Kies data

Dingen om te doen Gdansk

Zie een andere kant van Polen in deze Baltische stad met multiculturele invloeden en een tumultueus verleden.

Gdansk: De beste dingen die je niet wil missen

Gdansk: rondleiding concentratiekamp Stutthof

1. Gdansk: rondleiding concentratiekamp Stutthof

Stap terug in de tijd tijdens deze tour vanuit Gdansk naar het concentratiekamp Stutthof. Laat je ontroeren door de verhalen van de slachtoffers van de kampen en bekijk bezienswaardigheden waar de wreedheden hebben plaatsvonden.  Je wordt opgehaald bij je hotel in een comfortabele minibus met airconditioning. Ontspan tijdens de rit naar het concentratiekamp Stutthof. Ontmoet je gids en begin je rondleiding door het complex.  Je begint met een bezoek aan het oude en nieuwe kamp, voordat je verdergaat om de villa van de commandant te bekijken. Ga verder naar de gaskamers en het crematorium, terwijl je hoort over de massamoord die hier heeft plaatsgevonden.  Betuig je respect bij het monument voor de slachtoffers van het concentratiekamp, en kom meer te weten over de vervolging en bezetting van Pommeren. Later bezoek je het eerste nazi-concentratiekamp buiten het Duitse grondgebied. Reis naar Sztutowo, waar vroeger een kamp was. Volg een rondleiding van 2 uur door het Stutthof Museum voordat je weer terugkeert naar je accommodatie in Gdansk.

Gdansk: kroegentocht met gratis drankjes

2. Gdansk: kroegentocht met gratis drankjes

Op zoek naar een gezellig avondje uit in Gdansk? Nieuwe mensen ontmoeten en samen feesten? Als dat zo is, is de kroegentocht van Gdansk een absolute must-do in het noorden van Polen. Het is de enige regelmatig georganiseerde feesttour in Gdansk, dus mis het niet. Sluit je aan bij een team van lokale gidsen die je de beste bars en clubs in dit deel van het land laten zien, en feest als een rockster tot de volgende ochtend laat. Kom tijdens deze 4 uur durende ervaring van puur plezier samen met een internationaal publiek onder leiding van vriendelijke lokale gidsen om de beste bars en clubs in Gdansk te verkennen. In elk van de locaties krijg je een gratis shot, evenals 2 gratis drankjes naar keuze in een van de bars. Last but not least krijg je exclusieve toegang tot een van de coolste clubs in Gdansk. Dus kom op, doe mee met deze feesttour en haal het meeste uit je verblijf in Gdansk. Ontmoet om 20.30 uur bij de Neptunus-fontein om te feesten tot zonsopgang.

Gdańsk: stadswandeling met gids en geschiedenis

3. Gdańsk: stadswandeling met gids en geschiedenis

Houd er rekening mee dat als je deze tour boekt, je deelneemt aan onze algemene gratis wandeltocht (tour waarbij het aan de gast is hoe hij zijn of haar gids beloont). In dit geval dekt het bedrag dat u betaalt de reserveringskosten en de betaling van de gids. Als u wilt deelnemen aan een kleinere privétour, laat het ons dan weten en wij zullen het voor u organiseren! Ontdek de architectuur en geschiedenis van Gdańsk tijdens een wandeltocht langs dezelfde route die eeuwenlang door de koningen van Polen werd gelopen. Duik in de lokale cultuur met Poolse, Nederlandse en Duitse invloeden. Ontmoet je gids bij de Golden Gate van de stad en begeef je naar de kleurrijke koopmanshuizen die door de oorlog zijn verwoest, maar zorgvuldig zijn herbouwd. Hoor hoe kooplieden de stad tot de rijkste stad aan de Oostzee maakten. Loop door Long Market en zie de Neptunus-fontein. Bewonder het gotische metselwerk van de Mariakerk en bekijk de Zuraw tredwielkraan in de haven , de grootste in zijn soort ter wereld en een symbool van de stad. Bekijk de rivieren en kanalen van de stad terwijl je loopt. Reis terug in de tijd terwijl je gids je vertelt over hoe de Tweede Wereldoorlog begon in de stad en hoe de Solidariteitsbeweging de val van het communisme in het Oostblok aankondigde.

