Belevingen in
Gdansk

Zie een andere kant van Polen in deze Baltische stad met multiculturele invloeden en een tumultueus verleden.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Gdansk: De beste dingen die je niet wil missen

Gdańsk: Motlawa-rivierjachtcruise

1. Gdańsk: Motlawa-rivierjachtcruise

Verken Gdańsk, Polen, tijdens een jachttocht langs de Motlawa-rivier. Bezichtig monumenten met vrienden of familie vanaf het water. Leer tijdens de cruise over de geschiedenis van de beroemdste monumenten van de stad via een opname. Begin je avontuur vanaf de watertramhalte op de linkeroever van Old Motlawa bij de Green Bridge-extensie van Dluga Street. De cruiseroute omvat de Groene Brug, de Kraanvogel, de vismarkt, Brabank, Gdansk Marina, Vistula, Polish Hook, de scheepswerven en dan terug naar de Groene Brug. Bekijk de overblijfselen van de muur van het Duitse kasteel, de lange zeekust (Dlugie Pobrzeze) met waterpoorten die naar de stad leiden, de beroemde 15e-eeuwse kraan, het eiland Ołowianka en het eiland Graanschuur. Op de terugweg naar de Groene Brug aan het einde van de tour, stop bij de jachthaven van Gdańsk.

Gdańsk: stadsrondvaart op een historisch Pools rivierschip

2. Gdańsk: stadsrondvaart op een historisch Pools rivierschip

Ontdek Gdańsk vanaf het water aan boord van een replica van een Pools rivierschip dat meer dan 400 jaar in dienst was. Dit gezellige, houten schip met 12 ruime zitplaatsen, dat voornamelijk in de 18e eeuw werd gebruikt brengt je naar plaatsen waar grote schepen niet kunnen komen en het kleine aantal passagiers zorgt voor een aangename en speciale ervaring. Start de vaart vanuit de voormalige scheepswerf van Gdańsk, die ooit de werkplaats was voor bijna 18.000 mensen en waar bezoekers meer dan 170 jaar niet mochten komen. De scheepswerf van Gdańsk werd na 1945 gevestigd, ter vervanging van de voormalige Duitse scheepswerven. Dit is de oorsprong van de 'solidariteitsbeweging' die in 1980 begon en tot de val van het communisme in Polen leidde. Vaar vervolgens over de rivier de Motlawa naar het oude stadscentrum. Je zult er veel toeristische attracties zien, waaronder de ruïnes van het kasteel Teutoonse, waterpoorten die naar de stad leiden, de beroemde houten kraan uit de 15e eeuw, gezellige oude woonhuizen en de nieuwe omgeving. Volg een route waarmee je ook monumenten en nieuwe gebouwen van Ołowianka en het eiland Spichlerze te zien krijgt. Deze vaart is uniek en de enige manier om de gespecialiseerde schepen, de kranen in de haven, die het symbool van de stad zijn en de binnenkade van de haven van Gdańsk van dichtbij te kunnen zien.

Gdańsk: cruise bij zonsondergang op een historische Poolse boot

3. Gdańsk: cruise bij zonsondergang op een historische Poolse boot

Ervaar een adembenemend uitzicht op de ondergaande zon tegen de achtergrond van scheepswerfkranen. Ontdek Gdańsk vanuit een waterperspectief aan boord van een replica van een Poolse rivierboot die al meer dan 400 jaar wordt gebruikt. Een intieme, houten en ruime 12-persoons boot brengt u naar plaatsen die voor grote schepen niet beschikbaar zijn, en dankzij het lage aantal passagiers voelt u zich op uw gemak en speciaal. Start de cruise vanuit de voormalige delen van de scheepswerf van Gdańsk, die meer dan 170 jaar niet beschikbaar was voor bezoekers. Ga vervolgens op een cruise op Motława - het centrum van de oude stad. Bekijk vele toeristische attracties, waaronder de ruïnes van het Duitse kasteel, waterpoorten die naar de stad leiden, de beroemde houten kraan uit de 15e eeuw, charmante oude huurkazernes en hun nieuwe omgeving. Volg een route die u ook monumenten en nieuwe gebouwen van het Ołowianka-eiland en het graanschuureiland laat zien. Deze reis is ook een unieke en enige kans om gespecialiseerde schepen, de kranen van Gdansk, van dichtbij te zien.

