Kies data
Dingen om te doen

Gdansk

Zie een andere kant van Polen in deze Baltische stad met multiculturele invloeden en een tumultueus verleden.

Gdansk: De beste dingen die je niet wil missen

Gdańsk: stadsrondvaart op een historisch Pools rivierschip

1. Gdańsk: stadsrondvaart op een historisch Pools rivierschip

Ontdek Gdańsk vanaf het water aan boord van een replica van een Pools rivierschip dat meer dan 400 jaar in dienst was. Dit gezellige, houten schip met 12 ruime zitplaatsen, dat voornamelijk in de 18e eeuw werd gebruikt brengt je naar plaatsen waar grote schepen niet kunnen komen en het kleine aantal passagiers zorgt voor een aangename en speciale ervaring. Start de vaart vanuit de voormalige scheepswerf van Gdańsk, die ooit de werkplaats was voor bijna 18.000 mensen en waar bezoekers meer dan 170 jaar niet mochten komen. De scheepswerf van Gdańsk werd na 1945 gevestigd, ter vervanging van de voormalige Duitse scheepswerven. Dit is de oorsprong van de 'solidariteitsbeweging' die in 1980 begon en tot de val van het communisme in Polen leidde. Vaar vervolgens over de rivier de Motlawa naar het oude stadscentrum. Je zult er veel toeristische attracties zien, waaronder de ruïnes van het kasteel Teutoonse, waterpoorten die naar de stad leiden, de beroemde houten kraan uit de 15e eeuw, gezellige oude woonhuizen en de nieuwe omgeving. Volg een route waarmee je ook monumenten en nieuwe gebouwen van Ołowianka en het eiland Spichlerze te zien krijgt. Deze vaart is uniek en de enige manier om de gespecialiseerde schepen, de kranen in de haven, die het symbool van de stad zijn en de binnenkade van de haven van Gdańsk van dichtbij te kunnen zien.

Gdansk: cruise op historische Poolse boot door scheepswerf

2. Gdansk: cruise op historische Poolse boot door scheepswerf

Ontdek Gdańsk vanuit een waterperspectief aan boord van een replica van een Pools rivierschip dat al meer dan 400 jaar wordt gebruikt (voornamelijk in de 18e eeuw). Spring op een intieme, houten en ruime 12-persoons boot die je naar plaatsen brengt die niet beschikbaar zijn voor grote schepen, en dankzij het kleine aantal passagiers zul je je op je gemak en speciaal voelen. Begin de cruise vanuit de voormalige delen van de scheepswerf van Gdańsk, die ooit een werkplek was voor bijna 18.000 mensen en meer dan 170 jaar lang niet beschikbaar was voor bezoekers. Ontdek hoe de Gdansk Shipyard na 1945 werd opgericht op de plaats van voormalige Duitse scheepswerven. Het was hier dat de beweging "Solidariteit" in 1980 begon, wat leidde tot de val van het communisme in Polen. Vaar tijdens de reis rond het eiland Ostrów, waar zich de 5e grootste scheepsreparatiewerf ter wereld bevindt. Dit is een unieke en enige kans om gespecialiseerde schepen, Gdansk-kranen (havenkranen als symbool van de stad) en de interne kades van de haven van Gdansk te zien.

Gdansk: Malbork Castle regelmatige tour

3. Gdansk: Malbork Castle regelmatige tour

Malbork Castle is het grootste kasteel ter wereld gebouwd met 12-15 miljoen stenen en is zelfs groter dan Windsor Castle. Malbork Castle staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt jaarlijks door meer dan 500.000 toeristen bezocht. Het is de thuisbasis van een museum met 40 duizend voorwerpen waaronder een van Europa's grootste verzameling middeleeuwse architecturale elementen, een verzameling van artistieke barnsteenwaren - uniek over de hele wereld, een indrukwekkende reeks oude wapens en militair materieel, of de uitgebreide muntenverzameling, met betrekking tot de historische pepermuntjes in Malbork. Je tour begint wanneer je wordt opgehaald door een Engels sprekende chauffeur in een comfortabele AC-minibus, die je naar Malbork brengt. Onder begeleiding van een gids kunt u genieten van het kasteel van Malbork, inclusief een bezoek aan het 14e-eeuwse paleis van de Grootmeester, dat op een gegeven moment de residentie was van de zogenaamde Grootmeester van de Duitse Orde en St. Mary's Kerk. Je zult ook in staat zijn om de verschillende permanente en tijdelijke tentoonstellingen van het kasteel te verkennen, zoals een verzameling wapens, pantsers, vlaggen en een enorm ambermuseum. Terwijl je je gids verkent, vertelt hij je alle interessante feiten en verhalen over het kasteel. Na uw bezoek wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Gdańsk: Sightseeing catamarancruise op de Motlawa-rivier

