Gdansk
Tours

Zie een andere kant van Polen in deze Baltische stad met multiculturele invloeden en een tumultueus verleden.

Onze aanbevelingen voor Gdansk

Gdańsk: stadsrondvaart op een historisch Pools rivierschip

Gdańsk: stadsrondvaart op een historisch Pools rivierschip

Ontdek Gdańsk vanaf het water aan boord van een replica van een Pools rivierschip dat meer dan 400 jaar in dienst was. Dit gezellige, houten schip met 12 ruime zitplaatsen, dat voornamelijk in de 18e eeuw werd gebruikt brengt je naar plaatsen waar grote schepen niet kunnen komen en het kleine aantal passagiers zorgt voor een aangename en speciale ervaring. Start de vaart vanuit de voormalige scheepswerf van Gdańsk, die ooit de werkplaats was voor bijna 18.000 mensen en waar bezoekers meer dan 170 jaar niet mochten komen. De scheepswerf van Gdańsk werd na 1945 gevestigd, ter vervanging van de voormalige Duitse scheepswerven. Dit is de oorsprong van de 'solidariteitsbeweging' die in 1980 begon en tot de val van het communisme in Polen leidde. Vaar vervolgens over de rivier de Motlawa naar het oude stadscentrum. Je zult er veel toeristische attracties zien, waaronder de ruïnes van het kasteel Teutoonse, waterpoorten die naar de stad leiden, de beroemde houten kraan uit de 15e eeuw, gezellige oude woonhuizen en de nieuwe omgeving. Volg een route waarmee je ook monumenten en nieuwe gebouwen van Ołowianka en het eiland Spichlerze te zien krijgt. Deze vaart is uniek en de enige manier om de gespecialiseerde schepen, de kranen in de haven, die het symbool van de stad zijn en de binnenkade van de haven van Gdańsk van dichtbij te kunnen zien.

Gdansk: Westerplatte Tour per galjoen

Gdansk: Westerplatte Tour per galjoen

Kom naar het trefpunt en ga aan boord van een 17e-eeuws galjoen. Vertrek vervolgens voor een tocht over de waterwegen van Gdansk. Vaar langs de vele bezienswaardigheden van de haven, waaronder de scheepswerf en droogdokken. Luister onderweg naar live commentaar en leer meer over de geschiedenis van de stad. Bewonder het uitzicht op het fort Wisloujscie, vaar rond het schiereiland Westerplatte en het historische monument dat het begin van de Tweede Wereldoorlog herdenkt. Keer meteen terug naar Gdansk of neem een pauze om het monument, de bunkers, de wachttoren te bezoeken of maak een wandeling over het strand bij Westerplatte (beslis voordat je aan boord gaat in Gdansk, niet altijd beschikbaar!). Koop wat te eten en te drinken bij de bars en restaurants op het schip.

Gdańsk: cruise bij zonsondergang op een historische Poolse boot

Gdańsk: cruise bij zonsondergang op een historische Poolse boot

Ervaar een adembenemend uitzicht op de ondergaande zon tegen de achtergrond van scheepswerfkranen. Ontdek Gdańsk vanuit een waterperspectief aan boord van een replica van een Poolse rivierboot die al meer dan 400 jaar wordt gebruikt. Een intieme, houten en ruime 12-persoons boot brengt u naar plaatsen die voor grote schepen niet beschikbaar zijn, en dankzij het lage aantal passagiers voelt u zich op uw gemak en speciaal. Start de cruise vanuit de voormalige delen van de scheepswerf van Gdańsk, die meer dan 170 jaar niet beschikbaar was voor bezoekers. Ga vervolgens op een cruise op Motława - het centrum van de oude stad. Bekijk vele toeristische attracties, waaronder de ruïnes van het Duitse kasteel, waterpoorten die naar de stad leiden, de beroemde houten kraan uit de 15e eeuw, charmante oude huurkazernes en hun nieuwe omgeving. Volg een route die u ook monumenten en nieuwe gebouwen van het Ołowianka-eiland en het graanschuureiland laat zien. Deze reis is ook een unieke en enige kans om gespecialiseerde schepen, de kranen van Gdansk, van dichtbij te zien.

