Kies data

Dingen om te doen Gatineau

Gatineau: De beste dingen die je niet wil missen

Ottawa: hop on, hop off-wintertour met vintage bus

1. Ottawa: hop on, hop off-wintertour met vintage bus

Stap in een gezellige vintage bus tijdens deze hop on, hop off-sightseeingtour door Ottawa en Gatineau. Luister terwijl een live gids een fascinerende context geeft over de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Geniet van het historische landschap van Ottawa in de nationale hoofdstad, zoals het Rideau Canal. Spring aan boord van een bus die eruitziet als een ouderwetse rode trolley. Neem plaats op een houten bank en reis door Ottawa en Gatineau in dit goed bewaard gebleven stukje nostalgie. Zoveel mogelijk van de stad zien in korte tijd. Ervaar Ottawa vanuit het lokale perspectief met een live gids aan boord. Deze unieke meertalige tour door de hoofdstad van Canada laat je het historische landschap van Ottawa vanuit elke mogelijke hoek waarderen. Passeer bezienswaardigheden zoals het Rideau-kanaal dat de stad verbindt met Lake Ontario en de Saint Lawrence-rivier. Vaar langs het weelderige Confederation Park en bewonder de moderne architectuur van het Canadian War Museum. Bekijk waar het geld is gedrukt als je de Royal Canadian Mint passeert.

Ottawa: tweetalige stadstour met gids per amfibische bus

2. Ottawa: tweetalige stadstour met gids per amfibische bus

Klim aan boord van een uniek voertuig dat over land en water kan reizen en ontdek de historische bezienswaardigheden van Ottawa en de rivier de Ottawa vanuit verschillende perspectieven. Breng 40 minuten door op het land en 20 minuten op het water. Bewonder historische monumenten en attracties zoals Lake Dow, Landsdowne Park en Byward Market. Krijg een prachtig uitzicht over de stad terwijl je langs de rivier vaart aan boord van het amfibievoertuig. Bekijk alle belangrijke bezienswaardigheden van Ottawa en de stad Gatineau, gelegen aan de overkant van het water. Maak gebruik van een activiteit die zowel leuk als leerzaam is voor het hele gezin, en ideaal voor degenen die weinig tijd hebben maar alles willen zien.

Ottawa: Sightseeing-riviercruise

3. Ottawa: Sightseeing-riviercruise

Ontdek de natuurlijke schoonheid van de regio die tot de verbeelding sprak van de eerste Europese ontdekkingsreiziger Samuel de Champlain. Klim aan boord van de 'Paula D' voor een 1,5 uur durende rondvaart over de rivier de Ottawa. Deze must-do-ervaring biedt een vermakelijke glimp van de rijke geschiedenis van de regio en geeft u voldoende tijd om van de rest van uw verblijf te genieten. Voor uw gemak zijn er twee vertrekdokken, een in Gatineau en een andere in Ottawa. Eenmaal aan boord kunt u achterover leunen en ontspannen terwijl u over de rivier vaart. Geniet van een spectaculair uitzicht over de stad en leer over het verleden van de rivier als een waterige snelweg voor het vervoer van hulpbronnen met het boeiende en informatieve commentaar van uw gids in zowel het Engels als het Frans. Tijdens uw cruise krijgt u de gelegenheid om de parlementsgebouwen, de Rideau Canal Locks en de steden Ottawa en Gatineau vanaf de rivier te zien. Je zult ook enkele bezienswaardigheden kunnen zien die alleen zichtbaar zijn vanaf het water of vanaf Gatineau. Terwijl u de bezienswaardigheden in u opneemt, kunt u genieten van een lekker koud drankje (op eigen kosten) op het grote bovendek in de open lucht. Of ontsnap aan de elementen en bezoek het gesloten benedendek om te profiteren van de kantine aan boord met een bar.

