Kies data

Dingen om te doen Gdansk

Zie een andere kant van Polen in deze Baltische stad met multiculturele invloeden en een tumultueus verleden.

Gdansk: De beste dingen die je niet wil missen

Gdansk: rondleiding concentratiekamp Stutthof

1. Gdansk: rondleiding concentratiekamp Stutthof

Stap terug in de tijd tijdens deze tour vanuit Gdansk naar het concentratiekamp Stutthof. Laat je ontroeren door de verhalen van de slachtoffers van de kampen en bekijk bezienswaardigheden waar de wreedheden hebben plaatsvonden.  Je wordt opgehaald bij je hotel in een comfortabele minibus met airconditioning. Ontspan tijdens de rit naar het concentratiekamp Stutthof. Ontmoet je gids en begin je rondleiding door het complex.  Je begint met een bezoek aan het oude en nieuwe kamp, voordat je verdergaat om de villa van de commandant te bekijken. Ga verder naar de gaskamers en het crematorium, terwijl je hoort over de massamoord die hier heeft plaatsgevonden.  Betuig je respect bij het monument voor de slachtoffers van het concentratiekamp, en kom meer te weten over de vervolging en bezetting van Pommeren. Later bezoek je het eerste nazi-concentratiekamp buiten het Duitse grondgebied. Reis naar Sztutowo, waar vroeger een kamp was. Volg een rondleiding van 2 uur door het Stutthof Museum voordat je weer terugkeert naar je accommodatie in Gdansk.

Gdansk: reguliere rondleiding Malbork Castle

2. Gdansk: reguliere rondleiding Malbork Castle

Malbork Castle is het grootste kasteel ter wereld, gebouwd met 12-15 miljoen stenen. Het is zelfs groter dan Windsor Castle. Malbork Castle staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt jaarlijks door meer dan 500.000 toeristen bezocht. Het is de thuisbasis van een museum met 40.000 items, waaronder een van Europa's grootste collectie middeleeuwse architectonische elementen, een collectie artistieke barnsteenwaren - uniek over de hele wereld, een indrukwekkende set oude wapens en militaire uitrusting, of de uitgebreide muntencollectie, met betrekking tot de historische pepermuntjes in Malbork. Je tour begint wanneer je wordt opgehaald bij je hotel door een Engels sprekende chauffeur in een comfortabele AC-minibus, die je naar Malbork zal brengen. Onder begeleiding van een gids kunt u genieten van sightseeing in het kasteel van Malbork, inclusief een bezoek aan het 14e-eeuwse paleis van de grootmeester, dat ooit de residentie was van de zogenaamde grootmeester van de Duitse Orde en St. Mary's Kerk. Je kunt ook de verschillende permanente en tijdelijke tentoonstellingen van het kasteel verkennen, zoals een verzameling wapens, harnassen, vlaggen en het enorme Amber Museum. Terwijl je op verkenning gaat, vertelt je gids je alle interessante feiten en verhalen over het kasteel. Na uw bezoek wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Gdansk: kroegentocht met gratis drankjes

3. Gdansk: kroegentocht met gratis drankjes

Op zoek naar een gezellig avondje uit in Gdansk? Nieuwe mensen ontmoeten en samen feesten? Als dat zo is, is de kroegentocht van Gdansk een absolute must-do in het noorden van Polen. Het is de enige regelmatig georganiseerde feesttour in Gdansk, dus mis het niet. Sluit je aan bij een team van lokale gidsen die je de beste bars en clubs in dit deel van het land laten zien, en feest als een rockster tot de volgende ochtend laat. Kom tijdens deze 4 uur durende ervaring van puur plezier samen met een internationaal publiek onder leiding van vriendelijke lokale gidsen om de beste bars en clubs in Gdansk te verkennen. In elk van de locaties krijg je een gratis shot, evenals 2 gratis drankjes naar keuze in een van de bars. Last but not least krijg je exclusieve toegang tot een van de coolste clubs in Gdansk. Dus kom op, doe mee met deze feesttour en haal het meeste uit je verblijf in Gdansk. Ontmoet om 20.30 uur bij de Neptunus-fontein om te feesten tot zonsopgang.