4. Gdańsk: Sightseeing catamarancruise op de Motlawa-rivier

Verken de bezienswaardigheden langs de Motlawa-rivier in Gdańsk tijdens deze sightseeing-catamarancruise. Stap terug in de tijd terwijl je via je audiogids meer te weten komt over de geschiedenis van de beroemdste monumenten van de stad. Bewonder bezienswaardigheden zoals de kaap Polish Hook, het eiland Ołowianka en het eiland Granary. Begin je zeilavontuur vanaf de watertramhalte op de linkeroever van de wijk Old Motlawa bij de verlenging van de Groene Brug van Dluga Street. Kom dicht bij de Groene Poort en vaar langs de 15e-eeuwse kraan die aan het National Maritime Museum is bevestigd. Vaar langs de levendige vismarkt en de moderne flatgebouwen in Brabank. Bekijk de oude boten in de jachthaven van Gdansk en bekijk een deel van de rivier de Vistula. Maak foto's van de Polish Hook-kaap en grote industriële kranen op de scheepswerven van Gdansk. Ga langs de overblijfselen van een muur van een Duits kasteel en vaar langs de promenade van Dlugie Pobrzeze. Zie hoe de pakhuisruïnes op het eiland Granary zijn herontwikkeld en geniet van het uitzicht op het eiland Ołowianka. Beëindig je tour door terug te keren naar de Groene brug.

Gdańsk: privérondvaart op de rivier de Motława

5. Gdańsk: privérondvaart op de rivier de Motława

Bewonder de bezienswaardigheden van Gdańsk met een privérondvaart op de Motlawa-rivier. Glij rustig door het water aan boord van een milieuvriendelijke, elektrische boot en bekijk de stad vanuit een ander perspectief. Spring aan boord en begin je sightseeingavontuur in Gdańsk. Leun achterover en ontspan in comfortabele stoelen met zachte kussens en dekens. Voel je vrij om ook een drankje te kopen uit de minibar aan boord. Vaar langs de historische waterpoorten van de stad, waaronder St. Mary's Gate, Stragglers Gate, St. John's Gate en de Holy Spirit Gate. Bewonder de beroemde rode bakstenen kraan, het Soldek Museum en het Tweede Wereldoorlog Museum vanaf het water. Passeer de Olowianka Footbridge en bekijk de voormalige pakhuizen op Granary Island die zijn omgetoverd tot een chique wijk. Keer terug naar het startpunt aan het einde van de cruise.

Gdansk: kroegentocht met gratis drankjes

6. Gdansk: kroegentocht met gratis drankjes

Op zoek naar een gezellig avondje uit in Gdansk? Nieuwe mensen ontmoeten en samen feesten? Als dat zo is, is de kroegentocht van Gdansk een absolute must-do in het noorden van Polen. Het is de enige regelmatig georganiseerde feesttour in Gdansk, dus mis het niet. Sluit je aan bij een team van lokale gidsen die je de beste bars en clubs in dit deel van het land laten zien, en feest als een rockster tot de volgende ochtend laat. Kom tijdens deze 4 uur durende ervaring van puur plezier samen met een internationaal publiek onder leiding van vriendelijke lokale gidsen om de beste bars en clubs in Gdansk te verkennen. In elk van de locaties krijg je een gratis shot, evenals 2 gratis drankjes naar keuze in een van de bars. Last but not least krijg je exclusieve toegang tot een van de coolste clubs in Gdansk. Dus kom op, doe mee met deze feesttour en haal het meeste uit je verblijf in Gdansk. Ontmoet om 20.30 uur bij de Neptunus-fontein om te feesten tot zonsopgang.

Gdańsk: Poolse wodka en traditionele hapjes proeven

7. Gdańsk: Poolse wodka en traditionele hapjes proeven

Ga naar een authentieke taverne om 6 shots wodka te proeven met deze ervaring in Gdańsk. Geniet van drie verschillende gerechten die zijn geselecteerd als aanvulling op uw diners. Luister terwijl je deskundige gids de geheimen van Poolse wodka aan je onthult. Ontmoet je gastheer in de taverne aan het water. Ga naar de wodka-proeftafel om je zintuigen te prikkelen met 6 soorten wodka. Leer meer over deze wodkamerken en de geschiedenis van wodka in Polen van je lokale gastheer. Beleef een complete Poolse ervaring door je wodka te combineren met drie kleine bordjes eten die meestal tijdens het drinken worden geserveerd. Laat je gastheer je verwennen met verhalen uit het communistische verleden van Polen.