Gdańsk: Sightseeing catamarancruise op de Motlawa-rivier

4. Gdańsk: Sightseeing catamarancruise op de Motlawa-rivier

Verken de bezienswaardigheden langs de Motlawa-rivier in Gdańsk tijdens deze sightseeing-catamarancruise. Stap terug in de tijd terwijl je via je audiogids meer te weten komt over de geschiedenis van de beroemdste monumenten van de stad. Bewonder bezienswaardigheden zoals de kaap Polish Hook, het eiland Ołowianka en het eiland Granary. Begin je zeilavontuur vanaf de watertramhalte op de linkeroever van de wijk Old Motlawa bij de verlenging van de Groene Brug van Dluga Street. Kom dicht bij de Groene Poort en vaar langs de 15e-eeuwse kraan die aan het National Maritime Museum is bevestigd. Vaar langs de levendige vismarkt en de moderne flatgebouwen in Brabank. Bekijk de oude boten in de jachthaven van Gdansk en bekijk een deel van de rivier de Vistula. Maak foto's van de Polish Hook-kaap en grote industriële kranen op de scheepswerven van Gdansk. Ga langs de overblijfselen van een muur van een Duits kasteel en vaar langs de promenade van Dlugie Pobrzeze. Zie hoe de pakhuisruïnes op het eiland Granary zijn herontwikkeld en geniet van het uitzicht op het eiland Ołowianka. Beëindig je tour door terug te keren naar de Groene brug.

Gdansk: Olivia Star Observation Deck Diner en drankjes bij zonsondergang

5. Gdansk: Olivia Star Observation Deck Diner en drankjes bij zonsondergang

Je luxe ervaring begint met het ophalen van je hotel en transfer naar het iconische Olivia Star-gebouw in Gdansk. Ga bij aankomst naar de observatiebalie waar een avond met diner en drankjes, muziek en adembenemende uitzichten wacht. Dineer op een heerlijk diner van het indrukwekkende menu van het dek, vergezeld van drankjes gemaakt door enkele van de beste barmannen van de stad. Terwijl je eet, luister naar fantastische muziek en ga dansen als je daar zin in hebt. Na het diner gaat u naar het terras met panoramisch uitzicht over de stad en de baai van Gdansk. Geniet van de romantische sfeer terwijl je kijkt naar de zonsondergang die de lucht transformeert met een scala aan kleuren. Geniet aan het einde van een onvergetelijke ervaring van een gratis drop-off terug naar uw hotel.

Gdansk: kroegentocht met gratis drankjes

6. Gdansk: kroegentocht met gratis drankjes

Op zoek naar een gezellig avondje uit in Gdansk? Nieuwe mensen ontmoeten en samen feesten? Als dat zo is, is de kroegentocht van Gdansk een absolute must-do in het noorden van Polen. Het is de enige regelmatig georganiseerde feesttour in Gdansk, dus mis het niet. Sluit je aan bij een team van lokale gidsen die je de beste bars en clubs in dit deel van het land laten zien, en feest als een rockster tot de volgende ochtend laat. Kom tijdens deze 4 uur durende ervaring van puur plezier samen met een internationaal publiek onder leiding van vriendelijke lokale gidsen om de beste bars en clubs in Gdansk te verkennen. In elk van de locaties krijg je een gratis shot, evenals 2 gratis drankjes naar keuze in een van de bars. Last but not least krijg je exclusieve toegang tot een van de coolste clubs in Gdansk. Dus kom op, doe mee met deze feesttour en haal het meeste uit je verblijf in Gdansk. Ontmoet om 20.30 uur bij de Neptunus-fontein om te feesten tot zonsopgang.

