Dingen om te doen Gdansk

Zie een andere kant van Polen in deze Baltische stad met multiculturele invloeden en een tumultueus verleden.

Gdansk: De beste dingen die je niet wil missen

Gdansk: reguliere rondleiding concentratiekamp Stutthof

1. Gdansk: reguliere rondleiding concentratiekamp Stutthof

De ervaring begint wanneer je Engelssprekende chauffeur je van je hotel ophaalt in een comfortabele minibus. Vanaf hier vertrek je naar het concentratiekamp Stutthof, waar je de rondleiding begint. Je begint met een bezoek aan het oude en nieuwe kamp, voordat je verder gaat om de villa van de commandant te bekijken. Je gaat dan naar de gaskamers en het crematorium, terwijl je angstaanjagende verhalen over massamoord van je gids hoort. Je kunt later je respect betuigen aan het monument van de kampslachtoffers, voordat je meer te weten komt over de vervolging en bezetting van Pommeren. Later ontdek je het eerste nazi-concentratiekamp buiten het Duitse grondgebied. Na een bezoek wordt je naar Sztutowo gebracht, waar het voormalige kamp was en waar nu het Stutthof Museum zich bevindt. Eenmaal in het museum ben je ongeveer 2 uur met een Engelssprekende museumgids.

Gdańsk: Poolse wodka en traditionele hapjes proeven

2. Gdańsk: Poolse wodka en traditionele hapjes proeven

Ga naar een authentieke taverne om 6 shots wodka te proeven met deze ervaring in Gdańsk. Geniet van drie verschillende gerechten die zijn geselecteerd als aanvulling op uw diners. Luister terwijl je deskundige gids de geheimen van Poolse wodka aan je onthult. Ontmoet je gastheer in de taverne aan het water. Ga naar de wodka-proeftafel om je zintuigen te prikkelen met 6 soorten wodka. Leer meer over deze wodkamerken en de geschiedenis van wodka in Polen van je lokale gastheer. Beleef een complete Poolse ervaring door je wodka te combineren met drie kleine bordjes eten die meestal tijdens het drinken worden geserveerd. Laat je gastheer je verwennen met verhalen uit het communistische verleden van Polen.

Gdańsk: stadswandeling met gids en geschiedenis

3. Gdańsk: stadswandeling met gids en geschiedenis

Houd er rekening mee dat als je deze tour boekt, je deelneemt aan onze algemene gratis wandeltocht (tour waarbij het aan de gast is hoe hij zijn of haar gids beloont). In dit geval dekt het bedrag dat u betaalt de reserveringskosten en de betaling van de gids. Als u wilt deelnemen aan een kleinere privétour, laat het ons dan weten en wij zullen het voor u organiseren! Ontdek de architectuur en geschiedenis van Gdańsk tijdens een wandeltocht langs dezelfde route die eeuwenlang door de koningen van Polen werd gelopen. Duik in de lokale cultuur met Poolse, Nederlandse en Duitse invloeden. Ontmoet je gids bij de Golden Gate van de stad en begeef je naar de kleurrijke koopmanshuizen die door de oorlog zijn verwoest, maar zorgvuldig zijn herbouwd. Hoor hoe kooplieden de stad tot de rijkste stad aan de Oostzee maakten. Loop door Long Market en zie de Neptunus-fontein. Bewonder het gotische metselwerk van de Mariakerk en bekijk de Zuraw tredwielkraan in de haven , de grootste in zijn soort ter wereld en een symbool van de stad. Bekijk de rivieren en kanalen van de stad terwijl je loopt. Reis terug in de tijd terwijl je gids je vertelt over hoe de Tweede Wereldoorlog begon in de stad en hoe de Solidariteitsbeweging de val van het communisme in het Oostblok aankondigde.

Gdansk: 90-minuten durende begeleide Segway Tour door de oude binnenstad van Gdansk

4. Gdansk: 90-minuten durende begeleide Segway Tour door de oude binnenstad van Gdansk

Ontdek de magie van Gdansk tijdens deze unieke 90 minuten durende Segway-tour door de stad. Je volgt een route langs alle hotspots van de oude stad, de hoofdstad en Granary Island, vergezeld door een lokale gids die ervoor zorgt dat je genoeg tijd hebt op elke locatie om je thuis te voelen in Gdansk. Als je in een groep op je Segway rijdt, passeer je een hele reeks gedenkwaardige toeristische attracties zoals Uphagen's House, het Artus Court, Neptune's Fountain, het Fahrenheit Monument, Granary Island, de vismarkt, de Long Lane, de Golden Gate en meer, geniet onderweg van een prachtig uitzicht over de stad vanaf de oevers van de Motlawa-rivier.

