Kies data

Vaticaanse tuinen

Vaticaanse tuinen: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Het Vaticaan: toegangsticket Musea & Sixtijnse Kapel

1. Het Vaticaan: toegangsticket Musea & Sixtijnse Kapel

Bezoek met je voorrangsticket de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel en maak een meeslepende reis door de geschiedenis van kunst en religie. Vermijd de lange ticketrijen en geniet van je bezoek in je eigen tempo.  Wandel door de Sala a Croce Greco om uitbundig bewerkte sarcofagen te zien, die mogelijk de stoffelijke resten van beroemde koningen en koninginnen uit de oudheid bevatten. Bekijk het Gabinetto delle Maschere of maak een rondje door de Sala degli Animali om een virtuele menagerie van gefantaseerde en bestaande beesten te zien. Loop door de bovenste galerijen, zoals de Kaartengalerij, om te zien hoe cartografen de wereld door de eeuwen heen uitbeeldden. Zie meesterwerken van grootheden uit de Renaissance in de Stanze di Raffaello en rust een tijdje uit in de Borgia-appartementen. Tenslotte is het tijd om te genieten van Michelangelo's prachtige Sixtijnse Kapel: het kroonjuweel van het Vaticaan – en misschien zelfs wel van de hele kunstwereld.

Rome: rondleiding Sint-Pietersbasiliek met beklimmen koepel

2. Rome: rondleiding Sint-Pietersbasiliek met beklimmen koepel

Ga mee op een privérondleiding of een gedeelde rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek en ervaar deze markante attractie. Begin je rondleiding met het beklimmen van de trappen naar de top van de koepel. Bezichtig de mozaïeken aan de binnenkant van de koepel van dichtbij terwijl je gids verhalen vertelt over de geschiedenis van deze kerk in renaissancestijl. Vervolg je klim naar de top van de koepel en bereik het uitkijkplatform. Bewonder het prachtige uitzicht op het Sint-Pietersplein en de Vaticaanse tuinen van bovenaf. Bewonder Rome vanaf een hoogte van 136 meter, en zie het Colosseum, het Pantheon, de Engelenburcht en andere historische plaatsen. Vanaf hier daal je rechtstreeks af naar de basiliek en sla je de lange rijen buiten over. Bewonder het prachtige interieur en leer waarom het 150 jaar duurde om de kerk te herbouwen. Ontdek het kleurrijke marmer, de gouden plafonds en de indrukwekkende Pietà van Michelangelo.

Rome: toegang Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel

3. Rome: toegang Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel

Bekijk de hoogtepunten van de Vaticaanse Musea, van de Sixtijnse Kapel tot de minder bekende parels van de collectie. Bezoek de Kaartengalerij, de Galerij van de Wandtapijten, de Galerij van de Kandelaars en de Kamers van Rafaël. Je kunt je bezoek ook upgraden met een bustour in een bus met open dak door de Vaticaanse Tuinen of een Italiaans ontbijt. Wissel je voucher in bij het kantoor van de lokale partner. Laat je door het personeel van de lokale partner naar de Vaticaanse Musea brengen waar je je officiële gereserveerde ticket kunt krijgen. Ga in je eigen tempo op verkenning. Bewonder de immense kunstcollectie die de katholieke kerk heeft opgebouwd, waaronder Romeinse beeldhouwwerken en meesterwerken uit de renaissance. Bezoek de Sixtijnse Kapel. Bewonder de details waarover je hebt gehoord, waaronder Michelangelo's zelfportret, waarin hij uitdrukt dat hij nog liever levend gevild wordt dan dat hij de Sixtijnse Kapel opnieuw moet schilderen. Zie wat er nodig is om een fresco te maken en waardeer het werk van dichtbij. Als je die optie hebt gekozen, maak je vervolgens een tocht door de Vaticaanse Tuinen in een bus met open dak. Luister naar de meertalige audiogids om de geheimen van de tuinen te leren kennen. Bewonder de elegante fonteinen en de beeldhouwwerken tijdens je tocht door de tuinen.

Rome: hop on, hop off-bustour

4. Rome: hop on, hop off-bustour

De dubbeldekkerbus met open dak biedt een fantastisch uitzicht en een geweldige sfeer om van de charme van Rome te genieten. Van het iconische Colosseum en de beroemde Spaanse Trappen tot het prachtige Vaticaan, de geschiedenis van de stad en de majestueuze architectuur zullen je de adem benemen. Met de volledige audiotour ontdek je meer dan 10 locaties in de stad. De bus vertrekt dagelijks vanaf het vertrekpunt bij het treinstation Termini. Je kunt deelnemen aan de bustour vanaf elk van de haltes op de route. Je kunt de "eeuwige stad" ook te voet beleven met fantastische digitale, zelfgeleide wandeltocht. Enkele van de locaties die je tijdens je tour zult zien zijn: Colosseum Forum Romanum Trevifontein Spaanse Trappen Piazza di Spagna Vaticaan Sint-Pietersplein Piazza Navona Pantheon Castel Sant'Angelo Basilica di Santa Maria Maggiore Circus Maximus Piazza Venezia Altare della Patria Piazza Barberini Treinstation Termini

