Kies data

Gdansk Romantiek & speciale gelegenheden

Gdansk Romantiek & speciale gelegenheden: Onze meest aanbevolen

Gdansk: Kajaktocht in de winter

1. Gdansk: Kajaktocht in de winter

Verken de Motława-rivier en het Radunia-kanaal tijdens deze kajaktocht in Gdansk. Blijf warm in een droogpak en draag peddelmoffen om je handen tegen de kou te beschermen. Ontmoet je gids en trek je reddingsvest en droogpak aan. Spring in je tandemkajak, die is voorzien van een spatscherm om te voorkomen dat er water in de kajak komt. Steek uw handen in de peddeldemper, waardoor uw handen droog en geroosterd blijven. Ga op de Motława om de torenhoge groene kranen van de scheepswerf te zien. Bewonder de kerken en felgekleurde flatgebouwen in de oude binnenstad. Ontdek romantische taferelen terwijl je over de Radunia reist. Bekijk de middeleeuwse graanschuren van rode baksteen die zijn gerestaureerd op Olowianka en Granary Island. Vaar onder de voetgangersbrug van Olowianka door en geniet van een kop warme chocolademelk voordat je terugkeert naar het startpunt. Vanwege de maten van de droogpakken kunnen we alleen boekingen accepteren voor personen van 15 jaar en ouder. Alle personen onder de 18 jaar moeten worden begeleid door een volwassene. Elke deelnemer moet in het Engels kunnen communiceren. De tour vindt plaats bij regen of zonneschijn.

Gdansk: Olivia Star Observation Deck met diner en drankjes

2. Gdansk: Olivia Star Observation Deck met diner en drankjes

Je luxe ervaring begint met het ophalen van je hotel en transfer naar het iconische Olivia Star-gebouw van Gdansk. Ga bij aankomst naar de observatiebalie waar een avond met diner en drankjes, muziek en adembenemende uitzichten wacht. Dineer op een heerlijk diner van het indrukwekkende menu van het dek, vergezeld van drankjes gemaakt door enkele van de beste barmannen van de stad. Luister terwijl je eet naar fantastische muziek en ga dansen als je daar zin in hebt. Na het diner gaat u naar het terras met panoramisch uitzicht over de stad en de baai van Gdansk. Geniet van de romantische sfeer terwijl je kijkt naar de zonsondergang die de lucht transformeert met een scala aan kleuren. Geniet aan het einde van een onvergetelijke ervaring van een gratis drop-off terug naar uw hotel.

Gdańsk: geleide tour door oude stad per e-step, 90 minuten

3. Gdańsk: geleide tour door oude stad per e-step, 90 minuten

Ontdek de oude centrum van Gdańsk en vermaak je op een elektrische scooter. Krijg de beste tips en aanbevelingen van je lokale gids. Dankzij de milieuvriendelijke elektrische scooters hoef je geen lange, vermoeiende wandelingen te maken. Stap in plaats daarvan op je eigen scooter en ga eropuit van locatie naar locatie.your own scooter from location to location. Tijdens deze 90 minuten durende rondleiding leer je de oude stad van Gdańsk beter kennen. Na een korte training ga je op weg naar de belangrijkste gebouwen en monumenten van de stad. Je gids vertelt je over de geschiedenis en geeft suggesties voor andere plaatsen die je tijdens je verblijf in Gdańsk kunt bezoeken.

Gdansk: leuke en traditionele privé Poolse bierproeverij

4. Gdansk: leuke en traditionele privé Poolse bierproeverij

Tijdens deze bierproeverij in Gdansk proef je het beste Poolse populaire, ambachtelijke en regionale bier. Je leert Pools bier kennen, inclusief zijn geschiedenis en Poolse traditie en gebruiken. Je leert hoe Gdansk een enorme traditie van ambachtelijk bier heeft. Aan het begin van de 16e eeuw waren er meer dan 400 brouwerijen in Gdansk en dronk de gemiddelde edelman ongeveer 700 liter bier per jaar. Deze leuke en culturele avond biedt een verhelderende kennismaking met de wereld van Poolse bieren. Je zult alleen tijd doorbrengen met je groep vrienden of familie, aangezien het een privétour is, en je gids zal persoonlijk voor je zorgen en je elk bier uitleggen dat je gaat drinken. Geniet van deze bierervaring terwijl je bieren proeft van grote Poolse brouwerijen, regionale specialiteitenbieren uit de regio Pommeren en ambachtelijke bieren van microbrouwerijen in Gdansk. Tijdens je tour word je ook getrakteerd op Poolse hapjes op je eerste locatie. Elke locatie die u bezoekt, biedt een andere ervaring, inclusief een andere sfeer en selectie van bieren waaruit u kunt kiezen.