Gdansk: geleide kajaktocht

8. Gdansk: geleide kajaktocht

Ga mee op een kajaktocht en ervaar Gdansk aan het water. Veel toeristen maken een veerboot, maar met een kajaktocht kun je een kant van de stad verkennen die de meeste mensen niet zien. Geniet van een beginnersvriendelijke kajaktocht met gemakkelijk te leren technieken. Krijg een ander perspectief op de historische waarde van de belangrijkste stad, peddel door grachten en geniet van de vrijheid om toegang te krijgen tot locaties die ontoegankelijk zijn voor toeristische veerboten. Terwijl je de rivier af peddelt, passeer je twee van de belangrijkste eilanden van Gdansk, Granary Island en Olowianka Island, en baan je je een weg langs attracties zoals The Crane, Olowianka Footbridge, het prachtige Radunia-kanaal, evenals de Gdansk Shipyard en de Polish Baltic Philharmonic .

Gdansk: avondkajaktocht

9. Gdansk: avondkajaktocht

Veel bezoekers van Gdansk kiezen voor een cruise, maar met een kajaktocht kun je een unieke kant van de stad verkennen. Begin aan een beginnersvriendelijke kajak met gemakkelijk te leren technieken - een must voor elke toerist in deze prachtige Poolse havenstad. Krijg 's avonds een ander perspectief op de historische waarde van de Grote Stad, terwijl je door grachten peddelt. Profiteer van de vrijheid om toegang te krijgen tot locaties die niet toegankelijk zijn voor cruiseschepen. Terwijl je de rivier af peddelt, passeer je 2 van de belangrijkste eilanden van Gdansk, Granary Island en Olowianka Island. Baan je een weg langs attracties zoals The Crane, Olowianka Footbridge, het prachtige Radunia-kanaal, evenals de scheepswerf van Gdansk en het Polish Baltic Philharmonic.

Hoogtepunten Gdańsk, Gdynia & Sopot: privétour van een dag

10. Hoogtepunten Gdańsk, Gdynia & Sopot: privétour van een dag

Je bewondert een dag lang prachtige bezienswaardigheden. Aan het begin van de dag word je opgehaald van je hotel of appartement of van de haven en bezoek je het toeristische centrum Skwer Kościuszki in Gdynia. Loop vervolgens langs de prachtige kade richting het beroemde volledig opgetuigde zeilschip Dar Pomorza. Kom meer te weten over de geschiedenis van de stad in het Stadsmuseum van Gdynia. Ervaar het beroemdste wandelpad en de langste pier in Polen tijdens een wandeling langs de straat Monciak en Plac Zdrojowy in Sopot. Bewonder in Franse stijl aangelegde tuinen en exotische planten in Park Oliwski in Gdansk en leer alles over de cisterciënzer Kathedraal van Oliwa. Geniet van een prachtig uitzicht over de Tricity vanaf een overweldigend uitzichtspunt. Daarna ga je naar de oude binnenstad van Gdansk. Bewonder de voormalige poorten van de oude binnenstad, inclusief de Uplands-poort aan het begin van de koninklijke weg. Je komt erachter dat deze route in het verleden alleen toegankelijk was voor de machtige monarchen.  Ga verder naar de Lange Markt en het Stadshuis. Vervolgens kom je langs de Neptunus-fontein en het Artushof (Dwor Artusa) om de voormalige ontmoetingsplek van de kooplieden van de stad te zien. Nu is het onderdeel van het historische museum van Gdansk. Ga naar binnen en bekijk de muren die zijn bedekt met friezen van mythologische en historische figuren. Beëindig de rondleiding op de Groene Poort met uitzicht op de rivier Motlawa. Dit is een geweldige rondleiding voor mensen die de Tricity op een dag willen bezoeken, traditioneel Pools willen lunchen (op eigen kosten) en gewoonweg een geweldige dag willen beleven.

Sitemap Gdansk

Wil je alle activiteiten in Gdansk ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Gdansk

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.501 beoordelingen

We zijn net op een cruise gegaan met slechts 2 personen, wat naar onze mening een must-see zou moeten zijn als je Gdańsk bezoekt. Laten we de Heer die de boot bestuurt een gids noemen die op een interessante en plezierige manier alles vertelt wat we op de route kunnen zien. Ik raad het aan omdat het niet duur is en het echt de moeite waard is om te gebruiken.

Leuke informatieve vaartocht met een origineel vaartuig! Aardige enthousiaste schipper/gids! Vooral het stuk langs de scheepswerven was een reis terug in de tijd en erg leuk! Maar ook de binnenstad en de natuur om Gdansk zijn super om te zien vanaf het water

Super leuk om de stad zo te beleven.

Enthousiaste gids die heel veel vertelde over allerlei belangrijke gebouwen en geschiedenis over de stad Gdansk. Echt de moeite waard en hartstikke leuk om dit op elektrische stepjes te doen.

Hele leuke boottocht met goede gids met veel humor. Heel veel geleerd over de historie van Gdańsk.

Een aardige gids, behulpzaam, vertelt graag over haar stad en is vrolijk.