Gdańsk: Motlawa-rivierjachtcruise

5. Gdańsk: Motlawa-rivierjachtcruise

Verken Gdańsk, Polen, tijdens een jachttocht langs de Motlawa-rivier. Bezichtig monumenten met vrienden of familie vanaf het water. Leer tijdens de cruise over de geschiedenis van de beroemdste monumenten van de stad via een opname. Begin je avontuur vanaf de watertramhalte op de linkeroever van Old Motlawa bij de Green Bridge-extensie van Dluga Street. De cruiseroute omvat de Groene Brug, de Kraanvogel, de vismarkt, Brabank, Gdansk Marina, Vistula, Polish Hook, de scheepswerven en dan terug naar de Groene Brug. Bekijk de overblijfselen van de muur van het Duitse kasteel, de lange zeekust (Dlugie Pobrzeze) met waterpoorten die naar de stad leiden, de beroemde 15e-eeuwse kraan, het eiland Ołowianka en het eiland Graanschuur. Op de terugweg naar de Groene Brug aan het einde van de tour, stop bij de jachthaven van Gdańsk.

Gdansk: kroegentocht met gratis drankjes

6. Gdansk: kroegentocht met gratis drankjes

Op zoek naar een gezellig avondje uit in Gdansk? Nieuwe mensen ontmoeten en samen feesten? Als dat zo is, is de kroegentocht van Gdansk een absolute must-do in het noorden van Polen. Het is de enige regelmatig georganiseerde feesttour in Gdansk, dus mis het niet. Sluit je aan bij een team van lokale gidsen die je de beste bars en clubs in dit deel van het land laten zien, en feest als een rockster tot de volgende ochtend laat. Kom tijdens deze 4 uur durende ervaring van puur plezier samen met een internationaal publiek onder leiding van vriendelijke lokale gidsen om de beste bars en clubs in Gdansk te verkennen. In elk van de locaties krijg je een gratis shot, evenals 2 gratis drankjes naar keuze in een van de bars. Last but not least krijg je exclusieve toegang tot een van de coolste clubs in Gdansk. Dus kom op, doe mee met deze feesttour en haal het meeste uit je verblijf in Gdansk. Ontmoet om 20.30 uur bij de Neptunus-fontein om te feesten tot zonsopgang.

Privéwandelingstocht door Gdansk: legendes en feiten

7. Privéwandelingstocht door Gdansk: legendes en feiten

Leer de feiten en legendes van de historische stad Gdańsk kennen tijdens een privéwandeling door de hoogtepunten en belangrijkste bezienswaardigheden. Bewonder de voormalige poorten van de oude stad, inclusief de Upland Gate aan het begin van de Royal Way. Luister hoe deze route vroeger alleen toegankelijk was voor de machtige vorsten. Ga verder naar Long Market en het stadhuis. Passeer vervolgens de Neptunus-fontein en Arthur's Court (Dwor Artusa) om het voormalige ontmoetingspunt van de kooplieden van de stad te zien, nu een filiaal van het Historisch Museum van Gdańsk. Ga het hof binnen, waar de muren bedekt zijn met friezen van mythologische en historische personages. Ga door naar de Green Gate met uitzicht op de Motlawa-rivier. Ga vervolgens de St. Mary's Church binnen, de grootste bakstenen kerk ter wereld. Sluit je twee uur sightseeing af in het imposante Great Armory en bewonder een van de mooiste voorbeelden van renaissance-architectuur in de stad. Luister naar gedetailleerde beschrijvingen van de architectuur en bespreek de middeleeuwse geschiedenis en hedendaagse erfenis van de stad. Kies de drie uur durende touroptie om de andere kanten van de oude stad en de eilanden aan de Motlawa-rivier te verkennen. Ontdek het schattige eiland Spichrzow en bewonder de architectuur en jachten in de omgeving. Bekijk de Baltic Symphony Hall en zijn fantastische gebouwen. Breid je sightseeing uit tot vier uur en betreed de kerk van St. Bridget om het unieke altaar te zien gemaakt van barnsteen, de belangrijkste grondstof van de regio. Sta versteld van de buitengewone versieringen op de daken en muren, en geniet van inbegrepen toegang. Tijdens de zes uur durende tour, begin je aan een volledige verkenning van de oude binnenstad en de belangrijkste stad. Je gids vertelt je alles over de stad, inclusief interessante feiten en fantastische legendes. Er is voldoende tijd om alle uithoeken van de stad te ontdekken en te genieten van een speciaal bezoek aan het Europees Solidariteitscentrum, een van de modernste musea in Europa. Wandel door de bewegende tentoonstellingen en informatieve installaties over de geschiedenis van Polen en Gdansk.

Gdansk: Olivia Star Observation Deck met diner en drankjes

8. Gdansk: Olivia Star Observation Deck met diner en drankjes

Je luxe ervaring begint met het ophalen van je hotel en transfer naar het iconische Olivia Star-gebouw van Gdansk. Ga bij aankomst naar de observatiebalie waar een avond met diner en drankjes, muziek en adembenemende uitzichten wacht. Dineer op een heerlijk diner van het indrukwekkende menu van het dek, vergezeld van drankjes gemaakt door enkele van de beste barmannen van de stad. Luister terwijl je eet naar fantastische muziek en ga dansen als je daar zin in hebt. Na het diner gaat u naar het terras met panoramisch uitzicht over de stad en de baai van Gdansk. Geniet van de romantische sfeer terwijl je kijkt naar de zonsondergang die de lucht transformeert met een scala aan kleuren. Geniet aan het einde van een onvergetelijke ervaring van een gratis drop-off terug naar uw hotel.