Gdańsk: EcoCruise rond de oude binnenstad van Gdansk

Gdańsk: EcoCruise rond de oude binnenstad van Gdansk

Wonder over de bezienswaardigheden van Gdańsk met een privé rondvaart op de rivier de Motlawa. Glijd rustig door het water aan boord van een milieuvriendelijke, elektrische boot en bekijk de stad vanuit een ander perspectief. Luister naar fascinerende verhalen van de audiogids. Stap aan boord en begin je sightseeingavontuur in Gdańsk. Leun achterover en ontspan in comfortabele stoelen met pluchen kussens en dekens. Koop ook gerust een drankje uit de minibar aan boord. Vaar langs de historische waterpoorten van de stad, waaronder de Mariapoort, de Achterlooppoort, de Johannespoort en de Heilige Geestpoort. Bewonder de beroemde rode bakstenen kraan, het Soldek Museum en het Tweede Wereldoorlog Museum vanaf het water. Passeer de Olowianka loopbrug en bekijk de voormalige pakhuizen op Granary Island die zijn omgetoverd tot een chique buurt. Keer terug naar het beginpunt aan het eindpunt van de cruise. Geachte heer/mevrouw, Hartelijk dank voor uw interesse in ons aanbod van cruises rond Gdansk. Wij bieden cruises van een uur tot 50 minuten aan, met routes door het centrum van Gdansk. De uiteindelijke route van de cruise is in overleg. De kosten van de cruise zijn 69 PLN per persoon, inclusief de begeleiding van twee schippers. Onze boot biedt plaats aan maximaal 8 personen. Ga mee op een buitengewone reis door de rijke geschiedenis van de stad, eeuwenlang, met onze schilderachtige rondleiding, versterkt door een spannende audiogids. Ontdek de verborgen hoekjes van de stad, verteld door je audiogids, voor een onvergetelijke ervaring terwijl je door de geschiedenis en het heden reist! We raden je ten zeerste de rondvaartroute aan, die onder andere de Groene Brug, het Blauwe Lam museum, de Kikkerkraai, de Koeienpoort, de Groene Poort, het Eiland van Graanschuren, de Waterpoorten: St. Mary's, Straganiarska, St. John's, Holy Spirit, Gdansk, Crane-Crane, St. Spirit Bridge, Gdansk Marina, Sołdek Museum, Lead Bridge, Tweede Wereldoorlog Museum, Polish Hook, Imperial Shipyard, Gdansk Shipyard, New Motlawa, en de Stone Lock. Onze boot ligt in het hart van Gdansk, vlakbij de Groene Brug. Na het oversteken van de brug en met het gezicht naar Dlugi Targ (waar Neptunus ligt), ligt de boot aan de linkerkant van de brug. Om onze locatie gemakkelijk te vinden, raden we je aan om "Boot & Fiets" in te voeren in de Google Maps navigatie. We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan onze cruises!

Gdańsk Stad Bezienswaardigheden & Geschiedenis Rondleiding met gids in het Engels

Gdańsk Stad Bezienswaardigheden & Geschiedenis Rondleiding met gids in het Engels

Ontdek de architectuur en geschiedenis van Gdańsk tijdens een wandeltocht langs dezelfde route die eeuwenlang werd bewandeld door de koningen van Polen. Duik in de lokale cultuur met Poolse, Nederlandse en Duitse invloeden. Ontmoet je gids bij de Golden Gate van de stad en begeef je naar de kleurrijke koopmanshuizen die door de oorlog zijn verwoest, maar zorgvuldig zijn herbouwd. Hoor hoe kooplieden de stad tot de rijkste stad aan de Oostzee maakten. Loop door de Lange Markt en zie de Neptunusfontein. Bewonder het gotische metselwerk van de St. Mary's Basilica en bekijk de Zuraw loopwielkraan in het hprieel, het grootste in zijn soort ter wereld en een symbool van de stad. Bekijk de rivieren en kanalen van de stad terwijl je loopt. Reis terug in de tijd terwijl je gids je vertelt hoe de Tweede Wereldoorlog begon in de stad en hoe de beweging Solidariteit de val van het communisme in het Oostblok inluidde.

Gdańsk: Geniet van het uitzicht op de stad en heerlijk eten op de bovenste verdieping

Gdańsk: Geniet van het uitzicht op de stad en heerlijk eten op de bovenste verdieping

Bezoek het hoogste uitkijkpunt in Gdansk en de tropische jungle in de Driestad. Ontspan te midden van exotische planten van over de hele wereld, geniet van de smaak van authentieke Italiaanse pizza, voortreffelijke cocktails en het mooiste uitzicht van de hele Tricity. Als u voor het Standaardpakket kiest, ontvangt u een welkomstdrankje Prosecco bij Olivia Garden. Met zijn exotische sfeer, duizenden planten van over de hele wereld en verfrissende Prosecco biedt Olivia Garden een unieke ervaring. Olivia Garden beslaat meer dan 800 vierkante meter en herbergt ongeveer 4.000 tropische planten uit 4 continenten, wat een ideale ruimte biedt voor werk en vrije tijd. Op de 32e verdieping ontvang je een Italiaanse pizza naar keuze en een fantastische cocktail. En dit alles gaat gepaard met een uitzonderlijk uitzicht over de hele Driestad, de Baai van Gdańsk en het schiereiland Hel. Vanaf de observatievloer kun je alle belangrijke bezienswaardigheden op de kaart van Tricity bewonderen, waardoor Olivia Star de perfecte plek is om je sightseeing-avontuur te beginnen.