Vaticaan: vroege toegang tot musea met Sixtijnse Kapel

5. Vaticaan: vroege toegang tot musea met Sixtijnse Kapel

Geniet van een rondleiding door de belangrijkste toeristische attracties van Vaticaanstad met vroege toegangskaarten voor de Vaticaanse Musea. Verken bezienswaardigheden zoals de Raphael Rooms en de Sixtijnse Kapel van Michelangelo en de Sint-Pietersbasiliek voordat de drukte van de dag aanbreekt. Ontmoet je gids en bespaar tijd met skip-the-line toegang tot de Vaticaanse Musea. Bekijk het Kabinet van Maskers en de Galerij van Wandtapijten, een van de meest spectaculaire kamers in de musea. Ga verder naar de Raphael-kamers die wereldberoemd zijn om de fresco's geschilderd door Raphael. Betreed de Sixtijnse Kapel en bewonder het plafond van Michelangelo. Bekijk het beroemde fresco 'De schepping van Adam' in de kapel. Als je klaar bent in de Sixtijnse Kapel, bezoek je de Sint-Pietersbasiliek in renaissancestijl met je speciale toegangsticket zonder wachtrij.

Rome: Best of Rome-kaart met openbaar vervoer

6. Rome: Best of Rome-kaart met openbaar vervoer

Ontdek de Eeuwige Stad in je eigen tempo met een all-access pasje voor de belangrijkste monumenten van Rome. Wissel je voucher in bij het kantoor op het door jou gekozen tijdstip en het personeel zal je helpen bij het plannen en reserveren van alle andere attracties die in de Pass zijn inbegrepen. Bezoek de Sint-Pietersbasiliek in je eigen tempo. Wandel door de opvallende gangpaden van de grootste kerk ter wereld en bewonder Michelangelo's "Pieta" en de prachtig bewerkte preekstoel van Bernini. Neem de stress uit je bezoek met begeleide toegang tot elke attractie. Ervaar meesterwerken uit de kunstgeschiedenis in de gangen, binnenplaatsen en galerijen van de Vaticaanse Musea. Zie fresco's van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel en eer de voormalige pausen op de plek van hun graven. Reis terug naar de tijd van het Romeinse Rijk met een ticket voor het Colosseum en het Forum Romanum. Treed in de voetsporen van Romeinse burgers aan de Via Sacra, en ontdek waar de stad werd gesticht op de heuvel Palatijn. Gebruik je kaart voor onbeperkt openbaar vervoer om de stad te verkennen. Geef je tour een upgrade met een bezoek aan de Vaticaanse Tuinen per minibus, en ontdek de architectonische wonderen van de Vaticaanse Tuinen met een meertalige audiogids.

Rome: rondleiding Sixtijnse Kapel en Vaticaan met pre-openingstoegang

7. Rome: rondleiding Sixtijnse Kapel en Vaticaan met pre-openingstoegang

Haal het meeste uit je tijd in Rome met 's ochtends vroeg toegang tot de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel. Verken collecties zoals de Candelabra Gallery, de Gallery of Maps en de Gallery of the Tapestries voordat ze die dag open zijn voor het publiek. Laat je gids je helpen bij het navigeren door deze enorme schat aan kunst en geschiedenis. Begin vroeg en heb meer tijd om de collecties door te nemen. Wandel langs sculpturen en schilderijen uit de renaissanceperiode. Volg je gids door de overblijfselen van het Romeinse rijk in de Candelabra Gallery en bekijk Raffaello's wandtapijten in de Gallery of the Tapestries. Ontdek kaarten die eeuwen geleden door Romeinse topografen zijn gemaakt in de Gallery of Maps. Bekijk het meesterwerk van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel. Duik samen met je lokale gids in het verhaal achter dit kunstwerk.

Rome: Vaticaanse musea en Sint-Pieter, en pauselijke graven

8. Rome: Vaticaanse musea en Sint-Pieter, en pauselijke graven

Verken het UNESCO-werelderfgoed Vaticaanstad tijdens een rondleiding langs al zijn belangrijkste schatten. Ontdek de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel, de Sint-Pietersbasiliek en de pauselijke graven, allemaal inbegrepen in deze tour, inclusief snelle toegang om het meeste uit je dag te halen. Begin de tour in de Vaticaanse Musea en ontdek meesterwerken van een aantal van 's werelds meest vooraanstaande kunstenaars. Volg een gids in de door jou gekozen taal naar de belangrijkste delen van het museum, waaronder de Kaartengalerij en de Tapijtengalerij. Ga de Sixtijnse Kapel binnen om de glorie te aanschouwen van Michelangelo's veelgeprezen meesterwerk 'Het Laatste Oordeel', een van de beroemdste kunstwerken ooit gemaakt. Bewonder vervolgens het prachtige interieur van de Sint-Pietersbasiliek waar je versnelde toegang hebt. Sta versteld van een van de heiligste plaatsen ter wereld en bewonder Michelangelo's prachtige 'La Pieta'. Maak je bezoek aan Vaticaanstad compleet in de pauselijke graftombes en zie de rustplaats van vele pausen en royals. Waardeer het religieuze belang van deze begraafplaats en bekijk de sarcofagen, fresco's en graven in de buurt van de begraafplaats van de Sint-Pieter.