Gdansk: cruise op historische Poolse boot door scheepswerf

7. Gdansk: cruise op historische Poolse boot door scheepswerf

Ontdek Gdańsk vanuit een waterperspectief aan boord van een replica van een Pools rivierschip dat al meer dan 400 jaar wordt gebruikt (voornamelijk in de 18e eeuw). Spring op een intieme, houten en ruime 12-persoons boot die je naar plaatsen brengt die niet beschikbaar zijn voor grote schepen, en dankzij het kleine aantal passagiers zul je je op je gemak en speciaal voelen. Begin de cruise vanuit de voormalige delen van de scheepswerf van Gdańsk, die ooit een werkplek was voor bijna 18.000 mensen en meer dan 170 jaar lang niet beschikbaar was voor bezoekers. Ontdek hoe de Gdansk Shipyard na 1945 werd opgericht op de plaats van voormalige Duitse scheepswerven. Het was hier dat de beweging "Solidariteit" in 1980 begon, wat leidde tot de val van het communisme in Polen. Vaar tijdens de reis rond het eiland Ostrów, waar zich de 5e grootste scheepsreparatiewerf ter wereld bevindt. Dit is een unieke en enige kans om gespecialiseerde schepen, Gdansk-kranen (havenkranen als symbool van de stad) en de interne kades van de haven van Gdansk te zien.

Gdańsk: geleide tour door oude stad per e-step, 90 minuten

8. Gdańsk: geleide tour door oude stad per e-step, 90 minuten

Ontdek de oude centrum van Gdańsk en vermaak je op een elektrische scooter. Krijg de beste tips en aanbevelingen van je lokale gids. Dankzij de milieuvriendelijke elektrische scooters hoef je geen lange, vermoeiende wandelingen te maken. Stap in plaats daarvan op je eigen scooter en ga eropuit van locatie naar locatie.your own scooter from location to location. Tijdens deze 90 minuten durende rondleiding leer je de oude stad van Gdańsk beter kennen. Na een korte training ga je op weg naar de belangrijkste gebouwen en monumenten van de stad. Je gids vertelt je over de geschiedenis en geeft suggesties voor andere plaatsen die je tijdens je verblijf in Gdańsk kunt bezoeken.

Privéwandelingstocht door Gdansk: legendes en feiten

9. Privéwandelingstocht door Gdansk: legendes en feiten

Leer de feiten en legendes van de historische stad Gdańsk kennen tijdens een privéwandeling door de hoogtepunten en belangrijkste bezienswaardigheden. Bewonder de voormalige poorten van de oude stad, inclusief de Upland Gate aan het begin van de Royal Way. Luister hoe deze route vroeger alleen toegankelijk was voor de machtige vorsten. Ga verder naar Long Market en het stadhuis. Passeer vervolgens de Neptunus-fontein en Arthur's Court (Dwor Artusa) om het voormalige ontmoetingspunt van de kooplieden van de stad te zien, nu een filiaal van het Historisch Museum van Gdańsk. Ga het hof binnen, waar de muren bedekt zijn met friezen van mythologische en historische personages. Ga door naar de Green Gate met uitzicht op de Motlawa-rivier. Ga vervolgens de St. Mary's Church binnen, de grootste bakstenen kerk ter wereld. Sluit je twee uur sightseeing af in het imposante Great Armory en bewonder een van de mooiste voorbeelden van renaissance-architectuur in de stad. Luister naar gedetailleerde beschrijvingen van de architectuur en bespreek de middeleeuwse geschiedenis en hedendaagse erfenis van de stad. Kies de drie uur durende touroptie om de andere kanten van de oude stad en de eilanden aan de Motlawa-rivier te verkennen. Ontdek het schattige eiland Spichrzow en bewonder de architectuur en jachten in de omgeving. Bekijk de Baltic Symphony Hall en zijn fantastische gebouwen. Breid je sightseeing uit tot vier uur en betreed de kerk van St. Bridget om het unieke altaar te zien gemaakt van barnsteen, de belangrijkste grondstof van de regio. Sta versteld van de buitengewone versieringen op de daken en muren, en geniet van inbegrepen toegang. Tijdens de zes uur durende tour, begin je aan een volledige verkenning van de oude binnenstad en de belangrijkste stad. Je gids vertelt je alles over de stad, inclusief interessante feiten en fantastische legendes. Er is voldoende tijd om alle uithoeken van de stad te ontdekken en te genieten van een speciaal bezoek aan het Europees Solidariteitscentrum, een van de modernste musea in Europa. Wandel door de bewegende tentoonstellingen en informatieve installaties over de geschiedenis van Polen en Gdansk.