Gdańsk: Motlawa-rivierjachtcruise

4. Gdańsk: Motlawa-rivierjachtcruise

Verken Gdańsk, Polen, tijdens een jachttocht langs de Motlawa-rivier. Bezichtig monumenten met vrienden of familie vanaf het water. Leer tijdens de cruise over de geschiedenis van de beroemdste monumenten van de stad via een opname. Begin je avontuur vanaf de watertramhalte op de linkeroever van Old Motlawa bij de Green Bridge-extensie van Dluga Street. De cruiseroute omvat de Groene Brug, de Kraanvogel, de vismarkt, Brabank, Gdansk Marina, Vistula, Polish Hook, de scheepswerven en dan terug naar de Groene Brug. Bekijk de overblijfselen van de muur van het Duitse kasteel, de lange zeekust (Dlugie Pobrzeze) met waterpoorten die naar de stad leiden, de beroemde 15e-eeuwse kraan, het eiland Ołowianka en het eiland Graanschuur. Op de terugweg naar de Groene Brug aan het einde van de tour, stop bij de jachthaven van Gdańsk.

Gdańsk: stadsrondvaart op een historisch Pools rivierschip

5. Gdańsk: stadsrondvaart op een historisch Pools rivierschip

Ontdek Gdańsk vanaf het water aan boord van een replica van een Pools rivierschip dat meer dan 400 jaar in dienst was. Dit gezellige, houten schip met 12 ruime zitplaatsen, dat voornamelijk in de 18e eeuw werd gebruikt brengt je naar plaatsen waar grote schepen niet kunnen komen en het kleine aantal passagiers zorgt voor een aangename en speciale ervaring. Start de vaart vanuit de voormalige scheepswerf van Gdańsk, die ooit de werkplaats was voor bijna 18.000 mensen en waar bezoekers meer dan 170 jaar niet mochten komen. De scheepswerf van Gdańsk werd na 1945 gevestigd, ter vervanging van de voormalige Duitse scheepswerven. Dit is de oorsprong van de 'solidariteitsbeweging' die in 1980 begon en tot de val van het communisme in Polen leidde. Vaar vervolgens over de rivier de Motlawa naar het oude stadscentrum. Je zult er veel toeristische attracties zien, waaronder de ruïnes van het kasteel Teutoonse, waterpoorten die naar de stad leiden, de beroemde houten kraan uit de 15e eeuw, gezellige oude woonhuizen en de nieuwe omgeving. Volg een route waarmee je ook monumenten en nieuwe gebouwen van Ołowianka en het eiland Spichlerze te zien krijgt. Deze vaart is uniek en de enige manier om de gespecialiseerde schepen, de kranen in de haven, die het symbool van de stad zijn en de binnenkade van de haven van Gdańsk van dichtbij te kunnen zien.

Gdansk: privétour traditioneel Pools eten

6. Gdansk: privétour traditioneel Pools eten

Ervaar de eetcultuur die sterke wortels heeft onder Poolse mensen tijdens een privétour met een professionele gids. Ervaar Poolse culinaire hoogstandjes op zorgvuldig gekozen lokale locaties en bekijk de hoogtepunten van de oude stad tijdens een begeleide wandeling. Kies een optie die het beste past bij de behoeften van uw groep, inclusief verschillende duur en rondleidingen in het Engels, Noors of Zweeds. Alle rondleidingen zijn inclusief een privéwandeling langs de St. Mary's Church, Long Market en de Neptune's Fountain en vele andere, afhankelijk van de gekozen opties. Met de touroptie van 2,5 uur kun je op 2 plaatsen een basisset eten proeven, waaronder verschillende soorten knoedels, Pools vlees en andere specialisten. Je krijgt ook 1 frisdrank gevolgd door cake en koffie of thee in een patisserie, terwijl je ook een korte rondleiding door de oude stad krijgt. Bij de optie van 3,5 uur proef je nog meer traditionele Poolse gerechten op 3 locaties. Op het menu staan de basisopties, een traditionele soep en een biertje. Tijdens de proeverij vertelt uw gids u ook over Poolse tradities en gebruiken. Om de cultuur van Polen nog verder te ontdekken, kiest u de speciale optie van 5 uur, waarbij u niet alleen eten proeft, maar ook wodka of bier proeft. Geniet van 8 soorten bier of 8 soorten wodka terwijl je de lokale geschiedenis nog beter leert kennen. Bezoek verborgen locaties in mooie smalle steegjes en bekijk opmerkelijke gebouwen, waaronder de Golden Gate en Artus Court tijdens een uitgebreide wandeltocht door Gdansk.