Ottawa: River Zipline-avontuur

4. Ottawa: River Zipline-avontuur

Probeer een volledig unieke activiteit uit die minstens één keer moet worden geprobeerd. Probeer 's werelds enige interprovinciale tokkelbaan die over de machtige rivier de Ottawa vliegt en de hoofdstad van Canada, Ottawa, scheidt van de stad Gatineau. Kom aan bij de welkomstbalie aan de kant van Gatineau om u te registreren en de afstand van aansprakelijkheid te ondertekenen. Verzamel je uitrusting en ga naar de lanceertoren in Ottawa, op 8 minuten lopen van de Welcome Desk, over de Chaudière-brug. Beklim de trappen naar de toren en maak je klaar om van de ene provincie naar de andere over te steken. Vlieg in minder dan een minuut van Ontario naar Quebec met een gemiddelde snelheid van 40 km per uur, 120 voet boven het water. Geniet van een adembenemend uitzicht op het Nationaal Hoofdstedelijk Gewest met historische bezienswaardigheden zoals het parlement van Canada, de historische wijk Old Hull en de Chaudière-watervallen, geclassificeerd als een natuurmonument en nationaal erfgoed. Leg de hele ervaring vast en bewaar het als souvenir voor jou en je dierbaren met het Kool Replay video-opnamesysteem. Upload snel de volledige video van uw tokkelbaanrit voor uw sociale media en kijk hoe uw vrienden uit hun dak gaan.

Gatineau: toegang tot het Canadian Museum of History

5. Gatineau: toegang tot het Canadian Museum of History

Het Canadian Museum of History is het nationale museum van de menselijke geschiedenis van Canada. Het museum, gelegen in Gatineau, Quebec, langs de schilderachtige rivieroever tegenover Parliament Hill, is gehuisvest in een iconisch gebouw ontworpen door de inheemse architect Douglas Cardinal. Het museum is een van Canada's meest populaire culturele instellingen, met een collectie van meer dan 4 miljoen items, waaronder archeologisch materiaal, culturele objecten, kunstwerken, documenten en audiovisueel materiaal. In samenwerking met inheemse volkeren deelt het museum de verhalen over de veerkracht en diversiteit van inheemse culturen en geschiedenissen in heel Canada. Het museum heeft 's werelds grootste overdekte tentoonstelling van monumentale palen, zes traditionele inheemse huisfronten gerangschikt in de vorm van een 19e-eeuws dorp aan de noordwestkust, hedendaagse werken van inheemse kunst en een galerij gewijd aan de prestaties en tradities van inheemse volkeren. Het museum is ook de thuisbasis van de populaire Canadian History Hall - een prachtige etalage die toegang biedt tot 15.000 jaar sociale geschiedenis door middel van persoonlijke verhalen en 1.500 authentieke artefacten, waarvan vele nationale schatten zijn. De tentoonstellingen van het museum onderzoeken de gebeurtenissen, persoonlijkheden en culturen die Canada hebben gevormd. Het museum deelt verhalen via meerdere perspectieven en stemmen en viert de Canadese prestaties terwijl het ook enkele van de duistere hoofdstukken van het land verkent. Het museum is ook een favoriete bestemming voor grote internationale tentoonstellingen, die vaak worden geproduceerd in samenwerking met 's werelds meest gerenommeerde instellingen. Daarnaast kun je spelend met je kinderen de wereld verkennen in het Canadian Children's Museum en bij Ciné+ inspirerende, meer dan levensgrote documentaires bekijken.