Private WWII-tournee in Gdansk met museum van de Tweede Wereldoorlog

5. Private WWII-tournee in Gdansk met museum van de Tweede Wereldoorlog

Tijdens je 2 uur durende Gdansk krijg je te horen van de feiten, legendes, meningen en gevolgen van de Tweede Wereldoorlog voor Gdansk, Polen, Europa en de rest van de wereld. Je bezoekt de belangrijkste plaatsen die verband houden met de geschiedenis van Gdansk tijdens de oorlog en je gids zal je de verhalen vertellen over moedige helden, slachtoffers en misdaad. Het doel van deze reis is om je te helpen je eigen mening te vormen over het verloop van de oorlog en de gevolgen daarvan, op basis van nieuwe informatie. Je bezoekt het Poolse postkantoormuseum, dat in 1939, aan het begin van de Tweede Wereldoorlog een symbool van het Poolse heroïsche verzet was. Het museum heeft als doel u te informeren over de patriottische activiteit van Polen in het door oorlog verscheurde Gdansk, evenals de culturele prestaties van de burgers van de "Vrije Stad". Selecteer de uitgebreide optie en u bezoekt ook het Tweede Wereldoorlogmuseum, het nieuwste en meest bezochte museum in de stad. Reis 15 meter onder de grond naar de permanente tentoonstelling van het museum. Met bijna 5.000 vierkante meter is het museum het grootste historische museum in Polen. Ervaar een rondleiding die ingaat op de oorzaken en gevolgen van de oorlog, evenals op het perspectief van de slachtoffers, daders, helden en gewone mensen.

Gdansk: geleide kajaktocht

6. Gdansk: geleide kajaktocht

Ga mee op een kajaktocht en ervaar Gdansk aan het water. Veel toeristen maken een veerboot, maar met een kajaktocht kun je een kant van de stad verkennen die de meeste mensen niet zien. Geniet van een beginnersvriendelijke kajaktocht met gemakkelijk te leren technieken. Krijg een ander perspectief op de historische waarde van de belangrijkste stad, peddel door grachten en geniet van de vrijheid om toegang te krijgen tot locaties die ontoegankelijk zijn voor toeristische veerboten. Terwijl je de rivier af peddelt, passeer je twee van de belangrijkste eilanden van Gdansk, Granary Island en Olowianka Island, en baan je je een weg langs attracties zoals The Crane, Olowianka Footbridge, het prachtige Radunia-kanaal, evenals de Gdansk Shipyard en de Polish Baltic Philharmonic .

Gdansk Traditional Food Tour met sightseeing in de oude binnenstad

7. Gdansk Traditional Food Tour met sightseeing in de oude binnenstad

Verken de culinaire cultuur van Polen tijdens een wandeltocht met bezienswaardigheden. De eetcultuur is sterk geworteld onder de Poolse bevolking en uw professionele gids zal u de beste gerechten uit de Poolse keuken laten zien. Je ontmoet de gids bij het eerste restaurant waar de tour begint. In dit Poolse toprestaurant hebben we voor u een Poolse keuken in een notendop bereid met een geweldige menukaart. U krijgt de kans om Poolse specialiteiten en gerechten te proberen die alleen in Gdansk worden geserveerd. Tijdens het proeven van maximaal 13 verschillende soorten gerechten zal uw gids u vertellen over enkele Poolse tradities en gebruiken en welke maaltijden bij welke gelegenheid horen. Na een heerlijk feest maak je een wandeling door het fantastische hart van Gdansk, de oude stad en de hoofdstad. Bewonder de hoogtepunten van Gdansk als de fontein van Neptunus, de basiliek van St. Mary of het stadhuis. Al wandelend door de smalle straatjes proeft u de sfeer van de Middeleeuwen. Ook leer je over de Poolse geschiedenis, gebruiken en legendes. Aan het einde van deze tour bezoekt u ook een mooie patisserie die het meest herkenbaar is in Polen. Je krijgt een kopje koffie en twee fantastische desserts om mooie herinneringen aan deze reis te hebben.