Vanuit Gdansk: Malbork Castle Tour van een halve dag met audiogids

7. Vanuit Gdansk: Malbork Castle Tour van een halve dag met audiogids

Geniet van een bezoek aan het grootste kasteel ter wereld en ontdek het kasteel en fort dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat met een audiogids. De audiogeleide tour neemt je mee langs de belangrijkste bezienswaardigheden in het kasteel, zoals het 14e-eeuwse Paleis van de Grootmeester. Profiteer van het ophalen van het hotel om de ervaring probleemloos te maken. Laat je 's ochtends ophalen bij je hotel door een Engels sprekende chauffeur in een comfortabele minibus met airconditioning. Reis naar Malbork Castle, het enorme 13e-eeuwse kasteel dat is gebouwd met 12-15 miljoen stenen en op de Werelderfgoedlijst staat. Begin je tour bij het kasteel met de audiogids die je meeneemt naar het 14e-eeuwse paleis van de grootmeester, dat ooit de residentie was van de zogenaamde grootmeester van de Duitse Orde en de St. Mary's Church. Leer interessante feiten en verhalen uit je audiogids terwijl je door het kasteel loopt. Ga verder met het verkennen van de verschillende permanente en tijdelijke tentoonstellingen van het kasteel, zoals een verzameling wapens, harnassen, vlaggen en het enorme Amber Museum. De kasteelmusea herbergen 40.000 voorwerpen, waaronder een van Europa's grootste verzameling middeleeuwse architectonische elementen, een verzameling artistieke barnsteenwaren - uniek over de hele wereld, een indrukwekkende set oude wapens en militaire uitrusting, of de uitgebreide muntenverzameling, gerelateerd aan naar de historische pepermuntjes in Malbork. Na uw bezoek wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Gdańsk: Poolse wodka-proeverij en traditionele hapjes

8. Gdańsk: Poolse wodka-proeverij en traditionele hapjes

Ga naar een authentieke wodkabar om 6 shots wodka te proeven met deze ervaring in Gdańsk. Geniet van drie verschillende hapjes die zijn geselecteerd als aanvulling op uw diners. Luister terwijl je deskundige gids je de geheimen van Poolse wodka onthult. Ontmoet je gastheer dicht bij de ingang. Baan je een weg naar de wodka-proeverijtafel om je zintuigen te prikkelen met 6 soorten wodka. Leer meer over deze wodka-merken en de geschiedenis van wodka in Polen van uw lokale gastheer. Beleef een complete Poolse ervaring door je wodka te combineren met drie kleine bordjes eten die typisch geserveerd worden terwijl je drinkt. Laat je gastheer je trakteren op verhalen uit het communistische verleden van Polen.

Gdańsk: Sightseeing-catamarancruise op de rivier de Motlawa

9. Gdańsk: Sightseeing-catamarancruise op de rivier de Motlawa

Verken de bezienswaardigheden langs de Motlawa-rivier in Gdańsk tijdens deze rondvaart per catamaran. Stap terug in de tijd terwijl je via je audiogids meer te weten komt over de geschiedenis van de beroemdste monumenten van de stad. Bewonder bezienswaardigheden zoals de Poolse Hoekkaap, het eiland Ołowianka en het graanschuureiland. Begin je zeilavontuur vanaf de halte van de watertram op de linkeroever van de wijk Old Motlawa bij de Green Bridge-uitbreiding van Dluga Street. Bekijk de Groene Poort van dichtbij en vaar langs de 15e-eeuwse kraan van het Scheepvaartmuseum. Vaar langs de levendige vismarkt en de moderne flatgebouwen in Brabank. Bekijk de oude boten in de jachthaven van Gdansk en zie een deel van de Vistula-rivier. Maak foto's van de Poolse Hook-kaap en grote industriële kranen op de scheepswerven van Gdansk. Ga langs de overblijfselen van een muur van een Teutoons kasteel en vaar langs de Dlugie Pobrzeze-promenade. Zie hoe de pakhuisruïnes op het graanschuureiland zijn herontwikkeld en geniet van het uitzicht op het eiland Ołowianka. Beëindig je tour door terug te keren naar Green bridge.