Private Early Morning Vatican Tour met hotelovername

9. Private Early Morning Vatican Tour met hotelovername

Tijdens deze tour kun je genieten van een oneindig aantal meesterwerken zoals de "Pietà" van Michelangelo en de "School van Athene" van Raphael. Dit alles met absolute rust en vrede zonder gestresst te worden door enorme menigten die je rondduwen tijdens de normale bezoekuren. Stel je voor dat je door deze prachtig versierde zalen loopt zonder het lawaai van honderden drukke toeristen, en slechts 10% van de gebruikelijke drukte; Het is bijna alsof je de plek voor jezelf hebt. Dit is een exclusieve service die slechts een paar touroperators kunnen bieden, dus verspil geen tijd en geniet van de Vaticaanse musea in hun volle pracht. Na het gratis ophalen van uw accommodatie, slaat u de lange rijen over, met uw toegangsbewijs voor de vroege ochtend, en krijgt u direct toegang tot de metaaldetectorcontrole. De tour begint op een prachtig panoramisch terras met een prachtig uitzicht op de Sint-Pieterskoepel met uitzicht op de Vaticaanse tuinen; een geweldige plek voor een familiefoto. Je privégids leidt je vervolgens door alle hoogtepunten van de musea, waaronder meesterwerken en artefacten uit verschillende culturen en beschavingen. Je bezoekt het Pio Clementine-museum, je hapt naar adem in de lengte van de enorme Wandtapijtenzaal, en dan, door de Zaal van de geschilderde kaarten, betreed je de Sixtijnse Kapel waarvan de impact in geschiedenis, religie en beeldende kunst geen gelijke heeft in de wereld. De tour eindigt op het Sint-Pietersplein, waar je de zuilengalerij van Bernini en de prachtige façade van de basiliek kunt bewonderen. Eindelijk zal de gids je naar de officiële cadeauwinkel van het Vaticaan brengen en je uiteindelijk het dichtstbijzijnde taxistation of metro laten zien voor vervoer terug naar je hotel.

Rome: Vaticaan, Sixtijnse Kapel en St. Peter's Fast Access

10. Rome: Vaticaan, Sixtijnse Kapel en St. Peter's Fast Access

Profiteer van skip-the-line toegang tot de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel met een deskundige gids. Loop door de Vaticaanse galerijen en verken de grootste kunstcollecties ter wereld en bewonder de parel van het Vaticaan. Eenmaal binnen in de Vaticaanse Musea volgt u uw gids naar het Pio Clementino Museum. Ontdek de Raphael Rooms, de Gallery of Tapestries, de Gallery of Maps en de Belvedere Courtyard. De volgende stop is de Sixtijnse Kapel, waar je het meesterwerk van de fresco's van Michelangelo, zoals de schepping van Adam en het laatste oordeel, kunt bewonderen en jezelf kunt onderdompelen. Last but not least, geniet van de snelle toegang tot de Sint-Pietersbasiliek en verken deze in alle rust op eigen houtje.

Beschikbare activiteiten

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Hop on, hop off-tours
  • Citycards
  • Meerdaagse tours
  • Dagtochten
  • Andere belevenissen
64 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Overzicht activiteiten in Vaticaanse tuinen

Wil je alle activiteiten in Vaticaanse tuinen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Vaticaanse tuinen

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 78.547 beoordelingen

Dankzij deze reservering kon ik vlot de Vaticaanse Musea binnen zonder in een lange rij te hoeven aanschuiven. Ik heb ook genoten van het luisteren naar het Japanse commentaar op de audioset. Het was geen rondleiding, dus het was leuk om in mijn eigen tempo rond te kunnen gaan. Aanbevolen voor degenen die de Vaticaanse Musea willen bezoeken.

Het is moeilijk om deze kapel te verlaten waar onze ogen alle prachtige composities van Michelangelo in onze hersenen proberen in te prenten. En de schilderijen zijn altijd erg fris. Een pracht

Echt een aanrader om vooraf te reserveren. Je kon zo doorlopen waar anderen 2 uur in de rij moesten staan. 2 uur meer vakantie voor ons.

Alles ging heel goed, we stonden zowel binnen als buiten de Musea niet in de rij. Geen wachttijden!

Heel prettig om zo door te kunnen lopen en direct aan de activiteit te beginnen.