Gdansk: Daily Vodka Tasting Tour

8. Gdansk: Daily Vodka Tasting Tour

Neem deel aan een leuke feesttour voor kleine groepen van maximaal 15 personen en krijg een geweldige combinatie van feiten over en ervaringen met wodka. Drink witte wodka, gearomatiseerde wodka en de legendarische Gdansk-likeur Goldwasser ('goudwater' in het Engels). Vergelijk de smaken van de 6 wodka die je probeert in een plezierige proefles met een lokale wodka-deskundige gids. Ontdek tijdens de tour hoe je wodka op de traditionele Poolse manier drinkt en hoor met je Engelstalige gids over de gelegenheden waarop het wordt gedronken en waarom het de nationale drank is. Krijg een echt gevoel voor de geschiedenis en cultuur van Polen en Gdansk terwijl je alle informatie van je gids opneemt. Om de wodka's te proeven, bezoekt u vier verschillende plaatsen met verschillende sferen die zorgvuldig zijn gekozen om verschillende periodes van de Poolse cultuur en geschiedenis weer te geven. Geniet van een geweldige compositie van Poolse wodka's terwijl je geniet van het plezier en genot in de pubs. Je proeft 2 witte wodka (aardappel en graan), 2 gearomatiseerde wodka (noten en citroen), de likeur uit Gdansk en een absint van 70%. Geniet terwijl u proeft van een selectie traditionele Poolse snacks die perfect bij uw drankjes passen.

Hoogtepunten Gdańsk, Gdynia & Sopot: privétour van een dag

9. Hoogtepunten Gdańsk, Gdynia & Sopot: privétour van een dag

Je bewondert een dag lang prachtige bezienswaardigheden. Aan het begin van de dag word je opgehaald van je hotel of appartement of van de haven en bezoek je het toeristische centrum Skwer Kościuszki in Gdynia. Loop vervolgens langs de prachtige kade richting het beroemde volledig opgetuigde zeilschip Dar Pomorza. Kom meer te weten over de geschiedenis van de stad in het Stadsmuseum van Gdynia. Ervaar het beroemdste wandelpad en de langste pier in Polen tijdens een wandeling langs de straat Monciak en Plac Zdrojowy in Sopot. Bewonder in Franse stijl aangelegde tuinen en exotische planten in Park Oliwski in Gdansk en leer alles over de cisterciënzer Kathedraal van Oliwa. Geniet van een prachtig uitzicht over de Tricity vanaf een overweldigend uitzichtspunt. Daarna ga je naar de oude binnenstad van Gdansk. Bewonder de voormalige poorten van de oude binnenstad, inclusief de Uplands-poort aan het begin van de koninklijke weg. Je komt erachter dat deze route in het verleden alleen toegankelijk was voor de machtige monarchen.  Ga verder naar de Lange Markt en het Stadshuis. Vervolgens kom je langs de Neptunus-fontein en het Artushof (Dwor Artusa) om de voormalige ontmoetingsplek van de kooplieden van de stad te zien. Nu is het onderdeel van het historische museum van Gdansk. Ga naar binnen en bekijk de muren die zijn bedekt met friezen van mythologische en historische figuren. Beëindig de rondleiding op de Groene Poort met uitzicht op de rivier Motlawa. Dit is een geweldige rondleiding voor mensen die de Tricity op een dag willen bezoeken, traditioneel Pools willen lunchen (op eigen kosten) en gewoonweg een geweldige dag willen beleven.