Vanuit Gdansk: Malbork-kasteeltour van een halve dag met audiogids

10. Vanuit Gdansk: Malbork-kasteeltour van een halve dag met audiogids

Geniet van een bezoek aan het grootste kasteel ter wereld en ontdek het door UNESCO beschermde kasteel en fort met een audiogids. De audiogeleide tour neemt je mee langs de belangrijkste bezienswaardigheden van het kasteel, zoals het 14e-eeuwse Paleis van de Grootmeester. Profiteer van het ophalen van hotels om de ervaring probleemloos te maken. Laat u 's ochtends ophalen bij uw hotel door een Engels sprekende chauffeur in een comfortabele minibus met airconditioning. Reis naar Malbork Castle, het enorme 13e-eeuwse kasteel dat is gebouwd met 12-15 miljoen bakstenen en op de Werelderfgoedlijst staat. Begin uw tour bij het kasteel met de audiogids die u meeneemt naar het 14e-eeuwse Paleis van de Grootmeester, dat ooit de residentie was van de zogenaamde Grootmeester van de Duitse Orde en de Mariakerk. Leer interessante feiten en verhalen uit je audiogids terwijl je door het kasteel loopt. Ga door met het verkennen van de verschillende permanente en tijdelijke tentoonstellingen van het kasteel, zoals een verzameling wapens, harnassen, vlaggen en het enorme Amber Museum. De kasteelmusea herbergen 40 duizend items, waaronder een van Europa's grootste verzameling middeleeuwse architectonische elementen, een verzameling artistieke barnsteenwaren - uniek over de hele wereld, een indrukwekkende set oude wapens en militaire uitrusting, of de uitgebreide muntenverzameling, gerelateerd naar de historische pepermuntjes in Malbork. Na uw bezoek wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Veelgestelde vragen over Gdansk

Welke topattracties zijn een must-see in Gdansk?

Plan je bezoek

 • Weer

  Zomer is ook in Gdansk gewoon zomer, maar de Baltische bries kan fris zijn. Neem een jasje mee, vooral als je 's avonds op stap gaat.

 • Toiletten

  In Polen staat op de deur voor het vrouwentoilet een cirkel, en op die voor de mannen een omgekeerde driehoek.

 • Zusterstad

  30 minuten naar het westen ligt Gdynia, met een grote marinebasis en een lange kustlijn.

 • Kaliningrad

  Hoewel je een paar uur verwijderd bent van Rusland, zul je toch een visum nodig hebben als je besluit een uitstapje naar Kaliningrad te maken. De Russische exclave tussen Polen en Litouwen behoort niet tot de EU.

Goed om te weten

 • Taal
  Pools
 • Valuta
  Poolse złoty (zł)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +48
 • De beste periode voor een bezoek
  Zomer is de populairste tijd om te gaan, omdat het weer op zijn best is en er allerlei leuke evenementen in de stad plaatsvinden. Als je liever minder drukte om je heen hebt, ga dan in de lente of herfst.

Sitemap Gdansk

Wil je alle activiteiten in Gdansk ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Gdansk

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.801 beoordelingen

Uitstekend van begin tot einde. Precies op tijd opgehaald en transport was tipkwaliteit met beleefde informatieve chauffeur. De gids was zeer deskundig en zorgde ervoor dat iedereen zich op zijn gemak voelde en was meer dan blij om al onze vragen te beantwoorden. Veel geleerd en kwam nederig weg door de ervaring. Zo verdrietig maar blij dat we het hebben meegemaakt?

We zijn net op een cruise gegaan met slechts 2 personen, wat naar onze mening een must-see zou moeten zijn als je Gdańsk bezoekt. Laten we de Heer die de boot bestuurt een gids noemen die op een interessante en plezierige manier alles vertelt wat we op de route kunnen zien. Ik raad het aan omdat het niet duur is en het echt de moeite waard is om te gebruiken.

Leuke informatieve vaartocht met een origineel vaartuig! Aardige enthousiaste schipper/gids! Vooral het stuk langs de scheepswerven was een reis terug in de tijd en erg leuk! Maar ook de binnenstad en de natuur om Gdansk zijn super om te zien vanaf het water

Hele leuke boottocht met goede gids met veel humor. Heel veel geleerd over de historie van Gdańsk.

Een aardige gids, behulpzaam, vertelt graag over haar stad en is vrolijk.