Gdansk: Kajaktocht in de winter

4. Gdansk: Kajaktocht in de winter

Verken de Motława-rivier en het Radunia-kanaal tijdens deze kajaktocht in Gdansk. Blijf warm in een droogpak en draag peddelmoffen om je handen tegen de kou te beschermen. Ontmoet je gids en trek je reddingsvest en droogpak aan. Spring in je tandemkajak, die is voorzien van een spatscherm om te voorkomen dat er water in de kajak komt. Steek uw handen in de peddeldemper, waardoor uw handen droog en geroosterd blijven. Ga op de Motława om de torenhoge groene kranen van de scheepswerf te zien. Bewonder de kerken en felgekleurde flatgebouwen in de oude binnenstad. Ontdek romantische taferelen terwijl je over de Radunia reist. Bekijk de middeleeuwse graanschuren van rode baksteen die zijn gerestaureerd op Olowianka en Granary Island. Vaar onder de voetgangersbrug van Olowianka door en geniet van een kop warme chocolademelk voordat je terugkeert naar het startpunt. Vanwege de maten van de droogpakken kunnen we alleen boekingen accepteren voor personen van 15 jaar en ouder. Alle personen onder de 18 jaar moeten worden begeleid door een volwassene. Elke deelnemer moet in het Engels kunnen communiceren. De tour vindt plaats bij regen of zonneschijn.

Gdansk: Olivia Star Observation Deck met diner en drankjes

5. Gdansk: Olivia Star Observation Deck met diner en drankjes

Je luxe ervaring begint met het ophalen van je hotel en transfer naar het iconische Olivia Star-gebouw van Gdansk. Ga bij aankomst naar de observatiebalie waar een avond met diner en drankjes, muziek en adembenemende uitzichten wacht. Dineer op een heerlijk diner van het indrukwekkende menu van het dek, vergezeld van drankjes gemaakt door enkele van de beste barmannen van de stad. Luister terwijl je eet naar fantastische muziek en ga dansen als je daar zin in hebt. Na het diner gaat u naar het terras met panoramisch uitzicht over de stad en de baai van Gdansk. Geniet van de romantische sfeer terwijl je kijkt naar de zonsondergang die de lucht transformeert met een scala aan kleuren. Geniet aan het einde van een onvergetelijke ervaring van een gratis drop-off terug naar uw hotel.

Gdańsk: Poolse wodka en traditionele hapjes proeven

6. Gdańsk: Poolse wodka en traditionele hapjes proeven

Ga naar een authentieke taverne om 6 shots wodka te proeven met deze ervaring in Gdańsk. Geniet van drie verschillende gerechten die zijn geselecteerd om uw diner te complimenteren. Luister terwijl je deskundige gids je de geheimen van Poolse wodka onthult. Ontmoet je gastheer in de taverne aan het water. Baan je een weg naar de wodka-proeverijtafel om je zintuigen te prikkelen met 6 soorten wodka. Leer meer over deze wodka-merken en de geschiedenis van wodka in Polen van uw lokale gastheer. Beleef een complete Poolse ervaring door je wodka te combineren met drie kleine bordjes eten die typisch geserveerd worden terwijl je drinkt. Laat je gastheer je trakteren op verhalen uit het communistische verleden van Polen.