Van Gdansk: Malbork Castle Tour van een halve dag met audiogids

9. Van Gdansk: Malbork Castle Tour van een halve dag met audiogids

Geniet van een bezoek aan het grootste kasteel ter wereld en ontdek het kasteel en fort dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat met een audiogids. De rondleiding met audiogids neemt je mee langs de belangrijkste bezienswaardigheden van het kasteel, zoals het 14e-eeuwse paleis van de grootmeester. Profiteer van het ophalen van hotels om de ervaring probleemloos te maken. Je wordt 's ochtends opgehaald bij je hotel door een Engels sprekende chauffeur in een comfortabele minibus met airconditioning. Reis naar Malbork Castle, het enorme 13-eeuwse kasteel dat is gebouwd met 12-15 miljoen stenen en op de Werelderfgoedlijst staat. Begin je rondleiding bij het kasteel met de audiogids die je meeneemt naar het 14e-eeuwse paleis van de grootmeester, dat op een gegeven moment de residentie was van de zogenaamde grootmeester van de Duitse orde en de Mariakerk. Leer interessante feiten en verhalen uit je audiogids terwijl je door het kasteel loopt. Ga verder met het verkennen van de verschillende permanente en tijdelijke tentoonstellingen van het kasteel, zoals een verzameling wapens, harnassen, vlaggen en het enorme Amber Museum. De kasteelmusea herbergen 40 duizend voorwerpen, waaronder een van Europa's grootste verzameling middeleeuwse architecturale elementen, een verzameling artistieke barnsteenwaren - uniek over de hele wereld, een indrukwekkende reeks oude wapens en militaire uitrusting, of de uitgebreide muntenverzameling, met betrekking tot naar de historische pepermuntjes in Malbork. Na uw bezoek wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Gdańsk: geleide tour door oude stad per e-step, 90 minuten

10. Gdańsk: geleide tour door oude stad per e-step, 90 minuten

Ontdek de oude centrum van Gdańsk en vermaak je op een elektrische scooter. Krijg de beste tips en aanbevelingen van je lokale gids. Dankzij de milieuvriendelijke elektrische scooters hoef je geen lange, vermoeiende wandelingen te maken. Stap in plaats daarvan op je eigen scooter en ga eropuit van locatie naar locatie.your own scooter from location to location. Tijdens deze 90 minuten durende rondleiding leer je de oude stad van Gdańsk beter kennen. Na een korte training ga je op weg naar de belangrijkste gebouwen en monumenten van de stad. Je gids vertelt je over de geschiedenis en geeft suggesties voor andere plaatsen die je tijdens je verblijf in Gdańsk kunt bezoeken.

Veelgestelde vragen over Gdansk

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Gdansk?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Sopot

Sitemap Gdansk

Wil je alle activiteiten in Gdansk ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Gdansk

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.501 beoordelingen

Prachtige introductie tot het Tri-City gebied

Onze gids Michał was gemakkelijk om mee te communiceren voor, tijdens en na onze hele dag tour met hem. Hij was punctueel, vriendelijk en zeer eenvoudig; heerlijk makkelijk om mee te praten. Dankzij zijn wereldsheid en onuitputtelijke kennis van Gdańsk en zijn omgeving, was ons verblijf in de omgeving onmetelijk verrijkt. En in plaats van ons alleen maar dingen over Gdańsk te vertellen die in elk exemplaar van Lonely Planet te vinden zijn, hielp hij ons bij het ontdekken van verbazingwekkende verhalen en plaatsen die anderen misschien nooit zouden weten.

Uitstekend van begin tot einde. Precies op tijd opgehaald en transport was tipkwaliteit met beleefde informatieve chauffeur. De gids was zeer deskundig en zorgde ervoor dat iedereen zich op zijn gemak voelde en was meer dan blij om al onze vragen te beantwoorden. Veel geleerd en kwam nederig weg door de ervaring. Zo verdrietig maar blij dat we het hebben meegemaakt?

Werd op tijd opgehaald. Vriendelijke chauffeur die ons ook van water had voorzien. Prettige ontvangst van onze (Ierse) gids. Zeer informatieve en alwetende gids, die ook op de hoogte was van waar we vandaan kwamen en zich daarbij richtte op het leven van onze landgenoten - en de dood in het kamp.

Super leuk om de stad zo te beleven.

Enthousiaste gids die heel veel vertelde over allerlei belangrijke gebouwen en geschiedenis over de stad Gdansk. Echt de moeite waard en hartstikke leuk om dit op elektrische stepjes te doen.

Krysztof was een zeer bekwame gids. De uren verstreken tijdens de vlucht en we zagen en hoorden veel interessante dingen. De tour wordt sterk aanbevolen