Gdańsk: cruise bij zonsondergang op een historische Poolse boot

10. Gdańsk: cruise bij zonsondergang op een historische Poolse boot

Ervaar een adembenemend uitzicht op de ondergaande zon tegen de achtergrond van scheepswerfkranen. Ontdek Gdańsk vanuit een waterperspectief aan boord van een replica van een Poolse rivierboot die al meer dan 400 jaar wordt gebruikt. Een intieme, houten en ruime 12-persoons boot brengt u naar plaatsen die voor grote schepen niet beschikbaar zijn, en dankzij het lage aantal passagiers voelt u zich op uw gemak en speciaal. Start de cruise vanuit de voormalige delen van de scheepswerf van Gdańsk, die meer dan 170 jaar niet beschikbaar was voor bezoekers. Ga vervolgens op een cruise op Motława - het centrum van de oude stad. Bekijk vele toeristische attracties, waaronder de ruïnes van het Duitse kasteel, waterpoorten die naar de stad leiden, de beroemde houten kraan uit de 15e eeuw, charmante oude huurkazernes en hun nieuwe omgeving. Volg een route die u ook monumenten en nieuwe gebouwen van het Ołowianka-eiland en het graanschuureiland laat zien. Deze reis is ook een unieke en enige kans om gespecialiseerde schepen, de kranen van Gdansk, van dichtbij te zien.

Beschikbare activiteiten

123 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 8

Veelgestelde vragen over Gdansk

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Gdansk?

Overzicht activiteiten in Gdansk

Wil je alle activiteiten in Gdansk ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Gdansk

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.839 beoordelingen

Prachtige introductie tot het Tri-City gebied

Onze gids Michał was gemakkelijk om mee te communiceren voor, tijdens en na onze hele dag tour met hem. Hij was punctueel, vriendelijk en zeer eenvoudig; heerlijk makkelijk om mee te praten. Dankzij zijn wereldsheid en onuitputtelijke kennis van Gdańsk en zijn omgeving, was ons verblijf in de omgeving onmetelijk verrijkt. En in plaats van ons alleen maar dingen over Gdańsk te vertellen die in elk exemplaar van Lonely Planet te vinden zijn, hielp hij ons bij het ontdekken van verbazingwekkende verhalen en plaatsen die anderen misschien nooit zouden weten.

We gingen vrijdag 30. Mai met een comfortabele minibus. Onze gids Paul sprak uitstekend Engels en kon alles vertellen wat je wilde weten over de kampengeschiedenis en meer. Het was mogelijk om tijdens de reis vragen te stellen en we kregen allemaal goede antwoorden. Over het algemeen een geweldig bezoek en een aanbevolen historische ervaring, waar u waarschijnlijk zult versteld staan van feiten waar u nog nooit van heeft gehoord.

Uitstekend van begin tot einde. Precies op tijd opgehaald en transport was tipkwaliteit met beleefde informatieve chauffeur. De gids was zeer deskundig en zorgde ervoor dat iedereen zich op zijn gemak voelde en was meer dan blij om al onze vragen te beantwoorden. Veel geleerd en kwam nederig weg door de ervaring. Zo verdrietig maar blij dat we het hebben meegemaakt?

Werd op tijd opgehaald. Vriendelijke chauffeur die ons ook van water had voorzien. Prettige ontvangst van onze (Ierse) gids. Zeer informatieve en alwetende gids, die ook op de hoogte was van waar we vandaan kwamen en zich daarbij richtte op het leven van onze landgenoten - en de dood in het kamp.

Krysztof was een zeer bekwame gids. De uren verstreken tijdens de vlucht en we zagen en hoorden veel interessante dingen. De tour wordt sterk aanbevolen