Gdańsk: Motlawa-rivierjachtcruise

7. Gdańsk: Motlawa-rivierjachtcruise

Verken Gdańsk, Polen, tijdens een jachttocht langs de Motlawa-rivier. Bezichtig monumenten met vrienden of familie vanaf het water. Leer tijdens de cruise over de geschiedenis van de beroemdste monumenten van de stad via een opname. Begin je avontuur vanaf de watertramhalte op de linkeroever van Old Motlawa bij de Green Bridge-extensie van Dluga Street. De cruiseroute omvat de Groene Brug, de Kraanvogel, de vismarkt, Brabank, Gdansk Marina, Vistula, Polish Hook, de scheepswerven en dan terug naar de Groene Brug. Bekijk de overblijfselen van de muur van het Duitse kasteel, de lange zeekust (Dlugie Pobrzeze) met waterpoorten die naar de stad leiden, de beroemde 15e-eeuwse kraan, het eiland Ołowianka en het eiland Graanschuur. Op de terugweg naar de Groene Brug aan het einde van de tour, stop bij de jachthaven van Gdańsk.

Privéwandelingstocht door Gdansk: legendes en feiten

8. Privéwandelingstocht door Gdansk: legendes en feiten

Leer de feiten en legendes van de historische stad Gdańsk kennen tijdens een privéwandeling door de hoogtepunten en belangrijkste bezienswaardigheden. Bewonder de voormalige poorten van de oude stad, inclusief de Upland Gate aan het begin van de Royal Way. Luister hoe deze route vroeger alleen toegankelijk was voor de machtige vorsten. Ga verder naar Long Market en het stadhuis. Passeer vervolgens de Neptunus-fontein en Arthur's Court (Dwor Artusa) om het voormalige ontmoetingspunt van de kooplieden van de stad te zien, nu een filiaal van het Historisch Museum van Gdańsk. Ga het hof binnen, waar de muren bedekt zijn met friezen van mythologische en historische personages. Ga door naar de Green Gate met uitzicht op de Motlawa-rivier. Ga vervolgens de St. Mary's Church binnen, de grootste bakstenen kerk ter wereld. Sluit je twee uur sightseeing af in het imposante Great Armory en bewonder een van de mooiste voorbeelden van renaissance-architectuur in de stad. Luister naar gedetailleerde beschrijvingen van de architectuur en bespreek de middeleeuwse geschiedenis en hedendaagse erfenis van de stad. Kies de drie uur durende touroptie om de andere kanten van de oude stad en de eilanden aan de Motlawa-rivier te verkennen. Ontdek het schattige eiland Spichrzow en bewonder de architectuur en jachten in de omgeving. Bekijk de Baltic Symphony Hall en zijn fantastische gebouwen. Breid je sightseeing uit tot vier uur en betreed de kerk van St. Bridget om het unieke altaar te zien gemaakt van barnsteen, de belangrijkste grondstof van de regio. Sta versteld van de buitengewone versieringen op de daken en muren, en geniet van inbegrepen toegang. Tijdens de zes uur durende tour, begin je aan een volledige verkenning van de oude binnenstad en de belangrijkste stad. Je gids vertelt je alles over de stad, inclusief interessante feiten en fantastische legendes. Er is voldoende tijd om alle uithoeken van de stad te ontdekken en te genieten van een speciaal bezoek aan het Europees Solidariteitscentrum, een van de modernste musea in Europa. Wandel door de bewegende tentoonstellingen en informatieve installaties over de geschiedenis van Polen en Gdansk.

Gdańsk: geleide tour door oude stad per e-step, 90 minuten

9. Gdańsk: geleide tour door oude stad per e-step, 90 minuten

Ontdek de oude centrum van Gdańsk en vermaak je op een elektrische scooter. Krijg de beste tips en aanbevelingen van je lokale gids. Dankzij de milieuvriendelijke elektrische scooters hoef je geen lange, vermoeiende wandelingen te maken. Stap in plaats daarvan op je eigen scooter en ga eropuit van locatie naar locatie.your own scooter from location to location. Tijdens deze 90 minuten durende rondleiding leer je de oude stad van Gdańsk beter kennen. Na een korte training ga je op weg naar de belangrijkste gebouwen en monumenten van de stad. Je gids vertelt je over de geschiedenis en geeft suggesties voor andere plaatsen die je tijdens je verblijf in Gdańsk kunt bezoeken.