Gdansk: Stadsrondleiding per golfkar/buggy

Gdansk: Stadsrondleiding per golfkar/buggy

We nodigen je uit om samen met ons Gdansk te verkennen in een comfortabele golfkar! Geniet van het zien van de meest interessante en historische plekken in de stad en hoor haar geschiedenis. Onze goed voorbereide gidsen zijn erop gericht om van jouw rondleiding een unieke en onvergetelijke ervaring te maken. We zijn toegewijd aan de tevredenheid van onze klanten. De tours die we aanbieden zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden en ook voor mensen met een handicap. We bieden ook gepersonaliseerde tours. Als je je zorgen maakt of speciale verzoeken hebt, neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag. Wil je de stad Gdańsk, haar geschiedenis en cultuur van dichtbij leren kennen, dan is een rondleiding met ons de beste optie. Welkom!

Sopot: Sunset Yacht Cruise met Prosecco

Sopot: Sunset Yacht Cruise met Prosecco

Afhankelijk van de windrichting zeilen we naar Gdańsk of Gdynia. Voor degenen die willen, is er een mogelijkheid om het jacht te besturen en actief deel te nemen aan het besturen van het schip. Cruise to the Sunset is een unieke ervaring en herinneringen voor elke bezoeker van de Tri-City. Plan vandaag nog uw cruise! Een vergadering op het water is ook een uitgelezen kans voor een onvergetelijke fotosessie! Deelnemers worden meegenomen op een comfortabel zeiljacht vanuit de jachthaven aan het einde van de pier in Sopot voor een unieke cruise bij zonsondergang. Het jacht heeft twee dekken: buiten en binnen, waar u kunt schuilen bij slecht weer. Er zijn ook toiletten op de jachten. In de zomer moet de toegang tot de pier in Sopot worden betaald.

Gdańsk: Schilderachtige boottocht bij zonsondergang met een glas prosecco

Gdańsk: Schilderachtige boottocht bij zonsondergang met een glas prosecco

De cruise start vanaf de kade - bij de voetgangersbrug - Wartka Street (ontmoetingspunt aangegeven op foto's) Tijdens de rondvaart door de haven zie je Westerplatte, het fort van Wisłoujście, havenkranen, kades, droogdokken en schepen - zowel schepen die gerenoveerd worden als schepen die aan het laden/lossen zijn. De haven leeft het hele jaar door! Ook varen we vanuit de haven de baai in en zetten koers. We zorgen voor een comfortabel zeegaand jacht met een toilet, twee dekken (open en gesloten) en alles wat je nodig hebt om comfortabel te vertoeven. Het grootste deel van de cruise vindt plaats in de haven van Gdańsk op de motor. De afvaart uit de haven is vrij lang en onderweg zien we veel interessante objecten en het havenleven. We bereiken de monding van de haven in de baai van Gdańsk en daar varen we, afhankelijk van de weersomstandigheden, even de baai in of keren ervoor terug.

Gdańsk: Sightseeing-catamarancruise op de rivier de Motlawa

Gdańsk: Sightseeing-catamarancruise op de rivier de Motlawa

Verken de bezienswaardigheden langs de Motlawa-rivier in Gdańsk tijdens deze rondvaart per catamaran. Stap terug in de tijd terwijl je via je audiogids meer te weten komt over de geschiedenis van de beroemdste monumenten van de stad. Bewonder bezienswaardigheden zoals de Poolse Hoekkaap, het eiland Ołowianka en het graanschuureiland. Begin je zeilavontuur vanaf de halte van de watertram op de linkeroever van de wijk Old Motlawa bij de Green Bridge-uitbreiding van Dluga Street. Bekijk de Groene Poort van dichtbij en vaar langs de 15e-eeuwse kraan van het Scheepvaartmuseum. Vaar langs de levendige vismarkt en de moderne flatgebouwen in Brabank. Bekijk de oude boten in de jachthaven van Gdansk en zie een deel van de Vistula-rivier. Maak foto's van de Poolse Hook-kaap en grote industriële kranen op de scheepswerven van Gdansk. Ga langs de overblijfselen van een muur van een Teutoons kasteel en vaar langs de Dlugie Pobrzeze-promenade. Zie hoe de pakhuisruïnes op het graanschuureiland zijn herontwikkeld en geniet van het uitzicht op het eiland Ołowianka. Beëindig je tour door terug te keren naar Green bridge.

Populaire activiteiten

Alle activiteiten

Veelgestelde vragen over Gdansk

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Gdansk?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Gdansk op GetYourGuide

Topattracties in Gdansk

Activiteiten in Gdansk

Rondleidingen in Polen

Wat te doen in Polen

Andere activiteiten in Gdansk

Wil je alle activiteiten in Gdansk bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.