Belevingen in

Gdansk

Zie een andere kant van Polen in deze Baltische stad met multiculturele invloeden en een tumultueus verleden.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

Gdansk: 7 hoogtepunten en bezienswaardigheden

Grote delen van de stad zijn verwoest door oorlog, maar Gdansk is een prachtige Baltische stad. De wisselwerking tussen Pruisische en Slavische heerschappij heeft een rijke culturele achtergrond gecreëerd, die een bezoek een bijzondere ervaring maakt. Hieronder een paar tips voor als je op stedentrip gaat naar Gdansk:

 • Lange Markt

  1. Lange Markt

  Hoge, kleurrijke gebouwen kenmerken dit plein, dat zou kunnen worden beschouwd als het centrale plein van Gdansk.

 • Neptunusfontein

  2. Neptunusfontein

  Dit standbeeld van Vlaams kunstenaar Peter Husen midden op de Lange Markt heeft wonder boven wonder WOII overleefd. Het gerucht gaat dat er ooit Goldwasser (de lokale likeur) doorheen stroomde!

 • Europees Solidariteitscentrum

  3. Europees Solidariteitscentrum

  De Solidariteitsbeweging onder Lech Walesa had tot doel het communistisch regime omver te werpen. In dit museum leer je over gebeurtenissen die hun weerslag hadden in heel Europa.

 • Shakespeare Theater

  4. Shakespeare Theater

  In dit theater beleef je een meertalige Shakespeare-ervaring. Het theater staat er, in verschillende vormen, sinds de 17e eeuw.

 • Concentratiekamp Stutthof

  5. Concentratiekamp Stutthof

  Stutthof was het eerste concentratiekamp dat de nazi's openden buiten Duitsland. Bezoek de locatie en het museum om te reflecteren op de gebeurtenissen en omstandigheden in deze duistere plek.

 • Pools Postmuseum

  6. Pools Postmuseum

  Het postkantoor in Gdansk zou een dekmantel zijn geweest voor de Poolse inlichtingendienst. In het museum leer je over de geschiedenis, van de 18e eeuw naar de Duitse bezetting in 1939 tot het postkantoor van vandaag.

 • Mariakerk

  7. Mariakerk

  Het bijzondere platte dak van de toren en het enorme zwarte orgel tegen de witte muur maken dit een imposante kerk.

Plan je bezoek

 • Weer

  Zomer is ook in Gdansk gewoon zomer, maar de Baltische bries kan fris zijn. Neem een jasje mee, vooral als je 's avonds op stap gaat.

 • Toiletten

  In Polen staat op de deur voor het vrouwentoilet een cirkel, en op die voor de mannen een omgekeerde driehoek.

 • Zusterstad

  30 minuten naar het westen ligt Gdynia, met een grote marinebasis en een lange kustlijn.

 • Kaliningrad

  Hoewel je een paar uur verwijderd bent van Rusland, zul je toch een visum nodig hebben als je besluit een uitstapje naar Kaliningrad te maken. De Russische exclave tussen Polen en Litouwen behoort niet tot de EU.

Goed om te weten

 • Taal
  Pools
 • Valuta
  Poolse złoty (zł)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +48
 • De beste periode voor een bezoek
  Zomer is de populairste tijd om te gaan, omdat het weer op zijn best is en er allerlei leuke evenementen in de stad plaatsvinden. Als je liever minder drukte om je heen hebt, ga dan in de lente of herfst.

Sitemap Gdansk

Wil je alle activiteiten in Gdansk ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Gdansk

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.586 beoordelingen

Uitstekend van begin tot einde. Precies op tijd opgehaald en transport was tipkwaliteit met beleefde informatieve chauffeur. De gids was zeer deskundig en zorgde ervoor dat iedereen zich op zijn gemak voelde en was meer dan blij om al onze vragen te beantwoorden. Veel geleerd en kwam nederig weg door de ervaring. Zo verdrietig maar blij dat we het hebben meegemaakt?

We zijn net op een cruise gegaan met slechts 2 personen, wat naar onze mening een must-see zou moeten zijn als je Gdańsk bezoekt. Laten we de Heer die de boot bestuurt een gids noemen die op een interessante en plezierige manier alles vertelt wat we op de route kunnen zien. Ik raad het aan omdat het niet duur is en het echt de moeite waard is om te gebruiken.

Leuke informatieve vaartocht met een origineel vaartuig! Aardige enthousiaste schipper/gids! Vooral het stuk langs de scheepswerven was een reis terug in de tijd en erg leuk! Maar ook de binnenstad en de natuur om Gdansk zijn super om te zien vanaf het water

Hele leuke boottocht met goede gids met veel humor. Heel veel geleerd over de historie van Gdańsk.

Een aardige gids, behulpzaam, vertelt graag over haar stad en is vrolijk.