Gdańsk: Sightseeing catamarancruise op de Motlawa-rivier

10. Gdańsk: Sightseeing catamarancruise op de Motlawa-rivier

Verken de bezienswaardigheden langs de Motlawa-rivier in Gdańsk tijdens deze sightseeing-catamarancruise. Stap terug in de tijd terwijl je via je audiogids meer te weten komt over de geschiedenis van de beroemdste monumenten van de stad. Bewonder bezienswaardigheden zoals de kaap Polish Hook, het eiland Ołowianka en het eiland Granary. Begin je zeilavontuur vanaf de watertramhalte op de linkeroever van de wijk Old Motlawa bij de verlenging van de Groene Brug van Dluga Street. Kom dicht bij de Groene Poort en vaar langs de 15e-eeuwse kraan die aan het National Maritime Museum is bevestigd. Vaar langs de levendige vismarkt en de moderne flatgebouwen in Brabank. Bekijk de oude boten in de jachthaven van Gdansk en zie een deel van de rivier de Vistula. Maak foto's van de Polish Hook-kaap en grote industriële kranen op de scheepswerven van Gdansk. Ga langs de overblijfselen van een muur een Teutoons kasteel en vaar langs de Dlugie Pobrzeze-promenade. Zie hoe de pakhuisruïnes op het eiland Granary zijn herontwikkeld en geniet van het uitzicht op het eiland Ołowianka. Beëindig je tour door terug te keren naar de Groene brug.

Beschikbare activiteiten

  • Op verkenning in Gdańsk
  • Boottochten & kajakken
  • Pools eten, drinken & nachtleven
  • Verhalen uit WO II
  • Activiteiten met adrenaline
114 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 8

Veelgestelde vragen over Gdansk

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Gdansk?

Gdansk: wat zijn de beste dingen om te doen met kinderen?

Gdansk: wat zijn de beste outdoordingen om te doen?

Overzicht activiteiten in Gdansk

Wil je alle activiteiten in Gdansk ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Gdansk

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.839 beoordelingen

Prachtige introductie tot het Tri-City gebied

Onze gids Michał was gemakkelijk om mee te communiceren voor, tijdens en na onze hele dag tour met hem. Hij was punctueel, vriendelijk en zeer eenvoudig; heerlijk makkelijk om mee te praten. Dankzij zijn wereldsheid en onuitputtelijke kennis van Gdańsk en zijn omgeving, was ons verblijf in de omgeving onmetelijk verrijkt. En in plaats van ons alleen maar dingen over Gdańsk te vertellen die in elk exemplaar van Lonely Planet te vinden zijn, hielp hij ons bij het ontdekken van verbazingwekkende verhalen en plaatsen die anderen misschien nooit zouden weten.

Uitstekend van begin tot einde. Precies op tijd opgehaald en transport was tipkwaliteit met beleefde informatieve chauffeur. De gids was zeer deskundig en zorgde ervoor dat iedereen zich op zijn gemak voelde en was meer dan blij om al onze vragen te beantwoorden. Veel geleerd en kwam nederig weg door de ervaring. Zo verdrietig maar blij dat we het hebben meegemaakt?

Werd op tijd opgehaald. Vriendelijke chauffeur die ons ook van water had voorzien. Prettige ontvangst van onze (Ierse) gids. Zeer informatieve en alwetende gids, die ook op de hoogte was van waar we vandaan kwamen en zich daarbij richtte op het leven van onze landgenoten - en de dood in het kamp.

Super leuk om de stad zo te beleven.

Enthousiaste gids die heel veel vertelde over allerlei belangrijke gebouwen en geschiedenis over de stad Gdansk. Echt de moeite waard en hartstikke leuk om dit op elektrische stepjes te doen.

Krysztof was een zeer bekwame gids. De uren verstreken tijdens de vlucht en we zagen en hoorden veel interessante dingen. De tour wordt sterk aanbevolen