haven van Kleinbaai. Ontdek hoe dit eiland de thuisbasis is van een kolonie van meer dan 50.000 Kaapse pelsrobben - het favoriete voedsel en de primaire voedingsbron van de witte haai. Kom aan bij het kanaal van de  oceaan die loopt tussen Dyer Island en de  naburige Geyser Rock. Dit gebied wordt zo vaak bezocht door grote witte haaien dat het 'Shark Alley' is genoemd. Hier zet je het anker uit voor een ontmoeting van dichtbij met grote witte haaien. Terwijl de kooi op de duiklocatie wordt neergezet, wordt je uitgerust met duikuitrusting. Je krijgt de kans in de drijvende kooi voor 8 personen om spannende onderwatergezichten van dit majestueuze roofdier te ervaren. Als je niet in de kooi bent, kun je vanaf het uitkijkplatform van de boot de waarnemingen van de haaien en ander zeeleven beleven. Gansbaai is één van de weinige plaatsen in de wereld waar deze zeldzame wezens dicht genoeg bij de kustlijn samenkomen om je de beste gelegenheid voor potentiële waarnemingen te bieden. Houd er wel rekening mee dat het zien van een grote witte haai een voorrecht is, geen garantie. Uitstap walvissen spotten De walvisexcursies  vinden plaats van juni tot december, als de walvissen hun migratieschema wijzigen (vroeg aankomen en later vertrekken), wordt het schema dienovereenkomstig aangepast. Over het algemeen duurt de reis 2 uur, maar het kan langer zijn, afhankelijk van hoe snel je de walvissen vindt. Klim aan boord van een boot die tweemaal per dag om 10:00 uur en 13:00 uur vertrekt. Tijdens het hoogseizoen (augustus-oktober) is er om 07:00 uur een extra ochtendrit beschikbaar. Vanaf september is er een extra middagtrip om 15:30 uur of als er een goede zonsondergang wordt voorspeld om 17:00 uur. De zonsondergangtocht is een  zeer  bijzondere ervaring, omdat het de mogelijkheid biedt om te zien hoe de walvissen zich baseren in de ondiepe wateren met de Walker Bay-zonsondergang achter zich.

Van Kaapstad: Shark Cage Diving en Penguin Tour

7. Van Kaapstad: Shark Cage Diving en Penguin Tour

Je haaienduikavontuur begint met een vroege ochtend pick-up van je accommodatie in Kaapstad. Vraag uw hotel om een ontbijt voor u in te pakken, of geniet van het lichte ontbijt dat bij aankomst in Gansbaai wordt geserveerd. Luister naar een briefing over de duikervaring met haaien voordat je de open zee op gaat voor een spannende drie uur haaienkooiduiken. Trek de voor u verstrekte duikuitrusting aan en bereid u voor op een onvergetelijke ervaring. Kijk goed hoe de bemanning de haaien aangrijpt en ze dicht bij de boot trekt om je het beste uitzicht te geven. Bekijk dit toproofdier van dichtbij als je aan de beurt bent in de kooi en bewonder zijn enorme omvang en gestroomlijnde vorm terwijl het vlak langs je zwemt. Keer terug naar de kust na je kooiduikavontuur en geniet van een warme douche. Voor schone handdoeken wordt gezorgd. Ga zitten met je reisgezelschap om een dvd van de gebeurtenissen van de dag te bekijken en je duikavontuurcertificaat te ontvangen voordat je terugkeert naar Kaapstad. Uw terugreis voert u door Betty's Bay. Bezoek het natuurreservaat Stony Point, de thuisbasis van een unieke kolonie Afrikaanse pinguïns. Bekijk de loopvogels van dichtbij en loop langs de promenade die zich een weg baant door de natuurlijke habitat van de kolonie. Keer terug naar Kaapstad via de schilderachtige kustroute R44 en stop onderweg bij een uitkijkpunt om foto's te maken.

