Gdansk

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Gdansk: de beste attracties

Gdansk: 7 hoogtepunten en bezienswaardigheden

Grote delen van de stad zijn verwoest door oorlog, maar Gdansk is een prachtige Baltische stad. De wisselwerking tussen Pruisische en Slavische heerschappij heeft een rijke culturele achtergrond gecreëerd, die een bezoek een bijzondere ervaring maakt. Hieronder een paar tips voor als je op stedentrip gaat naar Gdansk:

 • Lange Markt

  1. Lange Markt

  Hoge, kleurrijke gebouwen kenmerken dit plein, dat zou kunnen worden beschouwd als het centrale plein van Gdansk.

 • Neptunusfontein

  2. Neptunusfontein

  Dit standbeeld van Vlaams kunstenaar Peter Husen midden op de Lange Markt heeft wonder boven wonder WOII overleefd. Het gerucht gaat dat er ooit Goldwasser (de lokale likeur) doorheen stroomde!

 • Europees Solidariteitscentrum

  3. Europees Solidariteitscentrum

  De Solidariteitsbeweging onder Lech Walesa had tot doel het communistisch regime omver te werpen. In dit museum leer je over gebeurtenissen die hun weerslag hadden in heel Europa.

 • Shakespeare Theater

  4. Shakespeare Theater

  In dit theater beleef je een meertalige Shakespeare-ervaring. Het theater staat er, in verschillende vormen, sinds de 17e eeuw.

 • Concentratiekamp Stutthof

  5. Concentratiekamp Stutthof

  Stutthof was het eerste concentratiekamp dat de nazi's openden buiten Duitsland. Bezoek de locatie en het museum om te reflecteren op de gebeurtenissen en omstandigheden in deze duistere plek.

 • Pools Postmuseum

  6. Pools Postmuseum

  Het postkantoor in Gdansk zou een dekmantel zijn geweest voor de Poolse inlichtingendienst. In het museum leer je over de geschiedenis, van de 18e eeuw naar de Duitse bezetting in 1939 tot het postkantoor van vandaag.

 • Mariakerk

  7. Mariakerk

  Het bijzondere platte dak van de toren en het enorme zwarte orgel tegen de witte muur maken dit een imposante kerk.

Plan je bezoek

 • Weer

  Zomer is ook in Gdansk gewoon zomer, maar de Baltische bries kan fris zijn. Neem een jasje mee, vooral als je 's avonds op stap gaat.

 • Toiletten

  In Polen staat op de deur voor het vrouwentoilet een cirkel, en op die voor de mannen een omgekeerde driehoek.

 • Zusterstad

  30 minuten naar het westen ligt Gdynia, met een grote marinebasis en een lange kustlijn.

 • Kaliningrad

  Hoewel je een paar uur verwijderd bent van Rusland, zul je toch een visum nodig hebben als je besluit een uitstapje naar Kaliningrad te maken. De Russische exclave tussen Polen en Litouwen behoort niet tot de EU.

Goed om te weten

 • Taal
  Pools
 • Valuta
  Poolse złoty (zł)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +48
 • De beste periode voor een bezoek
  Zomer is de populairste tijd om te gaan, omdat het weer op zijn best is en er allerlei leuke evenementen in de stad plaatsvinden. Als je liever minder drukte om je heen hebt, ga dan in de lente of herfst.

Más actividades y cosas que hacer en Gdansk

¿Quieres descubrir todas las actividades disponibles en Gdansk? Pincha aquí para ver la lista completa.

Wat anderen zeggen over Gdansk

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.207 beoordelingen

Onze gids, Alex Kulik, deed het echt leuk! Op een makkelijk te vinden plek was iedereen op tijd. In een ruim 3,5 durende wandeltocht door de stad werden onze historische dingen verteld (en laten zien), hebben we gedroogd vlees geproefd, samen koffie met de lokale donut gegeten/gedronken en afgesloten met een heerlijk (lokale) drankje uit Gdansk. Tussen het lopen door vertelde Alex in zeer goed Engels allerlei geschiedkundige gebeurtenissen op een prettige manier. Het was een tour waarbij niet in strak tempo gelopen werd maar juist bij interessante stil werd gestaan. Bijzonder interessant om Gdansk ook vanuit een ander invalshoek te zien. Zeer geslaagd en absoluut waar voor je geld (zeker ook door de koffie break, Vodka afsluiting en proeven van diverse lokale vlees wat inbegrepen was). Wij hebben Gdansk op een zeer prettige beter leren kennen. Ook diverse tips over andere bezienswaardigheden gehad, restaurants etc. Was top

Orginele manier om de stad te leren kennen

Enthousiaste gids en goed werkende elektrische steps die ons de stad door brachten. Interessante bezienswaardigheden en het tempo was fijn (niet te langdradig). Enige minpuntje voor ons was: Het Engels van de gids was wat matig, waardoor wij hem vaak niet goed konden verstaan. Voor de rest, een aanrader!

Mijn zoon en ik hadden de leukste kroegentocht allertijde! Onze gids Monica was een zeer energieke en humoristische dame. We zaten ook in een leuke groep met Duitsers en Engelsen. We deden 3 locaties aan. 2 pubs en de laatste was een disco. Die disco was echt fantastisch!

Leuke informatieve vaartocht met een origineel vaartuig! Aardige enthousiaste schipper/gids! Vooral het stuk langs de scheepswerven was een reis terug in de tijd en erg leuk! Maar ook de binnenstad en de natuur om Gdansk zijn super om te zien vanaf het water

Fantastische fijne fietstocht gehad van onze gids Bozena. Prima fietsen met versnellingen. Uitstekende uitleg over de historie van Polen en Gdańsk. Kortom, de 3 uur waren in no time voorbij. Bedankt Bozena!