Ottawa: middag-, zonsondergang- of nachtjachttocht met 1 drankje

6. Ottawa: middag-, zonsondergang- of nachtjachttocht met 1 drankje

Vaar langs de rivier de Ottawa voor een rustige tocht aan boord van een klassiek jacht. Ontmoet nieuwe mensen of kies voor een intieme ervaring door alle 12 ruimtes te boeken. Ontspan op het luchtige openluchtdek om bezienswaardigheden zoals Chateau Laurier, de Rideau Canal Locks, de parlementsgebouwen en Rideau Falls te zien. Ontmoet de kapitein en eerste stuurman van de bescheiden Everly of de ruimere Dolce Far Niente en krijg een korte veiligheidsbriefing voordat u vertrekt. Je kunt ook droge tassen pakken voor je elektronica. Deze jachten worden met trots onderhouden door een Canadees reisbedrijf dat is geaccrediteerd door Transport Canada. Leun achterover en geniet van de bezienswaardigheden en geluiden van de drukke rivieroever van Ottawa op uw ideale moment van de dag met opties in de middag, bij zonsondergang of 's nachts. Geniet van alcoholische of niet-alcoholische dranken die aan boord worden geserveerd, inclusief één drankje, of breng uw eigen drankjes mee die het personeel u graag zal serveren. Alcoholische dranken: • Cantina Trevigiana Prosecco • Barefoot Pinot Grigio • Grand Sud Chardonnay • Bombay Tonic • José Margarita • Sainte-Marie Mojito • Smirnoff ijsblikken • Smirnoff Vodka Frisdrank Framboos • Johnny Whisky ouderwets • Fling Vodka Soda Komkommer Munt Niet-alcoholische opties: • Slimme roze G en Tonic Premium Mocktail (0% alc) • Slimme G en Tonic Premium Mocktail (0% alc) • Slimme Mojito Premium Mocktail (0% alc) • Grüvi Dry Secco • Grüvi Gouden Lager • Grüvi Juicy IPA • Töst Mousserende Rosé Of je nu alcoholisch of niet-alcoholisch bent, het eerste drankje is inbegrepen. Extra alcoholische dranken zijn beschikbaar voor $ 8. Extra niet-alcoholische dranken zijn beschikbaar voor $ 5. Pop en sappen worden verkocht voor $ 2 per stuk. Er is gratis onbeperkt mineraalwater beschikbaar.

Foresters Falls: zacht avontuurlijk raften op de rivier de Ottawa

7. Foresters Falls: zacht avontuurlijk raften op de rivier de Ottawa

Ontdek de vallei van de Ottawa-rivier tijdens een rustige rafttocht. Vaar over de rivier en spetter over stroomversnellingen om kennis te maken met de wereld van wildwaterraften. Baan je een weg naar de locatie van de lokale partner om je activiteit te beginnen. Na een uitgebreide veiligheidsbriefing stapt u in de bus voor een korte rit naar de boten. Ontmoet je gids en spring dan aan boord van je vlot om je wildwateravontuur te beginnen. Geniet van de reis terwijl jij en je gids het vlot over stroomversnellingen sturen. Bewonder het landschap en neem een korte pauze om te genieten van wat hapjes en drankjes. Aan het einde van je rafting-ervaring wordt een BBQ-lunch geserveerd op de boot en kun je een video van je reis bekijken, gefilmd door een kajakker.

Ottawa: fietstocht van 2 of 3,5 uur

8. Ottawa: fietstocht van 2 of 3,5 uur

Stap op de fiets voor een rondleiding van 2 of 3,5 uur om veel van de belangrijkste attracties, must-see plekken en verborgen juweeltjes van het centrum van Ottawa te ontdekken. Kies je eigen avontuur uit twee touropties en de optie van een Frans-, Duits-, Spaans- of Nederlandssprekende gids. 2 uur durende exprestour Een leuke en korte sightseeingtour, ideaal voor nieuwere of gemakkelijke fietsers, die meer willen weten over het centrum van Ottawa en daarbuiten. Alle leeftijden zullen genieten van de ontspannen rit van 8,5 mijl, waarbij u stopt bij de belangrijkste attracties voor sightseeing en foto's. Hoogtepunten zijn onder meer Parliament Hill, War Memorial, Rideau Canal Pathway, Rideau Hall, Rideau Falls, de provincie Quebec, de National Art Gallery, het Museum of History, de Rideau Locks en Bytown Museum. Hoogtepuntentour van 3,5 uur Ontdek meer van Ottawa's must-see plekken en verborgen juweeltjes tijdens een iets langere tour van 3 tot 3,5 uur, waarbij 95% van de route over fietspaden gaat. Deze fietstocht van 12 mijl omvat korte stops onderweg voor sightseeing en foto's plus een powerbar-snack. Hoogtepunten zijn onder meer Rideau Canal, War Memorial, Love Lock Bridge, Rideau Canal Locks, de Glebe, Lansdowne Park, Arboretum, Dow's Lake, Little Italy, Ottawa River, provincie Quebec, Museum of History, Rideau Hall, Rideau Falls, National Gallery of Canada, Byward Market en Parliament Hill.

Topbezienswaardigheden in Gatineau

Overzicht activiteiten in Gatineau

Wil je alle activiteiten in Gatineau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.