Gansbaai en Big 5 Sea Safari Full-Day Tour vanuit Kaapstad

8. Gansbaai en Big 5 Sea Safari Full-Day Tour vanuit Kaapstad

Ga de stad uit tijdens deze dagexcursie naar Gansbaai. Stop om de Afrikaanse pinguïns te zien op Stony Point of bezoek de Harold Porter National Botanical Garden. Ga door naar de badplaats Gansbaai. Geniet van de prachtige kliffen van De Kelders en het ongerepte strand. Stap aan boord van een speciaal gebouwde boot voor een Big 5 sea safari van 2 uur. Er zal een beperkt aantal passagiers zijn, waardoor het mogelijk wordt om ten volle te genieten van het observeren van de wezens die je tegenkomt. Ga terug langs de kust naar Hermanus voor een late lunch (op eigen kosten). Bezoek de luxe winkels en kraampjes met kunst en ambachten. Ga door naar Peregrine Farm Stall en zie kwaliteitsproducten rechtstreeks van de boerderij.

Sitemap Gansbaai

Wil je alle activiteiten in Gansbaai ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Gansbaai

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 298 beoordelingen

Ik heb deze activiteit lang van tevoren geboekt. Een week voordat ze me een herinnering stuurden, en een paar dagen voordat ze me het bedrag in rekening brachten. De dag ervoor was ik erg bezorgd omdat ik niet wist hoe ze me op de hoogte zouden brengen van de ophaaltijd. Omdat ik buiten mijn land was, had de mobiele telefoon hem gedeactiveerd. Bij aankomst op de hotelkamer hadden ze een briefje voor me achtergelaten. We vertrokken om 9 uur 's ochtends uit Kaapstad, dus vroeg opstaan was niet nodig. Met een minibus is het 2,5 uur rijden naar Gansbaii. We hadden een badkamerstop. Bij aankomst in het centrum word je begroet met koffie en een cupcake. Goede uitleg, de boot is snel. We zagen veel walvissen, zeehonden. De pinguïns ver weg en de haaien waar een andere activiteit waar gekke mensen in een kooi kruipen. Wat we niet zagen waren dolfijnen. Bij terugkomst werden we begroet met groentebouillon. Niet aanbevolen voor mensen die zeeziek worden, zelfs als ze pillen nemen, zal het ee

We werden opgehaald door een privéchauffeur in een voor ons in eerste instantie onbekende buitenwijk van Kaapstad. Hij bleek echter een goede chauffeur te zijn die ons op de twee uur durende rit naar Gaansbai op verschillende manieren informeerde over zijn vaderland. Het walvissen spotten begint en eindigt in Gaansbai, dat is nog een half uur rijden van Hermanus.Op de twee uur durende boottocht hebben we 4 verschillende walvissen en talloze zeehonden kunnen zien. Het hoogtepunt was een moeder die met haar kalf recht onder onze boot dook. De excursie is niet goedkoop, maar de gidsen doen er veel tijd over voordat ze echt verschillende walvissen kunnen zien.

Een heel fijne ervaring met een enthousiaste gids! We werden via whatsapp op de hoogte gehouden over de activiteit. Tijdens de activiteit kregen we heel wat info over de dieren en hun gedrag. De bemanning handelde met respect voor de dieren en bleef op een afstand. Eens de motor van de boot af stond, kwamen de dieren dichter, en konden we hen van op minder dan 1m waarnemen. Een prachtige ervaring! De gids gaf niet enkel informatie over de walvissen, maar ook over andere dieren die we konden spotten (zoals een feeding frenzy waarbij honderden vogels boven het wateroppervlak hingen, en de zeeleeuwen die hier en daar opdoken).

Très sympa , la traversée dure assez longtemps, notre guide Olivia a été très gentille et nous a appris beaucoup de chooses , on a la chance d'observer 4 des 5 animaux du big 5 (et même une raie à la fin). Je beveelt een tout les amoureux des animaux aan.

De gids was gastvrij en informatief. Soep en muffins waren heerlijk