Gdańsk: gezinsvriendelijke geschiedenistour

10. Gdańsk: gezinsvriendelijke geschiedenistour

Weet jij waar de leeuwen van Gdansk te vinden zijn? Sluit je aan bij een lokale gids in de straten van de oude binnenstad van Gdansk om de legendes en sprookjes uit Pommeren te ontdekken en leer over de middeleeuwse barnsteenroute en maritieme geschiedenis. Geniet van een leuke en leerzame rondleiding op maat van kinderen van alle leeftijden. Laat ons je meenemen op een spannend familieavontuur in Gdansk! Kies de optie van 2 uur om de beste hoogtepunten van de oude stad te zien en leer meer over de Poolse geschiedenis en cultuur door middel van leuke activiteiten, taken en spelletjes voor kinderen. Ontmoet belangrijke historische figuren en fictieve personages terwijl je de historische straten en oevers verkent met kleurrijke huurkazernes, kerken, oude pakhuizen en poorten. Volg de oude Koninklijke Route die langs de Hoge Poort en de Gouden Poort loopt en voel de levendige sfeer van de Lange Markt met al zijn trendy cafés, restaurants en winkels. Tijdens de rondleiding hoor je de legende van de Neptunus-fontein en leer je over de kooplieden die zich in de middeleeuwen aan het Artushof verzamelden. U zult ook interessante feiten over barnsteen en de middeleeuwse handelsroute ontdekken terwijl u langs de Motlawa River Embankment loopt. Hoogtepunten zijn onder meer de verbazingwekkende schepen die in de haven zijn afgemeerd en Żuraw, de oudste, bestaande middeleeuwse kraan in Europa. De laatste stop is de Basiliek van St. Mary, een van de grootste bakstenen kerken ter wereld. Naast een sierlijk altaar, een orgelstel en een koninklijke kapel, zullen uw kinderen gefascineerd zijn door de astronomische klok van de basiliek, die elke dag enkele minuten voor 12 uur begint te lopen. Tegen een extra vergoeding kunt u ook de St. Mary's Tower bezoeken en genieten van het geweldige uitzicht over de oude stad. Kies de optie van 3 uur om meer te weten te komen over het belang van barnsteen in de Baltische regio door het Museum van Amber te bezoeken. Skip-the-line tickets zijn inbegrepen om tijd te besparen. Het museum is gehuisvest in een oude molen en biedt informatieve en interactieve tentoonstellingen die illustreren hoe barnsteen van nature wordt gevormd, hoe het wordt gewonnen en hoe het wordt gebruikt in de geneeskunde, als magische steen en als artistiek materiaal. Zowel volwassenen als kinderen zullen blij zijn met natuurlijke en handgemaakte schatten gemaakt van barnsteen, zoals de prehistorische 'gezonken hagedis' of een gitaar op ware grootte. Kies de optie van 4 uur om ook te spelen en meer te leren over de Poolse maritieme geschiedenis in de Ośrodek Kultury Morskiej, een filiaal van het National Maritime Museum. Het is een must voor actieve kinderen die graag spelend leren, aangezien de praktische exposities zowel leuk als leerzaam zijn. Laat de fantasie van uw kinderen de vrije loop terwijl ze spelen met computersimulators en op afstand bestuurbare schepen, en luister naar geweldige verhalen over het maritieme leven. Er is geen tijd voor verveling en met skip-the-line tickets vermijd je de lange rijen naar het loket.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Transfers
  • Dagtochten
  • Andere belevenissen
  • Wateractiviteiten
16 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Gdansk

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Gdansk?

Gdansk: wat zijn de beste dingen om te doen met kinderen?

Gdansk: wat zijn de beste outdoordingen om te doen?

Overzicht activiteiten in Gdansk

Wil je alle activiteiten in Gdansk ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Gdansk

Prachtige introductie tot het Tri-City gebied

Onze gids Michał was gemakkelijk om mee te communiceren voor, tijdens en na onze hele dag tour met hem. Hij was punctueel, vriendelijk en zeer eenvoudig; heerlijk makkelijk om mee te praten. Dankzij zijn wereldsheid en onuitputtelijke kennis van Gdańsk en zijn omgeving, was ons verblijf in de omgeving onmetelijk verrijkt. En in plaats van ons alleen maar dingen over Gdańsk te vertellen die in elk exemplaar van Lonely Planet te vinden zijn, hielp hij ons bij het ontdekken van verbazingwekkende verhalen en plaatsen die anderen misschien nooit zouden weten.

Echt leuke en informatieve dag

Een absoluut fantastische dagtour door de 3 steden, onze gids Jakob was zo zeer informatief, deskundig en vriendelijk. Een reisschema voor de hele dag was gepland en de dag stelde niet teleur. We hebben echt genoten van de prachtige middelste stad Sopot en Jakob was erg gemakkelijk te begrijpen en beantwoordde zoveel van onze vragen. Ik zou deze tour echt aan iedereen aan het begin van je reis aanbevelen, omdat deze je voorbereidt op de duur van je verblijf .. zeker een 5-sterren ervaring. Speciale dank aan Jakob.

Super leuk om de stad zo te beleven.

Enthousiaste gids die heel veel vertelde over allerlei belangrijke gebouwen en geschiedenis over de stad Gdansk. Echt de moeite waard en hartstikke leuk om dit op elektrische stepjes te doen.

Krysztof was een zeer bekwame gids. De uren verstreken tijdens de vlucht en we zagen en hoorden veel interessante dingen. De tour wordt sterk aanbevolen

Bekwame, persoonlijke stadsgids en een veilige chauffeur, die ons binnen een paar uur de "Highliths" van Gdansk en de omgeving liet zien.